Kui üles ärkan ja magamistoast välja lähen, siis avan elutoas akna.

Lugemata postitus Postitas Hiid »
Lugemata postitus Postitas Ehitusenergia »
Lugemata postitus Postitas ping »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Maja 155m2 (3 elaniku) agregaat põhjamaade oma (ei hakka reklaami tegema (või keegi tahab selle eest maksta) kuid poole odavam, kui Pauli moodsaim mudel)ping kirjutas:Ma küll ei tea, et milline soojustagastusega vent agregaat tarbib nominaal võimsusel 55W tagades ka vajalikud õhuhulgad ja millised filtrid sel peaks olema.
Aga räägin oma seadmest Flexit SL4 (üks väiksematest omas klassis).
Ventilaatorite nominal võimsus on 2*165W + rootori mootor 9W + küttekeha.
Hoone koguelektri kulu ca 7000kW/h aastas. Tuulutatavat pinda ca 150m2, elutseb 2(3) elanikku. Elanikud ei suuda nii palju niiskust tekitada kui ventseade välja ventileerib. Reguleerisin ventilaatorite võimsuse miinimumi ja kogutarbimine on hetkel 160W. Praegu niiskus 31% ja 25C (peaks tegelikult päris välja lülitama sest õhk läheb liiga kuivaks). Elektriline küttekeha on välja lülitatud.
Praegune aastane kulu ventilatsioonile on ca 280eur aastas (elekter + 2 filtrite komplekti).
Kui mootorid töötaks nominaalvõimsusel oleks aastane kulu elektrile ja filtritele ca 440eur.
Ma praegu suudan ise seda süsteemi hooldada aga kui peaksin veel hooldusteenust sisseostma ja jääksin pensionile meie keskmise pensioniga oleks täitsa reaalne, et mingi hetk tuleb seade vahendite puudusel jäädavalt välja lülitada.
Näiteks lõppes rootori rihm. Rihma vahetuseks oleks ühe variandina rootori korpuse osandamine pop neetide väljapuurimise teel. Originaalrihma tellimise aeg kuni 3 kuud kuna rihmad tehakse eritellimusel. Tegelikult otsisin rihma margi järgi tootja välja, tellisin rihma materjali õppisin ära rihma valmistamise ja sain kolme päevaga ja16 eur hakkama. (Tegelikult rihm kulus minu arusaama kohaselt tootja hooletusest sest rihmaratta geomeetria erines rihma tootja ettenähtud mõõtudet ca 30% võrra. Ja rihm oli 20mm pikem kui kataloogis varuosal. Libises.)
Nii, et mitmel põhjusel on päris keeruline väikse elanike arvuga, ökonoomsele majale vent agregaati leida - mis ka elutsükli jooksul ära tasuks.
Lülita ventilatsioon jõuludeni välja ja kirjuta siis, kas see tasus ennast ära?...mis ka elutsükli jooksul ära tasuks....
Lugemata postitus Postitas mmmmmmm »
Lugemata postitus Postitas Ehitusenergia »
Kirjuta ikka mudel ka, endal just pooleli agregaatide valik, lisaksin sinu oma ka võrdlusesse..Külaline kirjutas:Maja 155m2 (3 elaniku) agregaat põhjamaade oma (ei hakka reklaami tegema (või keegi tahab selle eest maksta) kuid poole odavam, kui Pauli moodsaim mudel)
Filtrid maksavad 31 euri komplekt...
Lugemata postitus Postitas segumart »
Minul ka huvi.Külaline kirjutas:Kirjuta ikka mudel ka, endal just pooleli agregaatide valik, lisaksin sinu oma ka võrdlusesse..Külaline kirjutas:Maja 155m2 (3 elaniku) agregaat põhjamaade oma (ei hakka reklaami tegema (või keegi tahab selle eest maksta) kuid poole odavam, kui Pauli moodsaim mudel)
segumart kirjutas:Minul ka huvi.Külaline kirjutas:Kirjuta ikka mudel ka, endal just pooleli agregaatide valik, lisaksin sinu oma ka võrdlusesse..Külaline kirjutas:Maja 155m2 (3 elaniku) agregaat põhjamaade oma (ei hakka reklaami tegema (või keegi tahab selle eest maksta) kuid poole odavam, kui Pauli moodsaim mudel)
Ausalt öeldes on mul auto ka paarituhandene.Ehitusenergia kirjutas:Minu arust on ka tegu täiesti elementaarse asjaga, eriti veel kui ehitatakse uut elamut. Jõutakse 200k eurone maja ehitada ja siis järsku on mõned tuhanded eurod ventilatsiooni peale üle mõistuse kallis asi.
Täiesti jabur 2015ndal aastal taolise asja üle vaielda, kas on mõtet soojustagastusega venti panna või mitte.
Lugemata postitus Postitas mmmmmmm »
Täielik taandareng!Hiid kirjutas: Ausalt öeldes on mul auto ka paarituhandene.
Ei tea, kui kallis peaks auto olema, et võiks prestiizete majaomanike hulgas end vähem jaburana tunda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
samas katsu see valmidus tekitada peale viimistlust ... muidugi ei ole sellel kõigel mõtet, kui taahd selle onni kindlalt maha müüa ei taha jätta lastele vmsHiid kirjutas:naabrimehel on valmidus. Isegi vent seade vist on küljes. Toruotstel on aga teibid ümber, nii juba 10a.
Polevat vajadust/viitsimist/tahtmist süsteemi käiku panna.
Lugemata postitus Postitas mmmmmmmmm »
Sissepritset ei ole, aga minu Husgvarna robotniidukil on nn. pardakompuuter!ping kirjutas: (Kui nüüd 2015 aasta tehnikast rääkida siis tõstke käsi kellel on bensiini sissepritsega või pardakompuutriga muruniiduk?
Lugemata postitus Postitas muruniiduk »
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Viimases Kodukirjas ütleb Leis, et tema passiivmaja (oli vist 280m2) soojustagastusega vent agregaat tarbib normaalrežiimis 40W.ping kirjutas:Ma küll ei tea, et milline soojustagastusega vent agregaat tarbib nominaal võimsusel 55W tagades ka vajalikud õhuhulgad ja millised filtrid sel peaks olema.
Kes see ikka omale maja äratasumiseks ehitab? Mõnel on 1K euri m2 ehitusmaksumust palju, teisel on 3K euri m2 paras.Hiid kirjutas:mitmesaja aastaseks kavatseb Leis elada, kuni maja end ära tasub?
Lugemata postitus Postitas insippo »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025