Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Hiid »

xxNIMETUxx kirjutas:Kas mitte auto reziim ei küta etteantud temperatuurini ja kui üle selle läheb hakkab jahutama etteantud temperatuurini?
kui kõik on auto, siis jahh
mul on Fan auto peal, aga seade ise saab lisaks valida veel ainult kuumutama või ainult külmutama.
Jorhh
külaline

Lugemata postitus Postitas Jorhh »

Väheke nalja ka sekka!
Üks talumees ostis õhksoojuspumba.Mees õnnelik ja uhke.Esimeste külmade saabudes märkas aga mees,et tuba on kuidagi jahe,vaatamata,et pump majas ja töötab.Pani siis ahju kütte aga tuba soojemaks ikka ei lähe.Pani siis pliidi ja teisegi ahju hakkama,aga mida pole oli soojus-toas ikka see paganama 20 kraadi.
Nii see vaene mees küttiski mitmeid rumme ära kuni lõpuks avastas,et puldil oli algseadistus 20 kraadi peal ja kontroll Master kontrol,mis loomulikult kukkus ülekraadide korral kohe jahutama.Mis teha,maamehe asi.
Aga nüüd küsimus korralikule postitajale ja väga ausa näoga hr.Priit Pärnale:
Olen oma Nocriast nii vaimustuses,et nüüd ostan omale kohe ka teise samasuguse.Ja vaatamata kõigele ikka ABC kliimast,kuna seal on kiire hooldus garanteeritud.Mure aga järgmine-terve see ruum kuhu soovin asja paigaldada on seinakappe ja muud kola täis.Ainus koht on akna all söögilaua all.Seal ruumi nii meetri kõrguselt.Kas sinna annaks asja paigaldada-ongi hea kui puhub maha jalgadele.Õhukõrgust annab ju ka reguleerida.Põrandavariant mulle kuidagi ei meeldi ja ei viitsi nende filtritega kah jannata.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Ega mul väga suurt kogemust seinamudelite paigaldamisel põranda lähedale ei ole. Üks näide mul on, kus ma ka ise vaatamas olen käinud. Soojus igal juhul liikuma hakkas. Ma tean ühte, et Nocria õhuvood on projekteeritud arvestusega, et seadme alumine serv oleks põrandast vähemalt 2,2 meetrit. Siis hakkab õhuringlus tööle nii, et seade saavutaks maksimaalselt suure köetava pindala ja COP. COP-d mõjutab see seepärast, et siis satub seadmesse tagasi maksimaalselt jahtunud õhk. Liiga põranda lähedale paigaldatuna võib osa soojast õhust kohe seadmesse tagasi pöörata.
katsetaja
külaline

Lugemata postitus Postitas katsetaja »

Panin omale ise üles ESPAKi kõige odavama tüübi (on/off). Endal ka ca 50m2 ja kütteks kamin. Kuna pump ei ole põhjamaa kliima lisadega, siis lisasin ise välisseadmesse põhjaküttekaabli, mille keerutasin paar korda ka kompressori alla. Üks puudus on see, et elektrikarbis ei ole sellist pinget kuskilt võtta, mis oleks kogu aeg olemas kui kompressor või tiivik ei käi, seega tuleb eraldi kaabel vedada. Nüüd juba kuu aega käinud ning elektrit võtnud selle aja ees ca 210kWh (panin eraldi arvesti vahele). Sellest ca 40% sai kulutatud öist ja 60% päevast, seega rahaliselt ei ole nagu midagi. Samas aga ei olnud ta töös, kui kedagi kodus ei olnud, s.t. ööpäevas vast oli umbes 8 t sisse lülitatud. Seda saab aga öelda, et kuni väljas oli temperatuur ca 0-ni, siis kaminakütmist ei olnud praktiliselt vaja - nädalas kord sai 4 halgu alla visatud. Tõsiseid miinuskraade aga ei ole veel olnud. Üks häda on muidugi see, et selle mõne päeva -4 kraadi juures hakkas sulatusvesi üle põhjaääre jooksma (äravoolutorustik külmus ju ära) ja kuskil allpool jäätuma. Ma ei olegi kommentaarides aru saanud, mismoodi see kallimatel muudel mudelitel toimib või on seal ka jääkuhjad all. Äkki keegi kirjutaks ? Müra poolest võib ka öelda, et loomulikult on on/off mudelitel see suurem, sest seda tekitab rohkem täisvõimsusel töötav kompressor. Aga kui panna välisseade kummileevenditele, siis saab ka seda vähendada. Kiirliite kohta on hea öelda, et ära jäävad selle torustiku paigalduskulud ja gaasiga täitmise kulud - kõik on ju komplektis. Ainult see liides asub siseseadme pool ja enne tuleks vaadata, kuidas selle peitmise/katmisega lood on. Kõige parem on kui saad siseseadmest torustiku kohe seina taha suunata/varjata, siis esteetiliselt jääb kõik OK. Veel..pult ka toimib ja olemas seal 12 tunnine taimer, s.t. saad taimeri järgi väljalülimise ja sisselülimise ka ise ette anda.
väikemaja
külaline

Lugemata postitus Postitas väikemaja »

Suur tänu "katsetajale" selle ESTPAKi odava ACHS9Q info kohta. Anna mingi aja pärast, kui külmad tulevad veel praktilist kogemust siia.
antu
külaline

Lugemata postitus Postitas antu »

Kas õhksoojuspumpasid vaja hooldada ka on, omal Mitsu Electric 35 seinal juba aasta, kõik nagu toimiks
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Kui korrektne olla, siis peaks üle keerama elektriühendused, pesema ära tavalise nõudepesuvahendi ja voolava veega välisseadme kalorifeeri ning kindlasti peab korralikult puhastama siseseadme filtreid. Kui õhk on väga tolmune, siis peaks ära pesema ka siseseadme kondensaadivanni. Seda võib samuti teha tavalise nõudepesuvahendiga ja pärast pesu kallake vanni 5l puhast vett, et torustik uja kondensaadivann vahendist korralikult puhtaks loputada.

Tavaliselt me teeme selliseid töid vaid siis, kui klient ise seda soovib. Kui tegemist on ühiskondliku hoonega, kus keegi seadmest eriti ei hooli, siis peaks hoolduse ikka tellima. Eraisikud tavaliselt hoiavad seadet korralikult ja kui märkavad midagi kahtlast, siis helistavad müügispetsialistile. Siis otsustatakse koos, kas on vaja hooldusmees kohale saata.
antu
külaline

Lugemata postitus Postitas antu »

Priit Pärn kirjutas:Kui korrektne olla, siis peaks üle keerama elektriühendused, pesema ära tavalise nõudepesuvahendi ja voolava veega välisseadme kalorifeeri ning kindlasti peab korralikult puhastama siseseadme filtreid. Kui õhk on väga tolmune, siis peaks ära pesema ka siseseadme kondensaadivanni. Seda võib samuti teha tavalise nõudepesuvahendiga ja pärast pesu kallake vanni 5l puhast vett, et torustik uja kondensaadivann vahendist korralikult puhtaks loputada.

Tavaliselt me teeme selliseid töid vaid siis, kui klient ise seda soovib. Kui tegemist on ühiskondliku hoonega, kus keegi seadmest eriti ei hooli, siis peaks hoolduse ikka tellima. Eraisikud tavaliselt hoiavad seadet korralikult ja kui märkavad midagi kahtlast, siis helistavad müügispetsialistile. Siis otsustatakse koos, kas on vaja hooldusmees kohale saata.
Tänud, kui vaja siis võtan abc -ga uhendust
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas nosy »

Ostes firmast Topkliima (Greentech Baltic) võiks olla ettemaksuga ettevaatlik – paistab pankrott! :amen:

Topkliima edu saladus seisneb …(kodulehel) .... aga. vt. KREDIIDINFO maksehäirete raport http://firmaparing.krediidiinfo.ee/jakj ... r=11193255 :banghead:
külmik
külaline

Lugemata postitus Postitas külmik »

Täna leidsin et,on turule paisatud häid säästupumpasi.Pidid olema töökindlad ja vastupidavad masinad.Paigaldus 2000 eeku ja kui vaja saab kohe homme.Müügimees teadis rääkida,et voolu läheb kuus 200 krooni eest sest see on ikkagi inverter.
http://www.motokeskus.eu/?m1=30
sõber782
külaline

Lugemata postitus Postitas sõber782 »

Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

a öelge mulle sellist asja, miks pump lööb rikkevoolukaitsme välja? Kas peabki nii olema, või on mingi kamm?
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

külmik kirjutas:Täna leidsin et,on turule paisatud häid säästupumpasi.Pidid olema töökindlad ja vastupidavad masinad.Paigaldus 2000 eeku ja kui vaja saab kohe homme.Müügimees teadis rääkida,et voolu läheb kuus 200 krooni eest sest see on ikkagi inverter.
Motomehed võiksid esmalt endale asja selgeks teha ja alles seejärel neid klientidele pakkuma hakata.
http://www.abckliima.ee/soojuspumbahind

NB! See hind ei ole seal sugugi soodne!!!!!!!!
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Hiid kirjutas:a öelge mulle sellist asja, miks pump lööb rikkevoolukaitsme välja? Kas peabki nii olema, või on mingi kamm?
Inverterid ei kannata rikkevoolukaitset. Reeglina lööb kaitse mingil momendil ikka välja.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

sõber782 kirjutas:reklaamiklubi
http://www.trendimport.ee/?group_id=29& ... 6944808771
jätkub
Trendimpordi poole on korduvalt pöördutud, et ta näitaks, millise testi alusel nad sellised COP-d oma kodulehele välja on pannud. Tänaseni ei ole nad neid andmeid esitanud Eesti Soojuspumba Liidule.

Samuti ei ole need pumbad soodsad! Samas tehases toodetud pumbad maksavad teise nime all oluliselt vähem.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

TrendImport? Siin on teisigi selliseid. N. ABC Kliima annab Fuijitsu Nocria AWYZ 14 LB võimsuseks soojuspumbana 9,1 kW.
Tehase prospektis on nominaalne kütte võimsus 6 kW.
Kas on ette näha kliima soojenemist 30% ?
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Külaline kirjutas:TrendImport? Siin on teisigi selliseid. N. ABC Kliima annab Fuijitsu Nocria AWYZ 14 LB võimsuseks soojuspumbana 9,1 kW.
Tehase prospektis on nominaalne kütte võimsus 6 kW.
Kas on ette näha kliima soojenemist 30% ?
ABC Kliima annab Nocria kohta kõik võimsused, mis on tehase poolt ette nähtud. Kaasa arvatud maksimaalse võimsuse, mis on 9,1kW.
Iga pakkumisega saadetakse kliendila kaasa tooteinfo ning sama info on üleval ka kodulehel. Seal on kõik vajalik täpselt kirjas.

9,1kW, ehk maksimaalne võimsus on meie kodulehel sorteerimisväärtus ning selle väärtuse järgi sorteeritakse meie kodulehel kõiki õhusoojuspumpasid.

Arvutused tehakse nominaalvõimsuse ja minimaalse võimsuse järgi. Selleks on meil tehtud spetsiaalne programm, mis soovitab soovitusliku minimaalse ja maksimaalse köetava pindala.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Äkki on siis Trendimpordil ka see väärtus kuidagi sorteerimise teel saadud ? Kas see ei ole mitte tarbija eksitamine kui sedasi väärtusi sorteeritakse ? Nagu turul, lauale pannakse suured kartulid ja kotti hakatakse väiksemaid sokutama ?
Gert1976
külaline

Lugemata postitus Postitas Gert1976 »

Postitas Priit Pärn 07 Dets 2008, 17:48

külmik kirjutas:
Täna leidsin et,on turule paisatud häid säästupumpasi.Pidid olema töökindlad ja vastupidavad masinad.Paigaldus 2000 eeku ja kui vaja saab kohe homme.Müügimees teadis rääkida,et voolu läheb kuus 200 krooni eest sest see on ikkagi inverter.

Motomehed võiksid esmalt endale asja selgeks teha ja alles seejärel neid klientidele pakkuma hakata.

NB! See hind ei ole seal sugugi soodne!!!!!!!!

ABC KLIIMA ON VIST MUSTAMISMASINA TÖÖLE PANNUD!!!
MIDA KÕIKE EI ÜRITATA KASUTADA, ET ENNAST ESILE TÕSTA JA KONKURENTI ALLA LASTA,OLGU SIIS KASVÕI LAUSVALEDEGA. KÄISIN ÜLALMAINITUD LINKI VAATAMAS - ABC LEHE PEAL ON SELLE KOHA ALL LIHTSAD KONDITSIONEERID, LP. HR. PRIIT PÄRN, OLE NORMAALNE JA TULE MAA PEALE TAGASI. SEE ET MOTOKESKUS SUUDAB MÜÜA 11900 KROON I SAMA ASJA, MIDA ABC PAKUB 18000 EI TÄHENDA, ET SEE VEEL MAAILMA LÕPP OLEKS. TEE OMA TÖÖD JA OLE RAHULIK!!!!!

Käisin ise kohapeal vaatamas, Motokeksuses olevad pumbad on väga normaalsed, konditsioneerist ei ole juttugi, vastavad energiatarbimisele A, kõik ülejäänud andmed on vähaga head, paigaldust ja hilisemat hooldust teostab neil LÕUNA EHITUS, nii et ei oska ühtegi halba sõna öelda.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Tule siis külla mulle, vaatame koos, milline seade palju maksab. Ma olen hindadega väga hästi kursis ja tarnin kaupa samast tehasest, kus toodetakse ka Trendimpordi poolt müüdavad seadmed.

Mul on selgitustööde tegemiseks aega piisavalt!

Aja saame kokku leppida telefonitsi: 5079299

Kui ma peaksin eksima, sii vabandan siin kõigi ees SUURTE TRÜKITÄHTEDEGA!
Gert1976
külaline

Lugemata postitus Postitas Gert1976 »

To: Priit Pärn
Sain juba aru, et sul on aega piisavalt ja rohkemgi veel, ega sa muidu siin demagoogilist mulli ei ajaks.
Kahjuks mul nii palju ei ole, aga ootaksin rõõmuga seda selgitustööd siin samas. Samas suudad äkki ka kohe selgitada, miks Mtotkeskuse poolt müüdavad ja Lõuna Ehituse poolt paigaldatavad soojuspumbad on väidetavalt kehvemad, kui sinu poolt kiidetud ja kehvemata näitajatega kuid üle 6000 krooni kallimad Fujitsu mudelid, millede järelhooldusega on teadupärast suuri probleeme. Ja kuidas juhtus nii, et klikates sinu eelpool toodud lingile, kus peaks olema väidetavalt soodsam ja parem toode, kui Motokeskusel, avaneb hoopis aken 4000 krooni maksva konditsioneeriga, mille ainus ühilduv osa soojuspumbaga on suvine jahutamine?????
asjaarmastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas asjaarmastaja »

TÄNANE UUSTULNUK ÕHKSOOJUSPUMBA MÜÜJA on endine kinnisvaraarendaja, kes on avastanud, et Hiinas maksavad need seadmed 2000.- krooni. Transport ja tollikulud otsa ja rikastumine võibki alata. Tehases lastakse peale kleepida atraktiivne nimesilt ja hind pannakse tootele selline, et kohe poleks aru saada, mis seadmega on tegemist. Reeglina müüakse neid seadmeid kõigest paar tuhat krooni õigetest seadmetest odavamalt.
See jutt läheb küll täppi
Rantsu
külaline

Lugemata postitus Postitas Rantsu »

Ostaks ka soojuspumba aga ei tea millist osta. Hea meelega ostaks 2000.- krooniga (kui on pakkuda). ABC kliimast ei julge ju enam kalli raha eest ka osta. Neil hirmsasti hooldemehi puudu.Naaber ütles et huvilisi oli Fuijitsu loengul kokku 173 edasimüüjat kohal. Aru ei saa,mitte,siin foorumis tundub nagu üks firma müüks. Kahtlane pidi see värk veel ka selle pärast olema et nemad kõik saavad osta ainult maaletoojalt(ainuesindajalt) aga siit võib aru saada et mõni toob ise kuskilt tehasest.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Miks peaks ABC Kliimal hooldemehi puudu olema? Meil ei ole neid puudu. See on VÄLJAMÕELDIS!

Samuti ma ei ütleks, et meil on kallid hinnad. Praegu on Fujitsul käimas põrandamudelite kampaania. Hinnad on head.
FUJITSU AGYV09LAC/AOYV09LAC Arctic 2,6/3,5kW 10 000.- +5900.-(paigaldus) EEK
FUJITSU AGYV12LAC/AOYV12LAC Arctic 3,5/4,5kW 11 000.- +5900.-(paigaldus) EEK
FUJITSU AGYV14LAC/AOYV14LAC Arctic 4,2/5,2kW 13 000.- +5900.-(paigaldus) EEK (müüdud)

Kampaania reklaamlehe leiab siit: http://www.fsk.ee/Default.aspx?id=2&news=5

NB! Ega ma ei lootnudki, et minu kritiseerimine kiidulaulu esile kutsub, pigem teeb see ABC Kliima mainele kahju. Kuid kahju teeb soojuspumba turu mainele ka see, kui klientidele müüakse tunduvalt kehvemaid seadmeid seletusega, et seadmetel ei olegi mingit vahet. Vahe on piisavalt suur, et see rahaliselt ära tasuks.
Viimati muutis Priit Pärn, 21 Dets 2008, 18:57, muudetud 1 kord kokku.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Gert1976 kirjutas:To: Priit Pärn
Sain juba aru, et sul on aega piisavalt ja rohkemgi veel, ega sa muidu siin demagoogilist mulli ei ajaks.
Kahjuks mul nii palju ei ole, aga ootaksin rõõmuga seda selgitustööd siin samas. Samas suudad äkki ka kohe selgitada, miks Mtotkeskuse poolt müüdavad ja Lõuna Ehituse poolt paigaldatavad soojuspumbad on väidetavalt kehvemad, kui sinu poolt kiidetud ja kehvemata näitajatega kuid üle 6000 krooni kallimad Fujitsu mudelid, millede järelhooldusega on teadupärast suuri probleeme. Ja kuidas juhtus nii, et klikates sinu eelpool toodud lingile, kus peaks olema väidetavalt soodsam ja parem toode, kui Motokeskusel, avaneb hoopis aken 4000 krooni maksva konditsioneeriga, mille ainus ühilduv osa soojuspumbaga on suvine jahutamine?????
Ei ole probleeme Gert! Leiame ka Sinu jaoks aega. Tahad, tulen ise Viljandisse? Ma hea meelega teen koolitusi. Ma usun, et Sa ei kirjuta siin pahatahtlikult - siis peaks Sulle koolitus sobima.

Võrdlema peaks ikka võrreldavaid tooteid?
http://www.abckliima.ee/soojuspumbahind on võrdväärne: Uudistootega on-off tüüpi soojuspumbaga InVest 22 http://www.motokeskus.eu/?m1=30

Tundsub, et ka rahalisese mõttes ei suju Viljandi Motokeskusel kõik kõige paremini.
09.12.2008 seisuga on maksuvõlg 10 133 krooni
09.12.2008 seisuga on ettevõttel intressivõlg
Viimati muutis Priit Pärn, 10 Dets 2008, 12:15, muudetud 2 korda kokku.
Vasta