Ise projekteerimine

pilvelõhkuja
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Ise projekteerimine

Lugemata postitus Postitas pilvelõhkuja »

Või kohe terve maja akende ulatuses, palju neid aknaid siis majal olema peaks?
Kuidas see projektiga jändamine siis ära tasuks kui joonestada ise ei oska?
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas koppees »

Kui ta seda teeks, määriks ta oma nime, aga ta peab oma nimega edasi töötama veel pikki aastaid.[/quote]
Kui lubataks sõna sekka öelda veidi teise kandi pealt - ehk oleks võimalik siit pisut õhku välja lasta.
Kui vaadata puhasvuuk fassaade, siis minu kui müürimehe vaatevinklist vaadatuna on suht võimatu leida õigesti projekteeritud majafassaadi. Olen korduvalt olnud ise hädas sellega, et arhidekt on fassadi materjaliks märkinud küll konkreetse materjali, aga pole vaevunud või osanud hoone avade ja müüriosade pikkusi vastavalt materjali mõõtudele projekteerida. Ja fassadiladuja peab suutma projekteerija s...st saia välja võluda. Müürimehe peamine allkiri on tema töö. Tema lõpptulemus aga oleneb ka projekteerija tööst.
Kuigi ma pole projekteerija, soovitaks puhasvuukfassadiga majade projekteerijatel pöörduda minu poole konsuldatsiooni saamiseks.
Viimati muutis koppees, 27 Veebr 2008, 08:07, muudetud 1 kord kokku.
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

Selle müürijutu kohta oskan ütelda oma teadmistest, et nagu mina aru sain on projektide tüüpe mitmeid. Eramajade ehitamisel kõige odavam ja seega enamlevinud on eelprojekt. See sisaldab maja vaateid, korruse plaani ja lõikeid. See rahuldab enamjaolt linna ja vallavalitsusi ja kuna ta maksab vähem, siis ka tellijat. Tõsisem projekt on aga põhiprojekt tööjoonistega kus on toodud välja ka sõlmede joonised ja lõiked. Sellist eramajade puhul eriti ei nõuta, küll aga riigitellimustel.
Seega pole viga projekteerijas( kuna temalt ei tellitagi selliseid täpseid arvutusi vaid pigem tellitakse maja üldpilti). Mina olen keerukama projekti puhul teinudki tellijale olukorra selgeks ja pakkunud välja et a) kas tellid sõlmede lõiked , b) maksad töö eest rohkem, ja projekteerin ise need lõiked.
Kui ikka selgitada korralikult ära, et sellist asja ei saa huupi tegema hakata ja kui keegi hakkabki seda tegema, siis vead ilmnevad alles viimaste detailide paika panemisel. Siis juhtubki selline tüüpiline asi, et töötegija näitab tellijale, et vaata mul juba siin 95% valmis maksa nüüd osa raha ära. Raha makstud, mehed kadunud. Kutsud järgmise ehitaja, see vaatab, et kõik on valesti tehtud, lammutab tehtud töö maha ja hakkab otsast peale - maksad ikka topelt. :banghead:
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

pilvelõhkuja kirjutas: Kuidas see projektiga jändamine siis ära tasuks kui joonestada ise ei oska?
Ei oska ütelda, majad ja olukorrad on väga erinevad - kui ise joonestada ei oska, tuleb leida keegi kes joonestaks. Oleneb olukorrast, võib odavam tulla.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Enda kogemustest võin lisada,et mitu korda on närvid mustad olnud kui järjekordset fassaadi alustan.Saabudes uuele objektile viskan mõõdulindi soklist aknalauani ja edasi silluseni,kerge matemaatika ...igasugune tõõisu kaob ära.Projekteerija tõõ tulemusel järjekordne maja kus mina pean vuuki kasvatama või vastubidi langetama.Viimasel ajal olen juba immunseks muutund ja lajatan kivi seina vuuki solkimata,las keegi teine nikerdab sillusele mingeid pleki või liistutükke. Eestis levinuimad fassaadi kivid terca,lode,silikaat on 65 mm kõrged ja columbia 90mm kui lisad vuugi 10mm ei tohiks olla raske aknaid fassaadi-kivi järgi välja rehkendada ...aga tundub,et on.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

minumeelest oleks lahendus lihtne, tegelikult ei pea just projektile alla kirjutama võib ka projekti ekspertiisi tellida ja see kinnitab et projekti on koostatud kõiki norme järgides. eelprojekti järgi, millest siin enamus räägivad ei peagi ehitada saama selleks on põhi ja tööprojekti mille järgi ehitades ka maja valmis peab silmad kinni saama ja mingeid ise aretusi pole vaja ning ka vastutus langeb projekti koostajale kui hoonega midagi juhtub. ma ei saa aru miks hoitakse kokku just kõige tähtsamast osa puhul projekti siis maksumusest. ja siis veel arhitektuurse projekti koostajaks saab ja võib olla ainult ARHITEKTi diplomiga inimene. mitte keegi muu.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

maik kirjutas:Enda kogemustest võin lisada,et mitu korda on närvid mustad olnud kui järjekordset fassaadi alustan.Saabudes uuele objektile viskan mõõdulindi soklist aknalauani ja edasi silluseni,kerge matemaatika ...igasugune tõõisu kaob ära.Projekteerija tõõ tulemusel järjekordne maja kus mina pean vuuki kasvatama või vastubidi langetama.Viimasel ajal olen juba immunseks muutund ja lajatan kivi seina vuuki solkimata,las keegi teine nikerdab sillusele mingeid pleki või liistutükke. Eestis levinuimad fassaadi kivid terca,lode,silikaat on 65 mm kõrged ja columbia 90mm kui lisad vuugi 10mm ei tohiks olla raske aknaid fassaadi-kivi järgi välja rehkendada ...aga tundub,et on.
No sellist asja kuulen küll esimest korda, et maja peaks projekteerima fassaadimaterjali mõõtude järgi :banghead:
Lihtsalt väike näide:
Köögiaken, mis asub töötasapinna kohal. Seinad silbet, fassaad silikaat. Mis kõrguselt peaks selline aknaava algama? Kas arvestada:
a) töötasapinna kõrgusega (85cm)
b) silbeti ploki mõõtudega
c) fassaadi materjali mõõtudega.

Selline tüüpiline ohkimine teemal "miks pole just minu tööd lihtsaks tehtud". Kahtlemata oleks mõnus kive seina visata, kui lõikama ei peaks ja kõik jookseb niisamagi.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

2*2 oled valesti asjast aru saand,mul kama kaks mis kõrgusel aknalaud algab,sest seda on võimalik lõigata ja plekkiga kallet anda nii palju kui keegi tahab,ise lugu on sillustega ...enamasti on sillusesed 2100 ja aken paigutatakse allapoole sent-paar ja ongi probleem,kuna minu kivi kõrgus jagub ainult 2100... 2025 jääb juba madalaks ja 2175 liiga kõrgeks ....tulemuseks jälle mingi inetu plekki või reikatükk mis kuidagi ei sobi ansamblisse. Maja peaks just nimelt projekteerima arvestades fassaadi materjali mõõtudega,Õige oleks kui projekticman hoomaks maja nii seest kui väljast ja seoks erinevad materjalid omavahel õieti paika ... mitte nii nagu enamasti meil ew kombeks on.minu subjektiivne arvamus on,et KOV. peaks lõpetama ehituslubade väljastamise eskiisidele,sest õiget projekti pole enam ammu näinud.
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

maik kirjutas:.minu subjektiivne arvamus on,et KOV. peaks lõpetama ehituslubade väljastamise eskiisidele,sest õiget projekti pole enam ammu näinud.
Ära Sa nii halba ka soovi. See probleem lahenda ikka iga tellijaga ise. On ju ka teisi olukordi, kus sellise projekti KOV poolt tunnustamine on väga positiivne. Kui ise hakkad kunagi endale maja ehitama ja teed ise projekti, saad sinna odavama hinnaga allkirja ja KOV seda aktsepteerib, on hea. Ma ei usu et sa siis eriti õnnelik oleks kui KOV hakkab sult kordades ja kordades kallimat projekti nõudma, mida Sina ise tegelikult ei vajakski.
Ma ei saa aru miks Sa selliseid vigaste projektidega maju üldse ette võtad?
Vasta