tapeetimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
vee võhik
külaline

Re: tapeetimine

Lugemata postitus Postitas vee võhik »

minu, küll algaja kogemus ütleb, et tasub ikka vaeva näha selle aluspinna viimistlemisega tapeedi alla. sest iial ei tea millal tuleb mõte see tapeet sealt seinalt maha võtta ja siis on ilmselt oluline küll, kas see tapeet tuleb koos krohviga või üksinda:)
endal oli paksemat sorti tapeet, millele kasutasin ka tugevamat liimi(mille pva sisaldus oli päris suur).kolmandal päeval peale tapeedi panekut, otsustasin , et see mulle ikka ei meeldi ja võtsin maha.tänu pahteldatud ja krunditud aluspinnale ei olnud see suur vaev.ja sein jäi terveks:)
chantarelle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas chantarelle »

Mul on sein krohvitud ja pahteldatud ning lahjendatud tapeediliimiga korra üle tõmmatud.Kas vinüültapeedi panekul tuleks makulatuur alla kleepida või pole sellel mõtet? Aitäh!:)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Unustage ära see makulatuur.
Kui eeltöö on korralik, siis alusta tapeetimist
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
chantarelle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Manowar kirjutas:Unustage ära see makulatuur.
Aga kui ruumis on vahepeal tolmutatud (põrandalaudu lõigatud, betoonitolm ja põrandalihvimismasina tolm), kas oleks vaja sein üle käia, ma ei tea niiske lapiga vms? Tolm võib ju tapeedi nakkumist vähendada või pole probleemi? :roll:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lomulikult käi niiske lapiga seinad üle!
Urmasr
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

chantarelle kirjutas:
Manowar kirjutas:Unustage ära see makulatuur.
Aga kui ruumis on vahepeal tolmutatud (põrandalaudu lõigatud, betoonitolm ja põrandalihvimismasina tolm), kas oleks vaja sein üle käia, ma ei tea niiske lapiga vms? Tolm võib ju tapeedi nakkumist vähendada või pole probleemi? :roll:
Puhasta sein tolmust ja krundi uuesti, ntx aquastopiga.
Tegelikult oleks õige olnud peale pahteldust kruntvärviga kruntida.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
vee võhik
külaline

ma kaldun arvama, et kruntvärviga oleks võinud siiski ka peale pahteldamist seinad katta. lahjendatud tapeediliim ei asenda ilmselt kruntvärvi eesmärki.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

vee võhik kirjutas:ma kaldun arvama, et kruntvärviga oleks võinud siiski ka peale pahteldamist seinad katta. lahjendatud tapeediliim ei asenda ilmselt kruntvärvi eesmärki.
Ma arvan teadvat, miks tihtipeale kiputakse tapeediliimiga kruntima- hind, hind ja veelkord hind! Kui pakk tapeediliimi maksab ca 50 eeku mõningase +/--ga ja selle lahjendatud variandiga saab üle käia umbes 100m2-t, siis kruntvärvi 10l ämber maksab 300-400 eeku ja teha saab sellega 60-70m2-t. Loomulikult valib ta odavama variandi ega arva kvaliteedist midagi enne kui jamad käes.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
chantarelle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

urmasr kirjutas:
vee võhik kirjutas:ma kaldun arvama, et kruntvärviga oleks võinud siiski ka peale pahteldamist seinad katta. lahjendatud tapeediliim ei asenda ilmselt kruntvärvi eesmärki.
Ma arvan teadvat, miks tihtipeale kiputakse tapeediliimiga kruntima- hind, hind ja veelkord hind! Kui pakk tapeediliimi maksab ca 50 eeku mõningase +/--ga ja selle lahjendatud variandiga saab üle käia umbes 100m2-t, siis kruntvärvi 10l ämber maksab 300-400 eeku ja teha saab sellega 60-70m2-t. Loomulikult valib ta odavama variandi ega arva kvaliteedist midagi enne kui jamad käes.
Ei teinud tapeediliimiga sellepärast, et odavam, vaid sellepärast et paljud tuttavad on nii teinud.Ja neil pole küll mingeid probleeme tulnud hiljem.Ja kahjuks ei teadnud sellest kruntvärvist ka midagi.Aga siiski ma ei hakka selle kruntvärviga üle tegema.
vee võhik
külaline

kõige tähtsam, et sa ise rahule jääd! hoian pöialt, et tapeet saab kenasti seina ja seda sealt niipea maha võtma ega vahetama ei peagi:)
Külaline
külaline

Soov tapetseerida seina, pinnak on kipsplaat, mis tegema eelnevalt peab, vuugid ja kruviaugud tuleb ikka täita, koos vuugilindiga või?
vee võhik
külaline

ikka tuleb täita jah.
vee võhik
külaline

täpsustuseks veel, et vuugilindiga(mina kasutasin sellist võrgust liimitavat teipi)ilmselt sa kruvipeasi ei kata, lindi eesmärgiks on tulevikus võimalike pragude vältimine (mis võivad tekkida plaatide liitekohtades). kruvide juurde neid pragusi ilmselt ei teki, seega piisab vaid nende pahteldamisest. ja pahteldada on nii ehk naa vaja nii kruvid kui ka see vuugilindiga kaetud liitekoht.ja kui pahteldus tehtud, siis hurraaa liivapaber ja lihvima ja siis uuesti vajadusel pahteldama ja siis uuesti lihvima...:) lõpuks saab sein kena sile, siis krundiga üle ja tapeetima!
Külaline
külaline

Mis võrguga juhtus? et vuugilinti soovitad? Aga kas kipsplaadile tuleb lauspahtel teha või piisab ainult vuukidest ja kruvipeadest?
Ja üleüldse, kuid ma tahaks värvida kipseina, siis miks ma pean lauspahtli tegema seinale, või ei pea?
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:Mis võrguga juhtus? et vuugilinti soovitad? Aga kas kipsplaadile tuleb lauspahtel teha või piisab ainult vuukidest ja kruvipeadest?
Ja üleüldse, kuid ma tahaks värvida kipseina, siis miks ma pean lauspahtli tegema seinale, või ei pea?
Kuna sinu nimetatud teemal on siin foorumis nii palju räägitud, siis alguses mõtlesin, et kui sina nii laisk oled ja ei viitsi natuke sorida vanades postitustes, siis ausalt tunnistades, olen seda mina ka ega hakka vastama, aga olgu, kordamine pidi olema tarkuse ema (igasuguste erinevate seksorientatsioonide paljususe korral praegusel ajal ma ei saa enam arugi, kes/mis on ema või kes/mis isa).
Kui kindlalt tead, et enam kunagi tapeedialust pinda ei värvi, võid vuukides julgelt kasutada võrku, aga värvimisele kuuluva pinna puhul soovitaksin siiski kasutada paberteipi. Tapeedi alla ei pea ilmtingimata tegema lauspahteldust, piisab kui teha vuugid korralikult, kuid igal juhul krundi pind eelnevalt kruntvärviga. Värvimisele kuuluvatel pindadel soovitaksin siiski teha lauspahteldus, ühtlustab pinna paremini, kuigi kui kogemusi vähe, võib ka lauspahteldusega pinna ikka väga sinnasamusesse keerata. Põhiline viga on see, et kantakse liiga palju pahtlit pinnale ja hakatakse veel pahtliga madalamaid kohti täitma, selmet need kõrgemad kohad ettevaatlikult ja korralikult maha lihvida.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vee võhik
külaline

võrgust lindiga ei juhtunudki midagi, kõik ok, lihtsalt valik on sinu. kas valid paberlindi(mida minu meelest on raskem panna või valid võrgust).
minul oli plaan panna kogu sein tapeedi alla, seega keskendusin vaid liitekohtade siledaks ja korrektseks pahteldamisele.hiljem otsustasin, et panen pool seina tapeedi alla ja pool siis värvi alla ja nii ka tegin.kuna kruntvärviga katsin kogu seina siis tulemus jäi nii nagu lootsin, ehk siis minu jaoks hästi. lauspahdelduse eesmärgiks on ilmselt seina struktuuri ühtlustamine. sest peale korralikku peenpahtliga pahteldust ja lihvimist jääb see liitekoht ikka väga sile ja kipsplaat ise siiski nii sile struktuurilt ei ole. samas sõltuvalt millise rulliga sa kannad kruntvärvi seinale, muutub see seina struktuur nii ehk naa ühtlaseks.
ja veel, kui sa plaanid seinad värvida, siis kindlasti on ka nurgad need millele tasub rõhku panna(tapeedi all ei ole see nii oluline aga värvi alla küll)
Külaline
külaline

Olgu tänan vastamast aga siiski, kui seda paberlinti panna, kas tuleb teda eelnevalt siiski märjutada, krt kui ma niisutan v märjutan teda ja pahtli sisse surun, siis seda vedelat pahtli virtsa hakkab kukkuma ju :D
Külaline
külaline

vee võhik kirjutas: kas valid paberlindi(mida minu meelest on raskem panna või valid võrgust)...
Vee võhik- harjuta veel natuke ja sa veendud, et paberteibi paigaldus pole sugugi raskem kui võrgu panek, vaja vaid õiged nipid käe sisse saada.
Külaline kirjutas:Olgu tänan vastamast aga siiski, kui seda paberlinti panna, kas tuleb teda eelnevalt siiski märjutada, krt kui ma niisutan v märjutan teda ja pahtli sisse surun, siis seda vedelat pahtli virtsa hakkab kukkuma ju :D
Kui sa ei oska niisutada, siis parem ära tee. Ise, kui sooviakse, et eriti korralikult teeks (eks see sõltu üldehitajatest ja nende töökvaliteedist) ja selle eest ka makstakse, siis tõmban eelnevalt parajaks lõigatud paberteibid (5-8 tk)veest läbi ja panen nad laest tolkneva mõne juhtme külge nõrguma, aga arvestades amatööri tempot, pole sul vaja niipalju korraga ette teha, sest kuivavad uuesti ära, aga eks sa ise tead, kuidas teed.
Urmasr
Külaline
külaline

Pidavat mullitama hakkama ju, või kui korralikult pahtli sisse tõmmata siis ei hakka?
vee võhik
külaline

"vaja vaid õiged nipid käe sisse saada."
just, nii see ongi! aga kui oled isetegija ja teed endale, siis usu need õigete nippide kätte saamine võtab aega. samas kui sa ei plaani ametit vahetada ja piirdud siiski ainult oma kodu loomisega, siis sorry su kogemused on ja jäävad siiski piiratuks:(
ehk siis, parem on õpetada asju millega ka võhikud (mida ju küsimuse esitamisest on võimalik välja lugeda)hakkama saavad, kui rääkida oma, ehk isegi aastate pikkuse praktika tulemusel omandatud proffesioonaalsusest tulenevatest teadmistest.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Pidavat mullitama hakkama ju, või kui korralikult pahtli sisse tõmmata siis ei hakka?
Ei hakka kui paned paraja kihi pahtlit alla, teibi ilusti ülevalt rippu ja hakkad sujuvalt vajutades pahtlilabidaga (10cm) kinni tõmbama, See kinnivajutamine ei pea toimuma ilmtingimata esimese tõmbega, vaid esmalt suurema pahtli surud välja, siis juba tugevamalt kinni ja pahtel peale ning mingeid mulle ei jää sinna alla.
Urmasr
Külaline
külaline

vee võhik kirjutas:...just, nii see ongi! aga kui oled isetegija ja teed endale, siis usu need õigete nippide kätte saamine võtab aega.....
Kas ma mäletan õigesti, et pakkusin sulle varianti minna kellegi osavama juurde kasvõi üheks päevaks õpipoisiks või oli see keegi teine? See üks päev raisata vaatamise peale ja võib olla ka oleks lubatud kätt harjutada, oleks hulka aega ja närve säästnud neti teel iseõppimise asemel, aga tore, et hakkama said ja loodan, et mingit kasu oli ka minu mõningatest soovitustest olenemata sinu esialgsetest vastupunnimistest (ratastel lexus :) ).
Urmasr
vee võhik
külaline

oli ikka abi, nii aitäh Sulle! pean tunnistama, sain ka ise tehes aru, et head töövahendid ja kindlasti ka sinu "ratastel lexus" on vaieldamatult suurteks abilisteks ehitamisel. mitte, et ma kõike neid hüvesi kasutada oleks saanud, lihtsalt mõistsin, et need võiks head asjad olla küll:) samas mul veel pikk tee minna ja nõuandeid püüan siit edaspidigi kõrva taha panna.
samuti ei ole ilmselt loogiline, et kõik isetegijad siit foorumist kellegi juurde õpipoisiks pääsevad. Ja kui väidetavalt on ainult teoreetiline võimalus, et sul kui algajal kätt lubatakse proovida, siis piisab ka siit saadud hästi edastatud infost. nii, et ära väsi seda andmast, aga lihtsalt ja loogiliselt(kui sa paned tähele küsija kogenematust) :)
Külaline
külaline

Loe seda teemat viewtopic.php?f=22&t=23526&p=119892&hil ... ik#p119892 ja seal kasutaja "vee võhik" andis oma teises postituses minu poolt soovitatud väiksemat sorti tellingule sellise ilusa ja kõlava nime :) .
Urmasr
Urmas
autodidakt

[/attachment]
P2040104.jpg
P2040104.jpg (120.58 KiB) Vaadatud 4771 korda
Väike näide- nii on samuti võimalik tapeeti paigaldada ja see ei olnud mitte liigse hoogu sattumise tulemus tapeetimisel, et lae peale ka läks, vaid tellija soov ja selle täitmine on minu püha kohus.
Manused
P2040105.jpg
P2040105.jpg (80.23 KiB) Vaadatud 4771 korda
Vasta