Sellistele inimestele varsti saabuv reaalsus on küll õuduka tasemel
Aga jõudu 2K maksmisel päevas! Palgakalkulaator näitab, et sellise mehe ülalpidamine läheb firmale maksma ca 70K kuus.
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Eestikinnisvara kirjutas:Toon sulle ühe näite! Kuna projekteerijad on siiski nö. kunstiinimesed ja nõudlus "eriskummalistele" hoonetele on suur, siis ehituslikud sõlmed on teinekord rasked ja raskesti teostavad. Kui haridusega objektijuht käseb sinul teha vastavalt projektile ja suunab teid aga teie tahate teha "lihtsamalt" ja teate,kuidas oleks teie arust parem---siis kes on loll?Mõttetu vaidlus keset tööd! Nö. spetsialistid ei oska teinekord ka projektigi lugeda. Jah, olen küll näinud ka isehakanud häid töömehi (ja neid on) aga sellist asja ,et töödejuhataja lolliks tembeldakse ---ei ole mina näinud. Tema asi on projektist kinni pidada ja vastutada teie töö eest. Siin ei saa teha kompromisse iseõppinud meestega, kuna nemad ei anna objekti tellijale/projekteerijale/järelvalvele üle.
Mina väidan siiski, et erialane haridus on edusaavutamises number 1! Mida sügavamalt oma amteit tead,seda parem sulle. Intelligendiks ei tee kool ega paber tõesti--aga teadmisi annab juurde küll, mida tulevases töös ära kasutada.
Lugemata postitus Postitas stc 101 »
5+vastus!rokikas kirjutas:Eestikinnisvara kirjutas:Toon sulle ühe näite! Kuna projekteerijad on siiski nö. kunstiinimesed ja nõudlus "eriskummalistele" hoonetele on suur, siis ehituslikud sõlmed on teinekord rasked ja raskesti teostavad. Kui haridusega objektijuht käseb sinul teha vastavalt projektile ja suunab teid aga teie tahate teha "lihtsamalt" ja teate,kuidas oleks teie arust parem---siis kes on loll?Mõttetu vaidlus keset tööd! Nö. spetsialistid ei oska teinekord ka projektigi lugeda. Jah, olen küll näinud ka isehakanud häid töömehi (ja neid on) aga sellist asja ,et töödejuhataja lolliks tembeldakse ---ei ole mina näinud. Tema asi on projektist kinni pidada ja vastutada teie töö eest. Siin ei saa teha kompromisse iseõppinud meestega, kuna nemad ei anna objekti tellijale/projekteerijale/järelvalvele üle.
Mina väidan siiski, et erialane haridus on edusaavutamises number 1! Mida sügavamalt oma amteit tead,seda parem sulle. Intelligendiks ei tee kool ega paber tõesti--aga teadmisi annab juurde küll, mida tulevases töös ära kasutada.
Kuna olen ehitusega tegelenud viimased 17 aastat siis olen kokku puutunud päris paljude objektijuhtidega. Enamus on mõtlevad inimesed aga on ka tõelisi ennasttäis lollpäid. Arhitektid on ka inimesed ning ekslikud. Kui mulle tundub mingi lahendus vigane siis ütlen oma arvamuse ka obiektijuhile. Tema amet on see läbimõelda ning otsustada kas nii või teisiti. Osad kahjuks ajavad ainult projektis näpuga järge ja keelduvad asja sisuliselt läbi mõtlemast.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas maaler »
JA mitte ainult Sinamaaler kirjutas:...Ma läheks hulluks kui juhtuksin kokku sellisega nagu eestikinnisvara
Lugemata postitus Postitas Must mees »
Millegipärast jääb mulje et sinu jaoks on ainult kahte liiki ehitajaid lihttöölised ja juhid. Näiteks soomes on 6 eri palga katekooriat. Algab alustava töölisega ja lõppeb väga suurte kogemustega oskustöölisega (http://rakennusliitto-fi-bin.directo.fi ... %20osa.pdf ). Seal ei ole ka midagi imelikku kui projektijuht kontsulteerib oskustöölistega.Eestikinnisvara kirjutas:Tähendab minuarust ongi juba palgad tulnud normaalse tasemeni. Ei tea ,mis tallinnas toimub aga arvan,et sama. Tavaline ehitaja on lihttööline, eriti veel juhul,kui puudub vastav tunnistus. Loomulikult võime ju mõelda, et iga töömees on spetsialist.
Võiks ju olla alustuseks ikkagi mingigi paber, mis tunnistab sinu saavutusi. Võiks õppida selgeks põhitõed ehitusest ---siis kulub ka veel AEGA ehitusel, et sa suudaksid hoomata seda,mida oled õppinud. Mõnel kauem-mõnel vähem!
Eestikinnisvara kirjutas:Nii see on! Eks paistab mis siin saama hakkab. Enda kaitseks võin öelda, et ei maksa hariduseta inimesele tõesti 17 tuhat krooni kuus. Inimene peab selle ikkagi välja teenima ja firmast lugu pidama. Õppind töömees on õppind töömees ja tal on ka haridus ette nädiata. Kõike ei õpi ehitusel. See jutt, et kooli pole vaja---on väga rumalate inimeste jutt ja loodan,et ei pea selle üle rohkem vaidlema.
Lugemata postitus Postitas pelx »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025