ROTID JA HIIRED

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Re: ROTID JA HIIRED

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Sain igal sügisel ligi poolsada metsahiirt kätte. ja seda korralike lõksudega, mida tuli enne ülesättimist seadistada (lihvida ja tundlikumaks muuta) Parima tulemuse andsid ühed rotilõksud.

Parim sööt on värskelt kuivatatud leib (kõva), lõksudele soovitaks panna lisakinnitused, tegin naeltest ja peenest pikast kruvist kus siis sööt otsas käib.

Hiljem lapsed püüdsid ja said iga hiire pealt raha.

Hiired tegid pahandust : peno ja vill.

Tänaseks on pikad otsimised vilja kandnud ja kinni pandud 3 kohta kus majja pääsesid ja ühte pääsu panin närilise võrgu ette teised sulgesid betooniga.

Masstung tuli põllult ja pargist, kus on neid lademes.

LÕKS! On olemas ka selliseid eluslooma lõkse, kuhu mahub 8 hiirt ja muudkui tühjendad seda.
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

2 lõksu suvi läbi pööningul olnud, pole mahti vaadata olnud :-)
Kuivatatud leib on hea idee, sügisel nii kui nii kusagilt tee sisse leiavad - katsetan.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Rostfrei kirjutas:2 lõksu suvi läbi pööningul olnud, pole mahti vaadata olnud :-)
Kuivatatud leib on hea idee, sügisel nii kui nii kusagilt tee sisse leiavad - katsetan.
Kord kaks asjalikku vana vaidlesid, kumb on parem kas kuivanud suitsuvorsti ots või kuiv (kõva) leib.

Leib töötab paremini, toob need suures ruumis kohe lõksu juurde. Leib peab olema mitte kivikuiv vaid veidi nätske aga selline, et hiir siis hakkaks seal lõksu plaadil sellega maadlema (BINGO) ja see saabki saatuslikuks!
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere! Omal sama mure, et majas närilised ja õues "kaevurid", mutid ja mügrid! Ühe maja olen ehitanud nö. hiire-rotikindlaks! Et siis sokli ja välisvoodri alumise osa, kaitsnud tsinkvõruga - toimivat! Endal jändan ikka veel lõksudega ja neid mul ikka hulgi kohe, abihooneis lisan, ka mürki. Kunagi, vist Maalehes, oli selline uurimus avaldatud, et milline "maius" panna lõksu, jäi meelde, et shokolaadi, pidavat närilised eelistama juustule! Mul ükskõik, lõkse ikka mul jagub. Möödund talvel, oli rott korraga isegi kahte lõksu jäänud - ilmselt tagurdas! Muttidega sedasi, et neid samuti kole palju! Selle seenekujulise piniseva seadeldise, lükkasid varsti välja. Olen kuulnud, et need lõhnapommid ei aitavat. Kallasin äädikat, ei aidand - kallasin ca 0.5L sigaretikonisid, lükkasid maapeale tagasi. Uputasin urgusid, panin põlema....! Olen aru saanud, mida vähem neid "torgid", "vaiksemad" on! Tegel. on ikka vähemalt need traatlõksud tõhusad. Neid peab muidugi hulgi olema ,aga veel rohkem vaja harjutamist ja püsivust! Ühel Otepää mehel tehtud väike kantav peldik ja käib siis avatud urgude kohal :oops: kükitamas! Andres
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Pilt

Ehk see pilt annab aimu, mis on parim sööt ja mis on parim lõks (väiksed hiirelõksud on naljategemine!). Tegelane sõi 1/2 sööta ära ja siis käis klõps ...

Lõks olgu alati suurem! Kuna:

- on efektiivsem
- kui tuleb suurem söödik siis saab ka temast jagu (kokku aastate jooksul tassitud mitmeid lõkse minema koos vahelejäänud metsahiirega - tal jõudu veidi rohkem).
- töötab iga nurga alt (väikestega küljelt võttes jääb loom vaid käppa pidi kinni)

Lõksu päästik - mehanismile tilk tõiduõli ja vaadata kaldenurk üle ja vajadusel täiustada, et oleks väga tundlik.

Väga oluline on tehase sööda kinnitus vahetada välja enda omaga. ma võtan näpitsatega see tehase oma ära, puurin väikse augu ja panen naela, mille lühemaks teen, sinna otsa pookuivanud - tihke leib - töötab!

Täna olid abiruumis KÕIK lõksud ilma söödata, mingi eriline kerge tegelane käis möllamas.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Muttidest ja mügridest sain mina lahti muruniidukiga. Nimelt niitsin iga kahe päeva tagant isegi siis kui midagi niita polnud. Hiired ja rotid peletab minema sookail. Mitte panna eluruumi, võib mõne inimese ka ära peletada. Mürgi asemel on hea koerte kuivtoit. Seda eriti siis kui majas on kassid. Söövad ja muutuvad nii uimaseks et võid käega kinni püüda.

Toomas
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

koerte krõbinad püüavad hiire - rotte, vat see on uudis? ma olen seni täheldanud, et neile see meeldib ja vist tulevad ikka uuesti maitsma ...
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Suht selgelt on kirjeldatud, et nad muutuvat uimaseks ja siis on kassil kerge neid püüda... Aga kõige tõhusam pidi olema ikkagi lipuvarras, mille nöör ei ole püüdlikult ümber posti seotud vaid tuulega plagistab kaootilisi lakse.
vanaema on sul veteran...
keegi
külaline

Lugemata postitus Postitas keegi »

Mügridele ja muttidele on päris hea auto heitgaas, kahjuks küll ainult bensuka oma. Voolik käiku ja lass tossab. Paari nädala pärast korrata, mul mõjus küll hästi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tellisin kuskilt mingi elektroonilise närilise peletaja. Kuidagi helilainetega pidavat toimima. Juhendis uhkelt kirjutatud, et inimene ja tava koduloomad ei küündi sellele sagedusele. Siiski kui toite järgi lükkasin oli isegi kehvale inimkõrvale peenike pinin kuulda ja koer tahtsi vapsee majast välja joosta. Ühesõnaga mõtetu seadeldis. Võib-olla siis toimiks kui ise pikemaks ajaks mujale kolida.
Ja nüüd ei oskagi enam midagi paremat ette võtta. Kass töötab ka täiskohaga. Aeg-ajalt ikka saab mõne kätte aga neid on ikka liiga arvukalt. Mürki võiks ju proovida miskit aga siis koolab seina sisse ära. Pärast haiseb pikemat aega. Katsetanud olen ka tavaliste hiirelõksudega aga tundub, et pole õigele rajale sattunud veel.
Mõtlesin, et kõige lihtsam oleks igasugu tropid jms jama eemaldada, et nad kenasti seina või põranda vahelt tuppa pääseksid, siis saab kass ka paremini ligi.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Selline mõte pole läbi pea käinud, et võitleks põhjuse ja mitte tagajärjega ? Ehk siis kui võimatu on neid näriliste majja sisenemise kohti likvideerida ?
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Külaline kirjutas:Tellisin kuskilt mingi elektroonilise närilise peletaja. ... Ühesõnaga mõtetu seadeldis...
ostan ära. helista 5273938.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Vasta