Onecta äpp

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Re: Onecta äpp

Lugemata postitus Postitas ping »

mari77 kirjutas: 13 Jaan 2025, 10:55 Ja te siiralt usute, et Eestis iga firma, kes paigaldab ja end usaldusväärsena esitleb, on igal juhul lepingukõlbulik? ....
Ei usu, aga kuna kõik Daikini "tehaseuued" seadmed, mis Eestis paigaldatakse tulevad maaletooja kontori laost, siis uue seadme paigalduse peab teostama maaletooja poolt volitatud isik, et seadmel oleks garantii ja ostjal kindlus, et paigaldatud seade vastab Seadmeohutusseaduse kohastele nõuetele.

Erinevad volitatud paigaldajad (edasimüüjad) võivad olla kahjuks erineva tasemega aga kui Teie maaletoojat ei teavita probleemsest paigaldajast, siis maaletooja ei saagi teada Teie probleemist.

Kui olete ostnud taaskasutusest seadme, siis jah võib häbeneda maaletooja tülitamist.
Kas leidsite naise nimega kasutaja näol objekti omale, kelle najal ennast tähtsaks teha või milleks nii ebaviisakas suhtumine?

Kui inimesed Teid vabast tahtest aitavad, siis kuskohast "ebaviisakat suhtumist" leiate?
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas rst »

99% tõenäosusega saabki äppist ainult minimaalselt asju muuta.
Kõik ülejäänud seadistused tuleks teha seadme enda menüüst.

Kõige lihtsam võibolla ongi seadme kasutusjuhendist välja printida antud probleemi puudutavad leheküljed ning seejärel seadme juures sätteid muuta.

Laias laastus mida suurem "-" on, siis seda madalam on peale voolutemperatuur ning jahedam elamine. Ehk siis -10 on elamine kõige jahedam ja +10 on elamine kõige soojem.

Näiteks CTC soojuspumpadel on selliselt seletatud küttekõverat ja nihet (lk.9-11).
https://www.hilaris.ee/wp-content/uploa ... juhend.pdf

Kuid eks paras proovimine ja katsetamine on selle õige kõvera/nihke leidmine, kui puuduvad toas termostaadid. Radika/põrandakütte termostaatidega ei pea olema küttekõver nii täpne ning pealevoolu temperatuur võib olla lihtsalt paar kraadi kõrgem ning toas püsib toatermostaadist määratud temperatuur.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas mari77 »

rst kirjutas: 13 Jaan 2025, 11:47
Laias laastus mida suurem "-" on, siis seda madalam on peale voolutemperatuur ning jahedam elamine. Ehk siis -10 on elamine kõige jahedam ja +10 on elamine kõige soojem.
Hetkel on nii, et -10 juures tõusis välja mineva temp lõpuks 49-ni ( peale minevat ma äpist ei näe) ja tuba liiga soe ( 0 juures tõusis üle 50)

Seepeale lülitasin äpist kütte üldse välja ( keldris ma omapäi ei näpi esialgu) ja välja mineva alla 35 langenud pole, tuba on ehk pisut jahe, aga ahjuga ok. Kas see tähendab, et põhiparameetreid ( milliseid?), äpiga siiski ei muuda, (õnneks), st päris välja see väljalülitamine nupp ei lülita? Samas on äpp sellisena justkui kasutu, kuid võiks ju toimida.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

A23 kirjutas: 14 Jaan 2025, 08:18
Loota foorumist oma probleemile 100% lahendust on veidi liiga optimistlik.
Mis teile ometi sellise mulje jättis? Absoluutselt ei looda!
Algul olin tõesti nii sinisilmne, et lepinguliselt hooldajalt lootsin no enam-vähem lahendusi probleemidele, aga kui süsteem seiskus juba nädal pärast paigaldust, saadetud kutt ei tuvastanudki, mis põhjusel ja edaspidi saadeti iga kord (ka korraline hooldus) uus nägu, kes alustas samade küsimustega minule, olemata sugugi kursis teema ajalooga ja pooled pealeselle ka nõrga eestikeele oskusega, siis ei looda ma kelleltki 100% lahendusi. Hiljem selgus, kui juba põrand märg, et justkui väga ontlik firma oli süsteemile liiga väikese paisupaagi pannud... :doh:

Niiet pirtsakusest on minu puhul asi kaugel. Usun, et siinsed on kõik kursis küsitavate teenusepakkujatega ja sestap tõesti lööb kopa ette, mitte esimesel korral, aga kui juba korduvalt onud moraliseerivad ja tänitavad, et pöördu selle ja tolle poole, kes justkui peaks vastutama - ei käi päriselus asjad alati nii. Järgmine, et mis soolapuhujaid sa siit otsid - no tõesti, on šovinistlik! Pisut enesekriitikat ja nii palju austust kaasfoorumlase vastu võiks täiskasvanud mehel ju olla, et panna tähele, mida keegi küsib (või püüab küsida, sest ka see eeldab spetsiifilisi teadmisi enamasti) ja mitte oletada siia kirjutada söandanud inimese kohta kestab mida omas peas kokku.
A23 kirjutas: 14 Jaan 2025, 08:18
Minu arust just selles teemas on foorumlased väga heatahtlikult, kindlalt üle keskmise
Tõesti? See'nd küll au ei tee :( et 50% koolikiusajaid on täiskasvanud meeste seas norm?

Olen tõesti tänulik neile, kes mu küsimustele vastasid! Mulle on see suureks abiks ja seda ka väljendasin!

Kahju on trollimise pärast, muidu ehk oleks mõne lisaküsimuse poetanud...
A23 kirjutas: 14 Jaan 2025, 08:18 Päris profid, nt Coolhouse, aga ei riskigi väga konkreetselt sõna võtta, kuna ei ole kogu süsteemist täielikku ülevaadet ja mingite infofragmentide alusel midagi pakkuma hakata - ei pruugi täppi minna.
Veelkord, mingil juhul ei oota ma foorumist konkreetset diagnoosi oma küttesüsteemile, kust üldse selline vale arusaam tekkis? Minu küsimused on üldised, valdkonna kohta, mis ei ole minu eriala: ei inseneeria (kogu see kupatus keldris) ega ka it (see kuramuse äpp), et ennast spetsialisti kutsumiseks ette valmistada. Ja on tõesti nõme, et seda tegema peab! Minu valdkond on ka spetsiifiline, kuid ei tule selle pealegi, et kedagi, kes huvi tunneb, kuid spetsiifikat ei jaga, viisaka tutvustuseta jätta, laiamisest rääkimata, see oleks piinlik.
A23 kirjutas: 14 Jaan 2025, 08:18 Mul on üle kümne naissoost kolleegi - inseneri, keegi neist ei ole kunagi väitnud, et soost tingitud põhjusel võiks mingist asjast halvemini aru saada.
Jah! Ja on palju mehi, kes ei tahagi inseneeriast jagada. Minu "hallidele ajurakkude" igatahes lajatati päris labases kõnepruugis silt otsaette, et neid "võiks ka omal olla". Aga mis siis, kui mõnel äkki polegi, on, noh, kerge vaimse puudega, kas selline siin riigis peakski toasoojata jääma, sest on loll? Siia küsima naljalt keegi vist ilma kodutööta ei tule? Kes siia õigupoolest siis oodatud on, et teised teemad veel vaenulikumad on, kas ainult insenerid?
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Coolhouse kirjutas: 12 Jaan 2025, 19:51 Eks igal elukutsel ole oma veidrused.
Ei usu eriti et arstid kuskilt foorumist abi otsiks kui vaja haigust ravida.
Kui olete ostnud soojuspumba ja ei saa aru kuidas see töötab siis tuleks pöörduda müüja poole.
Kui müüjalt abi ei saa siis seadme maaletooja, esindaja poole.
( Oletame et teil on Toyota auto rikkis või te ei tea millist nuppu keerata. Siis te pöördute Amservi või Elke Autosse. Kuid kindlasti ei küsi te nt ping`i käest).
Seega kui ostsite selle soojuspumba jumal teab kelle käest siis uurige teistelt Daikini müüjatelt.

Võimalik et soojuspumba võimsus pole piisav ja te võite jäädagi nuppe keerama. See ei aita alati.
Minu küsimused puudutasid äppi, kas kellelgi on sellega kogemusi, mismoodi see funktsioneerib koostoimes pumba seadistusega. Alustasin küsimusega "nihke" teemal ja sain tänu vastajatele siin teada, mis pidi see töötama peaks, kuna minul -10 peal näitab kuumemat välja minevat vett kui väljalülitatud olekus. Pooled funktsioond, nt ajagraafik, ei tööta.

Ps. ka arstid, nagu kõigi erialade spetsialistid, siiski konsulteerivad ka omavahel erialastes foorumites ja vahetavad kogemusi, ent mina pole siia spetsialistina pöördunud. Selle võrdluseks sobiks pigem " küsi arstilt" sait, kuhu patsiendid saavad küsimustega pöörduda ja spetsialistid vähemalt ideaalis peaks heatahtlikult konsulteerima, enamasti seal ka suhtutakse pöörduja küsimusesse sisukalt ning ilma oletusteta.
Viimati muutis mari77, 14 Jaan 2025, 13:33, muudetud 1 kord kokku.
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Kahjuks ma ei saa arutada teemal mida Onecta äpp teeb või tegemata jätab.
Daikini koduleht ütlebki et sõltuvalt siseosa tüübist võivad äpis mõningad funktsioonid puududa.

Asi on hoopiski mujal. Puuduvad baasteadmised kuidas soojuspump võiks töötada.
1. See äpp ei ole mingi eriti kaval asi mis kõiki ümbruskonna taksojuhte hinda pakkuma paneb.
Äpp saab oma info sellelt samalt keldris asuvalt soojuspumba siseosalt. Ta "peegeldab" osa asju üle võrgu. Põhiline info on ikkagi keldris saadaval.
2. Kuna keldris olev siseosa annab loa nt taimeri rakendamiseks siis peaks esmalt vaatama kas taimer menüüst üldse lubatud on või tuleb kuskile selleks linnuke teha.
3. Suur häda on mõistetega ja sellest tulenevalt ka asjast aru saamisega.
Seadesuurus: See on ülesanne soojuspumbale kui soojaks ta peaks vee kütma. Nt kui äpp näitab keskel 43C siis ilmselt on see ka teie poolt antud ülesanne (vähemalt ühel teisel äpil see nii on). Kui te seda muudate siis seadistate küttevee temperatuuri .
Küttegraafik: Küttegraafik on väljuva küttevee (oleneb soojuspumbast. Võib olla juhtimine ka puhverpaagi vee temp või tagastuva vee temp järgi) temperatuur sõltuvalt välisilma temperatuurist.
Kui teil on küttegraafik nt: +10 C õues ja küttevesi 32 C , 0 C õues ja küttevesi 37 C, -20C õues ja küttevesi 42 C siis sellist graafikut nimetatakse küttegraafikuks.
Küttegraafiku nihe: Teil on hetkel toas jahe ja soovite et oleks soojem. Kui te nihutate küttegraafikut +10C (nagu te teete) siis seadistate te igale poole 10 kraadi juurde ja... +10 C õues ja küttevesi 32 C+10 = 42 C , 0 C õues ja küttevesi 37 C +10 =47 C , -20C õues ja küttevesi 42 C + 10 = 52 C.

Te peaks esmalt küttegraafiku paika panema.

Seda ma ka aru ei saa mida te 10 C nihutate. Tuppa on vaja soojust st soojusenergiat. See mida te tegelikult tahate ei ole veetemperatuur. Kas teil on radiaatoritega küte ja radiaatoritel termostaadid? Või on teil põrandaküte?
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänan! Sai jälle selgemaks. Mõisted on tõepoolest probleem, kasutusjuhendid võiks ses osas sõnastikke sisaldada, kui mõisted peavad keeleliselt olema nii kohmakad.
Sättepunkt on ka segane mulle.
Väljaminev vesi on mõnel juhul katlast väljuv, teises kohas jälle torustikust väljuv, kumba äpis mõeldakse?
See, mida äpis kuni -10-ni nihutasin, on nihe, lisan pildi, kus see praeguseks on nullis, aga äpist lülitasin kütte üldse välja. Kui selle sisse panen, siis 0 nihke puhul tõuseb " väljamineva vee" temp. 54-ni ja miinus10 puhul 45-ni, väljalülitatud olekus on kõige madalam, seega pole justkui loogiline.
Teise korruse radikatel on termostaadid, maakorrusel on põrandaküte ja kollektor ilma termostaatideta.

Üritan jõuda selleni, et kuu aega ära olles oleks äpist kasu, hoiaks kodu jahedama ja paar päeva enne saabumist saaks eemalt soojemaks reguleerida. Enne kutsun hooldaja seadme seadistusi üle vaatama, aga tema ei pruugi äpist väga teada.
Manused
Screenshot_2025-01-14-13-39-33-46_4bcafe9f204dac669a9d9795053a31bd.jpg
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Saaks sellestki aru, mida ta temperatuuridena kuvab. Boilerivee kasutamise ajal näitas seal 17 kraadi, ehkki duššist tuli lõpuni normaalselt sooja vett ja pärast hakkasid mõlemad näitajad sünkroonis tõusma, nagu piltidel, kuid põrand on jala all samuti normaalne.
Ehk siis eemalolles ei saa neist numbritest ju midagi järeldada. Kas katla seadustamisega on võimalik see äpp adekvaatselt toimima seada?
Manused
IMG_20250114_151152.jpg
IMG_20250114_151219.jpg
IMG_20250114_151240.jpg
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Mul tekkis küsimus, miks on soojuspumbale välise +4 C puhul väänatud väljuvaks 62 C? Ma seda pikka mehepuuduse kurtmist ei viitsinud lugeda, kuid kui pumba järel põrandaküte, siis on ilmselgelt overkill ja ega radikate puhulgi +4 välise puhul midagi õiget ei paista.
Juhe teab kõike.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ja mida ma räägin siis - see pole reaalne number. Võimaik, et seotud boilerivee kütmisega vahetult tarbimise järel, aga miks kuvab küttevee näitajaga, ei saa aru.
kunn24 kirjutas: 14 Jaan 2025, 16:26 mehepuuduse kurtmist
Äkki aitab juba, või ei saa kuidagi elatud ilma isaskanakarjakambakas kaasalöömiseta? Madal.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

see pole reaalne number.
Milline reaalne on? Kui äpp väljastab BS-i, siis pöördu tootetoe poole. See seade on soojuspump, mitte gaasikatel ja sel ei tohiks mitte ükski küttevee temperatuuri väärtus minna +4 C välise puhul selliseks. 45-st ma saaksin veel aru ja see tekitaks ka küsimust, mis väljas alla -20 C puhul saab? Su eespool nihutatud praeguse ilmaga +45 küttevee jaoks paistab olema juba ok. Kas sellega saad elada?
Juhe teab kõike.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Reaalne on täiesti normaalne põrand jala all, ei ole kordagi liiga soojaks läinud, olenemata numbrite plejaadist, mida näen ja toas stabiilselt 20 kraadi, nagu tahangi, kusjuures ka ahju teen õhtuti tule. Millest loodan järeldada, et seadme seadistus on paigas. Kui boiler köetud sai, langes ka küttevee temp näit äpis alla 40.
Mis see BS on, bulshit?
On vist põhjust küll tootetukke pöörduda.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

vastus viimasele küsimusele on jah
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igal asjal on soojusmahtuvus, kui numbreid muudad, siis oluline mõju võib ilmneda tunni või päeva pärast. Kuid ürita küttevee temp saada nihutamisega võimalikult madalaks, mis veel sobib, hoiad raha kokku jne.
Juhe teab kõike.
Kasutaja avatar
nexus4
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas nexus4 »

Ärge jahuge, niigi segane juba :D

"Sisekliima juhtimine" juures olev temperatuur näitab pealevoolu temperatuuri.
Kui on käsk 52C'ne tarbevesi 60C'ni kütta, siis on vast loogiline ka et pumba pealevoolu temp on 62C.

Ma ei saa üldse aru, et mis see küsimus või mure siin on? Kõik töötab ju...
:read:
Jokkpokk9
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Jokkpokk9 »

See Onecta app on täielik jama. Ma elan ise välismaal aga maja ka eestis, omastarust lülitan kütte välja tegelt töötab edasi. Samuti ei mõõda see reaalselt elektri kulu vaid arvutab mingite valemitega. Tuleb panna näiteks shelly kaugloetav vooluarvesti ja osta minicontroller veits programeerida ja siis saad kõik reaalsed numbrid kätte. Pane ka lingi mis sa vajad

https://github.com/raomin/ESPAltherma?f ... D7txRSDD0A
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

nexus4 kirjutas: 15 Jaan 2025, 13:26 Ärge jahuge, niigi segane juba :D

Kui on käsk 52C'ne tarbevesi 60C'ni kütta, siis on vast loogiline ka et pumba pealevoolu temp on 62C.

Soojuspumbaga tarbevett 60-ni kütta??!! Pole paha. Järgmiseks võiks hakata spagaati harjutama.
Juhe teab kõike.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nexus4 kirjutas: 15 Jaan 2025, 13:26

Sest mina olen võhik :D
Mul ütleb sisekliima juhtimise juures, et see on "väljuva vee temp" pidasin seda põranda torudest väljuvaks. Saan ma nüüd õigesti aru, et väljub hoopiski pumbast ja läheb alles põrandasse?
Teiseks, kuigi seda kuvab sisekliima juhtimise juures, kas boileri kütmine mõjutab seda temperatuuri ka?
Kui nii, siis ehk töötabki.
Aga mu mure algas sellest, et nihet miinusesse keerates on see vee näit kuumem kui äpist väljalülitatud olekus ja null nihke puhul veelgi kuumem. Tahaks, et nihke null oleks seal, kus praegu äpis näitab, kui sisekliima juhtimise välja lülitan. Muus osas olen rahul praeguse pumba kalde või graafikuga või mis ta on, mis ilma kõikumisest lähtub. Aga äpi nihe on nihkes :blink: Kust poolt seda nihutama peaks, seadme küljes?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Nihe võibki olla nihkes, pole ju probleemi. Asi selles, et küttegraafiku seadistamine on aeganõudev tegevus soojusinertsi tõttu ja lihtsam on anda kasutajale vabadus korrigeerimiseks. Lihtsalt proovi tagada, et pumbast välja kütmise ajal üle 50 C ei läheks. Sooja tarbevee tegemise lõpus võib ülesjooks olla. See, kuhu toru pumbast täpselt läheb (ei ole usutav, et kohe põrandasse) on juba su konkreetses lahenduses kinni.
Juhe teab kõike.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Jokkpokk9 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:06 See Onecta app on täielik jama.
...
Pane ka lingi mis sa vajad

https://github.com/raomin/ESPAltherma?f ... D7txRSDD0A
:banghead: jama jah. Kui nii vähe võimalusi, võiks siis über lihtne ja selge olla.
Ma ka üllatusin, et väljalülitamine ei lülita välja, krt öelgu siis sealsamas äpis, kuhu lülitab, millise seadme näiduni.

Tänan jagatud info eest, näis, kas närib läbi ka :)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Harju ära, tehnilised süsteemid ongi keerukad. Tihti ei tea keegi, mis täpselt toimub. Vaadatakse näite, keeratakse mingit seadistust ja loodetakse parimat.
Juhe teab kõike.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kunn24 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:52 Nihe võibki olla nihkes, pole ju probleemi.
See probleem on, et kõige madalama nihkega on ikka liiga kuum. Kas ma selle äpi nihke nulli paikaseadmiseks pean küttegraafikut muutma?
Siis niipalju oleks äpist kasu, et mujal olles saan nihutada.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kas ma selle äpi nihke nulli paikaseadmiseks pean küttegraafikut muutma?
Arvatavalt nii on. Ja muutmisele eelnevalt loe kasutusjuhendit. Ja kui aru ei saa, viita juhend siia.
Juhe teab kõike.
Keevitaja1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Keevitaja1 »

mari77 kirjutas: 15 Jaan 2025, 15:10
kunn24 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:52 Nihe võibki olla nihkes, pole ju probleemi.
See probleem on, et kõige madalama nihkega on ikka liiga kuum. Kas ma selle äpi nihke nulli paikaseadmiseks pean küttegraafikut muutma?
Siis niipalju oleks äpist kasu, et mujal olles saan nihutada.
Kõige lihtsam oleks põrandaküttele ajamid peale panna. Poleks vaja igasugu ajugümnastikaga tegeleda.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei ole hea lahendus, sest COP max tingimuse täitmiseks tuleb saada väljund võimalikult jahedaks.
Juhe teab kõike.
Vasta