Katelde valik Stropuva või Atmos 160m2 majale

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
kasutaja 357
külaline

Re: Katla valik

Lugemata postitus Postitas kasutaja 357 »

Külaline kirjutas:Kui sa tahad valida atmose puugaasikatla või stropuva katla vahel siis soovitan igal juhul stropuva katelt. Esiteks võidad paigalduse hinnas ja teiseks efektiivsuses nii kulu kui soojusenergia poolt. Kõik teised kiibitsejad, kes stropuva katelt maha teevad ei ole endale selle katla tööpõhimõtet korralikult selgeks teinud. Paigaldan ise küttesüsteeme ja omale majja panin just nimelt stropuva katla ning katel on ennast õigustanud 100%-liselt. Kütma pidin üle 2 - 3 päeva talvel 25 kraadise külmaga ja puude kulu on ka väike. Kütte süsteem sai ka ise projekteeritud ning asi töötab!!!
oota ma ei saa aru,kütteperioodil peab tuli kogu aeg all olema ju.või pidas siis katlatäis 3 päeva vastu.ja palun tee siis selle tööpõhimõte teistele ka selgeks.ma olen aru saanud ka seda et puit peab olema täiesti kuiv,siis see asi töötab.
Külaline
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas Külaline »

tubasoojaks kirjutas:pigem siis juba Atmos katel
see põletab puhtalt ega aja vingu taevasse
ja akupaagiga süsteemi saab ühendada lisaenergiaallika näiteks päikesekollektorid :wink:
Ärge seda atmose puhtuse ja vinguta juttu ka päris tõena võtke. Müügimeeste kiidulaul. Teise katlatäie veel kuidagi põleb vinguta, aga esimene pool katlatäit paneb ikka päris tugevalt vingu, nii paar tundi.
Kui nüüd valiks küttesüsteemi, siis tahkekütet ei valiks.
RUDESTA 40KW KASUTAJA
külaline

Re: Katelde valik Stropuva või Atmos 160m2 majale

Lugemata postitus Postitas RUDESTA 40KW KASUTAJA »

LIIS kirjutas:Olen ise u 2 aastat Sropuva õnnetu omanik olnud. Algul oli kõik väga Ok, aga poole aasta pärast hakkas kogu viletsus peale- korsten ummistus. Lasin korstnapühkijal lahti raiuda ja panime soovitusliku furanvleksi vanasse korstnasse. Jälle algul OK aga paari kuu pärast jälle suitsusüsteem umbes.
Otsin parajasti uut küttelahendust kas maasoojuspumba või õhk-vesi süsteemi näol.
Seega Stropuvat küll ei soovitaks ka oma vihavaenlasele mitte. :amen:
KORSTENT PEAB VÄHEMALT IGA KUU PUHASTAMA JA VÄHEMA AJA TAGANT PILGU SISSE HEITMA.
JA KUUS KORRA TULEB KATELT KÜTTA LAHTISE SIIBRIGA ,ET SLEPE OSA PUHTAKS PÕLEKS,SEE TEEB KA KORSTENT PUHTAMAKS KINDLASTI.
Piikel
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Piikel »

Atmos (õkonoomne) omab jah sellist miinust, et ukse avamisel viskab pahvaku suitsu sisse. Enne muiduigi avad siibri jne, aga sageli on sest vähe abi. Olen sellega leppinud ja nüüd avan enne katlamaja ukse puukuuri, et katlamaja tuulutus oleks maksimaalne. Paisupaak võtab jah teatud ruumi, samas pole ma näinud sellist paaki, mis ei võtaks. Minul mahub katel koos vajalike seadmetega (boiler, paisupaagid jms.) ära 2,8 x 2,0 ruumi ja jääb veel ruumi nats ülegi. Paigutus on õnnestunud, jääb ruumi ka katla puhastamiseks, ka pisike puudevaru mahub ära. Puukuur katlamaja kõrvale on ainuõige lahendus ja nii mul ongi tehtud. Praegu tänan ennast iga kord, kui puid toon.. :grin:
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas rully34 »

Endal ka Atmosega 4 hooaeg.Siiani rahul.Puid täis ja põlevat katelt avades ajab tõesti suitsu sisse,aga ennem pole ju vaja avada kui katlatäis peaaegu põlenud.
Külaline
külaline

Endal ka atmos ja pole üldse rahul. Kahetsen et ei pannud soojuspumpa.
aaaai
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aaaai »

Miks sa siis rahul pole ehk jagad siis muljeid!?
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Oleks huvitav teada jah.Kas puude kulu suur,võimsus väike või puude ahju panemine murrab konti?
kavalants
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kavalants »

Mul ka Atmos 40SX.akupaak 2500 l. Kütan 3-katlatäit ja saan akupaagis vee napilt 60 kraadi peale. Katla enda temperatuuri 70-75C. Kas see ongi normaalne et soojemaks akupaak ei lähe., Teine mure veel see et Akupaagi temperatur 60 kraadi ei püsi. Nii kui tuli kaob hakkab silmnähtavalt temperatuur kukkuma nii et 2 tundi peale tule kadumist on temperatuur juba ca 45.
aaaai
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aaaai »

Endal sama katel 40kw sx ja akupaak nõks alla 3000L ja minu katel töötab 82c juures ja kui ma kolm ahjutäit ära põletan siis mul on lõpuni välja 80c ja sellega saan järgmise päeva õhtuni siis on üleval umbes 60c aga kütan igapäev kaks ahjutäit nii et pool paaki kuum pole vaja rohkem.
Sa peaks endal regullima nats et rohkem kuuma saada.Kas sul on akupaak soojustatud?
Ühest olen aru saanud et ega erilist vahet pole kas kütta lepa,kase või kuusega ikka läheb sama palju puid suitsugaasid on seal 230-300 vahel ,eks näis palju see aasta läheb puid.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

kavalants kirjutas:Mul ka Atmos 40SX.akupaak 2500 l. Kütan 3-katlatäit ja saan akupaagis vee napilt 60 kraadi peale. Katla enda temperatuuri 70-75C. Kas see ongi normaalne et soojemaks akupaak ei lähe., Teine mure veel see et Akupaagi temperatur 60 kraadi ei püsi. Nii kui tuli kaob hakkab silmnähtavalt temperatuur kukkuma nii et 2 tundi peale tule kadumist on temperatuur juba ca 45.
No see on siis praak akupaak, viska ruttu minema, enne kui midagi veel katki läheb.
Aga mõtle nüüd natuke selle peale kah, miks see paak üleüldse välja on mõeldud. Ja siis võid veel sellise katse teha, et keerad omal kütte kinni ja uurid kui ruttu paak soojaks läheb ja kui ruttu maha jahtub.
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Enda akupaak 2,2-ne.Katel 32 kw,köetavat pinda 150 ruutu.Kahe katlatäiega paak põhjani 80 kraadi.Ööpäevas langeb temperatuur 30 kraadi.Ülejärgmisel päeval kütma hakates on paak 20-25 kraadi.Soovitavad küll et mitte lasta paagi temperatuuri alla 40 kraadi,aga ei viitsi igapäev kütta.Toas sooja 20-25 kraadi ,vastavalt ruumile.See et mõni mees siin 3 -me katlatäiega ei saa paaki põhjani soojaks on küll veidi imelik.Ühe maja peal tööd tehes ,vahetati katlamajas samal ajal katelt.Kõik tehtud,pandi asi kütma.Katlaks 50-ne Atmos.No ei tahtnud kuidagi hoogu üles võtta.Kahe katlaga läks vesi vaevalt 40-ne peale,alumisest luugist hakkas lausa kondentsvett välja jooksma.Probleem oli selles et kolmteeventiil oli mittevastav katlale.Vahetati ära ja oh imet kohe oli temperatuur 85 peal.Muidugi on majad ka vahel ehitatud nii et naer tuleb peale.Teeme just praegu ümber ühte fassaadi ,mis oli 7 aastat tagasi"korralikult" tehtud.Puitkarkassseinale oli villa pantud kohati 10 cm,mõned kohad 15 ja mõni koht oli päris tühi.Talvel oli toas 20 kraadi hoidmine tõsine tegu.Katel pidi koguaeg huugama.
Külaline
külaline

kolmteeventiil oli mittevastav katlale
Kas katla ja akupaagivahelist termovari termostaati mõtled?
Mul termovar vahel ja selle katlapoolne seier pendeldab 72 ja 50 kraadi vahel.
Külaline kirjutas:Endal ka atmos ja pole üldse rahul. Kahetsen et ei pannud soojuspumpa.
Suitsu ajab korstnast liigagi palju välja. Mingi moment lõpupoole, siis põleb korralikult kui puud peaaegu põlenud. Katelt lõpuni täis puid panna ei saa. Kolda all pilu ka kinni pole. Puud peaksid ka kuivad olema 2-3 aastat kuivanud, ainult selliste niiskete ilmadega ei saa ka puu kuivaks jääda.
Kütan siis nii, et panen algul põhja natuke puid põlema.Siis lisan väheke puid, siis jälle väheke puid, siis jälle väheke puid, siis jälle väheke puid jne kuni paagi saab soojaks.
Ühesõnaga murrab ajusid. Igavane kepp ja keberniit. Vanarauda paras viia.
ehitaja777
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ehitaja777 »

Juhtus nii, et söed alles hõõgusid kui oma Rudestale uued halud sisse loopisin. Halud olid vähemalt 50 cm pikkused ja seega suht hõredalt täitus kolderuum nendega, õhk pääses kergesti süteni ja põlemine algas alt poolt. Mas siis mõtlesingi, et las põleb kui juba läks niimoodi ja nii põles kogu koldetäis täiesti normaalselt ära.
Rene
külaline

Lugemata postitus Postitas Rene »

kavalants kirjutas:Mul ka Atmos 40SX.akupaak 2500 l. Kütan 3-katlatäit ja saan akupaagis vee napilt 60 kraadi peale. Katla enda temperatuuri 70-75C. Kas see ongi normaalne et soojemaks akupaak ei lähe., Teine mure veel see et Akupaagi temperatur 60 kraadi ei püsi. Nii kui tuli kaob hakkab silmnähtavalt temperatuur kukkuma nii et 2 tundi peale tule kadumist on temperatuur juba ca 45.
Kui suur sul maja on? Kuhugi peab ju see soojus kaduma. Kõigetõenäolisemalt võtab maja lihtsalt nii palju eest ära et katel ei jõua peale anda. Nagu ennegi mainitud algab kõik ikkagi maja soojustusest. Õuet võid sa ju ükskõik kui suure ja hea katlaga kütta, ega suvi sellepärast varem tule ;)
Teine võimalus on et köetakse väga kehva puuga, mille niiskusaste on tugevalt alla 20%. Sellisel juhul mitte katel ei küta vaid kuivatab sul seda puud ja paratamatult veest suurt kütteväärtus kätte ei saa.
Proovi korraks niimoodi et keerad majakraani kinni natukeseks kui kütad, siis vaata kui kiiresti akupaak tervenisti kuumaks läheb, nii et alt otsast kuni ülemise otsani on läbiköetud. Ehk siis ära lase majal eest ära võtta soojust akupaagist. Kui siis ka temperatuur ei tõuse normaalselt akupaagis siis peab viga otsima juba kuskilt mujalt.
Külaline
külaline

minul just kolmas hooaeg lõppemas ning on Stropuva - väga hea ei oska midagi halba öelda!!
Taavi1970
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Taavi1970 »

Hea hinnaga Atmos katel hetkel http://www.torujyri.ee
Edgar57
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas Edgar57 »

Külaline kirjutas:minul just kolmas hooaeg lõppemas ning on Stropuva - väga hea ei oska midagi halba öelda!!
Kuidas siis ikkagi selle pigitamise ja puudekuluga Stropuva puhul on ?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Edgar57 kirjutas:
Külaline kirjutas:minul just kolmas hooaeg lõppemas ning on Stropuva - väga hea ei oska midagi halba öelda!!
Kuidas siis ikkagi selle pigitamise ja puudekuluga Stropuva puhul on ?
Olen 4 kuud kasutanud ning seni toimib. Korsten peab kindlasti olema soojustatud ja soovitatavalt roostevaba sisuga nagu vist enamusel "külmsuitsu" kateldel sest muidu pigi tuleb mühinal. Katlatäis põleb mul 12-15 tundi aga sulle ei näita see midagi sest põlemisaeg sõltub konkreetsest maja suurusest, soojavajadusest ning kasutatavast kütusest.
janar33
külaline

Lugemata postitus Postitas janar33 »

Kui soovid olla katlakütja vali Atmos. Kui hindad vaba aega siis võta Stopuva!.
Ja mingil suservusser meestel pole mõtet paigaldada lasta katelt!.Enamusel pole Stropuvaga kokkupuuteid olnud ja sellepärast ka kriitika!.
Lase maaletoojal ka paigaldada ja küsi kuidas regulaarelt hooldada! siis ka muretu talv!!
Ise kütan 4 talv 210m2 40kw katel. Halupuudega nats üle ööpäeva katlatäis, puitprikett ca 3,5- 4 ööpäeva.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

janar33 kirjutas: kuidas regulaarelt hooldada!
Võiksid ju tera tarkust jagada selle hoolduse suhtes.
ehitaja777
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ehitaja777 »

Tere!
Rudesta katel vajab alguses trossi ja rattakeste määrimist, laadimisluugi ja tuhaluugi hermeetlilisuse täiustamist, õhuetteandeklapi väljavahetamist millegi õhutihedama variandi vastu. Kasutamise käigus ei suutnud enam laadimisluugi sulgur kinni seista ja pidin lisama käepidemele uksehaagi, et takistada iseavanemist.
Katel ise on viletsa isolatsioonikattega, eriti pealt. Soovitan soojalt kasutada ainult väga kuiva puitmaterjali(mööblitööstuse puiduklotse, saepurubrikett) siis põleb kauem ja korstnast ei tilgu vett. Pigi ei ole sulle probleemiks kui kütad temperatuuril üle 50c ja sul on soojustatud roostevabahülsiga korsten(minul on see täielikult õues). Minu kogemused on kolm hooaega. Kord hooaja jooksul puhastan korstent (horisontaal ja vertikaal osa).
Järgmiseks pakun kogemust turbabriketiga kütmisel.
Kui paned ahju pilgeni täis, siis põlemisel tekkiv meeletu tuhakogus ei lase briketil lõpuni põleda, pool jääb põlemata jääb hõõguma ja vinduma. Kuna ma olin ostnud 6tonni briketti(terve autotäie), siis tuli mul jätkata kütmist teisiti. Ma viskan ainult 2 pakki s.o korraga umbes 25kg vist. Süütan alumisest luugist need pilbaste abil põlema. Järgmine kord koristan tuha ära, suured tukid jätan alles ja kõik algab uuesti iga päev. Kütteperiood sellisel moel on kestnud septembrist tänapäevani 2-4 pakki ööpäevas. Minu köetav pind 150m2. Soovitus ära küta sellliseid katlaid turbabriketiga kui sulle on aeg kallis ja sul pole kuhugi tuhka kuhjata ;).
Parimate soovidega.
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas kütja »

janar33 kirjutas:Kui soovid olla katlakütja vali Atmos. Kui hindad vaba aega siis võta Stopuva!.
Lase maaletoojal ka paigaldada ja küsi kuidas regulaarelt hooldada! siis ka muretu talv!!

Et siis pigem oled hooldusmees,kui katlakütja,kellel kogu aeg nägu tahmane ja näpud nõgised?.Kui sul midagi põleb 3 ööpäava,siis see on pigem vindumine kui põlemine.Ja vindumine on kena pigi ja nõe allikas.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kütja kirjutas:Et siis pigem oled hooldusmees,kui katlakütja,kellel kogu aeg nägu tahmane ja näpud nõgised?
Loll jutt. Kasutan ja ei tea küll mingit põhjust miks peaks kogu aeg nägu tahmane ning sõrmed nõgised olema. Ei vaja ta mingit ekstra tihedat hooldust.
õnnetu
külaline

Lugemata postitus Postitas õnnetu »

mina olen väga õnnetu stropuva katla kasutaja, kasutuses olnud juba 8 aastat. esimene hooaeg oli ok ja siis hakkasid jamad tulema. katlamaja koguaeg vingu täis, sest katel aevastab nn, eriti kui kuivad puud, luugi kinnitused katki teisel aastal, ülekuumenemine, kuna puudub fiksaator siibril 2 korral oli, nii, et läks nii torustik osaliselt, wc, pesumasin jne, kõik mis kasutas külma vett. meie maja on 250 m2, tellitud paigaldusega edasimüüalt, kõik peaks väljaarvezstatud olema aga maja külm, 2 ahjutäit puid umbes ööpäevas jne. Ok sellest kõigest saab üle, ole ise tähelepanelikum ja asja annab korraldada nagu öeldakse aga see, et mul 25 dets toru katla sees lõhki läks ei anna enam küll parandada, kindlustus sellele ei kehti. :eek: ei soovita, sest kogu see kauaaegne põlemine on jama. ( maja on soojustatud korralikult )
Vasta