Kumb siis jama on? Kas selline kallis ja tuulduv põrand paneelidel on mõistlik ja ajas kestev ning välistab niiskuskahjustused kontstruktsioonile?Külaline kirjutas:Tere. No, aga ei pea ju igasugust jama lugema. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
arvamused vundamendist?????
-
- külaline
Re: arvamused vundamendist?????
Lugemata postitus Postitas Tarvo 4482 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline1321 »
Kuhu niiskus kondenseerub? EPS ja hüdroisolatsiooniga kaetud paneeli vahele?Külaline kirjutas:Kas toimiv lahendus oleks: õõnesbetoonpaneel 200mm, niiskustõke (SBS rullmaterjal), EPS soojustus 200 mm, põrandakütte torud betoonis 70 mm, põrandakate?Külaline kirjutas:Tere.Rõõm on lugeda inimese soovi,ehitada hoone millel on ehitustehniliselt võimalik teostada toimiv hüdroisolatsioon.Aga selleks tuleb kogu põrandaalune ehk paneelipealne niiskustõke tekitada.Mõtle kohe ka sellele kuidas kavatsed ehitusajal põrandale kogunenud vee eemaldada.Otse vundamendi kraavi valamist ei soovita.Selliselt tehtult on materjali kulu suurem,kuna enam kui kindlasti tekib servade vajumine/taas tühjaks kaevamine.Lisaks jääb ka maapealne osa ebakorrektne.XPS võid eelpool kirjeldatut järgides asendada EPSiga.Lugupidamisega
Mind paneb muretsema asjaolu, et kui see lahendus hüpoteetiliselt keerata vertikaalseks, saaksime ju seestpoolt soojustatud betoonseina, kusjuures on külm välissein veel seestpoolt aurutihedaks muudetud...
Kas insenerid siin niiskuse kondenseerumise probleemi ei näe?
Abe
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tarvo 4482 »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Reimo 34 »
Minu joonisel, mis on kohe teema alguses, on hüdro märgitud punasega ja asub aerocist seina ja betoonpaneeli vahel. Põranda alla hüdrot polnud plaanis kondentsi tekkimise ohu tõttu. Tarvo lingil oleval pildil mina ka hüdrot ei näe. See siis kõige õigem lahendus?Külaline kirjutas:Tere. Minu arvuti ei näe sellel ilupildil kuskil mingit hydrot. Lugupidamisega
Arvamusi olen küsinud mujalt ka ja ikka lähevad need kaheks, nagu siingi teemas. Ühed ütlevad, et kindlasti on vaja ja teised, et kindlasti ei tohi, sest hüdro peale hakkab kondents tekkima. Kolmandad muidugi ütlevad et mis sa jamad pane liiv-peno-kile-betoon, nn ujuvpõrand ja on hää küll.
Võta siis kinni mis see õige lahendus on...

-
- külaline
üige lahendus on see mille eest on insenerile makstudReimo 34 kirjutas: Võta siis kinni mis see õige lahendus on...

-
- külaline
Õigus, kuid on üks väike aga .... mitte lihtsalt insenerile, neid bakalauruse paberite isendeid on küllaga, vaid targale ja asjast jagavale insenerile tuleb tema teadmiste eest maksta. Noh, alginvesteering sutsu kallimaks võib-olla läheb, aga see-eest pole pärast jamasid ja ümbertegemisi.Külaline kirjutas:üige lahendus on see mille eest on insenerile makstud
Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Andrus 69 »
Suure raha eest saab samuti väga vasturääkivaid lahendusi, hind pole ainuke valiku kriteerium.
-
- külaline
Nõus! Vaadakem kasvõi Egiptuse püramiide, Itaalias veel püsivaid akvedukte, Eiffeli torni, Ameerika Vabadussammast jne.Andrus 69 kirjutas:Ise olen ka ehitusega kokku puutunud ja tean väga hästi, et väga palju on erinevaid arvamusi. Lõppude lõpuks peab ikka projekti tellija, oma olematute ehitusalaste teadmiset põhjal otsuse langetama ja lootma, et selle inseneri, kelle arvamuse hindab ta usaldusväärseks, lahnedused on füüsilises maailmas kestvad ja toimivad.
On sul abivajajatele anda mõne teadmiste ja oskustega inseneri kontakt, kes on tasuta või poolmuidu nõus oma teadmisi jagama-müüma? Siinses foorumis tean mina vaid ühte, isegi konkreetset nime nimetamata, aga ka tema ei jaga oma teadmisi ilma rahata. Teadmised-kogemused maksvad!Andrus 69 kirjutas:Suure summa raha küsimine ei tee insenerist veel inseneri, ikka teadmised ja oskused loevad.
Urmas
Minu probleem on ikka vundament ja põrand. Pinnaseuuring on tellimisel ja loodan et see ühtlustab arvamusi aga hetkel on seis selline, et ujuvpõrand tundub olevat kõige õigem ja tuulduv betoonpaneelidega raharaiskamine. See ei ole minu arvamus vaid diplomiga konstruktorid, kelle käest olen nõu küsinud, rõhutavad, et kui vesi vundamendi all ei ``laineta`` siis liiv-peno-betoon on piisav. Tuulduv pole ka arvamuse kohaselt halb aga seda õigesti teha on väga kulukas, samuti on vähemalt kolm täiesti erinevat arvamust kuhu panna hüdro paneelide puhul.
Ja kõige lõpuks peab ikka tellija (mina) maksma raha aga otsuse tegema ise, milline konstruktor räägib kõige õigemat juttu. Haridused ja kogemused on kõigil sarnased aga arvamused kardinaalselt erinevad...
-
- külaline
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sa mine ühe hea juurde, keda ma tean küll ainult siinse foorumi põhjal ehk Alar Piirfeldi* jutule, aga millegipärast olen kindel, et sellest peaks piisama.Reimo 34 kirjutas:Saan aru, et tasuta häid asju ei saa aga keeruliseks läheb asi siis, kui saad kalli raha eest peaaegu vastupidised arvamused ja lõpuks pead ikka ise, oma puudulike teadmiste põhjal, otsuse langetama... Ja kõige lõpuks peab ikka tellija (mina) maksma raha aga otsuse tegema ise, milline konstruktor räägib kõige õigemat juttu. Haridused ja kogemused on kõigil sarnased aga arvamused kardinaalselt erinevad...
* Alar Piirfeld ei ole minu sugulane, ei ole temaga äriliselt seotud ega saa temalt mingeid komisjonitasusid.

Kindlasti on peale Hr. Piirfeldi meie väikses vabariigis veel mõni asjalik konstruktor. Keeruline ongi eristada asjalikke ja vähem asjalikke, kui endal pädevus puudub. Kui keegi oskab soovitada mõnda, kellega on olnud hea kogemus, siis oleksin väga tänulik.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »

-
- külaline
Mingeid arvulisi võrreldavaid kriteeriume ei tea, aga tema kommentaaride sisu ja sisetunne, mille järgi ka teemaalgataja otsustab.Hiid kirjutas:Mille järgi te otsustasite, et Piirfield õiget juttu aab?
Urmas
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- Ehitusfoorum