Veetoru liiga madalal

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Külaline
külaline

Re: Veetoru liiga madalal

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kalvis, tsivilisatsiooni hüvede asemel võiks ehk tuleks kasutada tsivilisatsiooni ajusid (lugege näiteks ETF aruandeid). Ka mina olen üks neist, kes hüvesid loovad. Loob ka Riik, mis neid omakorda jagab ja ka mulle tagasi jagab (liikumispuudega invaliid), Teile ka. Tegeleks säästlikult? Elektri pidev kulutamine ei ole vast säästlik, ühekordna kopatöö vast on.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Külaline kirjutas:Kalvis, tsivilisatsiooni hüvede asemel võiks ehk tuleks kasutada tsivilisatsiooni ajusid (lugege näiteks ETF aruandeid). Ka mina olen üks neist, kes hüvesid loovad. Loob ka Riik, mis neid omakorda jagab ja ka mulle tagasi jagab (liikumispuudega invaliid), Teile ka. Tegeleks säästlikult? Elektri pidev kulutamine ei ole vast säästlik, ühekordna kopatöö vast on.
Enne loosungite karjumist võiks tõesti veidi ajusid kasutada elik arvutada.

DTIV-9 10 meetrine joogiveetoru küttekaabel, mida mina oma torusse lükkasin, on 90W võimsusega. Elektrikulu on 0.09 x 24 = 2.16 kWh ööpäevas, mis praegust keskmist elektrihinda (ca 10 s/kWh koos kõigi võrgutasude jms.) arvestades teeb ligi 22 senti ööpäevas. Kui sellist külma nagu praegu (-15...20 kraadi) paugub ka kuu aega, siis maksab see kütmine mulle 6 ja pool eurot.

Kui palju see kopamehe tund maksiski pluss kopa kohaletoomine pluss pump vesiliiva korral pluss...?
Ja mitu(kümmend) aastat ma selle raha eest küttekaablit põletada saan?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Iseasi muidugi, kas elekter 24/7 garanteeritud. :)
Millised torude külmumise tagajärjed muidu on? Toru külmub lõhki või lihtsalt jäätub ja hiljem sulab lahti?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Valdavalt ühe külmumisega lõhki ei lähe, aga korduvatel juhtudel küll. Mul oli üks standard vasktoru nii palju jämedamaks veninud, et torumees otsis pool päeva linnapealt lahendust kuda sinna otsa standardseid sõrmuseid ja asja jätkata saaks. Lõpuks tuligi teine mees vasekeevitusega.
vanaema on sul veteran...
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Külaline kirjutas:Iseasi muidugi, kas elekter 24/7 garanteeritud. :)
Kui elekter peaks pikemalt ära kaduma kui päev või paar, siis on mul hulgaliselt muid probleeme. Alates sellest, et veetorud hakkavad ära külmuma ruumis sees (mul on soojuspump-küte)
Tarindiprof
külaline

Lugemata postitus Postitas Tarindiprof »

Loomulikult ebanormaalselt madal. Peaks olema ikka vähemalt 1,2 ja kui siis 20cm peno peale ja toru kah veel soojustada siis on ok,.
Siim

OBJEKT.ee
navigator
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas navigator »

Rakvere kandis panin sauna vee toru 1,2m ja juba 7 aastat on maas ja jookseb täpselt hoovist läbi ehkkust lükkan pidevalt ka lume pealt ära aga siiani ei ole temaga midagi juhtunud, täielik savi pinnas on. Niiet tegelikult ei ole see 1,8m just rusika reegel aga mida sügavamal seda parem
Vasta