põrandate soojustamine

põrandad, põrandatööd
Külaline
külaline

Re: põrandate soojustamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

keemik kirjutas:Laiad vuugid bituumenlindiga, plaatide åhenduskohad ja muud kitsad vuugid massaga.
https://www.k-rauta.ee/ehituspood/liimi ... must-290ml , ma tegin väiksemas vannitoas tikkapuust põranda , läks vuukide täitmiseks 11 tuubi musta kiilto masa , ei kujuta ette palju läheks neid tuube sellise suure pinna vuukide masaga tegemiseks

https://www.k-rauta.ee/ehituspood/ehitu ... C3%A4rvitu ok ma saan aru, et ei pea asju ostma k-rautast, aga ikkagi :scratch:
6kantv6ti
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas 6kantv6ti »

See vuukude värvimise ja hiljem universaalsilikooniga täitmise variant tundub ikka väga hea plaan!

Pool põrandat tegin ära, silikooni kulus palju, aga hea sai, vahuga ei tahaks küll enam sellist asj tegema hakata. Universaalsilikoon on hetkel krautas 2.50, võtsin sealt ka mingi värvi, kuigi tegelikult arvan, et oleks kokkusegamise asemel võind suva värvi võtta praagihunnikust. Värvi tahtsin kärtspunast, et valge silikoon naäha jääks, siis tean kust tehtud ja kust tegemata. Värv tuli roosa :D:D
nonii
külaline

Lugemata postitus Postitas nonii »

6kantv6ti kirjutas:Täna kolasin terve päev netis ringi ja uurisin kõiksuguseid juhendeid ja foorumeid, ma arvan, et hetkel eesolava tööpõlluga on nii, et ma tuuletõket üles ei kaku, võtan kipsinoaga vuukidest kõrgemalolevad ehitusvahu osad ära ja siis värvin vuugikohad üle ning siis silikoonitan ära. See töö kaua ei tohiks võtta, ostsin vuukide värvimiseks spetsiaalselt tumeda kruntvärvi ja valge universaalsilikooni, et näha oleks kus silikoonimine tegemata ja kus tehtud.

Mulle tundus see link abiks olevat:
http://www.omanikujarelevalve.com/testi ... ttekilega/

Uurisin ka tuuletõkkekanga kohta, ruutmeetri hind on justkui odavam kui tuuletõkkeplaadil, kuid lisanduvad vingelt kalliste teipide ja liimide hinnad, siin on näha Soltex WA lahendus, ja ma ei oska miskit kosta selle peale, näeb kole välja ja talade ning seina kokkupuutekohad on ka justkui "kohe tuleb teip lahti"
https://www.google.ee/search?q=tuulet%C ... rccFxLM%3A

Samas mul on suur osa põrandat pildilolevale lisaks veel teha, kanga idee seisneb justkui selles, et kangaga ma võidaks soojustusvillale juurde tuuletõkke paksuse jagu ruumi.
Nüüd ma saan küll aru ja täitsa usun, et siin ehitusfoorumis käib ka omamoodi "hübriidsõda ". Seepärast eriala inimesed siin ka vähe sõna võtavad, et masslollusega ei ole mõtekas võidu kirjutada.
Sa sellest ikka said aru, et see " omanikujärelvalve " on üks paljudest ehitusega tegelevatest ettevõtetest ja praegu jääb mulle küll mulje, et sa ise oled seotud isik ning teed väikest viisi reklaami oma firmale!?
Kui sa päriselt head nõu tahaksid selle ettevõtmise juures saada siis mine palun mõne arhitekti või ehitusinseneri jutule ning küsi nendelt kasvõi väikese tasu eest konsultatsiooni oma põrandaprobleemi lahendamiseks. Ise sa küll ei ole võimeline seda lahendama veel enam õiget kohta internetis leidma.
Vabandan ette, kui kellegi tundeid riivasin.
Külaline
külaline

nonii kirjutas: Nüüd ma saan küll aru ja täitsa usun, et siin ehitusfoorumis käib ka omamoodi "hübriidsõda ". Seepärast eriala inimesed siin ka vähe sõna võtavad, et masslollusega ei ole mõtekas võidu kirjutada.
sa saad võibolla valesti aru, ole hea ja pane erialainimesena arvamus kirja. ma pakun et erialainimestel on muud targematki teha , kui foorumites arutleda ja seepärast on neid siin ka vähem, kui neid kes oma muredele lahendusi otsivad.
6kantv6ti
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

nonii kirjutas: Nüüd ma saan küll aru ja täitsa usun, et siin ehitusfoorumis käib ka omamoodi "hübriidsõda ". Seepärast eriala inimesed siin ka vähe sõna võtavad, et masslollusega ei ole mõtekas võidu kirjutada.
Sa sellest ikka said aru, et see " omanikujärelvalve " on üks paljudest ehitusega tegelevatest ettevõtetest ja praegu jääb mulle küll mulje, et sa ise oled seotud isik ning teed väikest viisi reklaami oma firmale!?
Kui sa päriselt head nõu tahaksid selle ettevõtmise juures saada siis mine palun mõne arhitekti või ehitusinseneri jutule ning küsi nendelt kasvõi väikese tasu eest konsultatsiooni oma põrandaprobleemi lahendamiseks. Ise sa küll ei ole võimeline seda lahendama veel enam õiget kohta internetis leidma.
Vabandan ette, kui kellegi tundeid riivasin.
Keegi läks väga kettasse mingil põhjusel.

Arhitekt on viimane tegelane kelle käest ehitusalast nõu küsida, need tüübid ei käi õueski.

Enivei, mul sai vuuk selline ja ma arvan, et on põhjust rahul olla, sest hommikul nüüd toas paar kraadi sooja rohkem alles.
Manused
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (208.09 KiB) Vaadatud 2913 korda
Külaline
külaline

6kantv6ti kirjutas: Enivei, mul sai vuuk selline ja ma arvan, et on põhjust rahul olla, sest hommikul nüüd toas paar kraadi sooja rohkem alles.
jah , viisakas tulemus, võid vuugi isegi robustsema/paksema ksilikoonikihiga jätta ja ei pea nii siledaks tõmbama, see on selline koht mis võetakse lahti võibolla 60 aasta pärast võib olla nats paksemalt
messe
külaline

Lugemata postitus Postitas messe »

Külaline kirjutas:
6kantv6ti kirjutas: Enivei, mul sai vuuk selline ja ma arvan, et on põhjust rahul olla, sest hommikul nüüd toas paar kraadi sooja rohkem alles.
jah , viisakas tulemus, võid vuugi isegi robustsema/paksema ksilikoonikihiga jätta ja ei pea nii siledaks tõmbama, see on selline koht mis võetakse lahti võibolla 60 aasta pärast võib olla nats paksemalt
Tõenäoliselt võetakse see põrand lahti 5-10 aasta pärast, kui mitte varem, kuna jalge all on jahe endiselt ja kogu töö tuleb nagunii ümber teha. Selline ausõna peal plaadi kinnitamine pikalt ei püsi. Kahju raisatud ajast ja rahast.
6kantv6ti
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

messe kirjutas: Tõenäoliselt võetakse see põrand lahti 5-10 aasta pärast, kui mitte varem, kuna jalge all on jahe endiselt ja kogu töö tuleb nagunii ümber teha. Selline ausõna peal plaadi kinnitamine pikalt ei püsi. Kahju raisatud ajast ja rahast.
Pole sinu aeg ega raha. 50 aastat kestis lahendus - poola laudis, tõrvapapp, 70mm liiduaegne vill ja 38mm põrandalaud, ja tead mis - rämedalt külm oli, võiks teha paremini.

Põranda talad on 150x100mm, tala alumises küljes on vanast ajast laudise toeks 50x50 pruss, mis on kinnitatud 3 tolliste naeltega ca 40 cm tagant. Prussi peale on toetatud "must" laud, mis originaalis oli niiöelda poola stiilis ülekattega, selle kangutasin lahti ja panin ühe kihina. Kinnitasin 70mm kruvidega. Peal on 12mm Skano plaat ja nüüd sai plaat vuugitud värvi ja silikooniga. See konstrui on täpselt sama tugev kui on need naelad mis prusse hoiavad ja natuke peale ka, ei riskiks, aga arvan, et päris palju rahvast mahuvad sinna talade vahele magama ilma hirmuta, et keldrisse kukuks.

Misasi siin ausõna peal kinnitatud on praegu? Või lihtsalt trollid mind?

Minu jaoks on fakt see, et arvestades hetketingimusi(korra päevas kütan) pole mul seal toas hommikul enam 13C, vaid 15C sooja, ja seda tänu korralikumale vuukimisele, soojustus on ju põrandale täielikult paigaldamata, lihtsalt tuult tahan kinni saada. Ja kaks kraadi parem tulemus muutes põranda soojustust ainult 15nel ruutmeetril 64m2 korterist, on minu arust väga hea tulemus. 5xSkano (35€) plaat 4 tuubi silikooni(10€) ja üks 0.3ne purk värvi(10€), ~55€ läks materjal ja lihtsalt oma aeg lisaks.
Külaline
külaline

messe kirjutas: Tõenäoliselt võetakse see põrand lahti 5-10 aasta pärast, kui mitte varem, kuna jalge all on jahe endiselt ja kogu töö tuleb nagunii ümber teha. Selline ausõna peal plaadi kinnitamine pikalt ei püsi. Kahju raisatud ajast ja rahast.
kuidas see ümber tuleks teha, anna kala kätte , õngest ju ei piisa :D lihtsalt öelda, et kõik on valesti on ka suht mõttetu
messe
külaline

Lugemata postitus Postitas messe »

6kantv6ti kirjutas:
Pole sinu aeg ega raha. 50 aastat kestis lahendus - poola laudis, tõrvapapp, 70mm liiduaegne vill ja 38mm põrandalaud, ja tead mis - rämedalt külm oli, võiks teha paremini.

Põranda talad on 150x100mm, tala alumises küljes on vanast ajast laudise toeks 50x50 pruss, mis on kinnitatud 3 tolliste naeltega ca 40 cm tagant. Prussi peale on toetatud "must" laud, mis originaalis oli niiöelda poola stiilis ülekattega, selle kangutasin lahti ja panin ühe kihina. Kinnitasin 70mm kruvidega. Peal on 12mm Skano plaat ja nüüd sai plaat vuugitud värvi ja silikooniga. See konstrui on täpselt sama tugev kui on need naelad mis prusse hoiavad ja natuke peale ka, ei riskiks, aga arvan, et päris palju rahvast mahuvad sinna talade vahele magama ilma hirmuta, et keldrisse kukuks.

Misasi siin ausõna peal kinnitatud on praegu? Või lihtsalt trollid mind?

Minu jaoks on fakt see, et arvestades hetketingimusi(korra päevas kütan) pole mul seal toas hommikul enam 13C, vaid 15C sooja, ja seda tänu korralikumale vuukimisele, soojustus on ju põrandale täielikult paigaldamata, lihtsalt tuult tahan kinni saada. Ja kaks kraadi parem tulemus muutes põranda soojustust ainult 15nel ruutmeetril 64m2 korterist, on minu arust väga hea tulemus. 5xSkano (35€) plaat 4 tuubi silikooni(10€) ja üks 0.3ne purk värvi(10€), ~55€ läks materjal ja lihtsalt oma aeg lisaks.
Siis ei ole ausõna peal. Sellest, et musta põrandat toetas 50x 50 liist ei olnud algses postituses juttu või et sa oleks seda üldse pannud. Kirjutasid ju, et lammutasid kõik lahti, et lauad panid üle ühe ja lasid tuuletõkke vahuga servadest kinni. Kui talvel tuul puhus siis vaht seda idama ei hakka. Selleks ongi tuuletõke, et tuult pidada. Trolle saab veel Tallinnas näha ja needki kaovad varsti tänavapildist.
Vasta