Mure põrandaküttega

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Silwer
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Silwer »

Vitotronic 200 + siis niipalju et ta:
- juhib kolmikkraani mootorit
- mõõdab välisõhu temperatuuri
- mõõdab põrandasse mineva juba segatud vee temperatuuri
- juhib ja lülitab põrandakütte tsirkulatsioonipumpa

Juhtimine käib siis järgnevalt:
Vaatab välisõhu temperatuuri, teab et kasutaja poolt on etteantud näiteks soovitav ruumitemperatuur 20 kraadi, leiab siis antud graafiku pealt vastava pealevoolutemperatuuri:

Pilt

Kasutaja siis valib ennem milline graafik tema maja soojustusomadustega kõige paremini kokku langeb. Mina valiks siis kas graafik 0,6 või 0,8. Vitotronicu settingutes saab seda valitud graafiku joont ka tiba kõrgemale tõsta või langetada.

Ja siis krutib seda 3T ventiili niipalju et oleks tagatud see graafiku järgne pealevoolutemperatuur.

Vitotronicuga saab ühendada ka ruumitemperatuuri anduri aga tootja seda põrandaküttesüsteemis ei soovita kuna põrandakütte inerts on liiga suur.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Infost selgub, et juhtautomaatikat saab kohandada põrandaküttele
Sulle on oluline sisetemperatuuri järgi reguleerimine, välistemperatuur on reguleerimise seisukohast alles teisejärguline, kuigi abistab küttesüsteemi erksust. Kui suudad juhtautomaatikat õieti sätestada siis on ainus probleem, kas kolmikkraan sobitub juhtsüsteemiga. Enamus juhtudel sobib. Eks juhtautomaatika insenerid on lähtunud sellest, et automaatikaülesande lahendamisel tekib konflikt kui kasutada nii sise- kui välistemperatuuri andmeid. Näiteks välistemperatuuri langeb õues järsku, kuigi toas on ülearu soe. Üks tahab kraani keerata kinni, teine algoritm lahti. Sel juhul tuleb teha valik kumba kasutada. Antud juhtumil on insenerid otsustanud teha välistemperatuuri kasuks. Mõnele aga meeldiks rohkem, et toas oleks just paras temperatuur. Siis sobib jälle siseruumi temperatuur paremini.
Ega väga suurt vahet pole, kumba algoritmi kasutada
Silwer
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Nüüd siis selline edasiminek:

Tellisin eelnevatel linkidel olnud Saksama veebipoest vajalikud Viessmanni jubinad:

3T ventiili ja minu Vitotronicuga sobiva ventiili mootori. Hinnaks tuli koos transaga kriips alla 7500 eegu. Kohalike meeste käest ostes oleks hind samadel asjadel olnud 10500 eek.

Kui jupid saabuvad kohale siis torutööd saan ise tehtud ja alaktroonika ühendamisega aitab Megido OÜ kes küsib selle eest 690 eek.

Igal juhul on see oluliselt väiksem kulu kokku kui võrrelda algse 35400 eek pakkumisega.

Kui see 3T ventiil kohale saabub siis proovin alguses teda ühendada selliselt et teen ühe otsa kolmest pimedaks ja vaatan kas saab ka selliselt süsteemi normaalselt tööle. Kui see ei õnnestu siis ühendan ka kolmanda otsa torustikuga.
Silwer
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Nädalavahetusel maadlesin siis natuke nende torudega. Paigaldasin selle Viessmann 3T ventiili koos mootori ja automaatikaga. Kuna mul segamissõlm oli olemas siis ei olnud mul vaja ühte 3T ventiili otsa üldse kasutada - sinna läks pime ette.

Kuna endal torutööde kogemus pole just suur siis läks süsteemi ümberehitamisele terve päev. Õnneks kuskilt lekkima midagi ei hakanud, seega läks kõik hästi.

Algselt oli plaanis et elektroonika lasen ühendada spetsialistidel, kuid ei kannatanud oodata. Võtsin kõikvõimalikud katla ja 3T ventiili automaatika juhendid ette, lugesin läbi, leidsin üles kuhu kohta juhtmed täpselt ühendada ja tegin ka selle ühenduse katla külge ära.

Ainuke jama oli see et katla juhtploki kasutusjuhendis ei olnud midagi kirjas automaatika progemise kohta - ju see oli mõeldud siis vaid parandajele/hooldajale kasutamiseks. Aga siin tuli internet abiks, peale väikest "googeldamist" leidsin õige inglise keelse kasutusjuhendi üles ja selle abiga sai kõik vajalikud settingud muudetud.

Juhend siin: http://viessmann.co.uk/downloads/Servic ... 6-26kW.pdf

Kui kõik paigas siis sai vesi sisse lastud ja süsteem tööle pandud.

Vastupidiselt igasugustele kohalikele Viessmann spetsialistide rumalale ibale on tulemuseks see kõik toimib ideaalselt!!! Ja kui kohalikud "spetsid" pakkusid et lahendus minu probleemile maksab 35000 eek siis mina sain hakkama:

7500 eek - jubinad Saksast koos transaga Eestisse
500 eek - paigalduseks vajalikud vidinad
(1000 eek) - minu enda ajakulu paigaldusele aga seda võib võtta ka kui õpperaha
Ehk kokku: 8000-9000eek

Ise olen igal juhul väga rahul lahendusega ja ehk on sellest teemast ka teistel kunagi mingit kasu.
sooviks infot
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas sooviks infot »

Silwer kirjutas:Nädalavahetusel maadlesin siis natuke nende torudega. Paigaldasin selle Viessmann 3T ventiili koos mootori ja automaatikaga. Kuna mul segamissõlm oli olemas siis ei olnud mul vaja ühte 3T ventiili otsa üldse kasutada - sinna läks pime ette.

Kuna endal torutööde kogemus pole just suur siis läks süsteemi ümberehitamisele terve päev. Õnneks kuskilt lekkima midagi ei hakanud, seega läks kõik hästi.

Algselt oli plaanis et elektroonika lasen ühendada spetsialistidel, kuid ei kannatanud oodata. Võtsin kõikvõimalikud katla ja 3T ventiili automaatika juhendid ette, lugesin läbi, leidsin üles kuhu kohta juhtmed täpselt ühendada ja tegin ka selle ühenduse katla külge ära.

Ainuke jama oli see et katla juhtploki kasutusjuhendis ei olnud midagi kirjas automaatika progemise kohta - ju see oli mõeldud siis vaid parandajele/hooldajale kasutamiseks. Aga siin tuli internet abiks, peale väikest "googeldamist" leidsin õige inglise keelse kasutusjuhendi üles ja selle abiga sai kõik vajalikud settingud muudetud.

Juhend siin: http://viessmann.co.uk/downloads/Servic ... 6-26kW.pdf

Kui kõik paigas siis sai vesi sisse lastud ja süsteem tööle pandud.

Vastupidiselt igasugustele kohalikele Viessmann spetsialistide rumalale ibale on tulemuseks see kõik toimib ideaalselt!!! Ja kui kohalikud "spetsid" pakkusid et lahendus minu probleemile maksab 35000 eek siis mina sain hakkama:

7500 eek - jubinad Saksast koos transaga Eestisse
500 eek - paigalduseks vajalikud vidinad
(1000 eek) - minu enda ajakulu paigaldusele aga seda võib võtta ka kui õpperaha
Ehk kokku: 8000-9000eek

Ise olen igal juhul väga rahul lahendusega ja ehk on sellest teemast ka teistel kunagi mingit kasu.
Ehk annad teada,kuidas see täiendustega süsteem ka töötab.Nüüdseks juba mitu kütteperioodi kasutatud,kas oled tulemusega rahul ja mis juhtus küttekuluga?
Vasta