Eesti ehituskvaliteet
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 15 korda
Re: Eesti ehituskvaliteet
Lugemata postitus Postitas AHEL »
ja ikkagi ,kus sa olid töö tegemise ajal,kas siis ei hakanud silma et kisub viltu?
Loll pea on ikka käte jalgade nuhtlus
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Asju saab alati võtta mitmeti.
Oletame, ma soovin osta akutrelli. Küsin kaupmehelt, et millise madalaima hinnaga akutrelle müüakse, siis on selge, et müüakse odava kauba, mitte kvaliteetse. Kas ma peaksin siis minema kusagile avalikult sõimlema, et müüdi rämpsu?
Ehitaja poole pöördub tavaline tellija ( tasuta ) hinnapakkumise küsimisega. Kvaliteedi kohta hinnaküsimise kirjas selge info puudub. Sellega antakse teenusepakkujale signaali, et soovitakse teenust võimalikult odavalt.
Odavast teenusest pole mõtet eeldadagi tippkvaliteeti. Peab olema õnnelik ja tänulik, kui saab keskpärase, või kui üldse saab.
Minu soovitus on järgmine.
Kui eesmärgiks on saada tippkvaliteeti, siis pöördugegi ehitajate poole vastavalt. Hind pakkuge ise välja, näiteks tavahinnast 2...3 korda rohkem. Kvaliteedi kohta toonitage eriliselt, tellige proovitöö ja kontrollige ise pidevalt, mitte ainult pärast töö valmimist. EV Ehitusseadus ütleb:
§ 29. Ehitise omaniku kohustused ja õigused
....
(2) Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatule on ehitise omanik kohustatud:
1) korraldama ehitamise ajal pideva järelevalve ehitamise üle (edaspidi omanikujärelevalve), tagades sealjuures omanikujärelevalvele võimaluse tutvuda järelevalve tegemise lähtealuseks oleva informatsiooni ja ehitamise tehnilise dokumentatsiooniga;
[RT I 2009, 20, 132 - jõust. 01.05.2009]
Eramut ehitades võib omaniku järelvalvet teostada omanik ise.
Oletame, ma soovin osta akutrelli. Küsin kaupmehelt, et millise madalaima hinnaga akutrelle müüakse, siis on selge, et müüakse odava kauba, mitte kvaliteetse. Kas ma peaksin siis minema kusagile avalikult sõimlema, et müüdi rämpsu?
Ehitaja poole pöördub tavaline tellija ( tasuta ) hinnapakkumise küsimisega. Kvaliteedi kohta hinnaküsimise kirjas selge info puudub. Sellega antakse teenusepakkujale signaali, et soovitakse teenust võimalikult odavalt.
Odavast teenusest pole mõtet eeldadagi tippkvaliteeti. Peab olema õnnelik ja tänulik, kui saab keskpärase, või kui üldse saab.
Minu soovitus on järgmine.
Kui eesmärgiks on saada tippkvaliteeti, siis pöördugegi ehitajate poole vastavalt. Hind pakkuge ise välja, näiteks tavahinnast 2...3 korda rohkem. Kvaliteedi kohta toonitage eriliselt, tellige proovitöö ja kontrollige ise pidevalt, mitte ainult pärast töö valmimist. EV Ehitusseadus ütleb:
§ 29. Ehitise omaniku kohustused ja õigused
....
(2) Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatule on ehitise omanik kohustatud:
1) korraldama ehitamise ajal pideva järelevalve ehitamise üle (edaspidi omanikujärelevalve), tagades sealjuures omanikujärelevalvele võimaluse tutvuda järelevalve tegemise lähtealuseks oleva informatsiooni ja ehitamise tehnilise dokumentatsiooniga;
[RT I 2009, 20, 132 - jõust. 01.05.2009]
Eramut ehitades võib omaniku järelvalvet teostada omanik ise.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ossi »
mis a väike ettevõtjakene huiad siin. ise andsid töö üle ju kliendile. või tema polnud rahul. kae raiska
sosspepp oled koos oma saamatute ehitajakestega

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Mida sa sest tühjast kotist ikka tolmutad - "plaatijal" pole plaatimisest ilmselt õrna ettekujutust ega firmajuhil töödejuhtimisestAHEL kirjutas:ja ikkagi ,kus sa olid töö tegemise ajal,kas siis ei hakanud silma et kisub viltu?

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ei maksa hämada, kui ma ostes küsin "töövõimelist töövahendit kodukasutuseks", siis mingi odava hinna vabandus ei tule jutuks - pretensioonide esitamise aeg on 2 aastat ja kui laguneb kolmandal kasutuspäeval, siis on mulle teadlikult saasta müüdud.Külaline kirjutas: Küsin kaupmehelt, et millise madalaima hinnaga akutrelle müüakse, siis on selge, et müüakse odava kauba, mitte kvaliteetse.
Üldiselt tuleb "kübarat kergitada" müügitegelaste suunas, kes oma saasta kundele kaelamäärimise suudavad kõnes pöörata kunde probleemiks

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
See tekst, mida sa siin paned, räägib ise, kellega on sinu näol tegu.
Kust saab üldse seesuguse haridustasemega inimene niipalju raha, et ehitada ja veel ehitajale maksta.
Selge, et mitte ausa tööga.
Kust saab üldse seesuguse haridustasemega inimene niipalju raha, et ehitada ja veel ehitajale maksta.
Selge, et mitte ausa tööga.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed