Soojusvahetus kiirgava keskkonna ja ümbritsevate seinte vahe
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 15 korda
Re: Soojusvahetus kiirgava keskkonna ja ümbritsevate seinte
Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »
Ka laiemas tähenduses.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Noh, innovaatoriks ei pea ka mina Kaminahju, aga väga heaks praktikuks küll. Ta ei ole avastanud midagi põhjapanevat, vaid on võtnud mitmest eri kohast koldedisaini arusaamad ja need ilusti kivisse ladunud. Siit sai minu huvi alguse efektiivsema põlemise vastu: viewtopic.php?f=1&t=15490&hilit=koldev% ... +numbrites. Me võime olla eri arvamusel paljudes asjades, kuid see on ääretult kvaliteetne töö, olen päriselus ja siinsete teiste esituses näinud kas sama (Motamees) või kehvemat. Kuna minu arusaam heast koldest ja heast ahjust ning kvaliteetsest tööst tema arusaamaga kipub olema sama, siis kaldungi tema tegemisi pooldama. Ootan huviga EKUK selle aasta mõõtmisi tema laotud restkoldega ahjust ja loodan neid EN- ahjuga võrelda. Võimalik, et EN ahi teeb tema ahjule ära nagu naksti, võib olla mitte. Ses mõttes peaks kaabut kergitama, et julges selle ahju sinna laduda. Ja kui selgub, et ta ahi on sama kehv kui umbkoldega ahi, eks ta siis saab siin parastatud kõigi poolt ja väga hullusti. Aga ta julges selle riski võtta. Ma arvan, et paremaid tingimusi põlemispuhtuse mõõtmiseks ei ole hetkel võimalik Eestis leida.
Vastavalt sellele mõõtmisele teen endale Märjamaale kahe uue ahju (EN kolle versus restkolle) valiku. Ja võib olla ka Nõmmele, kui juurdehitus loa saab.
"Ei ole otsest seost põlemise puhtuse ja energiamuundamise/-ülekande efektiivsuse vahel. "
Jah, ei ole tõesti. Kuid ahjude puhul ei ole limiteeriv hetkel suitsugaaside liigne energia korstnas, sest lõõre suudab igaüks ehitada pikemaks ja kasvõi suistugaasidest soojuspumaga energiat võtta kui vaja. Limiteeriv on ikkagi kolle, seetõttu, ei võta ma tõsiselt ka energiaülekande arutelu ja foononite lainefunktsioonide arvutamist (Scrödingeri võrrand?). Mis seal salata, ega ma seal kaasa rääkida ei oskaks oluliselt. Saastav kolle on see, miks karmistatakse norme ja kust saaks veel energiat lisaks ehk ahju kui kogu süsteemi efektiivsemaks.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas looder54 »
Puhtaks põlemisest rääkides, siis samade koldemõõtude korral tahaksin teada sinu arvamust.
Kui palju restkolde puhul kütust jõuab enne puhtaks põlemist vajuda läbi kolderesti, st tuhakambrisse? Eriti küttetsükli lõppfaasis. Ei küsigi kindlat hulka, vaid, kas sinu arust sinna pudeneb midagi või ei? Umbkolde puhul seda ei saagi ju olla, st. korraliku põlemisõhu juurdvoolu
korral põleb ära kogu staff. Teiseks, korraliku ja ka ühtlase koldetemperatuuri saamiseks peab
koldepind olema jaotatud võimalikult ühtlaselt põlemisperotsesside suhtes. Tagab koldes ühtlase
temperatuuri kogu kolde ulatuses. Jälgi nüüd oma lemmikkollet! jne. jne.
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas JJR »
Vastulasue / küsimus:looder54 kirjutas:Keemik, sinu kirjatüki sisu tundub pealtvaatajale üsna loogiline, aga... Arendame loogikat.
Puhtaks põlemisest rääkides, siis samade koldemõõtude korral tahaksin teada sinu arvamust.
Kui palju restkolde puhul kütust jõuab enne puhtaks põlemist vajuda läbi kolderesti, st tuhakambrisse? Eriti küttetsükli lõppfaasis. Ei küsigi kindlat hulka, vaid, kas sinu arust sinna pudeneb midagi või ei? Umbkolde puhul seda ei saagi ju olla, st. korraliku põlemisõhu juurdvoolu
korral põleb ära kogu staff. Teiseks, korraliku ja ka ühtlase koldetemperatuuri saamiseks peab
koldepind olema jaotatud võimalikult ühtlaselt põlemisperotsesside suhtes. Tagab koldes ühtlase
temperatuuri kogu kolde ulatuses. Jälgi nüüd oma lemmikkollet! jne. jne.
Kui palju jääb tuha sisse põlemata sütt umbkolde puhul?
Kas kogu süsi põleb tuha sees ära, mis läbi kolde põhja vajuda ei saa?
_____
Ilmselt kuskil keskel on see kompromiss. Siit ka väike kaalutlus v-kolde kasuks.
-
- Ehitusspets
Ehk niipalju ,et vaevalt et kumbki neist ahjudest nagu naksti ära teeb.
Ja traditsioonilise umbkolde jätavad mõlemad kaugele maha. Isegi selle kamina jätavad maha maha.
Ühes võiks kokku leppida.Mõlemad katsekütmised algavad ( saan aru et komplektsete ahjudega tegemist )ruumitemperatuurilt ja kumbki ahi on olnud kütmata vähemalt nädal aega.
Ka mõõtmised algavad tule süütamise algusest koldes.Kütmised toimuvad vastavalt kolde suurusele .Ja mõõtmised toimuvad kogu põlemisaja vältel, et hiljem oleks protsessi kulgu võimalik graafiliselt jälgida ja võrrelda .Nii ajas kui kvaliteedis .
Kas võistlevad ahjud või kolded ? Vaevalt et keegi omale ainult kolde püsti paneb , või........
Kas sain õieti aru et ahjud juba üleval ? Ja Unibuildi kolle ikka vene šamotist .Kui EN veel pole siis laduma peaks selle Leevi ,saaks näha ka arvutiprogrammi toimimist ,kuigi ega ma selles kahtle.Ja rahastama peaks seda EN värgi ehitust EKUK-is Ahjumaailm Oü ( tiba argumenteeritud reklaami kah ),kuna tema püüab tõestada et EN kolle on halb ja paha ja et see kõik on ainult kellegi Brüsseliametniku lobitöö ,millel puudub igasugune seos reaalse eluga meie ümber ja mida siinsed nn " EN ahjupeded " püüavad ellu viia.
Väga veenev argument ,kas pole .
Kõige kurvem oleks minu jaoks tulemus kui tuleks viik.( Kokku peaks leppima millise näitaja , lubatud erinevusega % -des ,kokkulangemist lugeda ahjude puhul viigiks )
Siis oleks ühemehe 7 aasta töö puhas
ajaraisk ja vaimu närimine . Lohutuseks saadaks siis MTÜ sellele mehele nööri ja seebi ja tänukirja elutöö eest ,et aitas kaasa ,tubli vastutööga ,laimu ja sõimuga , mõnikord isegi vahendeid valimata.Väheke austust oma viimsel teekonnal on ju igaüks ära teeninud ,sõltumata usust , ametist ,elukohast või varanduslikust seisust.
Minu lugupidamine
Lisaks EN kolde põhja ei jää sütt isegi kui seal tuhka tiba all on . Andrus ,kas siis pole mõnda õppefilmi põlemisprotsessist EN koldes , või Leevi - mõnes UmWelt-Plus koldes.
Minu mäletamismööda oli see tuhk seal lausa vajalik millegi jaoks .
Ehk on keegi märganud et esimese kütmisega tekib rohkem tuhka kui teise kütmisega ,kui vana tuhka pole ära võetud .Fakt . Kes ei usu teeb katse ja mõõdab kogused ära.
Kui öelda päris ausalt, siis ma arvan, et kamin, EN-kolle ja restkolle tulevad suht võrdselt, umbkolle (see, mis mõõdetud juba) aga jah, taga. Aga kui pudeli head ja kanget omavahel vahele panna, siis ma arvan, et restikas teeb väikese eduga EN-le ja kaminale ära.
Kui sa mõõtmise teemas pidasid EKUK silmas, siis jah, mõõtmised toimuvad kogu aja jooksul, et kogu saaste ära mõõta. Võistlevad vaid kolded (mõõdetakse vaid heitmeid). Minu arust seal köeti pidevalt, iga päev, sest ka kodus kütab inimene iga päev ahju. Umbkolle ja kamin on mõõdetud. Kaminahi enda asja sinna üles pani, olgu siis EN mehed temaga võrdsed!

Kusjuures, et EN kollet pole vaja mõõtmiseks sinna ehitada, sest mulle on jäänud arusaam, et EN kolle on ju juba uuritud saastamise koha pealt ja CO, tahked osised jms on teada. Ja olemas ka maksimaalsed heitmed, millest igal juhul peab nii ehitatud ahi allapoole jääma. Isegi see tabel siit läbi käinud. Seega, kui restikas saab mõõdetud, saab EN-kollet võrrelda Austria enda mõõtmistega kohe!

- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kohe näha, et mees pole ise ahjukütja, vaid teoreetik.looder54 kirjutas:...Kui palju restkolde puhul kütust jõuab enne puhtaks põlemist vajuda läbi kolderesti, st tuhakambrisse? ...Umbkolde puhul seda ei saagi ju olla, st. korraliku põlemisõhu juurdvoolu
korral põleb ära kogu staff...
Pole mina mõõtnud, palju sinna alla kukub, aga tuhka viin välja umbes kuus korra. Tuha kogus on vähem kui pool ämbritäit. Kälimehega arutades tuli välja, et temal tuleb umbkoldes oluliselt rohkem tuhka.
Põlematta tukke jääb umbkoldes tuha sisse. Need kogitakse uuel süütamisel tuha seest välja ja saavad jälle põleda. Kogu staff ei saa tuha sees ära põleda, kuna sinna ei pääse põlemisõhku.
Just samadele aspektidele viitas ka JJR
Ükski ahjuküttega majas elav inimene ei lepi sinuga niisugustel tingimustel kokku.Peetripoeg kirjutas:...Ühes võiks kokku leppida.Mõlemad katsekütmised algavad ( saan aru et komplektsete ahjudega tegemist )ruumitemperatuurilt ja kumbki ahi on olnud kütmata vähemalt nädal aega...

Tel 5o9279o
-
- Ehitusspets
Põlematta tukke jääb umbkoldes tuha sisse. Need kougitakse uuel süütamiselmotamees kirjutas:Kohe näha, et mees pole ise ahjukütja, vaid teoreetik.looder54 kirjutas:...Kui palju restkolde puhul kütust jõuab enne puhtaks põlemist vajuda läbi kolderesti, st tuhakambrisse? ...Umbkolde puhul seda ei saagi ju olla, st. korraliku põlemisõhu juurdvoolu
korral põleb ära kogu staff...
Pole mina mõõtnud, palju sinna alla kukub, aga tuhka viin välja umbes kuus korra. Tuha kogus on vähem kui pool ämbritäit. Kälimehega arutades tuli välja, et temal tuleb umbkoldes oluliselt rohkem tuhka.
Põlematta tukke jääb umbkoldes tuha sisse. Need kogitakse uuel süütamisel tuha seest välja ja saavad jälle põleda. Kogu staff ei saa tuha sees ära põleda, kuna sinna ei pääse põlemisõhku.
Just samadele aspektidele viitas ka JJRÜkski ahjuküttega majas elav inimene ei lepi sinuga niisugustel tingimustel kokku.Peetripoeg kirjutas:...Ühes võiks kokku leppida.Mõlemad katsekütmised algavad ( saan aru et komplektsete ahjudega tegemist )ruumitemperatuurilt ja kumbki ahi on olnud kütmata vähemalt nädal aega...Ahju kõetakse iga päev.
tuha seest välja ja saavad jälle põleda.

Ja sellist juttu räägib pottsepp Eestis 21 sajandil. Mis toimub???
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Jah kuid seosed ei kao. Ahi on ikka tervikuna toimiv tehnosüsteem (ei saa võtta ühte head omadust ja siis seda rõhutada).keemik kirjutas:Kuid ahjude puhul ei ole limiteeriv hetkel suitsugaaside liigne energia korstnas, sest lõõre suudab igaüks ehitada pikemaks ja kasvõi suistugaasidest soojuspumaga energiat võtta kui vaja. Limiteeriv on ikkagi kolle, seetõttu, ei võta ma tõsiselt ka energiaülekande arutelu ja foononite lainefunktsioonide arvutamist (Scrödingeri võrrand?)
Meeste ja nende teostuste hindamisest hoidun, mind huvitavad ainult põhimõtted
(praktiline vajadus puudub). Tellijana on Sul ilmselt tegemist siiski olulise momendiga (praktiline vajadus hinnata teostust).Hinnangute andmine nõuab aga paraku kompetentsi (minul see puudub).
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Imelik kirjutas: Tere. Leevi arvamus on muidugi oluline kuna tegemist profiga.
Ahi on tervik.Imelik kirjutas: Jah kuid seosed ei kao. Ahi on ikka tervikuna toimiv tehnosüsteem
Ahi on tervikune toimiv tehnosüsteem.
Lennunduses on selline lihtlause, et ilus lennuk lendab hästi.
Võin selgitada, et ei olegi

Jutumehi on siin tunduvalt rohkem kui kvaliteetse töö jaksajaid. Jutt võib olla lausa professionaalne, aga see ei muuda ühegi jutustajat profiks pottsepaks.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kuid arusaadavalt on esmane siiski hea kolle. Kõik muu on järgnev. Kui kütusest energia ei vabane siis ei saa seda kohe mitte kuidagi ka kinni püüda ning tuppa transportida.Imelik kirjutas:(ei saa võtta ühte head omadust ja siis seda rõhutada)
Hea kolde saab loomulikult halva lõõrilahendusega rikkuda aga halba kollet ei tee ka parimad lõõrid paremaks.
Ei pea silmas tõmbega seotud küsimusi vaid "koldes vabaneb energia - lõõrid vahendavad seda tuppa" poolt.
Mis hinnangutesse puutub siis üldisemalt ...
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusspets
Just nimelt kolle+ salvestav lõõristik! Seda enam ei saa ma aru, miks teatud seltskond seda eitab. 20 saj. kolle pole enam see kolle, mida taga nutta.rokikas kirjutas:Kuid arusaadavalt on esmane siiski hea kolle. Kõik muu on järgnev. Kui kütusest energia ei vabane siis ei saa seda kohe mitte kuidagi ka kinni püüda ning tuppa transportida.Imelik kirjutas:(ei saa võtta ühte head omadust ja siis seda rõhutada)
Hea kolde saab loomulikult halva lõõrilahendusega rikkuda aga halba kollet ei tee ka parimad lõõrid paremaks.
Ei pea silmas tõmbega seotud küsimusi vaid "koldes vabaneb energia - lõõrid vahendavad seda tuppa" poolt.
Mis hinnangutesse puutub siis üldisemalt ...
- rokikas
- Ehituspenskar
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »
eI olnud "suvaliselt", kaootiliselt olirokikas kirjutas:Ja jah. Kummaline on jah see seltskond kes siiani raiub et vanakooli umbkoldega ringlõõridega ahi mille südamik on suvaliselt kiviprahti täis loobitud on palju tõhusam ja soojustsalvestavam võrreldes restkoldega tänapäevase ahjuga.

-
- Ehitusspets
Kui argumendid otsas, oleks aeg pilgud korralike EN ahjude poole pöörata. Vaatasin vanadest postitustes, et Eestis tundub normiks olema objektil mustamine. Tänapäeval lõigatakse ikka potid, kivid ja kõik muu valmis töökojas, objektil laotakse ahi kokku. Mõeldamatu on objektil kasutada saage. Eriti veel neid, mis veega töötavad! Enamus ikka elektrilised.rokikas kirjutas:Ja jah. Kummaline on jah see seltskond kes siiani raiub et vanakooli umbkoldega ringlõõridega ahi mille südamik on suvaliselt kiviprahti täis loobitud on palju tõhusam ja soojustsalvestavam võrreldes restkoldega tänapäevase ahjuga.

- rokikas
- Ehituspenskar
Vesimootoriga saagidega tegelased on kummalised (kuigi haruldased) jah. Mõistlikud mehed kasutavad ikka elektrimootorit tõesti.looder54 kirjutas: Eriti veel neid, mis veega töötavad! Enamus ikka elektrilised.
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusveteran
Me lähme küll sellega teemast väga kaugele ja loomulikult aktsepteerin ma profi arvamust. .... aga elektrialal olen näinud ("eriti osavate käte" poolt) hoolikalt "voolitud" lahendusi (mida profid ei kipu tegema) mis on põhimõttelt valed, ohtlikudkaminahi kirjutas: Võin selgitada, et ei oleginäinud ilusat ahju, mis on ebakvaliteetselt ehitatud ja ega pole ka neinud koledat ahju mis on kvaliteetselt ehitatud
.
ja ebatöökindlad. Mis ei tähenda muidugi, et asi peab olema ebameeldiva/mittekorrektse välimusega, sest müüakse alati ka välimist ilu. Pahaks läheb asi siis kui müüakse ainult seda viimast.
Jällegi, olete mõlemad minu jaoks atesteeritud tegutsevad pottsepad (ja kindlasti on üks teist käeliselt võimekamkaminahi kirjutas: Jutumehi on siin tunduvalt rohkem kui kvaliteetse töö jaksajaid. Jutt võib olla lausa professionaalne, aga see ei muuda ühegi jutustajat profiks pottsepaks.

Võimekust on sunnitud hindama keemik aga ta ei saa jätta tähelepanuta ka argumente ... arvan ma.
-
- Ehitusveteran
Ilmselt on Sul oskusi , mis minul puuduvad. Ma ei oska hinnata temperatuuri, hapniku ja gaaside ning põlevmaterjali hulka ja protsessi kulgemist ainult koldest lähtuvalt.rokikas kirjutas:Kuid arusaadavalt on esmane siiski hea kolle. Kõik muu on järgnev.
Näiteks.Võib öelda ju küll, et parim põlemine on suurimal temperatuuril, aga kas ka saadav enenergiahulk? Millest see sõltub?
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 64 korda
- On tänatud: 40 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Vanakooli umbkolle on oma aja ära elanud, vanakooli restkolle niisamuti. Siin foorumis restkolde pooldajate poolt esile tõstetud V-koldeid (Unibuild, Ahjumaailm) võiks siiski võrrelda EN 15544 järgi ehitatud koldega, või siis pigem isegi UmweltPlus või mõne muu käsitsi müüritud UZ 37 koldega.rokikas kirjutas:Ja jah. Kummaline on jah see seltskond kes siiani raiub et vanakooli umbkoldega ringlõõridega ahi mille südamik on suvaliselt kiviprahti täis loobitud on palju tõhusam ja soojustsalvestavam võrreldes restkoldega tänapäevase ahjuga.
Alates 01.01.2015. on näiteks Austrias EN 15544 kolde ehitamine keelatud, kuna see ei vasta sellest hetkest seal kehtima hakkavatele emissioonide piirmääradele. UmweltPlus kolle suudab täita nii uue seaduse poolt esitatavad kui ka Austria Ökomärgise saamiseks vajalikud nõuded. Ökomärgise taotlemine ahjule ei ole kohustuslik, küll aga peab olema dokumentaalselt tõestatud ahju vastavus kehtivatele emissioonide piirmääradele jne. Hakatakse kontrollima ka dokumentatsiooni vastavust tegelikkusele. Kui olen õigesti aru saanud, siis tegemist saab olema pisteliste kontrollmõõtmistega, igat ehitatud ahju kontrollima ei hakata.
Alljärgnevas tabelis on ära toodud Austrias kehtivad emissioonide piirmäärad (tulp 2), alates 01.01.2015. kehtima hakkavad emissioonide piirmäärad (tulp 3), UZ 37 suunistele vastavad emissioonide piirmäärad (tulp 3 sulgudes).
Lisaks on tabelis testide tulemusel saadud emissioonide kogused vertikaalse ja horisontaalse kolde kohta ning biokolde (RATH?) kohta (tulp 4) ja lõpuks UmweltPlus kolde testi tulemused (tulp 5).
Nagu tabelist näha, on nii vertikaalse ja horisontaalse kui ka biokolde probleemiks OGC (orgaanilised gaasilised süsinikku sisaldavad ühendid) tase.
- Manused
-
- UZ.jpg (21.91 KiB) Vaadatud 3463 korda
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Mis teil viga on? Me elame Eesti Vabariigis ja Austria ei puutu meisse. Miks me peame jälgima miski teise riigi seadustikku ja seda üldse siia eksportima? Ilmselgelt peab see olema kellegile kasulik. Maailmas on veel palju teisi riike, kui Austria ja Saksamaa. Aga just seda liini tahetakse millegipärast juurutada. Varsti hakkab miskit ärimees aafrika ahjuuksi müüma ja siis on vaja meil ka sealseid ahjusi sundkorras ehitada.Leevi kirjutas:...Alates 01.01.2015. on näiteks Austrias EN 15544 kolde ehitamine keelatud, kuna see ei vasta sellest hetkest seal kehtima hakkavatele emissioonide piirmääradele...
Looder, nüüd on sinu kord haukuda...
Tel 5o9279o
- rokikas
- Ehituspenskar
Mulle jäi lühida guugeldamise järel mulje et see UmweltPlus on neil mingi laiem loodushoiu programm. Või on neil ka mingi sellenimeline koldetüüp?Leevi kirjutas: Siin foorumis restkolde pooldajate poolt esile tõstetud V-koldeid (Unibuild, Ahjumaailm) võiks siiski võrrelda EN 15544 järgi ehitatud koldega, või siis pigem isegi UmweltPlus või mõne muu käsitsi müüritud UZ 37 koldega.
Alates 01.01.2015. on näiteks Austrias EN 15544 kolde ehitamine keelatud, kuna see ei vasta sellest hetkest seal kehtima hakkavatele emissioonide piirmääradele. UmweltPlus kolle suudab täita nii uue seaduse poolt esitatavad kui ka Austria Ökomärgise saamiseks vajalikud nõuded.

Ja see UZ 37 heitmete piirväärtusi kehtestav määrus.
Kas on midagi sellist?
Jäi silma http://www.umweltzeichen.at/cms/home/pr ... html?rl=26 http://www.hafnertec.com/newsletter/arc ... 6BFAFB.htm
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Võrdlused sul Leevi seinast seina ja kõigil peened nimed ja tähed. Tegelikult on see kolle ehitaud Nunnauuni Kuldse tule kolde järgi ja nii oli see ka siis kui Eestimaal veel keegi ei teadnud midagi EN-idest. Küll aga mäletan mina Leevi kuulutamist, et mind ja minu ehitatav kolekolle just EN-15544 poolt ära killitakse.Leevi kirjutas: Siin foorumis restkolde pooldajate poolt esile tõstetud V-koldeid (Unibuild, Ahjumaailm) võiks siiski võrrelda EN 15544 järgi ehitatud koldega, või siis pigem isegi UmweltPlus või mõne muu käsitsi müüritud UZ 37 koldega.
.
Aga vaatame, mida toob esmaspäev. Oli üks selline Vene film.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
Jääb ainult küsida teemakohaselt ,kas oled kiirgav keskkond või ümbritsev sein.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 64 korda
- On tänatud: 40 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Nimetust UmweltPlus Brennraum kasutatakse tõesti põhiliselt Austria Kahhelahju Ühingu poolt välja töötatud käsitsi müüritud kolde kohta: https://imagizer.imageshack.us/v2/921x5 ... 5/g3vm.jpg Wolfshöher Tonwerke kasutab nime UmweltPlus Grundofenfeuerraum, RATH kasutab nime Biofeuerraum Plus, Ortneril on Ortner GOS jne. Kõik need kolded järgivad UZ 37 suuniseid. Austria Kahhelahju Ühingu ahjuarvutusprogramm lubati kevadeks ka eesti keelde tõlkida, eks siis ole näha, milline saab olema UmweltPlus kolde eestikeelne nimetus.rokikas kirjutas: Mulle jäi lühida guugeldamise järel mulje et see UmweltPlus on neil mingi laiem loodushoiu programm. Või on neil ka mingi sellenimeline koldetüüp? :scratch:
Ja see UZ 37 heitmete piirväärtusi kehtestav määrus.
Kas on midagi sellist?
Jäi silma http://www.umweltzeichen.at/cms/home/pr ... html?rl=26 http://www.hafnertec.com/newsletter/arc ... 6BFAFB.htm
UZ 37 kohta: http://holzwaerme.at/images/content/pdf ... n_2008.pdf
Muude UZ suuniste kohta: http://www.umweltzeichen.at/cms/home/fu ... ntent.html
Üldiselt on tegu jah osaga suuremast programmist, mille kohta sul see http://www.umweltzeichen.at täiesti õige paik. Lehel on ka pottseppade nimekiri, kes läbinud n.ö. Ökomärgise väärilise ahju ehitamise koolituse.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu