vene suitsusaun

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Re: vene suitsusaun

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

No nagu ma aru sain, siis siin teemas käibki jutt nendest saunadest, millel korsten komplektis ja mis teebki ühest suitsusaunast vene suitsusauna :)
Aga oma käe peal seadust lugedes lugesin ma tuleohutuse kohta välja vaid niipalju, et on olemas (vastavalt tulepüsivuse klassile) kolm eri kuja. Kuus, kaheksa ja kümme meetrit. Lisaks oli seal veel nagu kirjas, et see kehtib naaberkruntide koha, ehk siis oma maa peal ehita hooned kasvõi külgepidi kokku. Sellest tekkiski küsimus, et kas ma sain oma lolli peaga millestki valesti aru või nii peabki olema?
Torutööd Tartus 56 932 898
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Miks minna segaseks....sest suitsusaun on ikka suitsusaun ja korstnaga saun ei ole suitsusaun enam...
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Suitsusauna saab ehitada ka koobassaunana. Käsmu rannas on üks. See võiks olla ümbritsevatele hoonetele suht tuleohutu lahendus.

Robil on õigus, suitsusaun on ikka see, kus korstent pole. Lisad korstna, saadki põhimõtteliselt vene sauna.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Siin teemas jutt vene saunast ju käibki. Vähemalt minule on säärane mulje jäänud :scratch:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ele olin ise sellise asja tunnistajaks kus vene saunaahi muutus suitsusaunaks... Viga suht lihtne lohakus,,,sest tuharest umbes ja sedasi kuude kauppa põletati kilet ja ehitusprahti aegajalt ,,, Kuni enam ei tõmmanud. Kui tul alla tehti, siis korstna puhastusluugist tungis suits tuppa. Alguses arvasin, et mingi suur lind on korstnasse sisse kukkund. Viga aga selgus...ja tegin Pikale video ka... https://www.youtube.com/watch?v=ptaTqy1 ... e=youtu.be
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Suured tänud :good:
Vasta