välisõhk ahjule?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
jeff01
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Re: välisõhk ahjule?

Lugemata postitus Postitas jeff01 »

Külaline kirjutas:selliseid olukordi on lugematu arv,et peale akende ja uste vahetamist ahjud ei tööta
Kui ruum on nii tihe (seinad/uksed/aknad kõik tihedaks tehtud ja ventilatsiooni üldse pole) siis pole se ruum ka elamiskõlbulik ja esimeseks tundemärgiks on märjad aknad rumides kus pikemalt viibitakse (magamistoad) hiljem ka niiskuskahjustused mis algavad hallitusega. Kahju kui keegi on sama rumalalt ehitanud nagu mina (plastaknad, aurutõke ja igasse prakku vahtu niipalju kui mahub.....ventilatsioonile hakkasin mõtlema alles siis, kui juba probleemid ilmnesid.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: välisõhk ahjule?

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

jeff01 kirjutas: ega ka vanemates majades. Vanades ventilatsioonita majades on hõredamad seinad/uksed/aknad ja kaasaegsetes on kõik muud lekked peale ventilatsiooni viidud miinimumini, et saada suurimat kasu ventilatsiooni soojusvahetist.

Mul on ühes osas elamises 2 ruumi täpselt sama suured, sama suure aknaga ja samamoodi ehitatud/soojustatud kahe toa vahel Õhk on gaaside segu ja ükski ahi ei ime toast välja vaid hapnikku vaid õhku tervikuna kus hapnikku on vaid viiendik. Sellist olukorda, kus ruumist imetakse õhk välja ja seda kusagilt asemele ei tule tegelikult ei teki ei kaasaegsetes on ahi ja ahju kohalt tuleb vaheseina sisse toru mis värsket õhku otse pööningult mõlemale toale peale annab ja kui toas kus ahju kütan (Seal ka ligi poole tonnine akvaarium) ei lähe aknad märjaks ka siis kui ventilatsiooni toru on 100% suletud siis teises toas oli aken märg ka siis kui vent oli avatud ja et tekitada mingigi tsirkulatsioon olin sunnitud akna kohale lisaklapi paigaldama mis otse välja läheb. (Aitas ka see kui kahe toa vahel uks lahti hoida aga see mulle ei sobinud) Järeldus: Küttekolde poolt imetud õhu kogus on suht suur ja see aitab puuduva ventilatsiooniga maju kindlasti selles suunas, et need ei hakkaks hallitama ja toas oleks midagi hingata (Seega ei vajaks sellised elamised justki lisatoru ahjule õhu toomiseks) Uuemates majades on soojusvahetid, kus välja imetav õhk soojendab sisse tulevat ja jällegi poleks justkui vaja sellist toru mis spetsiaalselt ahjule tooks peale välisõhku kuna vajatav õhu kogus tuleks ventilatsiooni kaudu juba soojendatud kujul. Ja mis saab siis kui väljas sajab vihma ja õhuniiskus on väga suur? pigitad vaid oma korstent liigse veega mida läbi ahju juhid.
Mul saab olema tegemist väljatõmbe vendiga (nagu maasoojuspumpadel tavapaketis on). Võib-olla peaks mõtlemagi seda varianti,et mingi poolviisakas toru peita seintesse ja see siis läbi katuse viia... :scratch:
Vasta