Maja hind
siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
-
- külaline
Re: Maja hind
Lugemata postitus Postitas 2ehitaja »
90 % tellijatest püüab leida võimalusi mustalt tasumiseks, riigi petmiseks, ettenähtust odavamate materjalide ja/või muude kokkuhoiutrikkide kasutamiseks - eeldades samal ajal garantiid ja eluaegset ehitise vastupidavust. Kaabakad !
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ping »
Aga nüüd on aeg rõõmustada, sest riik leidis võimaluse ehitustegevust kaudselt maksustada!2ehitaja kirjutas:90 % tellijatest püüab leida võimalusi mustalt tasumiseks, riigi petmiseks, ettenähtust odavamate materjalide ja/või muude kokkuhoiutrikkide kasutamiseks - eeldades samal ajal garantiid ja eluaegset ehitise vastupidavust. Kaabakad !

Nimelt ühes ehituslehes kirjutas just, et on kehtestatud uus ehitusloa väljastamise riigilõivu määr, - umbes 128 eur / hoone 1m2 pinna kohta.
Ehk nagu aru saada oli siis 150m2 maja ehitusloa riigilõiv tuleks umbes 20 000 eur.

Ehk siis maakohas võib riigilõiv 10 korda kallim olla kui krunt.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
..Ära külva siin paanikatping kirjutas:Aga nüüd on aeg rõõmustada, sest riik leidis võimaluse ehitustegevust kaudselt maksustada!2ehitaja kirjutas:90 % tellijatest püüab leida võimalusi mustalt tasumiseks, riigi petmiseks, ettenähtust odavamate materjalide ja/või muude kokkuhoiutrikkide kasutamiseks - eeldades samal ajal garantiid ja eluaegset ehitise vastupidavust. Kaabakad !![]()
Nimelt ühes ehituslehes kirjutas just, et on kehtestatud uus ehitusloa väljastamise riigilõivu määr, - umbes 128 eur / hoone 1m2 pinna kohta.
Ehk nagu aru saada oli siis 150m2 maja ehitusloa riigilõiv tuleks umbes 20 000 eur.
Ehk siis maakohas võib riigilõiv 10 korda kallim olla kui krunt.

Ehitise püstitamise, rekonstrueerimise või laiendamise ehitusloa taotluse läbivaatamise eest tuleb tasuda
riigilõivu 127,82 eurot ja lisaks veel 0,31 eurot iga ehitatava ruutmeetri kohta ehitusprojektis fikseeritud ehitise suletud netopinnast arvutatuna.
Artikkel. "Äripäev"-Oma Maja, märts 2014
Lugemata postitus Postitas keemik »
Olin ülikooli ajal (ca 3 aastat tagasi) valvur ühel objektil. Tööd alustas Facio. Kõige suuremad ülemused sõitsid suurte maasturitega, projektijuht sõitis Subaru maasturiga. Alltöövõtjatele tõmmati vesi peale (maalrite naisülemus läks paar korda koosolekult minema nuttes), valmis ei saadud. Tuli Merko, umbkeelsed poolalkashid kadusid objektilt, uus projektijuht sõitis Toyota Aurisega ja töö läks taas käima. Tellija on jobu, või kes siin näites jobu on?
Naaber praeguses elukohas on mingi ehitusfirma omanik. Omab vist tervet suurt maja (Nõmmel), lasi renoveerida väga ilusalt, sõidab Mersu maasturiga, naine sõidab udupeene mersu sedaaniga. Mina sõidan Kia Ceediga. Mis kuradi pärast ma tellijana ei peaks üritama tema firmat tööle võttes üritama hinda alla kaubelda? Muidu on toredad inimesed ja majandusliku seisu erinevusel ei ole mõtet suhteid rikkuda lasta
Sõber töötab mul kliima firmas objetijuhina, teenib minust ca 2 korda rohkem ja firma auto (CRV). Mina olen keemiatööstuses (teenin ca 2 korda rohkem kui mu ametivennad riigile kuuluvates ettevõtetes), mul on magistrikraad ja olen saanud teadustöö preemia. Miks ma ei peaks otsima võimalust raha kokku hoida kui ka see sõber skeemitab ja on ka mind aidanud skeemitamisel?
Ma ei kurda, olen tegelikult oma eluga rahul. Aga loodan, et saadakse aru mu näidete sisust: elu ei ole mustvalge, igaüks üritab siin kuidagi pinnal püsida ja Eesti häda on see, et me oleme väga vaene rahvas rikaste rahvaste kõrval (Skandinaavia). Tahaks elada nagu nemad (palkad viisakalt ehitajad, maksad makse, keegi ei skeemita), aga see ei õnnestu tihti, sest tahaks ikka ise ka vee peal püsida. Ja see väikeste meeste skeemitamine (ostsin õhksoojuspumba km-vabalt), on köömes selle kõrval, mida kõrgemal tehakse. Ma ei õigusta seda, ma tahaksin ka, et saaksin lubada endale ehitaja palkamist ausalt, aga ei ole selleks võimalust. Nii et, kui on valida kas läbisadav katus või km pettus koos ehitajaga, ma valin teise variandi. Sest allesjäänud raha eest ostan poest süüa ja riik saab selle raha mu käest kätte anyway. Pigem üritagu Rootsi pankade miljardikasumid maksustada. Aga ma loodan siiralt, et liiguma sinna poole, et kõik käib ausalt. Seni üritab igaüks elus püsida. Muidudi ei õigusta ma seda näidet, kus ilmselgelt rikas inimene üritab skeemitada ja kehva materjaliga kokkuhoidu saavutada, kuigi raha oleks tal korraliku materjali ostmiseks.
Naaber praeguses elukohas on mingi ehitusfirma omanik. Omab vist tervet suurt maja (Nõmmel), lasi renoveerida väga ilusalt, sõidab Mersu maasturiga, naine sõidab udupeene mersu sedaaniga. Mina sõidan Kia Ceediga. Mis kuradi pärast ma tellijana ei peaks üritama tema firmat tööle võttes üritama hinda alla kaubelda? Muidu on toredad inimesed ja majandusliku seisu erinevusel ei ole mõtet suhteid rikkuda lasta
Sõber töötab mul kliima firmas objetijuhina, teenib minust ca 2 korda rohkem ja firma auto (CRV). Mina olen keemiatööstuses (teenin ca 2 korda rohkem kui mu ametivennad riigile kuuluvates ettevõtetes), mul on magistrikraad ja olen saanud teadustöö preemia. Miks ma ei peaks otsima võimalust raha kokku hoida kui ka see sõber skeemitab ja on ka mind aidanud skeemitamisel?
Ma ei kurda, olen tegelikult oma eluga rahul. Aga loodan, et saadakse aru mu näidete sisust: elu ei ole mustvalge, igaüks üritab siin kuidagi pinnal püsida ja Eesti häda on see, et me oleme väga vaene rahvas rikaste rahvaste kõrval (Skandinaavia). Tahaks elada nagu nemad (palkad viisakalt ehitajad, maksad makse, keegi ei skeemita), aga see ei õnnestu tihti, sest tahaks ikka ise ka vee peal püsida. Ja see väikeste meeste skeemitamine (ostsin õhksoojuspumba km-vabalt), on köömes selle kõrval, mida kõrgemal tehakse. Ma ei õigusta seda, ma tahaksin ka, et saaksin lubada endale ehitaja palkamist ausalt, aga ei ole selleks võimalust. Nii et, kui on valida kas läbisadav katus või km pettus koos ehitajaga, ma valin teise variandi. Sest allesjäänud raha eest ostan poest süüa ja riik saab selle raha mu käest kätte anyway. Pigem üritagu Rootsi pankade miljardikasumid maksustada. Aga ma loodan siiralt, et liiguma sinna poole, et kõik käib ausalt. Seni üritab igaüks elus püsida. Muidudi ei õigusta ma seda näidet, kus ilmselgelt rikas inimene üritab skeemitada ja kehva materjaliga kokkuhoidu saavutada, kuigi raha oleks tal korraliku materjali ostmiseks.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Brigaad »
Mul on sugulane, kes pole minu arust mitte kunagi, mitte päevagi ametlikul tööl käinud - sõidab GL mersuga, mu arust mingine AMG tuuningu püss. Ja vanust poisil mingi 23-24. Keskkool jäi pooleli - ehk siis ametlikult 9 kl haridust.
Ma tegin nii vanalt objektil müürimeestele segu, niiet tatt rippus. Autot polnud.
Niiet tubli poiss peab tunnistama - näitab, et elu Eestis on nagu unelm
Hetkel tegelen samuti ehituses, aga natuke teiste asjadega - ja mul pole ausalt öeldes mitte muhvigi selle vastu, et veidi skeeme teha. Pmst ei tahaks, aga võib, kui mõistlik pakkumine tuleks.
Mis aga eriti närvi ajab - nagu keegi siin ka enne juba kirjutas - Tellijaga suhtlema hakates on kõige nõmedam see, et suhtumine sinusse on juba eos selline, nagu oleksid mingi varas, kes tuleb tellija objektile kipsi varastama. No milleks siis üldse keegi kutsuda, kui usaldust niikuinii pole. Tee ise.
Ma tegin nii vanalt objektil müürimeestele segu, niiet tatt rippus. Autot polnud.
Niiet tubli poiss peab tunnistama - näitab, et elu Eestis on nagu unelm
Hetkel tegelen samuti ehituses, aga natuke teiste asjadega - ja mul pole ausalt öeldes mitte muhvigi selle vastu, et veidi skeeme teha. Pmst ei tahaks, aga võib, kui mõistlik pakkumine tuleks.
Mis aga eriti närvi ajab - nagu keegi siin ka enne juba kirjutas - Tellijaga suhtlema hakates on kõige nõmedam see, et suhtumine sinusse on juba eos selline, nagu oleksid mingi varas, kes tuleb tellija objektile kipsi varastama. No milleks siis üldse keegi kutsuda, kui usaldust niikuinii pole. Tee ise.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Inimlikult saan sust aru aga ... siiski soovin et maksuamet jne. pigistaks skeemitajaid tänasest tunduvalt tõhusamalt.keemik kirjutas: Nii et, kui on valida kas läbisadav katus või km pettus koos ehitajaga, ma valin teise variandi. Sest allesjäänud raha eest ostan poest süüa ja riik saab selle raha mu käest kätte anyway.

Asi lihtsalt selles et mina vaatan sellele "väikesele skeemitamisele" ehitustöölise seisukohast. Selle tagajärjel et skeemitamine on eestis nii tavapärane ja vaikivalt aktsepteeritud ehitussektoris on meil suur hulk inimesi kellel ei ole mingit legaalset tööajalugu ega sotsiaalseid tagatisi ei täna ega pensionipõlves.
Ei midagi isiklikku!

55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Lugemata postitus Postitas keemik »
Kui tellija oleks nõus maksma näiteks 25% rohkem, kas siis see ehitaja-skeemitaja, kes varem makse ei maksnud, hakkab nüüd makse maksma või vaatab, et ahh, pole mõtet ja paneb selle lisa 25% endale ikka taskusse.
Veel üks lugu. Hea sõbranna on maaler. Ei tahtnud eriti üht objekti võtta, keevitas kirve hinna, aga klient ei kõssanudki ja oli nõus. Minu teada teeb ikka mustalt, kuigi võiks nüüd makse maksta ja pensionit koguda. Selline lugu siis.
Veel üks lugu. Hea sõbranna on maaler. Ei tahtnud eriti üht objekti võtta, keevitas kirve hinna, aga klient ei kõssanudki ja oli nõus. Minu teada teeb ikka mustalt, kuigi võiks nüüd makse maksta ja pensionit koguda. Selline lugu siis.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Ei seda muret nüüd küll ei ole et kellegil tekiks suur tahtmine makse maksta lihtsalt seetõttu et raha rohkem käes. Läheb taskusse nagu niuhti.
Vaid riiklik "vägivald" sunnib teisiti käituma.
Sai kunagi tiba pikemalt arutletud viewtopic.php?f=15&t=31850
Vaid riiklik "vägivald" sunnib teisiti käituma.
Sai kunagi tiba pikemalt arutletud viewtopic.php?f=15&t=31850
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad