Kui palju soojustust on paras

kuidas soojustada oma elamist
sõber itimees
külaline

Re: Kui palju soojustust on paras

Lugemata postitus Postitas sõber itimees »

Mul endal just maja projekteerimine käimas ja täissoojustusega tuulekoda tuleb. Lisaks sai tuulekoda laiendades veel ühe ammuunustatud hea asja majja. Nimelt sahvri. Esialgu nõudis seda abikaasa aga nüüd meeldib mulle endale ka üha rohkem ja rohkem. Aknaluukidele vähemalt kohe mõtlema ei pea, aga hea mõte seegi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Pange prognoositav energiahinna muutus tabelisse sisse, vastasel juhul pole sellel tabelil mingit väärtust.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Akende kaudu pool soojakadudest teema kohta arvaks mina nii: Seinu hiljem (15 aasta pärast) paksemaks ehitada on küllalt problemaatiline. Akende vahetus on aga köki möki ja kindlasti seda ma ka oma eluajal veel tõenäoliselt teengi. Seega ikkagi ehitasin seinad paksud ja aknad läksid tavalised kolmekordsed. Luukide kohta: Majapidamisdirektor tahab hirmsasti kardinaid juba panema hakata. Kuigi meil puuduvad "sissevaatajad", pidavat tekitama pimedal ajal akendest paistev pimedus hirmujudinaid. Seega automaatne luuk lahendaks ka kohe tolle mure...
vanaema on sul veteran...
valaskalakene
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas valaskalakene »

fanatic kirjutas:Ärme ela ainult tänases päevas. Täna saame soojustuse hinna ära fikseerida ja seina kruvida, aga tänase hinnaga energiat ei saa 50 aasta pärast kuskilt osta.
Teeme parem tabeli nii, et iga aasta tõuseb energia hind 3% ja nii 50 aastat järjest :)
No aga tee - esimeses postis esimese tabeli teises tulbas on energiakulu vastavalt soojustuse paksusele. Korruta läbi energia hinnaga ja oma prognoositava aastase tõusuga.

PÕHIMÕTTELISELT on jutt, et energia hind ainult tõuseb sama pädev, kui mõne aasta tagune levinud jutt sellest, et kinnisvara hind saab ainult tõusta. Saja aasta taguse ajaga on energia täna ikka (veel) väga odav.

Kui kellelgi on kindel veendumus sellest, et energia hind ainult tõuseb ja palju, siis on selles nägemuses palju paremaid võimalusi positsiooni võtmiseks, kui soojustusse investeerida. Näiteks võiks soojustuse asemel osta mingeid energial/naftal baseeruvaid tuletisinstrumente.
Selle näruse 3% saaks vast isegi mingite võlakirjadega kätte ja raha jääks alles. Või teistpidi - kui laenurahaga ehitad, siis maksad intressidena ära samas suurusjärgus.
Vasta