Kuidas soojustada/viimistleda sellist (Harju)seina

kuidas soojustada oma elamist
pold
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 6 korda

Re: Kuidas soojustada/viimistleda sellist (Harju)seina

Lugemata postitus Postitas pold »

Silikaat võib ukoorti seinas ka mürasummutuse jaoks kasulik olla.
Õhkvahe jätmine keset soojustuse kihte sõltub muust: kui õhkvahe laius on <= 14 mm on konvektsioon minimaalne, see ei ole alt ega ülevalt avatud ei sisse- ega väljapoole (või avad suletakse) ning kõrval asuvad kihid on õhutihedad. Sellisel juhul võib nimetatud õhkvahe kogu seina U-arvu lausa suurendada.
Aga veendumine, et see ikka on kinnine vahe ning naabri nõusse saamine, et ta oma kiviseina ka ära soojustaks, et külmasilda vähendada, ei pruugi nii lihtsad olla.
ukoort
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ukoort »

Tundub jah et lihtsaid lahendusi pole. Eks peab arutama neid variante naabriga.
Endale tundub ka et see silikaadi lammutamine oleks vist kõige mõistlikum, loodan et maja ära ei lagune.

Õhkvahe on kindlasti üle 14mm. Naabril ongi ju soojustatud juba, teda peaks veenma nüüd et ta kogu krempli ümber ehitaks. See ei pruugi aga lihtne olla. Temal enda arust probleemi ju ei ole. Eks ma arutan temaga asja.

Tänud praegu kõigile. Mitte et mul nüüd lihtne lahendus oleks :) Samas keegi ei öelnud ka et nii nagu ma pakkusin teha ei tohiks. Keeruline asi see õigesti ehitamine.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

pold kirjutas:Silikaat võib ukoorti seinas ka mürasummutuse jaoks kasulik olla.
Jah aga kas ta seal ka konstruktsiooni aurujuhtivuse seisukohast sobiv on?
ukoort kirjutas: Naabril ongi ju soojustatud juba, teda peaks veenma nüüd et ta kogu krempli ümber ehitaks.
Kas tal on see tuulutusvahe hetkel toimiv?
Lammutada võid ju ka kuni naabri soojustatud seinani kui ta ise ei taha midagi ümber tegema hakata. Teed karkassi naabriga samasse tasapinda ja laud kõigele peale.
ukoort
Uus kasutaja
Uus kasutaja

rokikas kirjutas:
pold kirjutas:Silikaat võib ukoorti seinas ka mürasummutuse jaoks kasulik olla.
Jah aga kas ta seal ka konstruktsiooni aurujuhtivuse seisukohast sobiv on?
ukoort kirjutas: Naabril ongi ju soojustatud juba, teda peaks veenma nüüd et ta kogu krempli ümber ehitaks.
Kas tal on see tuulutusvahe hetkel toimiv?
Lammutada võid ju ka kuni naabri soojustatud seinani kui ta ise ei taha midagi ümber tegema hakata. Teed karkassi naabriga samasse tasapinda ja laud kõigele peale.
Seda peaks vaatama kas tal on see tuulutusvahe olemas või mitte.
Eks kui ta lammutada ei soovi siis teebki nii et laudis kõigele peale ja korras.
Tuleb ainult lootma jääda et tema osas puit ära ei mädane, siis kukub kogu maja ju kokku.
ukoort
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kalvis kirjutas:On vaid halvad lahendused. Jah, termovahuga saad õhuvahe likvideerida, kui just nüüd alt tegelase õhuvahe kinni ei lase. Kuid et niiskus liiga ei teeks siis väljapoole tuleb paigaldada vahu ja sisesoojustusest paksem soojustus, et nullpunkt jääks niiskuskindla välimise soojustuse sisse. See aga eeldaks ca 20 cm välissoojustust ja seda sa jälle teha ei taha. Nokk kinni, saba lahti.
Sama juttu rääkis mulle nüüd üks sõber kes olevat kellegi teadja mehe juttu käind kuulamas TTÜs
Minul pole vahet kas panen 10 cm või 20 cm väljapoole, peaasi et asi toimiks. Sealjuures oleks igati mõnus kui ei peaks kuskilt midagi hullult lammutama.
Kuigi minu jaoks on see ikkagi arusaamatu kuidas see vill seal silikaadi peal sooja annab kui õhuvahe on välisühendusega endiselt olemas. Vast saan homme targemaks :)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kuigi minu jaoks on see ikkagi arusaamatu kuidas see vill seal silikaadi peal sooja annab kui õhuvahe on välisühendusega endiselt olemas. Vast saan homme targemaks
Sulle on foorumis juba vastatud sellele - Enne kui õhuvahe pole kinni pandud, väljast soojustada ei saa. Pakkusin seest saepuru asendamist villaga. See ei sobinud. Pakuti sulle siin foorumis ja pakkusid ise - lasen termovahuga vahe täis, kui palju on ohutuks toimimiseks vaja? - Oli minu vastus - vajalik ca 20 cm-i või rohkem. Jälle ei sobinud... ? Pakuti ka sobivat lahendust - eemalda kivivooder siis võid vabalt niipalju panna kui soovid. Jälle ei sobi...
Sorry - kõigile küsimuste poolt on foorumis vastatud, ega enam rohkeim variante pole jäänud.
ukoort
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ei no andke andeks. Pole enda teada küll öelnud et kõik need variandid ei sobinud.
Aga nüüdseks olen võimalikud variandid saanud ja eks teen siis oma valikud.
Aitäh.
Vasta