Magamistoa soojustamine pööningul
kuidas soojustada oma elamist
Re: Magamistoa soojustamine pööningul
Lugemata postitus Postitas priitparl »
Tõstaksin teema taas ülesse.
Ehk oskab keegi mulle veidi nõu anda ja seletada lahti lahenduse või öelda, kas minu variant sobiks.
Uurisin veidi materjale ja tuli välja, et Isoveril on selline tuuletõkkeplaat nagu Isover RKL 31 Facade. Antud plaadi eripäraks on siis see, et äärmiselt väike tuule läbilaskevõime ja samas on pind kaetud pealt vetthülgava kattega.
Nagu sai ennist mainitud, siis ma ei saa teha soojustust väga paksu ja mõtlesin minna järgmist teed. Järjekord oleks siis soojustamisel väljast sissepoole:
1) Hetkel on valtsplekk katus roovituse küljes, mis on kinnitatud sarikatele. Seega ei ole mul võimalik kahjuks tuulutuseks sinna kilet paigaldada. Tegemist on majaga, kus ka alumisel korrusel on veidi kaldust seina ja ülemine pööning tuleks siis täielikult kalduste seinadega. Alla on paigaldatud samuti tuuletõkke plaat ehk ühendus räästaga on olemas.
2) Olen pannud hetkel 22x22mm tuulutusliistud ja mõtlesin sinna peale panna 30mm paksuse Isover RKL 31 Facade plaadi.
3) Järgnevaks mõtlesin panna sarikate vahele Paroc Extra kivivilla plaadi 100mm
4) Seejärel lööksin sarikatele risti 50x50mm prussid ja sinna paneksin siis veel risti omakorda üle sarikate ja teise villa 50mm Paroc Extra kivivilla plaadi.
5) Seejärel paigaldaksin aurutõkke ja lõppviimistluseks sisevoodrilaud.
Tähendab, kas selline variant antud puhul toimiks? Ja kas aututõkke paigaldamine on mul mõeldud õigesse kohta või peaks aurutõke olema enne seda 50mm paksust kivivilla üle nende sarikate ja kõige selle?
Lisaks, kuidas peaksin ma tegema ülevalt katuse ülevalt nurgast tuulutusega? Kui palju peaksin seda tuuletõket nö. horisontaalselt panema? Tahaksin muidugi, et lagi tuleks allapoole minimaalselt ja lõppudelõpuks tahaksin, et lagi jääks üldsegi terav ja seda horisontaalset osa ei jääkski sinna.
Lisasin kaasa ka pildi, et veidi paremini kogu olukorda aru saada.
https://lh5.googleusercontent.com/-4IwI ... 1%2529.JPG
Tean, et lahendus ei ole kõige parem ja ideaalis võiks katuse ära vahetada või lahti kakkuda, et korralik tuulutus teha, kuid antud olukorras tuleb paraku sellise lahenduse juurde jääda.
Ehk oskab keegi mulle veidi nõu anda ja seletada lahti lahenduse või öelda, kas minu variant sobiks.
Uurisin veidi materjale ja tuli välja, et Isoveril on selline tuuletõkkeplaat nagu Isover RKL 31 Facade. Antud plaadi eripäraks on siis see, et äärmiselt väike tuule läbilaskevõime ja samas on pind kaetud pealt vetthülgava kattega.
Nagu sai ennist mainitud, siis ma ei saa teha soojustust väga paksu ja mõtlesin minna järgmist teed. Järjekord oleks siis soojustamisel väljast sissepoole:
1) Hetkel on valtsplekk katus roovituse küljes, mis on kinnitatud sarikatele. Seega ei ole mul võimalik kahjuks tuulutuseks sinna kilet paigaldada. Tegemist on majaga, kus ka alumisel korrusel on veidi kaldust seina ja ülemine pööning tuleks siis täielikult kalduste seinadega. Alla on paigaldatud samuti tuuletõkke plaat ehk ühendus räästaga on olemas.
2) Olen pannud hetkel 22x22mm tuulutusliistud ja mõtlesin sinna peale panna 30mm paksuse Isover RKL 31 Facade plaadi.
3) Järgnevaks mõtlesin panna sarikate vahele Paroc Extra kivivilla plaadi 100mm
4) Seejärel lööksin sarikatele risti 50x50mm prussid ja sinna paneksin siis veel risti omakorda üle sarikate ja teise villa 50mm Paroc Extra kivivilla plaadi.
5) Seejärel paigaldaksin aurutõkke ja lõppviimistluseks sisevoodrilaud.
Tähendab, kas selline variant antud puhul toimiks? Ja kas aututõkke paigaldamine on mul mõeldud õigesse kohta või peaks aurutõke olema enne seda 50mm paksust kivivilla üle nende sarikate ja kõige selle?
Lisaks, kuidas peaksin ma tegema ülevalt katuse ülevalt nurgast tuulutusega? Kui palju peaksin seda tuuletõket nö. horisontaalselt panema? Tahaksin muidugi, et lagi tuleks allapoole minimaalselt ja lõppudelõpuks tahaksin, et lagi jääks üldsegi terav ja seda horisontaalset osa ei jääkski sinna.
Lisasin kaasa ka pildi, et veidi paremini kogu olukorda aru saada.
https://lh5.googleusercontent.com/-4IwI ... 1%2529.JPG
Tean, et lahendus ei ole kõige parem ja ideaalis võiks katuse ära vahetada või lahti kakkuda, et korralik tuulutus teha, kuid antud olukorras tuleb paraku sellise lahenduse juurde jääda.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Suht sarnast varianti olen ehitanud ja õnnestus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Distantsliist »
Kui saladus ei ole, siis kustkohast sa 22 x 22 mm distantsliistu said - otsin ja kuskil ei ole.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Pane soojustust vähemalt 250mm. Ja tegelikult võiks tuulutusvahe olla min 50mm. Plekialuseks tuulutuseks ei piisa otsaviiludesse tehtavatest avadest (need tee ikkagi), tee ka räästad tuulduvaks kogu räästa pikkuses kulgeva pilu abil, kui seal just vahedega räästalaudist juba ei ole. Tuule rõhk tagab õhu liikumise läbi tuulutusvahe. Harja alla soovitan jätta ca 300mm kõrge kolmnurkse ruumi, kui sa seda teha ei taha, tuleks läbi pleki teha tuulutuslaternad või muud tuulutusavad, mis aga ei pruugi katusele sobida.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Eks siis tuleb need ise saagida.Distantsliist kirjutas: otsin ja kuskil ei ole.

55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Vihjeks - igas tüüpses poes on müügil ketassaed, paned piirikuga laiuse paika ja lased laua pikuti pooleks.
Sain seda ise ühest liiste valmistavast ettevõttest tasuta. Lihtsalt seal oli üle ja õnnestus saada. Paraku see ettevõte ise asub Viljandimaal, ise ehitan Tallinnas.Distantsliist kirjutas:Kui saladus ei ole, siis kustkohast sa 22 x 22 mm distantsliistu said - otsin ja kuskil ei ole.
Viimati muutis priitparl, 11 Sept 2013, 07:54, muudetud 1 kord kokku.
Kahjuks ei saa nii vähe soojustust panna. Hetkel on isegi niigi,et mina 172cm pikk inimene saan seal ruumis liikuda normaalselt püstises asendis ca 1,5 meetri laiuselt või maksimaalselt kuni 2 meetrit. Lihtsalt 250 mm villa pannes ei jääks sinna ruumi peaaegu üldse ruumi. Vähemalt minu jaoks mitte.rein113 kirjutas:Pane soojustust vähemalt 250mm. Ja tegelikult võiks tuulutusvahe olla min 50mm. Plekialuseks tuulutuseks ei piisa otsaviiludesse tehtavatest avadest (need tee ikkagi), tee ka räästad tuulduvaks kogu räästa pikkuses kulgeva pilu abil, kui seal just vahedega räästalaudist juba ei ole. Tuule rõhk tagab õhu liikumise läbi tuulutusvahe. Harja alla soovitan jätta ca 300mm kõrge kolmnurkse ruumi, kui sa seda teha ei taha, tuleks läbi pleki teha tuulutuslaternad või muud tuulutusavad, mis aga ei pruugi katusele sobida.
Teen algse plaani järgi ära ja eks aeg näitab. Hetkel tuuletõkkeplaat seinas. See sama Isover RKL-31 Facade, pandud tuulutusliistu peale ja ääred plaadil hermeetikuga tuulutusliistu küljes kinni. 100mm villa ja siis risti 50x50 prussid, kuhu tuleb siis 50mm veel villa ja aurutõke samuti. Väike risk on sees, aga mis sa teed. Tuulutuse kohapealt on otsad avatud ja teiselt poolt sama ehk mõlemalt poolt otsaseinast pääseb õhk vahele. Lisaks on ühendus alumise räästaga õnneks siiski olemas. Ülesse jätsin 150mm ruumi ehk õhk pääseb ühest vahest teise. Eks ta selline katsetamine on mingis mõttes. 80% ehitajatest ütles muidugi, et peksa korralik valtsplekk katus lahti ja ehita uus katus. Võib- olla tõesti õige variant, aga peab ka muu lahendus olema. Pikk talv ees, eks see annab arutust asjale.
Lugemata postitus Postitas sokkloom »
Kuidas see lahendus end õigustas...mul on väga sarnane mure ainult eterniitkatusega
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu