2,5 x 4 PTT tellistest kaminahi.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Re: 2,5 x 4 PTT tellistest kaminahi.

Lugemata postitus Postitas t800 »

teadja kirjutas:
kaminahi kirjutas:Teadja oleks saanud selle jebla ju oma kaela võtta ;)

See variant avaneb kõigile:

http://www.nba.fi/fi/File/131/korjauskortti-14.pdf

Huvitav ikka, aga mida Teadja sellega nüüd öelda üritas, jälle ei tahtnud aru saada :blink:

Mida mina öelda tahtsin?Mina tahtsin sulle öelda sedasama,mida ytlevad antud lingi yles seadnud spetsialistid.
Öigemini olen ma seda yritanud teha juba sellest ajast,kui ma liitusin foorumiga.
1.See ahjukonstruktsioon,ei kölba pöhikytte ahjuks!
2.See ahjukonstruktsioon on möeldud lisakytte ahjuks,mida maailmas ka laialt sellena kasutatakse.
Ka lisakyttena kasutades on selle ahju eluiga lyhike(20 aastat)
Samas kui esimese Eesti vabariigi ajal ehitatud pottahjud(glasuur),pöhikytteahjud kestsid edukalt 50.aastat.
See viimane jutt pole nyyd sellelt lingilt aga iga vähegi pottsepp on neid maha vötnud ja on sellele kinnitust
saanud.Ma ootan igatahes huviga mida sa järgnevalt ette vötad,et rahva tähelepanu pöhiteemast körvale juhtida.
Pean tunnistama,et hämamises oled sa ysna osav,eks sa nooruses said köva kooli!
Tere.
Ma arvan et kõik on sellest ammu aru saanud mida sa öelda tahtsid,aind et nende pottahjude hind...
ja just panin kaks el radiaatorit põhikütteks omale toanurka seisma,kas nüüd võib lisaküttetelliskaminahjude teemal rahulikult jätkata,issi?
(see ei ole halvas mõttes norimine)
teadja
külaline

Lugemata postitus Postitas teadja »

Kule "issi",mina ei ole siin mingi käskija,pooja,ega laskja.Igayks teeb oma rahakotiga just seda,mida tahab.
Kuna see vastuvoolu lööristikuga ahju ehitamine on lihtne,siis seda ka tehakse ja jäädaksegi tegema.Mis mind
häirib,on see,et nn.pottsepad ei viitsi vöi ei tahagi öppida tegema pöhikytte ahjusid.Jah,see on keerulisem
aga see minuarust on pottsepale auasi!Ja Eesti tingimustes väga vajalik asi.Kus on öeldud,et nad peavad
olema just pottidest.Kölbavad köik samad materjalid,mis lisakytteahjudele.Ja ladumishinna vahet ei tohiks
kah olla.Kyll hoiad aga kokku kyttepuudelt,sest kytad harvem ja ahju eluiga on pikem.Edu!
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas t800 »

teadja kirjutas:Kule "issi",mina ei ole siin mingi käskija,pooja,ega laskja.Igayks teeb oma rahakotiga just seda,mida tahab.
Kuna see vastuvoolu lööristikuga ahju ehitamine on lihtne,siis seda ka tehakse ja jäädaksegi tegema.Mis mind
häirib,on see,et nn.pottsepad ei viitsi vöi ei tahagi öppida tegema pöhikytte ahjusid.Jah,see on keerulisem
aga see minuarust on pottsepale auasi!Ja Eesti tingimustes väga vajalik asi.Kus on öeldud,et nad peavad
olema just pottidest.Kölbavad köik samad materjalid,mis lisakytteahjudele.Ja ladumishinna vahet ei tohiks
kah olla.Kyll hoiad aga kokku kyttepuudelt,sest kytad harvem ja ahju eluiga on pikem.Edu!
Nonäedsa ei olnud ju raske välja öelda mis sind häirib,küll iga pottsepp teeb omad järeldused,mina sinna ei kuulu ja võin omasoodu tänitada :D
Muidu ainult üksteisega õiendamine ja sõimamine käib... ühesõnaga lõpp eha kõik hea :)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

teadja kirjutas: 1.See ahjukonstruktsioon,ei kölba pöhikytte ahjuks!
2.See ahjukonstruktsioon on möeldud lisakytte ahjuks,mida maailmas ka laialt sellena kasutatakse.
1.Miks?
2. Mis eristab põhikütte ning lisakütte ahjusid?
Miks ta isegi lisakütteks olles ei kesta üle 20 aasta? Kas tõesti lihtsalt seistes pudeneb pudiks.
teadja kirjutas:Kölbavad köik samad materjalid,mis lisakytteahjudele.
Kuidas need materjalid siis põhikütte ahjudesse sobivad kui nad sinu väitel isegi "abikütte" ahjus ei kesta? Kas põhikütte ahjudes on madalamad temperatuurid?
Kui nii siis kuidas see sellega kokku läheb-
teadja kirjutas:Kyll hoiad aga kokku kyttepuudelt,sest kytad harvem ja ahju eluiga on pikem.Edu!
Madalam temperatuur = madalam kasutegur = suurem puude kulu. Või ....
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

teadja kirjutas:...Kyll hoiad aga kokku kyttepuudelt...
Oot, oot nüüd. Ära kuku hämama. Sooja annab ju puu, mitte ahi. Ahi on selle vahendaja.
Kasutegur tuleb siin sisse tuua.
.
Tel 5o9279o
teadja
külaline

rokikas kirjutas:
teadja kirjutas: 1.See ahjukonstruktsioon,ei kölba pöhikytte ahjuks!
1.Miks?
2. Mis eristab põhikütte ning lisakütte ahjusid?
Miks ta isegi lisakütteks olles ei kesta üle 20 aasta? Kas tõesti lihtsalt seistes pudeneb pudiks.
teadja kirjutas:Kölbavad köik samad materjalid,mis lisakytteahjudele.
Kuidas need materjalid siis põhikütte ahjudesse sobivad kui nad sinu väitel isegi "abikütte" ahjus ei kesta? Kas põhikütte ahjudes on madalamad temperatuurid?
Kui nii siis kuidas see sellega kokku läheb-
teadja kirjutas:Kyll hoiad aga kokku kyttepuudelt,sest kytad harvem ja ahju eluiga on pikem.Edu!
Madalam temperatuur = madalam kasutegur = suurem puude kulu. Või ....
Ma ei tea kas sina said selle kuradima lingi lahti,aga selleks,et nendele kysimustele vastus saada pead sa köik
selle kirjanduse,mis seal löpus yles antud läbi töötama ja arvan,et ikkagi tekib kysimusi.
Nyyd motamehele väga öige ahi talletab,yks konstruktsioon rohkem teine vähem.Loogiliselt mida rohkem
Ahjumassi seda rohkem talletab.Vöta näpust,ei ole nii.Minu öpetaja öpetas mulle sedasama teie naerdud
Ringlööriga ahju.Ahju sydamiku aga loopis poolikuid kivitykke kaootiliselt täis,ilma seguta.Mina proovisin vaikselt
möista anda,et laome korralikult täis,massi rokem,akumuleerib rohkem.Ei lubatud.Hiljem ei jätnud jonni
Ja katsetasin mitu korda aga sama tulemust,mis öpetaja rääkis ei saanud.Pooltyhja sydamikuga ahi seisis
Kauem soe.Pidi mingi termose efekt olema.Loomulikult köik ahjuosad mängivad oma rolli,st,köik peab omevahel
Palansis olema,nagu orkester?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Lahti ma selle viite sain (ma ise postitasin mõned ajad tagasi sama viite ühes Robi teemas) aga vastuseid ootaks ikka sinult sest väited ju sinu mitte raamatute omad?
teadja kirjutas:Loogiliselt mida rohkem
Ahjumassi seda rohkem talletab.Vöta näpust,ei ole nii.
Kas kipub jälle alkeemia suunas kiskuma? Kas füüsikud ei tea millest räägivad http://et.wikipedia.org/wiki/Erisoojus ? Ja eks jahtumine peaks ikka sellega http://et.wikipedia.org/wiki/Soojusjuhtivus seotud olema ?
Või kuidas? :scratch:
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

teadja kirjutas:...Pidi mingi termose efekt olema....
Termosefekt on tore jah aga seda saab korraldada väga odavalt absoluutselt igasuguse lõõristikuga ja igasuguse viimistluskattega kiviahju puhul - viska pärast kütmist ahjule paksemad lambanahad üll ja ahi kestab kohe ekstra kaua soe. Tuba on küll külm aga sest pole miskit - peaasi, et ahi kauem soe kestaks.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Leevi kirjutas:
kaminahi kirjutas:Põikikolle. Kolde laius 36 sm.

Pilt

Kesklõõri jagunemine kaheks laskuvaks lõõriks.

Pilt
Ametlik termin või nimetus oleks siis püstkolle. Küsiks aga, et mis on avaldatu mõte?

Mitteametlik foto koldes põiki asetsevatest halgudest.

Pilt

----------------------------------------

Lisan varem ehitatud sama tüüpi koldega ahju. See ahi aga sai siis pool kivi laiem ja koldesse sobivad uhkesti poolemeetrised halud.

http://www.unibuild.ee/index.php?page=2 ... ge_id=7877

Suur huvi oleks seda Super-Leevi ametlikku terminit ka ametlikult avaldatuna näha.

:rotfl:

PS Rõve-
Viimati muutis kaminahi, 10 Aug 2012, 21:30, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:
Ma ei tea kas sina said selle kuradima lingi lahti,aga selleks,et nendele kysimustele vastus saada pead sa köik
selle kirjanduse,mis seal löpus yles antud läbi töötama ja arvan,et ikkagi tekib kysimusi.
Nyyd motamehele väga öige ahi talletab,yks konstruktsioon rohkem teine vähem.Loogiliselt mida rohkem
Ahjumassi seda rohkem talletab.Vöta näpust,ei ole nii.Minu öpetaja öpetas mulle sedasama teie naerdud
Ringlööriga ahju.Ahju sydamiku aga loopis poolikuid kivitykke kaootiliselt täis,ilma seguta.Mina proovisin vaikselt
möista anda,et laome korralikult täis,massi rokem,akumuleerib rohkem.Ei lubatud.Hiljem ei jätnud jonni
Ja katsetasin mitu korda aga sama tulemust,mis öpetaja rääkis ei saanud.Pooltyhja sydamikuga ahi seisis
Kauem soe.Pidi mingi termose efekt olema.Loomulikult köik ahjuosad mängivad oma rolli,st,köik peab omevahel
Palansis olema,nagu orkester?
Mitu talve sa Teadur koolis ka oled käinud...

Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

:thumbsup:
rokikas kirjutas:Lahti ma selle viite sain (ma ise postitasin mõned ajad tagasi sama viite ühes Robi teemas) aga vastuseid ootaks ikka sinult sest väited ju sinu mitte raamatute omad?
teadja kirjutas:Loogiliselt mida rohkem
Ahjumassi seda rohkem talletab.Vöta näpust,ei ole nii.
Kas kipub jälle alkeemia suunas kiskuma? Kas füüsikud ei tea millest räägivad http://et.wikipedia.org/wiki/Erisoojus ? Ja eks jahtumine peaks ikka sellega http://et.wikipedia.org/wiki/Soojusjuhtivus seotud olema ?
Või kuidas? :scratch:
Jah,eks ta ole!Mida rohkem ma siin rokikas sinuga vestlen,seda rohkem saan ma aru,et pole nagu kellegagi rääkida.
Sa väitsid kusagil,et oled ehitusmees ja veel köva!No kui sa pole omale selgeks suutnud teha,mis on pöhikyte ja mis on lisakyte,no millest me räägime?Kui sa ei suuda yhest pisikesest artiklist välja lugeda ja aru saada miks vahetati
Ahjusid kahekymne aasta tagant välja.Vist igsvusest.Kui sa ei suuda artiklist välja lugeda,kus neid ahjusid kasutati ja kui tihti neid köeti,st oli vajadus kytta.Ometi köik on must valgel kirjas.ytle parem,et sa ei taha seda näha ja aru
saada.Ikka samad nimed,kes juba aegu mu postkasti pommitavad.Kui keegi peab termoseefekti mingiks pörguvärgiks?Kui keegi väidab,et need väited,mis ma teie lemmiku kohta välja töin on minu ja mitte raamatutest,ise keeldudes
raamatui lugemast.Kust sa siis tead,et need pole raamatutest.Kui keegi ilgub,et termoseefekt väga lihtne,viska ainult
Kasukas yle ahju.Teie ise seda ju kasutategi villa näol,ainult panete selle välisvoodri alla.öppige seda tegema ilma
villata.Ma lihtsalt ei viitsi ega tahagi teiega siin erialaselt rääkida,sest te tahate leida ainult öigustusi oma lemmikute ehitamiseks.See ju lihtne,papp laekub ja öppida pole vaja.
No mida veel?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Teadur võiks ära seletada ka õhkvahega ( 50 - 400 mm) ahjude termoseefekti.

See, mida sina nimetad oma õpetaja termoseks, see oli ikka prügikast, kuhu kukutati tellist ahjupeal parajaks pekstes ülejäägid. Seda teavud küll kõik veneagsed pottsepad.

------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

teadja kirjutas:Jah,eks ta ole!Mida rohkem ma siin rokikas sinuga vestlen,seda rohkem saan ma aru,et pole nagu kellegagi rääkida.
Uskumatu!! :shock: Lõpuks ometigi on meil midagi ühist. Mul nimelt täpselt samad tunded. :clapping:
Üritan nagu näpuga järge ajada ning konkreetselt asjast rääkida, või vähemalt selgust saada millest sina räägid, aga ei midagi. Vastuseks vaid törts sooja õhku. Poriloopimiseks pole sul mingeid raamatuid ega viiteid tarvis aga kui sult aru pärida siis tuleb kohe jutt "õpi ise, loe raamatuid, küll see kes mõistab ka aru saab, sa ei ole professionaalne pottsepp", jne.
Kes su postkasti pommitavad?
Ma tean väga täpselt mis on mul kodus põhiküte ja mis abiküte. Vahest vahetavad nad ka kohad. :blush:
Aga ma ei kujuta ette et mul oleks 4 tonnine ahi kodus abikütteks. Milline siis veel põhikütte ahi olema peaks? Või oled ka soojuspumpade kasutaja?
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas anski »

Tere!

No ei saa ka aru, mida Teadja seletab põhiküttest ja abiküttest? Kellelegi oma valik, endal kindlasti põhikütteks olnud alati.

Ja milleks see link: "Museovirasto korjauskortti", mis on mõeldud peamiselt kultuuriajalooliste väärtuslike hoonete vanade ahjude parandamiseks siin teemas ültse on?

Kaminahjult minu arust väga toresti tehtud konstruktsioon ja esimesena Leevi kommenteerib "rõve". :roll:
On se vaan hieno! :)
teadja
külaline

Vöi mitu talve mina olen koolis käinud?No kes kysib?Teiseks,minu öptajast hoia sina oma kelmikäpad eemale.Tema
Ehitas kyttekoldeid,väga ilusaid kyttekoldeid ja väga häid kyttekoldeid.Kui sinujaoks on ahi prygikast ja pole
lootustki,et ta millekski muuks muutuks,siis see on sinu probleem!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:Vöi mitu talve mina olen koolis käinud?No kes kysib?Teiseks,minu öptajast hoia sina oma kelmikäpad eemale.Tema
Ehitas kyttekoldeid,väga ilusaid kyttekoldeid ja väga häid kyttekoldeid.Kui sinujaoks on ahi prygikast ja pole
Mitu talve siis käisid? Küsib see kes on käinud 16 talve pluss ületunnid täiendõpetes.
Kui sa vähemalt selle prügikasti jutu oleksid ära arvanud, oleks ka asi olnud, aga sa paned ikka puusalt edasi. Ei mina usu, et sinu õpetaja sind selleks püüdis koolitada.
Näita oma põhikütte ja abikütte ahjud ette ja ära veereta ennast õpetaja kaela.

------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

kaminahi kirjutas:
teadja kirjutas:Vöi mitu talve mina olen koolis käinud?No kes kysib?Teiseks,minu öptajast hoia sina oma kelmikäpad eemale.Tema
Mitu talve siis käisid? Kui sa vähemalt selle prügikasti jutu oleksid ära arvanud, oleks ka asi olnud, aga sa paned ikka puusalt edasi. Ei mina usu, et sinu õpetaja sind selleks püüdis koolitada.
Näita oma põhikütte ja abikütte ahjud ette ja ära veereta ennast õpetaja kaela.

Sinu seltskond pole see seltskond,kellele midagi ette näidata.Sa lörtsid ju kohe köik ära.Just nimelt see sulle
hinge ei mahugi.Keegi sulle midagi ei näita.Aretage rahumeeli oma "raketitööstust"edasi,vöhemalt Pottseppadel
saab löbus olema.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Sina siis nagu oled seltskonnas ju kontvõõras ehk kutsumata kärss

------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

kaminahi kirjutas:Sina siis nagu oled seltskonnas ju kontvõõras ehk kutsumata kärss

Olen sinu laulukooris kutsumata kärss,see on öige.No ja ega mina pole ainuke kellele sinu seaded ei sobi.
Ma siin omaette mötlesin,et sa yks huvitav tyyp.Körgesti haritud pöllumajandustöötaja,ei sobi!Peaaegu oleks
tulnud paadimeistriks,igati väärt amet.Jällegi ei sobi.Nyyd proovid kätt ahjunduses,jällegi ei saa hakkama.Minult
väike nöuanne.
Ehk prooviksid plaaimistöid.Peab tunnistama,et silma sul selleks on,lööd vast läbi kyll!Mis sa mässad selle tulega
Kui hammas peale ei hakk!Edu!Ps.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:
kaminahi kirjutas:Sina siis nagu oled seltskonnas ju kontvõõras ehk kutsumata kärss

Olen sinu laulukooris kutsumata kärss,see on öige.No ja ega mina pole ainuke kellele sinu seaded ei sobi.
Sul on öigus. Sa ei ole ainuke. Aga selleks ongi ju teilegi demokraatia, et saaksid igas teemas ajada oma seosetut ja teemavälist pidamatust. Peaasi, et sa ise ära ei väsi. Naudi nädalavahetusel kauneid kunste oma väärikalt seltskonnalt.

Pilt

Pilt

See naerma ei aja...

------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

Väga nörk katse kedagi nyyd naerualuseks teha.Pliit nagu pliit ikka,viimistlus tegematta.Teades ka pliidi sisu,ytleks
väga edumeelne ehitis.Kolde pildist ei oska kaasa rääkida,eks vist mälestused sinu nooruspäevilt.Hale oled!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ei olekski enam sind häirinud, aga pean sulle tunnistama, et mina ei ole ka nooruspäevil olnud ei koolitaja ega sinu tunnustatud staarkoolitusmeister Koit. Kui just tema koolitusel näidatakse ette selline töö- ja koldekultuur ja seda ikka kopsaka "vaevatasu" eest, siis ma tõesti sinna koolkonda ei taha kuuluda. Mis puudutab seda Super-Leevi pliitiehitust, siis üks plaat koldes ei muuda pliidi välimist kvaliteeti küll viimistluskõlbulikuks ja sirgeks ja kes küll usub, et see on ehitatud korduvalt eel- ja järelsegatud Saksa segust :blush: ja lausa Austria "valemite järgi". :blush: Austerlane ei tea midagi kolderestist ja Leevi pliit austerlaste põlemisõhu jaotusest, õhukanalitest. Niisamuti nagu sina, Teadur :rotfl:

Enne viimistlust:

Pliiti kaasehitanud pottsepp on pikaaegse, üle 20 aastase kogemusega, kõrge kvalifikatsiooniga, MTÜ Eesti Pottsepad liige.

Pilt

Pilt
------------------
www.ehituspenskarid.com
elekter
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas elekter »

Tere härrad pottsepad.Miks te nii hirmsasti vaidlete ja üksteise töid maha teete.Mitte üheski teises alafoorumis ei näe sellist _kellel on pikem_vaidlust.Oma töid aga julgeb siin avalikult näidata ainult mõni üksik.Teiste kõige suuremate mahategijate töid aga pole siin foorumis võrrelda.Teab kas üldse ongi teisi.Edu ja rohkem üksteisest lugupidamist.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ma tahan juurde öelda, et foorumis on olnud palju tõid väga paljudelt tegijatelt, pooltegijatelt ja amatõõridelt , mida ka näidatakse ja jagatakse ja küsitakse nõu, aga kellele see ei meeldi, kellelt ei ole miskit, jah need on küll need tuntud kõikide teiste mahategijad ja nad ongi lihtsalt keelega liputavad pihkurid.
Aga kas arvad, et nad ise seda kunagistki mõistavad ja tunnistavad :shock: Samas aga lubab üks mees juba aastaid foorumi oma töödest nii täis laadida, et sellele tuleb Tootsi õpetusel vitsad peale tõmmata, et see Julk-Jüri kombel lõhki ei kõmataks. Mõtlen seda meest, kes suure ettekuulutusega lõi Ahikütte foorumi ja selle spämmaritel lasi aastaga lõhki postitada, veel enne kui keegi oleks soovinud seal ühegi asise postituse teha.
On veel nn. vana kooli isad, kes räägivad kõrgelennulisest tulevikust aga lennata oskavad vaid madalalt, minevikus.

Lõpuks küsin elekter sinult, kas Sina oskad õigustada või kaitsta ülalpool näidatud võlvkolde tasemel koolitust?

Seda siin siis vaieldaksegi. ;) Lõputult :jooma
------------------
www.ehituspenskarid.com
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Keskmine »

Suht kaka pliit,vaadates vuukide priskust :D Ja ülemist rida. Täitsa metsa ju.
Vasta