Kulla külaline, kindla peale olen pex-i müügimees! Aga et sa teinekord piinlikku olukorda ei satuks, siis tutvu teemaga pisut sügavamalt. Difusioonitõkkekiht asub pex-il kahe sidekihi vahel mis omakorda on kaetud polüetüleenikihiga mis kaitseb kriimustuste eest. Plastid võivad praguneda väga kenasti, eriti vanemas eas.Külaline kirjutas:Kas tegu mingi pexi müügimehega? Mina olen pe-rt kohta küll head kuulnud. Mainitud toru peaks olema 5 kihiline ning o2 tõkkekiht keskel - mitte ääres nagu pexil. Pragunema ei hakka niikuinii kumbki toru.praktik kirjutas:Feb-i toru pole valmistatud pex materjalist vaid pe-rt plastist. Kuna pe-rt on odav materjal, on ka omadused vastavad. Sai siin räägitud pex-a kuju taastamisest, pe-rt materjal seda ei võimalda. Kõige suurem erinevus on pex-a ja pe-rt vastupidavuses ajas. Pex-a vastupidavuse taga on pe molekulide vahelised ristsidemed (ristsillutus). normide kohaselt on pex-a ristsidemete hulk min 85%. Sellest tulenevalt on pragude tekkimine pex-a-l väikseim.
Põrandaküte - uponor või henco
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
Re: Põrandaküte - uponor või henco
Lugemata postitus Postitas praktik »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ära muretse, kui just mingit elu pikendavat seerumit varsti ei leiutata siis ei sinu ega ka minu silmad seda ei näe kuidas paigalolev toru betoonpõranda sees mõranema hakkabpraktik kirjutas:Kulla külaline, kindla peale olen pex-i müügimees! Aga et sa teinekord piinlikku olukorda ei satuks, siis tutvu teemaga pisut sügavamalt. Difusioonitõkkekiht asub pex-il kahe sidekihi vahel mis omakorda on kaetud polüetüleenikihiga mis kaitseb kriimustuste eest. Plastid võivad praguneda väga kenasti, eriti vanemas eas.Külaline kirjutas:Kas tegu mingi pexi müügimehega? Mina olen pe-rt kohta küll head kuulnud. Mainitud toru peaks olema 5 kihiline ning o2 tõkkekiht keskel - mitte ääres nagu pexil. Pragunema ei hakka niikuinii kumbki toru.praktik kirjutas:Feb-i toru pole valmistatud pex materjalist vaid pe-rt plastist. Kuna pe-rt on odav materjal, on ka omadused vastavad. Sai siin räägitud pex-a kuju taastamisest, pe-rt materjal seda ei võimalda. Kõige suurem erinevus on pex-a ja pe-rt vastupidavuses ajas. Pex-a vastupidavuse taga on pe molekulide vahelised ristsidemed (ristsillutus). normide kohaselt on pex-a ristsidemete hulk min 85%. Sellest tulenevalt on pragude tekkimine pex-a-l väikseim.

-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas muhlui »
Tere, kui pikk võib olla põrandakütte kontuur 16-17mm PE-RT toruga betoonis ?
Või oleneb see millestki muust nt pumbast , kontuuride arvust jne ?
Või oleneb see millestki muust nt pumbast , kontuuride arvust jne ?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kontuuri maksimaalpikkus oleneb peamiselt rõhukaost liitmikel ja kontuuris meetri kohta. Liiga pikas kontuuris ei liigu vesi seal piisavalt ning saad omale probleemi.
Rusikareegel on, et üle 100 m ei kerita 16 mm kontuuri.
Rusikareegel on, et üle 100 m ei kerita 16 mm kontuuri.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu