2. leht 2-st
Postitatud: 15 Jaan 2007, 20:55
Postitas restauraator
Kalvisele
Järjekorras pean mina esimesena vastama: EPN 12.1 (uuri tabelit)
Postitatud: 22 Veebr 2007, 12:23
Postitas trumm
kui foolium peegeldab tagasi soojuskiirgust, siis see ju ei ole kuidagi kahjulik. liiatigi on seal pahade kiirte tõkestamiseks laudis inimese ja fooliumi vahel.
aga aurutõkkepaber esiteks on kordades väiksema aurutõkkevõimega kui foolium, s.t. sealt võib niiskus läbi minna. lisaks tuleb arvesatda, et aurutõkkepaber on kaetud õhukese kilekihiga ja mind küll huvitab, misasja see kilekiht kuumuse mõjul eritama hakkab. ma ei usu, et see kile seal peal inertne on. osad sordid on immutatud - samuti peaks hakkama kuumuse mõjul sealt midagi lenduma ja ma pole üldse kindel, et see kuidagi tervisesõbralik on.
Postitatud: 09 Mai 2007, 10:39
Postitas wqsa
wimms kirjutas:
Kui saunas liha küpseb, siis on leili seinad liiga kuumaks köetud ahju kiirgusega. Vene ahi abiks - seinad mõistliku kuumusega, ja kui vett viskad, siis niutsud.
"Alati valmis" kerised on ka head ses mõttes, et nende keriste seinad on soojustatud - nad ei kiirga nii palju ning ei aja leili seinu kuumaks. Saab väga niisket leili teha ja ka 50C õhu juures on mehi lavalt maha aetud.
Saan eelnevast jutust aru et kõrvetamine tuleb sellest et seinad on liiga tulised ja piltlikult öeldes “grillivad” sind.
Minu loogika ütleb et kõrvetamise vastu peaks sel juhul aitama, kui jätta fooliumi ja laudise vahele suurem õhuvahe, sel juhul ringleks õhk seal paremini, lauad oleks fooliumist natuke kaugemal ja lõpptulemusena oleks lauad vähem kuumad. Kas on õige mõttekäik?
Kas on kellelgi veel selles suhtes häid ideid? Arvatavasti on oluline ka laudise materjal, haavapuu vist läheb vähem kuumaks kui okaspuu?
Misasjad on "alati valmis" kerised?