Mina isiklikult pean väga lugu Kaminahju esitletust koldetüübist, mis suunab õhku just vajalikku kohta ja parandab kindlasti puhtamat põlemist ja tõstab ka ahju kasutegurit (vähem ka tahma korstnas muidugi jne.). Muidugi selline kolle nõuab ka tugevama ehitusega lõõriseinu ja kui keegi kopeerib enda pehmele( õhukesele) ahjule sellise külge, siis kindlasti head nahka ei saa.
Mulle on eeskujuks näiteks ka Soomes 65 aastat toimind tellistest neljast küljest laskuv ahi, kus ainult mõni psike pragu aastatega tekkind. Olen märganud, et seal kasutatud voodrikihtide vahel vanasti asbestplaati. Ja traati olen leidnud ka Eesti vanadest ahjudest( rääkimata üldse reheaju tehnoloogiast, kus nurgas lausa püstarmatuurid).
Kust aga ahjud kõigepealt lagunevad seda on lihtne aru saada kui tutvuda olemasolevate ahjudega ja võib ka ise enda kodus katsetada erinevaid uusi lahendusi ja neid muuta ( ja proovid kasvõi meelega puruks kütta), nagu mina olen teinud varem.
Mulle isiklikult on kujunenud aastatega omad arusaamad vastupidava ahju ehitamisest ja kui keegi teine oskab midagi teisiti teha, siis see ainult huvitav materjal minu kõrvadele.Paraku on aga Kaminahi üks ainuke kes üldse oma ideesid siin avalikustada tahab ja raatsib. Ja tore on vaadata kuidas tema ümber toimub pidevalt mingi areng ja tegevus.
" Las koerad klähvivad, karavan liigub ikka edasi" ja Kaminahjule õpetussõna: " Iga klähviva koera kõrvust ei tasu kohe kinni haarata". See oleks minu õiglane hinnang...ja loodan, et tuleviks räägitakse rohkem konkreetsest teemast ja saadakse aru, et foorumis kirjutatu peegeldab väga sügavalt ka isikut ennast. Normaalsed ja arukad inimesed ei viitsi lugeda seda idioodipaska pidevalt