Vesi kaevust majja
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: Vesi kaevust majja
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Kalvis on enamasti mõistlikku juttu ajanud aga vahel ajab siugest soga, et paha hakkab. Imemisel ja surumisel ei tee ta praegusel jutu põhjal mitte kunagi vahet. Aga mida see anonüümik valesti küsis ? Selgemini on võimatu küsida, et mis vahe on imemisel ja surumisel aga ikka on ta loll, et siis mille eest ?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
dumbuser on samuti ennegi sellist soga ajanud, et hakkab paha... Kusjuures mulle meenub, et sinu süüdistused sogamises on olnud tavaliselt alusetud. Aga see selleks.
Kuna anonüümik eelistas möla selgele jutule ilma mõistete defineerimiseta siis ma poleks nagunii saanud midagi vastata. Kuna sina juba midagi püüad ja sa pole suvaline juhukülastaja siis ka vastus - tõstekõrguse all mõtlesin mina kaevu veepinnast maja kõrgusele vajalikku vee tõstmise kõrgust. Uputataval pumbal on seesama ka pumba tõstekõrgus või vee surumise kõrgus, imipumbal (hüdrofoorpumbal) aga imemiskõrgus, sest pump asub tavaliselt hoones ehk ülemises osas. Imipumbad ei suuda tavameetoditega 15 meetrit imeda, füüsika ei lase ja juhtus see ka Toscaanas. Ka surumiskõrgus on pumpadel piiratud, see on pumba andmetes kirjas.
Kuna anonüümik eelistas möla selgele jutule ilma mõistete defineerimiseta siis ma poleks nagunii saanud midagi vastata. Kuna sina juba midagi püüad ja sa pole suvaline juhukülastaja siis ka vastus - tõstekõrguse all mõtlesin mina kaevu veepinnast maja kõrgusele vajalikku vee tõstmise kõrgust. Uputataval pumbal on seesama ka pumba tõstekõrgus või vee surumise kõrgus, imipumbal (hüdrofoorpumbal) aga imemiskõrgus, sest pump asub tavaliselt hoones ehk ülemises osas. Imipumbad ei suuda tavameetoditega 15 meetrit imeda, füüsika ei lase ja juhtus see ka Toscaanas. Ka surumiskõrgus on pumpadel piiratud, see on pumba andmetes kirjas.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kalvis, loll on see, kes vabandust ei leia.
Ei hakanud see anonüümik nokkima Teie muude värdsõnamoodustiste kallal, kuid põhimõttelise vea imi- ja survekõrguse osas tõi ta ilusti välja.
Kui nüüd keeleliselt veelgi edasi "zongleerida" siis saab vett kätte küll 15m sügavuselt KA imemist kasutades. Ja ei ole ikka küll pumba survekõrgus piiratud 8m, küll aga on survekõrgus küll jah piiratud, seda näeb pumba passist.
Ei hakanud see anonüümik nokkima Teie muude värdsõnamoodustiste kallal, kuid põhimõttelise vea imi- ja survekõrguse osas tõi ta ilusti välja.
Kui nüüd keeleliselt veelgi edasi "zongleerida" siis saab vett kätte küll 15m sügavuselt KA imemist kasutades. Ja ei ole ikka küll pumba survekõrgus piiratud 8m, küll aga on survekõrgus küll jah piiratud, seda näeb pumba passist.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted