MP75 ???

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Re: MP75 ???

Lugemata postitus Postitas Manowar »

vee võhik kirjutas:vabandust, Manowar
minu eesmärk oli lihtsalt aru saada kas nakkel on nii suur mõjuvõim. kui fiboseinas on freesitud kaablisooned jne, siis sellest tekkib ikka väga palju tolmu ja kui seda tolmu sealt mitte eemaldada ja pritsida üle nakkega, kas see on tõesti lahendus?mina olen aru saanud, et tolmu eemaldamine on väga oluline, isegi kui sa vee asemel naket kasutad:)
Jah tolmu eemaldamine on oluline, aga täiesti tolmuvabaks sa pindasid ei saa, kavatsed kõik seinad veega üle kasta? Tõsi ta on, et üldjuhul Fibo puhul enne krohvimist naket ei ole vaja kasutada, aerocki puhul soovitaks kindlasti, minu point on see, et kui ei taha loteriid mängida oma maja ehitamisel antud faasis, siis pane nake alla, halba ei tee see mingil juhul.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
vee võhik
külaline

Lugemata postitus Postitas vee võhik »

ei, ma ei kavatse kõiki seinu veega üle kasta, ma juba tegin seda:) aerocist seina töötlesin järgmiselt: alustuseks toksisin väikese haamriga välja kõik nn"vorstikesed) ja muud aeroci liimimisel tekkinud tilgakesed kivi pinnalt. siis võtsin lihvimiskivi, millega lihvisin võimalikud ebatasasused seinal, järgmiseks võtsin põrandaharja(kuna spets tolmuimejat mul kahjuks ei olnud kasutada), seejärel puhasatud kaablisooned täitsin MP75-ga, peale soonte kuivamist kivilihvi soontele ja vot siis enne aerocseina üleni MP-75-ga katmist tõmbasin seina laiemat sorti põrandamopi ja puhta veega üle.MP75 on ise suhteliselt jämeda struktuuriline ja vägagi märg mört ja kuna aeroc on pehme kivi, ilmselt tänu millele ta omastab niiskust nagu svamm, siis mulle tundus, et see puhastatud sein ja märg mört sidunesid omavahel väga hästi.ma kindlasti ei alahindaks nakke vajalikkust, lihtsalt huvitav kui suur on tõenäosus, et minu seinalt MP75 koos pahtli ja värviga maha tuleb, tänu sellele, et seal naket ei ole?(ma siiralt loodan et pea olematu)
samas kasutasin ma naket kipslae pahteldamisel peenpahtliga, aga siis ma sain juba ka ise pahtli kandmisel aru, et pahtel ei haaku ilma selleta nii hästi.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Urmas mind nüüd vast parandab, aga kas naket ei panda ka mitte selleks, et vähendada aluspinna niiskusimavust, et vältida krohvikihi liigkiiret kuivamist mille tagajärjel jääb tekkimata korralikku sidusus ja pärast seina koputades asi kõmiseb kergelt kuna õhk on juba vahel....
vanaema on sul veteran...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

sashaobrok kirjutas:Urmas mind nüüd vast parandab, aga kas naket ei panda ka mitte selleks, et vähendada aluspinna niiskusimavust, et vältida krohvikihi liigkiiret kuivamist mille tagajärjel jääb tekkimata korralikku sidusus ja pärast seina koputades asi kõmiseb kergelt kuna õhk on juba vahel....
Fibost pindade puhul puudub liiga kiiresti kuivamise oht, sest fibo ei ole niiväga imav materjal, erinevalt Aeroc`st ja olenevalt fibo margist, moodustavad pinnast päris suure % augud ja õnarused, kuhu surutakse krohv sisse ning see krohv "ankurdub" (ei oska õiget väljendit välja mõelda). Sama ka Aeroc pindadega. Nakkega võid fibo pinnad üle teha, aga kui hakata jälgima kuivamisprotsessi ajaliselt, siis ikkagi kuivab fibo pind vuukidest kiiremini või oli vastupidi ja esimese kihi puhul täiesti loomulik. Iga järgnev kihi kuivab juba ühtlasemalt.
Olen kipskrohviga teinud ka Aeroc pindasid ja seal ei ole mingit vahet märganud eelnevalt niiskustõkkega töödeldud pinna, veega niisutatud või kohe otse (ilma nakke või niiskustõkketa) krohvitud pinna kuivamise ajas erinevusi. Kõigi variantide puhul tuleb ennast parasjagu kiiresti liigutada ja seda eriti armeerimisvõrgu kasutamise korral. Sama jama on ka silikaattellistest seinte puhul, kuradima kähku imevad krohvis oleva niiskuse endasse. Ei ole aidanud ka seinte eelnev niisutamine.
Selleks, et tekiks korralik sidusus seina ja krohvi vahel, tuleb krohv korralikult seinale kanda!
Muide, Aeroc`i tootja ei maini poolt sõnagi midagi eelnevast nakkest või niiskustõkkest siseviimistluse puhul. Fibo kohta olen kunagi-midagi lugenud "fibost pindade jaoks spetsiaalselt väljatöötatud nakkedispersioonist", aga ei leia hetkel seda üles.
Midagi lugemiseks
"Fibo plokid imavad vett väga vähesel määral. Selle põhjuseks on jämepoorne materjali stuktuur, mis ei võimalda niiskuse kapillaarlevikut. Vähese imavuse tõttu on müüri- ja krohvimördil head kivinemistingimused isegi õhukese kihina, sest mördivee üleminek plokkidele on vähene. Sellega on takistatud liiga kiire kuivamine. Plokkide krobeline pealispind võimaldab lisaks häid nakkumistingimusi mördi ja ploki vahel." Allikas http://www.maxit.ee/media/34/plokitoote ... REVIEW.pdf
samal lehel edasi kerides, pole ka seal midagi mainitud nakke kohta siseviimistluse osas.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vee võhik
külaline

Lugemata postitus Postitas vee võhik »

hea küll nake veel aga niiskustõke..? kas seda ei kasutata mitte ainult niisketes ruumides? aeroc kui selline, peaks olema ju nn hingav materjal ja kui me katame selle niiskustõkkega, kas see ei oleks siis juba aeroci tapmine?
mulle meeldiks ikka see varijant "Selleks, et tekiks korralik sidusus seina ja krohvi vahel, tuleb krohv korralikult seinale kanda!"nagu Urmas ütles. ehk lisaks vaid"puhtale seinale":)
Vasta