Nüüdseks on jah seda UNIMAX 8 katelt juba üle 2 kuu perioodiliselt köetud. Pean ütlema, et olen rahul oma valikuga. Võrreldes vana Nerise katlaga kulub puid umbes 1/3 vähem, mis tähendab minu jaoks seda, et uus katel tasub end ära umbes 2-3 aastaga. Kütan lepa ja kase segapuiduga, mingit pigi ei teki suitsukäikudele - ainult kergesti eemaldatav tahm. Puhastan nädalas korra. Termostaat on reguleeritud sellisesse asendisse, et kui katel saavutab töötemperatuuri, siis mahub õhuluugi vahele nimetissõrm ja lisaõhu ribid on poolest saadik avatud. Köeb üks katlatäis puid sellise reziimiga umbes 2-2,5 tundi. Saaks ka veel kauem, aga ei näe akupaagi olemasolu tõttu mõtet sellisel liigsel õhu poomisel. Olen jälginud suitsutoru temperatuuri ja normaalsel kasutamisel see üle 170 kraadi pole tõusnud. Katla enda isolatsioon on päris hea, katlamaja saunaks ei aja.
Mõned asjad siiski ka häirivad:
1. Tuhasahtel pole sama lai kui kolle - osa tuhka kukub sahtlist mööda.
2. Kui kolle on puid täis ning põlemise ajal hoida ülemist ust mõned sekundid pärani lahti, siis viskab tossu sisse kuigipalju. Mul muidugi suht madal korsten ka, ilmselt tõmme võiks veidi tugevam olla.
3. Temperatuurimõõtja katla küljes ütles lepingu üles. Kuna mul on teine mõõtja ka veel paaki mineva toru küljes, siis pole viitsinud selle vahetamisega vaeva näha.
Ma arvan, et nii Viadrus kui ka UNI on täiesti tasemel katlad. Seda Viadruse parema kasuteguri juttu endiselt ei usu, sest sarnasel reziimil ja sarnase kütusega põlemisel läheb Viadruse puhul suitsutoru üle 200 kraadi tuliseks - järelikult ei saa olla see kasutegur parem. See selline talupojaloogika, võib-olla ma eksin.
Aga edu kütmisel!
malmkatel s-max junior ja malmkatel UNI
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
-
- külaline
Re: malmkatel s-max junior ja malmkatel UNI
Lugemata postitus Postitas EVOlane »
UNIst ei tea aga olen nüüd juba 3a kasutanud EVO katelt ja ei ütleks, et see mingi "paras õnnetus" oleks, tõmbab nii et ukseluugid ees lõgisevad. Pigem kiidaks: head suured uksed, kerge täita ja puhastada, üleval 2 peenemat suitsukäiku energia kogumiseks (enne korstnasse minekut) ja need on ka hõlpsasti puhastatavad. Segusõlm laseb katlasse ca 50 krC vett, tahmab vähe. Selle raha eest küll.kütja kirjutas:Sellest unist hoia heaga eemale,oli teine mingi aeg sisuliselt sama asja EVO nime all.Suitsukäik üks paras õnnetus,ei tahtnud see katel kohe mitte tõmmata.Maaletooja lõpetas nende probleemide tõttu katelde toomise ära.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
Tore,kui rahul oled,aga probleeme oli rohkem kui rubla eest.Nii nende kuulsusetu lõpp meie turul toimuski.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Ma ei suuda omal Viadruse 26/7 juures suitsutoru peal olevat andurit mitte mingi väega sundida, et kui ta üle 150 kraadi seadistada, et siis ta midagi tööle lülitaks. Toru see pole mõõtnud aga kui toru väline on juba 200 kraadi siis sisene võiks vast kuskil 260 olla. Mis tähendab, et soojusvahetust ei toimu. Võtke see põlemise intensiivsus väiksemaks. Muidugi kui ainuke kriteerium on, et tõmbab ukse ka sisse kõveraks siis andke minna. Kõige lihtsam on suitsutorule regulaatorklapp panna. Liigse tuuleuhamise puhul läheb klapp lahti ja tirib korstnasse niisama õhku. Katlas olev "šõu" aga toimub stabiilselt. Välja näeb see asi umbes selline http://schornstein-fachhandel.de/zugbegrenzer-zuk-150/ aga hinda võiks küll kohalikust poest uurida. 5 aastat tagasi küsiti 350 EEK, mis minu arvates oli täitsa mõistlik. Tänase hinna kohta ei oska midagi kosta.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas EVOlane »
Kas võiksid täpsustada? Milliseid probleeme?kütja kirjutas:Tore,kui rahul oled,aga probleeme oli rohkem kui rubla eest.Nii nende kuulsusetu lõpp meie turul toimuski.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
http://www.torujyri.ee/korstnad/tomberegulaatoriddumbuser kirjutas: Liigse tuuleuhamise puhul läheb klapp lahti ja tirib korstnasse niisama õhku. Katlas olev "šõu" aga toimub stabiilselt. Välja näeb see asi umbes selline http://schornstein-fachhandel.de/zugbegrenzer-zuk-150/ aga hinda võiks küll kohalikust poest uurida. 5 aastat tagasi küsiti 350 EEK, mis minu arvates oli täitsa mõistlik. Tänase hinna kohta ei oska midagi kosta.
Tõmbeprobleemid.Katla suitsukäigud kittis lihtsalt kinni nii puudega köetaval katlal ,kui ka söega köetaval katlal.EVOlane kirjutas:Kas võiksid täpsustada? Milliseid probleeme?kütja kirjutas:Tore,kui rahul oled,aga probleeme oli rohkem kui rubla eest.Nii nende kuulsusetu lõpp meie turul toimuski.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu