hinnad
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: hinnad
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Toon tsitaadi selle artikli http://www.e24.ee/?id=422710 kommentaaridest ühe näite, mida arvatakse EV-st, maksupoliitikast, selle ausast järgimisest ja võimalikest tulemustest:
" Sellist ehitusfirma, kus ei tegeleta maksupettustega, pole Eesti Riigis olemas. Kui on siis on ta pankrotis.
Meie maksuseaduste nõuete ausal täitmisel ja töölistele korraliku palga maksmisel terendab 100% pankrot. Lihtsalt ei ole teisiti võimalik.
Nutavad igasugused pestud näpukestega ja kõrgesti haritud, et neile ei piisa 30 000-st kuupalgast. Kui ehitaja teenis 20 000, siis oli ta või sees - samas rabas ta teha pikki päevi rasket ja kurnavat tööd, millest neil valgetel näppudel pole õrna aimugi.
See on selge, et tööjõud on alatasustatud, kuna Eestis on proportsioonid ja prioriteedid räigelt kiivas ning riigiaparaat elab oma priiskavat elu.
Seda ei näe kaugelt OECD, kuid kohapeal tajub seda iga loll."

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas optimeerimine »
urmasr kirjutas:" Sellist ehitusfirma, kus ei tegeleta maksupettustega, pole Eesti Riigis olemas. Kui on siis on ta pankrotis.
No nüüd lõid sa küll kõik eesti ehitusfirmad ühe naelalöögiga risti...

Loodetavasti seda optimeerimist ei tehta klientide arvelt...
Või äkki tehakse?
Valgusta meid, pimedaid ja valgenäpulisi..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ma loodan, et mu sisetunne ei peta ja arvan, et sul on raskusi loetust arusaamisega. Kirjutasin eesti keeles, et antud tsitaat pärineb Postimehe artikli kommentaariumist, mitte minu ajukäärudest.optimeerimine kirjutas:...No nüüd lõid sa küll kõik eesti ehitusfirmad ühe naelalöögiga risti...

Urmasr
-
- külaline
Vastasel juhul sa poleks seda tsitaati siia toonud, või oleksid selle kommenteerija tsitaadile vastu vaielnud ja öelnud, et on küll Eestis olemas üks optimeerimisest mittehuvituv ehitaja, ja see on....urmasr..

Aga nüüd on minul sulle veel üks tagasihoidlik küsimus.
Mainisid, et enesetäiendamise mõttes õpid kursustel veel ühe ehitusala ära. (ma nüüd ei mäleta, mis selle ameti nimi nüüd oligi). See on igati teretulnud nähe.
Aga....kui klient tellibki sinult seda uut teenust, mille sa oled äsja kursustel ära õppinud, kas siis sinu hind on sellel uuel ametil sama kõrge, mis 10-20 aasta kogemustega ja vilunud töömehel?
Või mainid ausalt kliendile, et sul alles selle ala paber värskelt saadud ja hind on ka murust madalam... kuna kogemusi netu...

-
- autodidakt
Mitte ma ei õpi uut eriala, vaid lihtsalt lähen Vivacolori poolt korraldatavatele koolitusele, et olla kursis nende poolt toodetavate uuemate värvide ja kasutamise tehnoloogiatega. Sulle teadmiseks, olen ka ennem fassaade värvinud ja hind vastab minu tasemele. See on samasugune maalritöö, ainult välitingimustes.optimeerimine kirjutas:....Aga nüüd on minul sulle veel üks tagasihoidlik küsimus.
Mainisid, et enesetäiendamise mõttes õpid kursustel veel ühe ehitusala ära. (ma nüüd ei mäleta, mis selle ameti nimi nüüd oligi). See on igati teretulnud nähe.
Aga....kui klient tellibki sinult seda uut teenust, mille sa oled äsja kursustel ära õppinud, kas siis sinu hind on sellel uuel ametil sama kõrge, mis 10-20 aasta kogemustega ja vilunud töömehel?
Või mainid ausalt kliendile, et sul alles selle ala paber värskelt saadud ja hind on ka murust madalam... kuna kogemusi netu...

Ei, see tsitaat oli toodud vastuseks sinu ühele eelmisele ettepanekule, et ehitajad, tõstke käed püsti, kes.....optimeerimine kirjutas:Mul on lugemisega kõik korras. Kui mu tunnetus ei peta, siis sidusus sinu eelmise kommentaaris mainitud raamatupidamise optimeerimise ja toodud tsitaadi vahel on ju olemas....

-
- külaline
Kui sa nüüd arvad, et kliendid ei loe kõike tähelepanelikult, ja ei pane neid teie kommentaare kõrva taha, siis oled

-
- autodidakt
Kuule, anonüümne külaline "optimeerimine", kas sa ei leia, et oled kuradi vastikult ebaviisakas kogu aeg teiste rahakotis ja raamatupidamises sorimise kommentaaridega? Kes sa mulle või teistele oled? Ema-isa, maksuamet, et sulle siin foorumis peab aru andma absoluutselt kõigest rahakäibest ja eluolust, mida söön, kus käin, mida selga panen, millega sõidan jne. Leia endale lõpuks mingi muu hobi!

-
- külaline
Lihtsalt pani mõtlema, et meie ühiskonnas räägitakse sellest optimeerimisest juba nii iseenesestmõistetavalt nagu tõmmataks vetsus vett peale...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kas sa oled ingel ja kus paradiisis sa elad?optimeerimine kirjutas:...Lihtsalt pani mõtlema, et meie ühiskonnas räägitakse sellest optimeerimisest juba nii iseenesestmõistetavalt nagu tõmmataks vetsus vett peale...

Urmasr
-
- külaline
-
- autodidakt
Loe palun teema pealkirja! Selleks on "HINNAD". Kuigi teema algataja küsis töölisele makstavatest hindadest ja teema kaldub kõrvale nagu enamasti siin ikka, siis palun tee mulle ja paljudele teistele selgeks, "kuidas tarbijatele oma teenust parimal viisil pakkuda"(sinu tsiteeringust). Kas ma pean hakkama tarbijale kogu oma 5 viimase aasta raamatupidamise ette näitama? Vist ei, sest kui ta seda tahab, saab tellida krediidiinfo kaudu. Kas "optimeeritud"raamatupidamine kajastub töö tulemuses, kvaliteedis, kasutatavates materjalides, tähtaegadest kinnipidamises jne jne? Vist ei. Kes teeb korralikult, see teeb korralikult. Mida on veel tellijale vaja kui mitte korralikku lõpptulemust. Kas sa lähed "Hullude päevade" ajal Kaubamaja raamatupidamisse ja küsid, et kuidas te saate nii suurt allahindlust teha nii kvaliteetsele kaubale või miks te müüte kvaliteetset kaupa nii kallilt? Vist ei lähe. Miks sa siin uurid ja pinnid kõike seda üksipulki? Vot sellest ei saa mina ega paljud teised selle foorumi lugejad aru. Mina vist midagi aiman, sest olen kokku puutunud sellistega, kelledele ükski asi ei meeldi olgu ta nii korralikult tehtud kui tahes, odavalt või kallilt, vahet ei ole, peaasi , et iga asja kohta saaks iriseda ja möliseda. Sina vist kuulud sellise inimtüübi hulka. Kavatsed nüüd elu lõpuni siin foorumis välja elada oma ämrisse astumist? Saa ükskord üle ja hakka oma elu elama! Üldiselt on kõik asjad parandatavad ja millegiga ämbrisse astumine annab lihtsalt hea kogemuse tulevikus targem olla. Muidugi mitte kõik, mõned kohe peavad kolm korda sama reha otsa astuma, hullemad kui loll indiaanlane, kellele tavaliselt piisab ühest korrast.optimeerimine kirjutas:Mõtlema paneb asjaolu, et meil keskendutakse rohkem sellele võlusõnale "optimeerimine", kui sellele, kuidas tarbijatele oma teenust parimal viisil pakkuda. Selle viimase raske ülesandega ei saa paljud hakkama ja potsatavad oma võluderiigist tagasi maa peale...
Minu suureks eeskujuks on 101 riigikoguslast Toompeal, kelledest osad aegajalt käivad öösiti ööklubidest "valijatega kohtumas" ka selle pisikese panuse eest, mida mina olen maksudena maksnud riigile ja käsivad ehituspoes potentsiaalsetel klientidel nööbist kinni võtta.

Hau! Urmasr on kõnelenud!

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas võhik2 »
ette tänades!
-
- autodidakt
Kui jutt viimistluse m2 hinnast, siis üldiselt vahet pole, kas on see lagi, sein või põrand. Noh, vaevalt see 2.-/m2 eest koos on materjalidega, too ikka ainult tööraha mõnedel, aga 9.-/m2 eest saab juba koos materjalidega lihtsamad asjad ära tehtud.võhik2 kirjutas:kõigepealt - tere! Siin on jutt juba päris tuliseks läinud... Ma ei ole ehitaja ega asjatundja aga mul on selline küsimus, et kas see 2€/m2 (või mõnel juhul 9€) käib põranda pinna järgi? Mul oleks vaja seinad ja lagi veekahjustusest korda teha ja tahaks enne natuke hinnaluuret teha. Ja kas sellele 2€-le lisanduvad veel materjalihinnad?
ette tänades!

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit