Põrandakütte hind?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Re: Põrandakütte hind?

Lugemata postitus Postitas Veikko »

maik kirjutas:
Veikko kirjutas:Külm põrand ei ole radiaatorkütte süü see on valesti ehitatud konstruktsioon. Suurem osa inimesi ei oskagi tulevikku vaadata ja endale selgeks teha mis juhtub siis kui kätte jõudnud seadmete, tehnorajatiste kasutusaja lõpp ja mis see uuendamine, renoveerimine maksma läheb. Põrandaga võib juhtuda ka 10 aasta pärast kui ta kuskilt vajauma hakkab. Küttekuludelt on kindlasti põrandaküte kallim kui õieti ehitatud radiaatorküte. Radiaatorkütet saab samamoodi madalate temperatuuridega kütta. Eesmärk ei ole madalad temperatuurid, eesmärk on soodne küttehind.

Algul jooksis mõte peast läbi, et Veikko näol on tegemist radikate maale-toojaga aga teistkordsel lugemisel mõistsin, et nii lolli juttu ei saa isegi maaletooja ajada.
:jooma
Pole ma mingi radikate maaletooja maiguke, olen erinevate süsteemide pikaajaline kasutaja ja tean väga hästi nende eripärasi. Eestis oman 8000 m2 küttepida radiaator, õhu ja põrandakütetega aastast 1994, seepärast oskan omalt seisukohalt neid süsteeme hinnata. Võibolla sa ütled mis on minu seisukohast loll jutt, võibolla oled sa hoopis paadunud fundamenalistlik põrandakütte kummardaja.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Kle.Veikkoke sinu eelnev postitus sisaldab nii palju fakti vigu, et sisuliselt on kõik seal laus-vale radikate kasuks.
21 sajandil on kogu info teema kohta, radikas versus põr.küt.on vabalt laiadele massidele arvutis saadaval.
Reaalne olukord on teisiti kui sinu tõekspidamised alates SP. copist kuni rõvedate plekist lärakatega akna all.
Ei ma ei ole paadunud põrandakütte kummardaja, olen elanud erinevate kütte liikidega elamutes ja olen jõudnud järeldusele, et mugavaim, ratsionaalseim ja minu jaoks kompromissitult parim on põrandakütte.
Sina Veikko kütta oma 8000m2 kas-või triikrauaga so what, aga ära levita vale infot.
mõttetu vaidlus, ühele ahi teisele katel
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

maik kirjutas:Kle.Veikkoke sinu eelnev postitus sisaldab nii palju fakti vigu, et sisuliselt on kõik seal laus-vale radikate kasuks.
21 sajandil on kogu info teema kohta, radikas versus põr.küt.on vabalt laiadele massidele arvutis saadaval.
Reaalne olukord on teisiti kui sinu tõekspidamised alates SP. copist kuni rõvedate plekist lärakatega akna all.
Ei ma ei ole paadunud põrandakütte kummardaja, olen elanud erinevate kütte liikidega elamutes ja olen jõudnud järeldusele, et mugavaim, ratsionaalseim ja minu jaoks kompromissitult parim on põrandakütte.
Sina Veikko kütta oma 8000m2 kas-või triikrauaga so what, aga ära levita vale infot.
mõttetu vaidlus, ühele ahi teisele katel
Ega sinusugusega ei tahagi vaielda, saan su haigusest täitsa aru. Vaatasin mida sinusugune siis reklaamib http://puhasvuuk.onepagefree.com/?id=14455&, ei teinud avalikuks lingiks, häbi kakkas. Teenused: Märktarast....Abloyni, võibolla peale tööd oled ka ämmaisand.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Ma ei tea kui kahjustatud peab olema inimese aju kui ta loeb teksti "märktarast...abloyni" ja tal tekib seos ämmaisandaga.
Veikko kirjutas:Külm põrand ei ole radiaatorkütte süü see on valesti ehitatud konstruktsioon. Suurem osa inimesi ei oskagi tulevikku vaadata ja endale selgeks teha mis juhtub siis kui kätte jõudnud seadmete, tehnorajatiste kasutusaja lõpp ja mis see uuendamine, renoveerimine maksma läheb. Põrandaga võib juhtuda ka 10 aasta pärast kui ta kuskilt vajauma hakkab. Küttekuludelt on kindlasti põrandaküte kallim kui õieti ehitatud radiaatorküte. Radiaatorkütet saab samamoodi madalate temperatuuridega kütta. Eesmärk ei ole madalad temperatuurid, eesmärk on soodne küttehind.
Põrand ilma kütteta liigitub külmaks põrandaks ja ükski radikas ei soojenda teda nii soojaks, et oleks palja jalaga mõnus astuda.
Selle sinu poolt ennustatud tehnorajatiste kasutusaja lõppuni tuleb enne elada ja täisväärtuslikult mitte sente lugedes ja apokalüpsist oodates.
Korralikult tihendatud pinnasele rajatud põrand ei vaju kunagi.
See väide,"küttekuludelt on kindlasti põrandaküte kallim kui õieti ehitatud radiaatorküte"
on totaalne ulme ma ei oskagi seda kommenteerida.
Radiaatorkütet saab madalate temperatuuridega kütta aga kurioosum asja juures on see, et toas on lihtsalt külm, kui just 4 seina ei ole radikatega kaetud.
Eesmärk:madalad kulud ja soe inimväärikas elamine siis põr.k. on vaieldamatult üks komponent selle saavutamiseks.
lasnamäe ja annelinna elanikud oleks ka huvitatud sinu loengust radikas ja soodne küttehind.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

maik kirjutas:...Mina käin omas kodus sokis ja palja-jalu vahest, ning tunnen end väga mugavalt.
Radikatega peaksin kogu aeg oma susse taga otsima ja elu ei oleks lill.
..
Käin samuti tubades paljajalu ja sokis kodus ringi, eelmistel aastatel oli radiaatorküte, sel aastal õhksoojuspumbad ja radiaatorid ainult hetkel kahes toas.
Põrand külm ei ole, sest põrand on õigest materjalist- puidust.

maik kirjutas:...
...
Miks peavad radikad olema tingimata plekist lärakad ?
Kas Sa ise pole mitte selles infoühiskonnas radikate teemaga ajast natuke maha jäänud ?
Madalatemperatuurilised radikad on hetkel ikka enamuses alumiiniumist .
Minu radikate teema on siin, sealt leiad ka pildid . Peale selliste tavaliste toodetakse veel ka väga ilusaid disainradikaid, aga kuna need on soojemasse kliimasse, siis soojusväljastus pole tavaliselt eriti suureks aetud ja hind on tublisti kallim.

Mis puudutab radikatega kütte kiiret reageeringut, siis eile küttis päike kahte tuba juba nii palju, et tubades oli tavalise 23 asemel 25 ja 26 kraadi ja radikate termostaadid olid kinni.

Põrandaküttega oleks seal hea saun juba olnud.
Samas mina ei ole paandunud põrandakütte vaenlane. Mulle ta meeldib. Aga jätame põrandakütte ikka sinna, kus see vajalik.Näiteks köögi ja vannitoa kivipõranda alla jne.

Milleks näiteks naturaalsest puidust parketile alla toppida põrandakütet ? Muidugi, kui sellle asemel on otsustatud odava laminaadi kasuks, on hea põrandat alt soojendada. Sest laminaat tundub radikaküttega ruumis jala alla jäädes ikka väga külm. Aga see on juba kehv matrjali valik, mitte radikate viga.
maik kirjutas: Põrand ilma kütteta liigitub külmaks põrandaks ja ükski radikas ei soojenda teda nii soojaks, et oleks palja jalaga mõnus astuda.
...........Radiaatorkütet saab madalate temperatuuridega kütta aga kurioosum asja juures on see, et toas on lihtsalt külm, kui just 4 seina ei ole radikatega kaetud...
Mõlemal Sinu väitel ei ole kahjuks mingit tugipunkti tegelikkusega. Jääb rohkem fantaasia teema alla.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Tupsu kirjutas:Mis puudutab radikatega kütte kiiret reageeringut, siis eile küttis päike kahte tuba juba nii palju, et tubades oli tavalise 23 asemel 25 ja 26 kraadi ja radikate termostaadid olid kinni.

Põrandaküttega oleks seal hea saun juba olnud.
Minu arunatuke saab siit nüüd nii aru, et sel juhul on põranda küte liiga kõrge temperatuuriline. Ehk et su maja on kehva soojapidavusega. Siit ka põhjus, miks hommikupäikse saabudes läheb liiga soojaks - sest põrand on koguaeg üleköetud. Kui toaandur tabab ära, et tuba soojem kui sätitud number, siis koheselt jääb ju pealevool seisma ja soojust enam juurde ei kanta. Olen valel teel?
vanaema on sul veteran...
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

sashaobrok kirjutas:Minu arunatuke saab siit nüüd nii aru, et sel juhul on põranda küte liiga kõrge temperatuuriline. Ehk et su maja on kehva soojapidavusega. Siit ka põhjus, miks hommikupäikse saabudes läheb liiga soojaks - sest põrand on koguaeg üleköetud. Kui toaandur tabab ära, et tuba soojem kui sätitud number, siis koheselt jääb ju pealevool seisma ja soojust enam juurde ei kanta. Olen valel teel?
Maja ongi kehva soojapidavusega. Põrandakütet mul hetkel nendes teise koruse tubades ei ole, ega ei planeeri ka. On radiaatorid.
Ainus koht veega põrandaküttele on mul teisel korrusel köögis.

Aga see, et soojust põrandale enam juurde ei anta, ei takista sellel põrandal veel inertsist edasi kütta ja koos päikese koosmõjuga 27-28 kraadi tuppa saada. Selle vastu aitavad muidigi kardinad ja rulood, aga see oleks siis tasuta saadava soojuse ära keelamine.
Näiteks elektrilise põrandaküttega on ruum pärast andurist välja lülitamist soe veel 2 päeva. Seda ilma otsese päikeseta ruumis.
andere verheizen sie!
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Paraku ongi nii et, põr.k. on suur inerts, ja see on ainuke asi mis mind vähesel määral häirib.
Selle kiiksu korvab äärmiselt väike küttearve mis radikatega ei oleks võimalik.
On ikka suur vahe kas sp. väljastab kütteks 30-35 või 40-60 kraadist vett. Näide on piltlik ja sõltub paljudest asjaoludest.
Ma ei ole nii rikas, et saaksin lubada endale palju-kiidetud radika soojust ja pean läbi ajama vaese mehe põrandaküttega.
nuuks
Lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas Lammas »

Tupsu kirjutas: Näiteks elektrilise põrandaküttega on ruum pärast andurist välja lülitamist soe veel 2 päeva. Seda ilma otsese päikeseta ruumis.
Näiteks sellisesse ruumi tuleb transportida päikesesoe - liigne soojus teistest tubadest.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

maik kirjutas: Selle kiiksu korvab äärmiselt väike küttearve mis radikatega ei oleks võimalik.
On ikka suur vahe kas sp. väljastab kütteks 30-35 või 40-60 kraadist vett. Näide on piltlik ja sõltub paljudest asjaoludest.
Kas on nii raske mõista, et põranda küttepind on radika omast kordades suurem, mistõttu pealevoolu temp. ei peagi nii kõrge olema.
Arve suurus sõltub enamasti ikka soovitavast toatemperatuurist ja hoone soojapidavusest. Kui põrandasse või radikatesse lastakse mõlemale süsteemile ja tarbimisele sobiliku temp.-ni segatud soojuskandjat, siis mismoodi saab ühe arve suurem olla?

Pealegi põrandakütte soetushind on radiaatoritest kordades kõrgem, mistõttu võimalikke väiksemaid arveid jääbki ootama.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Jälle üks radika-fänn võtab uljalt sõna.
Algatuseks leidsin selle, ei tea kas aitab ka?
http://devi.danfoss.com/Estonia/Consume ... +Rises.htm
Külaline
külaline

Jäägu sulle siis õigus :)
Ühest küljest on säästlikum, kuid automaatikaga ikkagi alandusperioode(temp. langetamine kindlaks ajavahemikuks) päeva lõikes rakendada ei saa. Sealt võimaldavad radikad lisasäästu. See kehtib muidugi siis, kui kasutada tahkeküttekatlaid mitte soojuspumpasid. Viimaste jaoks on tõesti põrandaküte ainuõige.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Külaline kirjutas:Jäägu sulle siis õigus :)
Ühest küljest on säästlikum, kuid automaatikaga ikkagi alandusperioode(temp. langetamine kindlaks ajavahemikuks) päeva lõikes rakendada ei saa. Sealt võimaldavad radikad lisasäästu. See kehtib muidugi siis, kui kasutada tahkeküttekatlaid mitte soojuspumpasid. Viimaste jaoks on tõesti põrandaküte ainuõige.
maigule jäägu oma arvamus, õigusest on asi väga kaugel, eriti kui pead vaidlema mördiööbikuga.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Pilt

Radiaatoriga kütmine

Radiaatorkütte korral on kõige soojem lae all ja kõige külmem põrandal. Toimub pidev õhu ringlemine, mille käigus tuuakse põrandalt üles tolmu, mida me siis sisse hingame. Samuti tekitab selline õhuvool tuuletõmbe tunde ja mugavuse saavutamiseks peame radiaatoriga veelgi temperatuuri tõstma.

Eks DEVI ajab seda jama oma mätta otsast vaadatuna ja ikka suurema müüginumbri nimel.
Tegelikkuses , mida madalam on küttevee temperatuur radikates ja suurem on radiaatorite pind, seda väiksemad on toa eri kõrguste vahelised temperatuuride erinevused. Ammugi ei teki mingit tolmu tõstvat õhu ringlemist ega tuuletõmmet. Sellise efekti jaoks on vaja üsna tuliseid radikaid.

On ju veel võimalus, et ka DEVI müügimehed veel ei tea, et radikaid saab kasutada ka madala küttevee temperatuuriga ?
andere verheizen sie!
katlad
külaline

Lugemata postitus Postitas katlad »

proovige rohkem googeldada ja leiata veel erinevusi radiaatorite ja põrandakütte vahel.
kui radiaatori temp on väiksem siis jääb ka väiksemaks tsirkuleerimine ruumis ja see tähendab, et enam ei pruugi õhk liikuda terve ruumi ulatuses. siin ei loe enam eriti raediaatori suurus kuid on just olulisem temperatuuride vahe radiaatoril ja ruumi õhul.
ka madla temperatuurilisel radiaatoril tõuseb soendatud õhk esmalt laealla ja siis langeb näitlikult keset tuba alla ja suundub radika poole tagasi, kui nüüd oleks temp suurem radikal siis sooja ringlus on suurem ja haarab terve toa kaasa.
lihtne ju. kellel lasertermomeeter olemas siis see saab kodus mõõta kuidas temperatuurid jagunevad ruumis.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Tundub, et Veikko nime taga varjab ennast tõeline sinivereline alias kellele on vastumeelt ehitusfoorumis ehitajaga dialoogi arendada, kui see ei ole klassi-viha siis mis asi see on?
Nii-sama igavusest lugesin sinu postitusi teemades ja üha-enam selgemaks sai mulle sinu amatõõrlik profiil.
Mina ei ole mingi maailma-parandaja ja mul on täitsa savi milliste vahenditega keegi oma onni soojaks saab ja kuna ma oman teatud iseloomu-omadusi siis vahel harva on minu välja-ütlemised ambitsoonikad.
Elan 220m2 eramus 2 korrust.Thermia diplomat msp.kõik on põr.k. 2 täiskasvanut,2 last.Flexit l4 soojus-vahetiga vent, mingil säästu-reziimil ei ela, pigem olen laristaja
Aasta lõpus paigaldasin pumbale vana el.arvesti niisama igavusest.
01.01.11. kogu el.21677 msp.näit 34656 arve 192.17
01.02.11. kogu el.23268 msp.näit 35787 arve 159.94
01.03.11 kogu el.24956 msp näit 37008 arve 169.69
Mina olen rahul ja ma tean, et radikatega oleksid nb.vähe suuremad, sest mu tuttaval on võrdluseks samade parameetritega maja radikatega ja seal on hoopis suuremad arve nb.
igiliikur
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas igiliikur »

Väga huvitav lugemine, aga kas keegi teema pealkirja ka vaatas ja teemast ka räägib?
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

katlad kirjutas:..ka madla temperatuurilisel radiaatoril tõuseb soendatud õhk esmalt laealla ja siis langeb näitlikult keset tuba alla ja suundub radika poole tagasi, kui nüüd oleks temp suurem radikal siis sooja ringlus on suurem ja haarab terve toa kaasa.
lihtne ju. kellel lasertermomeeter olemas siis see saab kodus mõõta kuidas temperatuurid jagunevad ruumis.
Sain ka ilma lasertermomeetrita hakkama.
Toas meetri kõrgusel 23,9 , põrandal 22,8 ja lae all 25 kraadi. Kõik kolm temperatuuri mõõdetud seina äärest. Mõõdetud juhtme otsas oleva anduriga elektroonilise termomeetriga. MIngit katastroofilist temperatuuride vahet pole märgata ja radiaatori otsevaate varjab hetkel pea kogu ulatuses 60cm kõrgune kapp.
Tuba 10 ruutu ja seinas 18 ribi 50cm tsentrite vahega alumiiniumradikat. Kõik temperatuurid võetud külgmise seina äärest.
andere verheizen sie!
Lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas Lammas »

Tupsu kirjutas:
katlad kirjutas: Toas meetri kõrgusel 23,9 , põrandal 22,8 ja lae all 25 kraadi. Kõik kolm temperatuuri mõõdetud seina äärest. Mõõdetud juhtme otsas oleva anduriga elektroonilise termomeetriga. MIngit katastroofilist temperatuuride vahet pole märgata ja radiaatori otsevaate varjab hetkel pea kogu ulatuses 60cm kõrgune kapp.
Tuba 10 ruutu ja seinas 18 ribi 50cm tsentrite vahega alumiiniumradikat. Kõik temperatuurid võetud külgmise seina äärest.
Mõõda neid temperatuure siis, kui väljas on -20..-25°C.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Lammas kirjutas: Mõõda neid temperatuure siis, kui väljas on -20..-25°C.
Meetri kõrgusel oli ka -20 välistemperatuuriga +22,8 kuni + 23,6
Muid kõrgusi siis ei mõõtnud, aga põrand külm küll polnud. Tegu ka teise korruse toaga. Esimene korrus puhtalt majanduskorrus.
-26 välistemperatuuriga oli tuba hommikuks mõned korrad alla 20 kraad. Kuna selliseid ilmu on järjest ikkagi talve jooksul meil väga harva, ei hakka selliste erandolukordade jaoks radikate pinda suurendama.
Lihtsam on need paar nädalat juurde kütta. Pole veel ka küttevee graafikut pumbal näppinud. Võibolla oleks päästnud ka termostaadi lahti keeramine, sest täie pinnaga ei kütnud need radikad ka selle suure miinusega. Samas päeval oli juba soojem ja isegi -20 kraadiga toatemperatuur taastus 23 kraadini.
Seega enda jaoks ooptimaalse ribide arvu toa ruutmeetri kohta olen suutnud nende katsetega leida.
andere verheizen sie!
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Sorry, teema solkimise eest, vahest see link suudab neutraliseerida hirmud põranda-kütte ees.

http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarb ... d=23969279

Külaline
külaline

Vaata autori nime ja kui ei ole tegemist samanimelistega siis on seos selle
firmaga. Füüsikast ei viitsi siinkohal rääkida. Hirmu ei ole muidugi ka põhjust tunda :D
Imelik.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kaks lehekülge juttu aga vastuseid algsele küsimusele 0 tk.
Kuna minagi vastust ei tea siis jätkan traditsiooni :) .
urmasr kirjutas: No läheb põrandaküttega kevadel sutsu palavamaks, teed akna lahti ja sealt tuleb värsket õhku, kevade hõngu ja linnulaulu. Ega see minimaalsete kulude peale optimeeritud radikatega köetud ja soojusvahetist läbilastud pussuhais parem pole.
Soojusvahetiga vent süsteemist on sul vist tiba väär arusaam. Tuleb sealt ikka päris värske õhk sisse (tõsi on et kuna filtrid vahel siis vähem õie ja muud tolmu ning "kevade hõng" vähemmärgatav kui avatud aknast) mitte ei keerutata seda sisemist pussuhaisu ringiratast.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Mis need oktopussu mehed ei olegi juba veel pankrotis?
vanaema on sul veteran...
Vasta