Pahteldamine/värvimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Re: Pahteldamine/värvimine

Lugemata postitus Postitas maaler41 »

kysin kirjutas:Tere maaler41

Ma ei ole kursis siinse foorumi kõigi tegelastega ja kes neist tegelastest on Baltimaade parimn siseviimistleja, :) aga mul on varsti ees ühe tubli tegija otsing, seetõttu sorteerin juba aegsasti pinda...
Kus piirkonnas põhiliselt tegutsed?
Põhiliselt tegutsen Tallinnas.Kuna mul puudub oma transport,on mu liikumine veidi piiratud,kuid mitte võimatu, ka teistes Eestimaa piirkondades! :wave:
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kysin kirjutas:Tere maaler41

Ma ei ole kursis siinse foorumi kõigi tegelastega ja kes neist tegelastest on Baltimaade parimn siseviimistleja, :) aga mul on varsti ees ühe tubli tegija otsing, seetõttu sorteerin juba aegsasti pinda...
Kus piirkonnas põhiliselt tegutsed?
Põhiliselt tegutsen Tallinnas.Kuna mul puudub oma transport,on mu liikumine veidi piiratud,kuid mitte võimatu, ka teistes Eestimaa piirkondades! :wave:
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tegelikult on see ju täiesti normaalne,kui töömehele sõidu eest kah veidi kompensatsiooni makstakse.Eks see muidugi rohkem kokkuleppe värk ole. Töömees peab ikka oma kulud-tulud kokku lööma,et objekti lõppedes ikka mõnda aega elada kah saaks....Ja kui tellijale summa vastuvõetav on,miks siis mitte.Ärge kembelge siin! olge jah asjalikud!:)
kysin
külaline

Lugemata postitus Postitas kysin »

maaler41
Ma juba panin su andmed omale kirja, loodetavasti sa vahepeal ei vaheta elukutset. :)

P.S. urmase nöökimist ära pane tähele. Sohva nõudmine hirmutaks paljud kliendid laiali.. :lol:
kysin
külaline

urmasr kirjutas:Kõrgemast hinnast said aimu, aga täpsetest kuluartiklitest ei tea sa essugi

Ma tean sellest paberimajandusest rohkem kui sa isegi arvata oskad.Küsija suu peale ei lööda, nii et küsida võid hinda alati, iseasi kas sa ka alati vastuse saad. Mul on olnud au ka töötada firmas, kus oli keskmiselt 40-45 töölist, nendest vaid 5-6 võis nimetada oma ala meistriks. Needsamad meistrid olid ja on ka praegu vähese jutuga, kuid tegid teistest rohkem ja kvaliteetsemat tööd ja ka palka said nad 2 korda aastas regulaarselt juurde, ilma et nad ise oleks pidanud seda küsima. Suurem jagu töölistest aga olid nö keskmised, kes olid harjunud päevast-päeva tegema ühtesid ja samu liigutusi, kuid kelle suu töötas rohkem kui käed ning kellelt sai pidevalt kuulda, kui andekad nad on ja kuidas firma ilma nendeta üldse jalul ei püsiks.
Kolmandasse (õnneks väiksemasse) gruppi kuulusid jooksikud, kes tutvustasid ennast kui maailma parimat, kuid kes ei pidanud isegi katseaega vastu. Milline grupp nendest mitte kunagi telefoninumbrit ei vahetanud ja milline vahetas seda tihti, jäägu sinu mõistatada...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kysin kirjutas:
urmasr kirjutas:Kõrgemast hinnast said aimu, aga täpsetest kuluartiklitest ei tea sa essugi
Ma tean sellest paberimajandusest rohkem kui sa isegi arvata oskad..
Ma rääkisin konkreetselt enda kuluartiklitest, mida tellija ei peagi teadma, sest ei ole tema ees aruandekohulane kui jutt käib tema poolt makstavast töörahast.
kysin kirjutas: Needsamad meistrid olid ja on ka praegu vähese jutuga...
Kas ma pean nüüd ravile minema? :)
kysin kirjutas:.Kolmandasse (õnneks väiksemasse) gruppi kuulusid jooksikud, kes tutvustasid ennast kui maailma parimat, kuid kes ei pidanud isegi katseaega vastu. Milline grupp nendest mitte kunagi telefoninumbrit ei vahetanud ja milline vahetas seda tihti, jäägu sinu mõistatada...
Mul on juba 12 aastat sama number ja pole põhjust ka vahetada.
Tervitustega! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kysin kirjutas:maaler41
Ma juba panin su andmed omale kirja, loodetavasti sa vahepeal ei vaheta elukutset. :)

P.S. urmase nöökimist ära pane tähele. Sohva nõudmine hirmutaks paljud kliendid laiali.. :lol:
Ega ma siin jalg üle põlve oodata küll ei kavatse.Tänapäeva tööpakkujad arvavad,et töömehed istuvad kõik kodus ja ootavad näpp suus.Ja kui siis kohe ei saa,siis pärast kah ei taheta.
Teada on,et meie töö talveks otsa saab ja siis on juba uued ametid ja plaanid täiesti reaalsed!
Hetkel küll on õhus päris palju tegemist ja kui kõik lubadused teoks saaks,siis elaks selle talve päris kenasti üle.Kuid...igaks juhuks hoian kontol Soome tööohutuskaardi jaoks raha ja mustema stsenaariumi järgi hakkan käima paari nädala tagant kodus lapsi vaatamas!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kysin kirjutas:......ja ka palka said nad 2 korda aastas regulaarselt juurde, ilma et nad ise oleks pidanud seda küsima. ...
Nagu sa aru oled saanud, tegutsen ma FIE-na ja pole kedagi, kes mulle vabatahtlikult 2x aastas regulaarselt juurde annaksid, ikka tuleb ise küsida. Nii, et natuke vale näide!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kysin
külaline

Ära sa urmas ravile veel mine, muidu jääb rahvas ilma Baltimaade parimast veteranist ja kes teab, millal sa sealt ravilt välja saad. :lol: , näädsa, buum jälle käes ja hinnad ka tõusnud...

Ega sina ei peagi kliendile aru andma, mida sa sinna oma rehnungisse paned, kuigi ma olen kursis mida sinna pannakse. Mida rohkem ostutsekke, seda parem on sinu rehnung. Sest kujuta ette, kui rahvas hakkaks ise materjale ostma ja seda lausa sinu näpunäidete järgi ning sinu kõrge töötasu kantakse ametlikult sinu fie kontole, aga ostutsekid jäetakse omale, siis sul ju kurask endal ei jätku isegi vanade sokkide tsekke, et raamatupidamine ikke ilus ja sile välja näeks. :lol:
Nii et sinu jutt, et sinu kvaliteet on parem vaid siis, kui ostad ise materjalid, on vaid medali üks külg...

to maaler41
Pole hullu. Ega mul töö tegemata ei jää.
Janis29, teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas Janis29, teemaalgataja »

Vaikselt juba pahteldan.
Siloitega kruvipäid, kipsplaatide liitekohtasid ja nurkasid.
Hetkel valmistavad veidi probleeme sisenurgad, kuhu tõmbasin ka võrkteibi peale.
Nurkadest võrkteip tahab kogu aeg välja tulla.
Aga see kaob vast lauspahteldusega ära.

Nüüd järgmine töö ongi ühe seina lauspahteldus.
Kunagi pole teinud seda, aga eks näis kuidas õnnestub.

:)
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Janis29, teemaalgataja kirjutas:Vaikselt juba pahteldan.
Hetkel valmistavad veidi probleeme sisenurgad, kuhu tõmbasin ka võrkteibi peale.

Loodan,et lihvid ikka kah vahepeal??
Janis29, teemaalgataja
külaline

Ikka lihvin :)

Kas kusagil mingit videot lauspahtelduse kohta ei ole?
Kuidas inglise keeles pahteldamine on? Youtubes peaks ikka olema vist.

Ja kuidas toimetada selle Vivacolor F peenpahtliga?
Iga kord kui ämbri avan segan enne läbi ka vispliga? Lisan äkki vett ka?
Peal ei ole selle kohta midagi kirjas.
Kui kaua ma ühte ämbrit võin avada ja sulgeda? Kuu aega?
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Janis29, teemaalgataja kirjutas:Ikka lihvin :)

Kas kusagil mingit videot lauspahtelduse kohta ei ole?
Kuidas inglise keeles pahteldamine on? Youtubes peaks ikka olema vist.

Ja kuidas toimetada selle Vivacolor F peenpahtliga?
Iga kord kui ämbri avan segan enne läbi ka vispliga? Lisan äkki vett ka?
Peal ei ole selle kohta midagi kirjas.
Kui kaua ma ühte ämbrit võin avada ja sulgeda? Kuu aega?
Iseenesest pahtel säilib päris hästi.Proovi pahtewldades hoida ämbri ääred võimalikult puhtad.Läbisegamine pole igapäev vajalik,seda võid teha ainult siis,kui pahtel on kaua seisnud.Vett ära juurde pane,sest siis läheb pahtel liiga vedelaks.Tavaliselt pole valmispahtlile vaja vett juurde panna,kuid kui sulle tundub segu liiga paks,võid seda ettevaatlikult teha.Kuid ära üle pinguta-muidu läheb su pahtel liiga vedelaks.
Videote kohta ma ei tea öelda...Ega see lauspahteldus päris sama pole,mis vuuke täita.Esimene sein on kindlasti raske,järgmised juba lähevad libedamalt.
Hoiatuseks nii palju,et õhuke kiht pahtlit kuivab päris kiiresti ja väga kaua seda labidaga siluda ei anna.
Pahteldamistehnikaid on peaaeguet täpselt sama palju,kui maalreid!Peaasi et pind ikka sile jääks!!Jõudu tööle!
Janis29, teemaalgataja
külaline

Otsisin ja otsisin, aga ühtegi veideot lauspahtelduse kohta ei leidnud.
Kas keegi teab, kust võiks leida video lauspahtelduse kohta seintel ja lagedel?
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Janis29, teemaalgataja kirjutas:Otsisin ja otsisin, aga ühtegi veideot lauspahtelduse kohta ei leidnud.
Kas keegi teab, kust võiks leida video lauspahtelduse kohta seintel ja lagedel?
Võin tulla sind veidi õpetada.Kirjeldada on maru raske. Võta aga julgelt ühendust! Hiljem on seda jama väga raske parandada,kui oled oma seinad-laed untsu keeranud!!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Janis29, teemaalgataja kirjutas:Vaikselt juba pahteldan.

Nurkadest võrkteip tahab kogu aeg välja tulla-
?????? AGA MIKS SA SISENURKADESSE VÕRKTEIBI PANID :scratch: ?????
Vasta