savikrohv

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Re: savikrohv

Lugemata postitus Postitas trumm »

aitäh vastamast!
selge, vurtsuvesi ainult pärast, enne niisutan tavalise veega.
safranist jah.
pinda on ca 7-8 m2. üks seinajupp. jupiti ei riski ka krohvida, ma kardan, et ühenduskohad jäävad kindlasti näha. või mis parem lahendus oleks - et teen pool ära ja siis hakkan otsast siluma ja servale tõmban pakkekile õrnalt peale, et ei kuivaks kiirelt? kui kiirelt see lubikrohv kuivama hakkab, nii, et ei tohiks siluda enam? või küsin pigem vastupidi - kui kiirelt peaks svammiga siluma hakkama? päris märga ju ka svammiga siluda ei saa (vähemalt savil mitte, hakkab hirmsasti kaasa jooksma ja jääb koledalt vaoline). safrani svamm... no ma ostsin selle :). kui see ei sobi, siis võin millegi muuga ka siluda. aga millega? see sinine sealt safranist soovitati ja seepärast ma ta ostsin. jube kallis oli veel :).
seepärast ma uuringi, et ei ole lubikrohvi enne kasutanud. ja super, et oled nõus vastama! aitäh veelkord selle eest!
saviga sai küll pea terve maja tehtud ja mitte ühtegi pragu ega mõra õnneks ei ole.
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kolekoll »

Ma usun, et kui oled maja suutnud saviga seest tõmmata, siis saad 8 lubjaruuduga ka ilusti hakkama, peaasi, et rapsima ei hakka, hirmuga, et mine tea, järsku kuivab ära, niisuta aluspind korralikult ja hullu pole miskit, 8 ruutu pole palju. Pole vaja kiletada, kuigi ma ei kujuta ette, kuidas Sa seda kilet sinna peale venitaksid . Ja yhendus joon ilmselt jääb, sest lubi pole nii yhilduv kui savi, et saad hiljem veel kokku viia.
Kui kiirelt lubikrohv kuivama hakkab - Kõige lihtsam on proovida kergelt vajutades lupja, kui jäävad õrnalt näpuotsa jäljed lupja, siis võiks ju siluma hakata. Kui ei jää miskit, :), siis on juba hilja. Asoo, kui paksu lubjakihti Sa kavatsed peale venitada ?
:) :), Safrani nodi on alati kallis, mäletan kord yhte maalrit, kes esimest korda savivärvi seina vedas ja kiitis, et ostis selle 350 eeguse ovaalse pintsli, et niihea on värvida .... mul oli see punane 40 kroonine plastmassist varrega ja ristkyliku kujuline ... lõpptulemus oli selline, et pidin ikkagi selle maalri töö yle tegema, kuna tegelane ei kuulanud mu soovitust ja rikkus esimese kihiga seina ära, nii et nii tähtis pole KALLIS töövahend vaid oskus kuulata nõuandeid :). Aga ega sellel sinisel pole ju ka miskit viga, vaid hirmkallis on, Sa vast oleks saanud sama tulemuse, selle tava ehituspoes myydava valge peeneaugulise svammiga, nt Rautakesko -s myydavaga. Natsa rohkem lasta kuivada ja tuleb ilmselt sama struktuur ( pole kindel, kuna ei julge raisata Safrani sinist tava lubjaseinale ).
Ja tänada pole vaja, oleks ju maru lahe, kui abiotsijad saaksid vastuseid, mis aitaks neid, mitte tyhja irvamist ja ilkumist, eks ole :).
Müün pimedate linnas peegleid. http://public.fotki.com/siseviimistlus/
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

seda, et oskus kuulata ja õppida on tähtis, ma tean. muidu ma siin ju ei küsikski :) nii, nagu head jooksutossud ei jookse ise, vaid tuleb ikka jalgu ka liigutada, nii ei tee enamasti tööriistad ka päris ise tööd :P

aga selle safrani sinise ostsisn seepärast, et a) soovitati ja b) see valge on ju teisest materjalist. sinine on kummine, nagu need oranzhidki, mida savi juures kasutasin ja mis mulle meeldivad. sinine lihtsalt on veidi peenema struktuuriga - aga eks ma katsetan siis.

mõtlesin, et vast 5mm kiht peaks olema piisav, et sobiks viimistluskihiks selle lubitsementkrohvi peale. värviga katan pärast küll - lubivärviga enamaltjaolt, võibolllla miski ornamendi teen muuga.

muide, kui enda saunas tadelakti tegin, siis küll vahepeal kasutasin seda toidukilet katteks - spetsid soovitasid :), ei kuiva nii kiiresti ja saab veidi tööaega pikendada.

kas keskmiselt tund on piisav aeg, et saaks siluda? ma tean küll, et see sõltub sajast asjast, kuid siiski... kas pigem tund või 3 tundi, miski suurusjärk ilmselt ikka on?
mul see loll lugu, et osa seinast on oluliselt kõrgem (trepi kõrval olev sein, nii et kui jõuan kõige kõrgema osa alla, siis sealt ülevaltservast võib juba serv nii palju kuivada, et külgsuunas edasiliikudes jääb ülemine osa servast kuivaks. võib-olla oleks mõistlikum teha vastupidi - liikuda madalama seinaosa poolt kõrgema poole.. siis jääb krohvimine jälle vastukätt..... ehh, eks saab näha :).
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

tavaliselt teen alati kõige jamamad pinnad ennem, eriti need, kus nikerdada vaja, sest pärast on hooga hea anda, kui nikerdamine läbi on, seda enam, et oled värske ka kui alustad ..
Aga kiletrikk on hea mõte, peaks ka proovima ..
noh 5 mm kihi puhul võib olla 1 tund polegi nii palju, sõltub, kuidas aluspinda niisutad.
sorts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas sorts »

Keegi pilte ei tahaks panna kuidas seest jääb kui kõik on savikrohviga tehtud??
Küsiks ka, kui maja kasutan suvilana (st et võib niiskeks minna sügis-talevel ntx), kas siis niiskus krohvi ära ei riku?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Sortsile!
Pilte ei ole, aga püüan kirjeldada. Viimane savikrohv oli tehtud kliendile magamistoa seintele selle ookerpunase saviga lõppviimistluseks ja seda terve ring, magamistoast läks uks otse ka vannituppa, kust arvata võib, et tuleb paras ports niisket õhku. Arvestades savikrohvi omadusi, oli see omal kohal. Kuigi tal tulid sinna magamistuppa, mille aken oli suunatud põhjakaarde ja kuhu päike kunagi ei paistnud, aktsendina heledat mööblit ja heledam põrandakate, jäi minu maitse jaoks üldmulje liiga tume ehk seda tumedat pruunikaspunast oli liiga palju. Nagu olen varem öelnud, et minu maitse ei ole kõigile kohustuslik.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Sortsile -> tavaliselt ma ei tee ei savikrohvist ega lubikrohvist pilte, minujaoks tavalised , mitte midagi erilised tööd, aga mõned olen teinud kogemata :) , . Muidu pildid siin http://public.fotki.com/ecodesign/savik ... sangla-tn/. Ja kui on korralik ventilatsioon, siis võib ikka panna ka savi niiskesse ruumi, peaasi, et vett peale ei jookse. Mul endal savi dushiruumis, pole häda miskit.
Kui suvilasse ja ei kyta, siis võivad tekkida valged pisikesed hallituslaigud.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

savikrohvi võid ju üle värvida- lubivärv, kaseiinvärv, munatempera, silikaatvärv - kõik naturaalsed värvid ja hingavad jne.

lisaks - savikrohve ennast on erinevaid toone - punast, halli, kollast, valget... seega saab ka ilma värvimata erivärvilisi seinu teha.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tuleb välja, et ma olen su töid juba varem vaadanud :). väga ilus töö, midagi ei ole öelda!
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

tänud :)
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

aga nüüd on mul vist küll probleem. kui märg see lubikrohv algselt peab olema? mul on 25 kg kottides safrani krohv. paar kuud seisnud (safranist öeldi, et seisab küll). läksin igaks juhuks vaatama (laupäeval plaanis krohvima hakata) ja krohv on viimase piiri peal. s.t veel on niiske, kuid kõvasti tükkis.. samas tükke kergelt vajutades läheb kohe niiskeks massiks. kas sellest saab veel vee lisamisega asja või tuleb minema visata? karboniseerunud veel pole, aga ega ilmselt palju puudu ka ei ole.
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

ikka, pane vett sutsu juurde, sama põhimõte nagu savilgi, selles niiskuse osas. Mul on 1 aasta Safrani lubi kotis olnud ja pole hullu midagi, muidugi, ma ladustasin teda nii, et kruvisin koti võimalikult kokku, st, ei ei oleks miskit õhku kotis sees. Lahti võttes oli ikka veel natsa niiske, hoidsin garaazhi keldris, kus talvel on 2 C ja suvel nii 7 C.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kui ma vett juurde lisan, kui kaua peab segama? ja kas võib trelliga segada või peab kuidagi käsitsi tampima?
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

trelliga või kui palju on siis segumasinaga, muidu segad vispliga vigaseks end :). Kaua peab segama ... nooh, selline " kohev ", teadsa , raske on kirjeldada .. sama , nagu panid savi seina, eeldan, et selline pehmen ja vedelam ..
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

suur tänu - läks selliseks "kohevaks" jah. väga hästi sain aru :)

kõik muu oli väga hea ,aga see va aeroc imas isegi vaatamata korralikule niisutamisele ja alla pandud lubitsementkrohvi kihile nii kiirelt vee lubikrohvi seest ära, et ma sisuliselt pidin kohe siluma hakkama. sain paar labidatäit krohvi seina tõmmata ja juba otsast tahenes. selle tulemusena jäi natuke liiga ebaühtlane... elukaaslane küll ütleb, et talle just nii meeldibki, aga mind natuke häirib. võib-olla tõmban õhukese kihi lubipahtlit veel otsa.. aga võib-olla jääbki nii.

igatahes veelkord suur aitäh! su nõuannetest oli palju kasu!
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Pole tänu väärt, rõõm rohkem minupoolne, kuna sain aidata. See imavuse asi on jahh selline tundevärk, yhel kliendil suisa voolikuga kastsin fiboseina, sest pisipritsida oli ainult ajaraiskamine. Siis andis miski tunnise vahe, enne silumist.
Igaljuhul, kui miskeid kysimusi tekib, anna teada .. ilmselt privaatteatena, siis automaatselt annab Outlook mulle teate. Muidu siia suht harva ilmun.
Päikest :)
Supermann
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Küsimus: savikrohv rooplaadile

Lugemata postitus Postitas Supermann »

Tere!

Olen lapseootel tudengineiu, kes pole kunagi tõsisemate ehitustöödega kokku puutunud (natukene seinu ja lage värvinud olen ikka), kuid nüüd oleks soov natukene katsetada. Loodetavasti saab tulemus omapärasem ja ehk ka odavam, kui ehitusteenuseid kasutades.

Maja on ehitatud ca. 7 aastat tagasi ja ehitusfirma on teinud üsna kehva tööd, sest stepslitest ulub tuppa tuul ja heliisolatsiooni pole samuti ollagi. Kuna augustikuu alguses on oodata perelisa, sooviks alustada magamistoa remontimisest: plaanis on maha võtta pool kahe pisikese toa vahelisest kipsplaadist seinast, et ruumi suuremaks muuta ning kuna ma olen ise suur ökomaterjalide ja -ehituse pooldaja, siis sooviksin seina panna heli- ja soojusisolatsiooniks rooplaadid (pole veel otsustanud, kas 2,5 cm või 5 cm paksused) ja need omakorda savikrohviga katta. Lugesin läbi kõik eelnevad postitused, kuid siiski sooviksin veidi üle täpsustada.

Sain eelnevatest postitustest aru, et kipsplaadi peale rooplaadi ja savikrohvi panemiseks tuleks:

1. Paigaldada rooplaadid kruviga seina ja laduda nagu telliskive: alt üles.
2. Teha rooplaadid niiskeks, kruntida kaseiinvärviga või savipiimaga.
3. Kasutada esimeseks kihi pealekandmiseks vedelamat savikrohvi, mis tuleks liibiga 45 kraadise nurga alt roole peale tõmmata.
4. Viimisteda plastikliibiga.
5. Kõik svammiga üle käia, kui savi on silumiseks valmis (tumepunane ja küljelt vaadates enam ei läigi, kuid ei ole veel täiesti ära kuivanud).

Kas ma olen õigesti aru saanud?

Siis tekkis veel mõningaid küsimusi:

1. Kas oleks parem võtta kipsplaat üldse maha (tõenäoliselt on selle all omakorda mingi isolatsioonmaterjali kiht) või võib see rooplaadile alla jääda (kuna niikuinii lammutamiseks läheb, siis sooviks võimalikult tervisesõbralikku lõpptulemust)?
2. Kui jätta kipsplaat alla, kas siis on samuti neid nn. majakaid vaja kasutada ja kuidas see käib?
3. Kui paksu kihi savikrohvi rooplaadile peale peaks tõmbama (kui paks peaks olema esimene kiht) ja kust otsast alustama peaks (kas seina ülevalt või alt otsast)?
4. Mitu kihti savikrohvi peale kandma peaks ja kas eelmistel kihtidel tuleks enne uue kihi pealekandmist lasta täiesti ära kuivada?
5. Lugesin, et on olemas mitut sorti savikrohvi. Kas peaks ostma alumiseks kihiks teralisemat nn. alussegu ja pealmiseks dekoratiivsegu?
6. Kui suure koguse savikrohviga arvestama peaks, kui pinda on ca. 42 ruutmeetrit?
7. Kui kaua kogu see protsess umbes aega võiks võtta?
8. Kust saaks kõige soodsamalt pillirooplaate ja savikrohvi?

Loodan teie abile, sest minu jaoks on ehitus tundmatu maa.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

No selle punkt 7 kohta ennustamisel jääb isegi mustlaseit hätta, aga oota natuke, vahel käib kasutaja "kolekoll" seda foorumit vaatamas ja ta seletab sulle täpsemalt, muidugi väljaarvatud punkt 7.:) Proovida võid kindlasti!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Saatsin " loengu " :) kasutajale Supermann privasse . Jahh see 7 kysimus võtab kukalt kratsima .. pole nii pädev veel :)
Supermann
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Supermann »

Sain väga põhjaliku vastuse, lausa suurepärane!! Suur, suur tänu! Nädalavahetus on olnud hirmus kiire, homme töötan kõik korralikult läbi ja varsti võibki ehk ehitus alata! ;D
merelill
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas merelill »

Tere!
Siin nii palju asjalikke inimesi koos, küsin nõu - kuidas sobivad põrandaküte ja savikrohv kokku? Kas lõpptulemus on see, et sein on alt põrandakütte juurest heledam (kuivab ju rohkem) kui ülevalt lae äärest?
Tänud vastajatele!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Merelill, aga kas praegu on sul seal toas lae äär märg või niiske või ikkagi kuiv??? Peaks ikka ühtlane jääma, soe õhk tõuseb ju ülesse.
Urmasr
uff
külaline

Lugemata postitus Postitas uff »

tere!
Mis arvate, kas siis kui teha sein selle soodsama halli savikrohviga, saab ta pärast värvides kenasti heledaks ka või tuleks siiski võtta valge krohv? Seinapind ca 60 m2.

Lisaks olen uurinud rooplaate (tahaks kasutada 5 cm soojustusena palkseinal seespool) ja näen, et neid on päris erinevates mõõtudes, näiteks 1x 1,25 m, 2 x 0,6 m jne. Mille järgi tuleks plaati valida? Lugesin, et soovitate laduda nad nö telliskivimustris, aga kui mul ongi sein näiteks 4 m lai ja 2,5 (2,4) kõrge, siis on nii tobe suurt plaati hakata poolitama või tuleks seda siiski teha?

Aitäh!
uff
külaline

Lugemata postitus Postitas uff »

Üks väga oluline asi jäi küsimata - millises faasis tuleks tõmmata ära elektrijuhtmed?? Kas need käivad plaadi peale ja jäävad krohvi sisse või hoopis plaadi alla? Kuidas sinna pistikupesad ja lülitid tuleks panna - kas peale või saab ka "uputada" (2,5 cm krohvi)?

Tänud veelkord!
Harjutaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Harjutaja »

Mõtlesin, kummaga teisi vähem ärritab, kas viiuli või krohviharjutustega, no võtsin teise.. :banghead:
Kui sama päeva savikrohvitud col. seinal jäi osati nö ujuvaid kohti, kus vesi all, siis kas lasta taheneda või (laik) maha võtta ja uuesti visata, lasta märjal kohal ära kuivada? Natuke segane, kuna ja kui palju pinda lattida ja hõõruda võib/peab..
Vasta