keskkütte süsteem ei toimi

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Lammas
külaline

Re: keskkütte süsteem ei toimi

Lugemata postitus Postitas Lammas »

Rainer. Oled tüüpilise situatsiooni ees.
Ühetorusüsteemi korral saadki nö teiste poolt kasutatud vett omale radikasse. Iseenesest saab ka sellega toa soojaks, kui sinu radikasse jõuaks projektikohane temperatuur. Paraku on aga kortermajade küttesüsteemid nii mõnegi 'spetsialisti' poolt ringi tehtud - kuskile lisatud radikatele ribisid juurde, kuskil vahetatud üldse radikas suurema vastu jne. st püstikusisesed temperatuurid ei ole paigas. Samuti on osa torustikku nö täis kasvanud - torudesse ladestunud setted. Ehk teisisõnu on küttesüsteem ka tasakaalust väljas - maja soojussõlme lähedal on kindlasti toad soojad, probleemsed piirkonnad on soojussõlmest kaugeimad püstikud. Lihtsaim variant on panna igale püstikule liiniseadeventiilid. Väheke kallim variant on vahetada ka keldritorustik. Otseloomulikult peaks enne üldse vaatama, mis seisus on olemasolevad torud, küttekehad. Kõige parem variant on aga teha maja küttesüsteem kahetorusüsteemiks. See aga on kalleim variant. Kui panna radikatele ka termostaatventiilid, algab juba küttekulude kokkuhoiud.
Kõike saab teha, aga paraku ei tehta ilma rahata mitte midagi. Asjade liigutajaks on siiski aga KÜ liikmed. Teema tuleb võtta üles üldkoosolekul, kus sa aga vaevalt oled käinud. :) Sel talvel ei juhtu aga midagi. Otsi majast veel teisigi kaaskannatajaid.
Korteriühistutele jagatakse ka toetusi ja tegemist ei ole mitte väikeste summadega. Loomulikult käib asja juurde ka kopsakas omafinantseering.
Rainer34
külaline

Lugemata postitus Postitas Rainer34 »

KÜ suhtlemine on rohkem vastu tuult ......
Tahtsingi teada, kas on kuskil täpselt kirjas milline keskkütte süsteem peaks välja nägema, nt mingisugunegi projekt, millele hiljem pretensioonide esitamisel tugineda. On olemas tegelikult ka spetsialistid, kes ju saavad temperatuuride vahe ära mõõta, ja minu olukorras on see omavaheline suhe kindlasti paigast ära.
Kuidas on sellega kui otsevoolu toru osa on ära lõigatud või miskid kraanid vahele pandud, st et vesi voolab vaid läbi radika kuid otsevool on takistatud. Kui oleks otsevool olemas, siis saaks ka ise sellest soojusest rõõmu tunda. Olen kursis, et see võib tekitada ummistusi või mida iganes, kuid see ju ei saa olla lahendus kui keegi peab selle pärast kannatama. Minu mõte on tegelikult see, et kasutatud vee eest ei ole lõbus maksta. Keegi teine ei hakka ju nt minu heiteveega ennast pesema??!!
Lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas Lammas »

Rainer34 kirjutas:KÜ suhtlemine on rohkem vastu tuult ......
Tahtsingi teada, kas on kuskil täpselt kirjas milline keskkütte süsteem peaks välja nägema, nt mingisugunegi projekt, millele hiljem pretensioonide esitamisel tugineda. On olemas tegelikult ka spetsialistid, kes ju saavad temperatuuride vahe ära mõõta, ja minu olukorras on see omavaheline suhe kindlasti paigast ära.
Kuidas on sellega kui otsevoolu toru osa on ära lõigatud või miskid kraanid vahele pandud, st et vesi voolab vaid läbi radika kuid otsevool on takistatud. Kui oleks otsevool olemas, siis saaks ka ise sellest soojusest rõõmu tunda. Olen kursis, et see võib tekitada ummistusi või mida iganes, kuid see ju ei saa olla lahendus kui keegi peab selle pärast kannatama. Minu mõte on tegelikult see, et kasutatud vee eest ei ole lõbus maksta. Keegi teine ei hakka ju nt minu heiteveega ennast pesema??!!
Loomulikult on olemas spetsialistid, kes on võimelised tegema teie maja küttesüsteemiga imesid. Paraku seda tasuta aga ei tehta. Kas sa oled nõus omast taskust kinni maksma probleemse püstaku ekspertiisi? Need, kes elavad Sinu kohal, et pruugi üldse neid eksperte oma korterisse lubamagi - need pole ju KÜ volitustega. Samas, võta ette kasvõi KÜ põhikiri, kus on tõenäoliselt üsna selgelt määratletud, kellele kuulub hoones keskküttesüsteem. Olen kindel, et see on KÜ oma ehk kõik mis tehakse seaoses küttesüsteemidega peab käima läbi KÜ. Taolisi nutulaule, et tuba on külm, makstakse aga meeletuid summasid mitte millegi eest, on siin foorumis aga pidevalt.
P.S. Tee omale ka selgeks ühetorusüsteemi mõiste, siis hakka alles heitveega pesemisest jahuma.
efka22
külaline

Lugemata postitus Postitas efka22 »

Soovitage Tallinnas mõnda usaldusväärset ettevõtet, kes tegeleks püstakute vahetusega (avamine, seinte sulgemine jne).
Pakkujaid võib ju olla palju, aga tänapäeval tuleb ju nende valikuga ettevaatlik olla, et ka töö tehtud saaks ja korralikult, seega soovitused on need mis siinkohal ju loevad :D
pold
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pold »

Rainer34, heitvee pärast ei ole põhjust haliseda. Ühetorusüsteem projekteeritakse nii, et esimesse radikasse jõuab kõige soojem vesi, see on aga kõige väiksem. Vesi edasi liikudes jahtub ning radikad lähevad järjest suuremaks (lihtsustus, tegelikult sõltub radika vajalik suurus palju rohkem sellest, kui palju on korteril välisseina/lage/põrandat). Kokku saavad kõik vajaliku koguse sooja. Probleem tekibki siis, kui süsteem on tasakaalustamata või on keegi midagi "parandanud".
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

see torude avamine ning sulgemine oli ja on minu jaoks kuidagid arusaamatu,kas torude paigaldaja tegeles sellega.Minu arust on see sedasi - kui sul vaja on teed nad ise lahti ning paned kinni ka kui sul seda vaja on.
Mis teemasse puutub siis õigem oleks survet kontrollida või vähemalt ventilid vahetada.
Vasta