Said öelda, et see on puhas vale, siis oleks huvitav teada küll, miks???Kalvis kirjutas:Kõige esimene lause: "Õhk-vesi soojuspumbal sõltub soojustegur kindlasti akupaagi olemasolust"Ole kena ja põhjenda enda väidet
Ootaks nüüd head linki selle väite tõestuseks autoriteetsele allikale.
Kahjuks on kogu jutus on massiliselt sarnast värki, ma ei saa kogu ülikooli loengumaterjale hakata siia paiskama väitmaks, et asi pole nii.
Ma võin muidugi natuke oma sõnastust muuta ka, õhk-vesi soojuspumba soojustegur sõltub veemahust ja hoone küttevõimsuse ja soojuspumba võimsuse suhtest. Me oleme pannud akupaake tagant järgi soojuspumpadele vahele ja eriti parandab see soojustegurit kuni -5C välistemeperatuurini. Kui soojuskoormus läheb suuremaks, siis see enam nii palju ei mõjuta.
Ma küll ei saa öelda, et ülikoolis oleks sellelaadseid teadmisi väga õpetatud. Isegi praegu jääb akupaakide teooria lahjaks ja seda eriti soojuspumpadega koostöös.
Akupaaki kasutavad Thermia, IVT, Nibe, Sanyo CO2 (inverter), Mitsubishi Electric (inverter), Mitsubishi Heavy ja Nibe (inverter) koostöös tehtud õhk-vesi soojuspumbad.
http://www.nibe.ee/et/Tooted/Ohkvesi-so ... IBE-SPLIT/