Elektriboileri puhastus

saunad, santehnika, boilerid jne
mjogis
külaline

Re: Elektriboileri puhastus

Lugemata postitus Postitas mjogis »

Boilerite puhastamine Tartus! 53406762
viiulimees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas viiulimees »

kui tahad, et pesu ajal korterisse vesi alles jääks, pane boileri toite otsale pime ette ja asi korras
figaroo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas figaroo »

Mul järgmine mure- kahesüsteemsel boileril tekib sees liialt palju roostet. Uhtusin ta veega kenasti puhtaks ja vett kasutatakse ka piisava aktiivsusega kuid juba peale 12 tundi on vesi taas punakaks tõmbumas. Mida teha, et roostetamist vähendada ja mis võib liigset roostetamist tekitada. Olgu mainitud, et vesi tuleb oma kaevust, on puhas ning enne pole sarnast probleemi olnud.
Santehnik Tartust
külaline

Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »

Soovitan pimeda ette keerata ka kuuma vee toruotsale, muidu saad sahmaka vett krae vahele kui perenaine köögis segistit näpib. Sodi saab põhjast kätte ka käega kui on flantsiga küttekeha kinnitus. Noja kui seal ka natuke sodi põhja alles jääb pole hullu midagi, oluline on et küttekeha saaks puhastatud ja magneesium anood oleks olemas/ alles. Omal oli juhus kus klient kurtis, et soe vesi saab boilerist väga ruttu otsa (100 L) vaja vist suurem osta. Boiler oli peaaegu poolest saadik katlakivi täis 100 L sai 50 L.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Oled veeproovi teinud. Eestis on vesi väga rauarikas, see õhuga kokku puutudes oksüdeerub ja tekib roostesade.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kuidas boileri veest tühjaks saab? Ma lasen omaarust kogu süsteemi veest tühjaks, aga boilerit avades saan sealt ikka hinnanguliselt kogu vee kaela. Tegu siis vertikaalse boileriga...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Boiler jookseb tühjaks külma vee otsast, kus ei tohi vahel olla ka ülerõhu klappi.
Et vesi hakkaks välja jooksma, peab avama kuskilt ka sooja vee otsa, et õhku saaks boilerisse minna.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kui boileril on üleval ja all umbes sellised ühendused, on tühjendamine väga lihtne:
Manused
P3250387.JPG
P3250387.JPG (23.78 KiB) Vaadatud 3982 korda
P3250386.JPG
P3250386.JPG (33.93 KiB) Vaadatud 3982 korda
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Boiler jookseb tühjaks külma vee otsast, kus ei tohi vahel olla ka ülerõhu klappi.
Et vesi hakkaks välja jooksma, peab avama kuskilt ka sooja vee otsa, et õhku saaks boilerisse minna.
seda ma saan aru jahh, et külmavee otsast, kuna sooja oma on ju boileri lae all.
Seal on see ülerõhu ventiil küll mingi, see on ju kõigil kohe küljes. Kas see on siis ühepoolse klapina toimiv?
Lahti olen kõik kraanid teinud, kus saanud, aga välja ei tule midagi.,
KÜÜLALINE! Mul on mõlemad all, nii, et alt ja ülevalt mul ei ole.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vahet pole, kas üleval või all, vaata tähelepanelikult minu pilte ja püüa aru saada. Soojal veel peab olema õhu sissepääs (minul ülemine kraan) ja külmal veel väljapääsukraan kaitseklapist BOILERI POOL (minul alumine kraan).
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

ahah mul neid kraane muidugi ei ole. Mul on võimalik avada vaid sissetulekul veefiltrit otsast keerates ja siis kõik kraanid, mis on majapidamises....
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui juba puhastus ja lahtivõtmine käsil, pane kraanid vahele, järgmine kord on lihtne.
_indrek_
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas _indrek_ »

Võtsin ka esimest korda ette horisontaalse boileri puhastamise, aga kohtasin esimest takistust juba boileri lahtiühendamisel. Olen siiani kokku puutunud vaid elastsete torude (nagu segisti all jms) ja nende keermega liidestega. Seekordne boiler on aga korraliku torumehe poolt kõvasti kinnitatud.

Kuidas ja millisest liidesest peaksin torud avama ning kas vajan hiljem uusi liiteid või on needsamad uuesti suletavad.
Boiler on juba veest tühi.
Pilt olukorrast:
Pilt
tänud
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

see mutikas, mis sul paremal nurgas juba lahti on, selle avad ka teisel. Seda valget toru saab allapoole paindesse tõmmata ja lupsab ühendusest välja.
Vasta