Keermeliidete asendi fikseerimine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Keermeliidete asendi fikseerimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

vtl kirjutas:...Kui aastapäevi tagasi oli vaja uut boilerit ja paisupaaki paigaldada, siis läksin poodi ja ostsin (vist ca 350 krooni) eest tuubi Loctite keermeliimi ja keerasin kõik liitmikud kokku nagu valge inimene. Arvestades, kui palju ma oma närve säästsin, läks iga kulutatud sent õigesse kohta.
:) 5 aastat tagasi panin kodus kõik ühendused lina/pastaga ja seisavad siiani, aga on meeles, et käed olid pastaga pidevalt koos ja kui tahtsid vahepeal muid töid teha, siis pidin käsi pesema. See on päris tüütu, eriti kui pole pesemisvõimalusi, ikkagi torutööd käsil. Mõni aeg hiljem oli vaja kellegile mingeid väiksemaid torutöid teha, läksin poodi ja ostsin totsiku keermenööri (150m rullis), mis maksis minu arvates tol ajal samuti palju, vist kusagil 150 eegu ümber. Enam ma muid meetodeid (lina/pasta, lina/õlivärv :) jne.) ei tunnista. Kui nöör otsa saab, peaks Vtl´i mainitud keermeliimi kah ära proovima.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Urmas kirjutas:Enam ma muid meetodeid (lina/pasta, lina/õlivärv :) jne.) ei tunnista. Kui nöör otsa saab, peaks Vtl´i mainitud keermeliimi kah ära proovima.
Mitu keerdu nööri ühe otsa peale keskmiselt kerisid?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

madis64 kirjutas:Mitu keerdu nööri ühe otsa peale keskmiselt kerisid?
Ausalt öeldes täpselt ei mäleta, aga alustasin umbes 2/3 või 3/4 keermest, et kinnikeeramisel lõppu totakat troppi keerdunud nöörist ei tekiks, ja mingi 2-3 tiiru vist läks.
Urmas
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Ausalt öeldes täpselt ei mäleta, aga alustasin umbes 2/3 või 3/4 keermest, et kinnikeeramisel lõppu totakat troppi keerdunud nöörist ei tekiks, ja mingi 2-3 tiiru vist läks.
Ma panin küll oluliselt rohkem - ca 5 ringi "pikikeeret" ja seejärel 3...4 ringi "tagasi otsa poole".

Enda arvates nagu palju ei saanud (mingit erilist pusa ei tekkinud ja lekkinud liidete lahtivõtmisel oli nööri ikka ka keermepõhjas veel leida) - nii et täielik müstika ehk "igaühele oma".

Keermeliimi koha pealt - 90-tel sai torusid kokku pandud ka auto tihendi-hermeetikuga - pidas ilusti kuni juhuslikult hilisemate tööde käigus liidet natuke keeratud sai - siis hakkas tilkuma. Ega tea, kuidas keermeliim hilisemale (vähesele) liigutamisele reageerib?

Liimidega (üldiselt) veel see häda, et kui harva kasutad, siis järgmiseks korraks võib pakendi sisu olla juba kasutuskõlbmatu (kuivanud) ja jälle mine uut potsikut ostma.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

madis64 kirjutas:Keermeliimi koha pealt - 90-tel sai torusid kokku pandud ka auto tihendi-hermeetikuga - pidas ilusti kuni juhuslikult hilisemate tööde käigus liidet natuke keeratud sai - siis hakkas tilkuma. Ega tea, kuidas keermeliim hilisemale (vähesele) liigutamisele reageerib?
Autohermeetikud ei pruugi joogiveetorustikule sobida. Küttetorude korral on ilmselt ükskõik.
Keermeliim pidi niipalju elastne olema, et soojusest tingitud paisumised järele annab, aga liitmiku keeramist ta ei kannata ning murdub.
madis64 kirjutas:Liimidega (üldiselt) veel see häda, et kui harva kasutad, siis järgmiseks korraks võib pakendi sisu olla juba kasutuskõlbmatu (kuivanud) ja jälle mine uut potsikut ostma.
Heh, kui tavaliselt oleme harjunud sellega, et asjad õhuga KOKKU PUUTUDES kõvastuvad, siis selle keermeliimi juhendis on öeldud, et ta kõvastub ÕHU PUUDUMISEL keermepindade vahel. Igatahes aastaga pole see mögin tuubis veel ära kõvastunud.

Jutt käib siis Loctite 577 keermeliimist.
Sellega oli veel see pull lugu, et santehnika ja ehitusmaterjalide poodides müüakse seda kui joogiveetorustikule sobivat keermeliimi, maaletooja kinnitab telefonis samuti, et sobib joogiveetorustikule, pakendil olev inglise- ja eestikeelne jutt ei räägi midagi, aga tuubil olev saksakeelne silt keelab joogiveetorude ühendamisel kasutamise. Veebis on jällegi märgitud, et see nõue on regionaalne. Ilmselt siis mingid saksamaal kohustuslikud sertifikaadid on puudu.
kütja
külaline

Lugemata postitus Postitas kütja »

On kahesugust keermenööri:üks on teflonteibi laadne,mis on jama ja teine on liimilaadse nööriga (Loctite).See võtab nii kinni,et pärast on suht raske lahti saada keermeid.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kütja kirjutas:On kahesugust keermenööri:üks on teflonteibi laadne,mis on jama ja teine on liimilaadse nööriga (Loctite).See võtab nii kinni,et pärast on suht raske lahti saada keermeid.
See, millega mina tööd korralikult tehtud ei saanud, on Loctite 55.
Indrek Rebane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Indrek Rebane »

vtl kirjutas: Heh, kui tavaliselt oleme harjunud sellega, et asjad õhuga KOKKU PUUTUDES kõvastuvad, siis selle keermeliimi juhendis on öeldud, et ta kõvastub ÕHU PUUDUMISEL keermepindade vahel. Igatahes aastaga pole see mögin tuubis veel ära kõvastunud.
Kõvastub õhuniiskuse toimel. Mul neid Loctite omasid paar tuubi aja jooksul
ikka kasutuskõlbmatuks muutunud. Piisab, kui tuubi tila keere jääb pisut
ebapuhas ja kork ei lähe korralikult peale.

Keermeliim on hea asi, saada mitmes kõvaduse astmes. Samas olen ma neid
seni kasutanud muudel otstarvetel, kui torustiku liimimiseks; ei oska selleks
rakenduseks sobilikkust kommenteerida.
Anonüümsus on uus must
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Indrek Rebane kirjutas:Kõvastub õhuniiskuse toimel. Mul neid Loctite omasid paar tuubi aja jooksul
ikka kasutuskõlbmatuks muutunud. Piisab, kui tuubi tila keere jääb pisut
ebapuhas ja kork ei lähe korralikult peale.
Keermeliime ja kõvastumismehhanisme on ilmselt erinevaid.
Loctite 577 toimepõhimõtteks on andmelehes märgitud "anaerobic". Viimane tähendab "ilma hapnikuta".
Vasta