2. leht 2-st
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 11 Juun 2010, 12:02
Postitas nõginina
Restkoldega ahjus saab ka edukalt ahjupraadi teha.Enne ahju küdema panekut paar samottkivi lahtiselt kolde serva tõsta,kütmise ajal lähvad kuumaks ja siis kui praad ahju läheb nihutad need kivid resti kohale ja kivide peale pann ja praad missugune.
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 11 Juun 2010, 21:46
Postitas margus2
Kuna mul ahi suht kitsa koldega,siis pole kunagi samotte nii kasutanud kui kasutaja Nõginina soovitas.Ahju kolle ka alt kooniline seega ahjus kasutatvad nõud jäävad praktiliselt samotile toetuma.Ise kasutan mingit vene aegset ovaalset kaanega potti prae tegemiseks.Pole kunagi veel põhjust olnud üle küpsetamiseks.Kui tundub,et kolle liiga maha jahtub,võib ju proovida klaas fooliumiga seest poolt kinni katta.Muidugi ahju pandav nõu tõstan kohe tulistele sütele,mitte resti vastu.Siis uksed kinni ja siiber kinni ning küpsema.Kui,aga on lai ja kõrge kolle,siis pead Nõginina nõuannet jälgima.Head küpsetamist!
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 12 Juun 2010, 09:28
Postitas hliiv

Tänud soovituste eest.Kindlasti hakkavad ahjust tulema ka maitsvad praed.Praegu on küll alles ahjukoht põrandal,aga järgmisel nädalal hakkab ehitus käima.
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 12 Juun 2010, 09:40
Postitas kaminahi
Igihaljas teema see ahju koldes küpsetamine ja nii see ka jääb kindlasti igihaljaks aga ma tuletan ikkagist meelde, et kui juba uue ahju ehitus siis võiks ju selle teha korraliku, efektiivselt ning puhtalt põletava koldega ja....küpsetusahjuga
kena köik
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 12 Juun 2010, 11:32
Postitas nõginina
margus2 kirjutas:Kuna mul ahi suht kitsa koldega,siis pole kunagi samotte nii kasutanud kui kasutaja Nõginina soovitas.Ahju kolle ka alt kooniline seega ahjus kasutatvad nõud jäävad praktiliselt samotile toetuma.Ise kasutan mingit vene aegset ovaalset kaanega potti prae tegemiseks.Pole kunagi veel põhjust olnud üle küpsetamiseks.Kui tundub,et kolle liiga maha jahtub,võib ju proovida klaas fooliumiga seest poolt kinni katta.Muidugi ahju pandav nõu tõstan kohe tulistele sütele,mitte resti vastu.Siis uksed kinni ja siiber kinni ning küpsema.Kui,aga on lai ja kõrge kolle,siis pead Nõginina nõuannet jälgima.Head küpsetamist!
Antud kolde puhul olemas ka varjant kividel otsad kaldu lõigata ja siis resti peale paks kinnas käes tõsta.Kivid selleks,panni põhi oleks ühtlaselt tuline ja kolde temperatuur ühtlane.
Kaminahju soovitust soovitan ka väga tõsiselt võtta.Vanakooli pottsepad ei suuda või ei taha uuendustega kaasa tulla siis ei pea ju nende käest ahju tellima.
Re: Milline ahi teha?
Postitatud: 12 Juun 2010, 12:20
Postitas kaminahi
See viimane lause oli päris arusaadav kohe
