Vannitoa remont

saunad, santehnika, boilerid jne
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Vannitoa remont

Lugemata postitus Postitas Urmas »

4korda4 kirjutas:Mis sa tahad öelda, et klient peabki sinu tööriistade objektile veo ka kinni maksma? Sa ju viid need tööriistad kohe alguses objektile ja tavaliselt sinna ka töötegemise ajaks jätad, mitte ei tassi neid iga päev kaasas nagu kass oma poegi. Muidugi, kui sa just mitme objekti vahet ei jookse. Aga tavaliselt kliendid neid mitme objekti vahet jooksjaid ei tahagi omale. Klient maksab kinni need veokulud, mis kuuluvad temale ostetud materjali veoks või siis prahi ära vedu.
Kas sa garanteerid objektil minu tööriistade puutumatuse töövälisel ajal ja maksad need kinni kui nendega midagi juhtub, kasvõi lihtlabased vargad on öösel käinud ja ära tassinud laserloodi (1600.-), akutrelli (1500.-), lööktrelli (3000.-) ja veel midagi, mida saab kahekesti näpu otsa võtta ning 10 000.- eest asja läinud nagu kits oleks sabaga löönud.
Nüüd sinu teisest väitest- ära aja pläma! Ma ei tea kas sinu hallrakud seedivad selle ära, aga klient maksab kinni absoluutselt kõik, mis minul kuludesse kuulub: alates minu liisingutest- laenudest, söögist-joogist, kaas arvatud alkohol, elamiseks vajalikust kuludest, riided, nii töö kui ka vabaaja omad, kaasa arvatud kapis seiva smokingu, minu laste lõbustuseks kuluva, naise ja laste tujud, minu pere puhkused/ vajadused...... jnejnejne. Lihtsalt öeldes- elamiseks jaoks vajaliku raha saamiseks ma tööl käingi, oma oskusi müün ja absoluutselt kõik selle maksab kinni klient/tellija, mitte Ansip või Savisaar, Eesti Vabariik või Euroopa Liit, kuigi pean tunnistama, et ega ma ei ole nende käest proovinud küsida kah, äkki saaks ja siis saaksin tellijale selle võrra odavamalt teha. Katsu sellest aru saada! Äkki kirjutad siia kõigile lugemiseks, kus kohast tulevad sinul enda ja su pere vajaduste rahuldamiseks vajalikud summad?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui töö tellijana on mul suva mis tööraha eest teed, jood kõrtsis maha või maksad liisinguid. Kui summa on enne töid kokku lepitud siis tehtud töö eest ma selle maksan ja mul suva kas sõidad teisest eestimaa otsast või ööbid objektil telgis. Kuid millegipärast kipub mõne aja pärast töövõtja tulema, et sõidukulud tuleb samuti hüvitada (ja edasi pikk jutt söögist joogist, riietest, alkoholist, kapis seisev smoking, jne).
Tööriistadaega on tavaliselt nii, et töövõtja hoiustab ja valvab oma tööriistu ise. Kas veab neid endaga kaasas või usaldab töövõtja lukustatud ruumi. Muuseas, ka USAs virutatakse kohe valveta jäänud tööriistad ära, veelgi hullem, isegi poolik mutripakk läks oma teed, kui töömees läks korraks vetsu. Maksis küll dollar kuid kui igapäev varastatakse ja see palgast maha lahutati siis mõnele kippus töörõõm jääma.
4korda4
külaline

Lugemata postitus Postitas 4korda4 »

Ma vastan sulle samade sõnadega mis Kalvis. Tellija asi on kinni maksta kokkulepitud TÖÖhind. Mida sa selle nutsuga teed, on sinu enda asi. Kui vaja, siis maksab kinni ka materjalide/utiili transpordi ja maksumuse. Aga ta ei pea kinni maksma sinu TÖÖLkäimise sõidukulusid ega ka laenutusest võetud tööriistu.Võid käia tööl jalgsi, rattaga või liisitud autoga, mitte üks tööandja ei peagi sellest huvituma. Kui tõstadki oma hinna sellevõrra kõrgeks, tuleb järgmine ja võtab töö eest ära. Nii et ei maksa enam halada, et bentsu läheb töölkäimiseks palju, samavõrra on ka kliendid muutunud teadlikumaks. Tööriistadega on nii nagu kliendiga kokku lepite. Kui ei usalda, tee paber. Elu on karm, aga õiglane. :amen:
Urmas
autodidakt

Mul ei ole õrna aimugi, kuidas teised pakkumisi teevad ja mida nad sinna sisse kirjutavad või eraldi välja toovad, aga mina oma pakkumistes kirjutan kõik TÖÖHINNA sisse ja seal on kõik- tööl käimise kulud, isiklikud kulud, igasugused muud asjad, Ei ole kunagi pakkumistes välja hakanud tooma, et nii ja niipalju läheb kütusele, liisingule, kindlustusele jne. Minu mõte "4 korda4"-le oli see, et laiemas mõttes maksab ikkagi tellija töömehe elustandardi kinni. Kui vahest vaatan hangetes pakkumiste hindasid, siis pole ime, et raha küsitakse juurde, sest selliste hindadega ei ole võimalik tööd teha. Parem ütlen kohe kliendile, et minu hind on selline ja veidi kõrgem, aga see eest hiljem mingit juurde küsimist ei toimu kokkulepitud hinnast va. lisatööd, mida ei olnud eelnevalt kokku lepitud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
4korda4
külaline

urmasr kirjutas: aga mina oma pakkumistes kirjutan kõik TÖÖHINNA sisse ja seal on kõik- tööl käimise kulud, isiklikud kulud, igasugused muud asjad.... laiemas mõttes maksab ikkagi tellija töömehe elustandardi kinni.
Parem ütlen kohe kliendile, et minu hind on selline ja veidi kõrgem, aga see eest hiljem mingit juurde küsimist ei toimu kokkulepitud hinnast va. lisatööd, mida ei olnud eelnevalt kokku lepitud.

Sel puhul sa ju oledki keskendunud rohkem oma ELUSTANDARDI kinnimaksmisele, mitte aga oma töö kvaliteedile, nagu sa siin oma hüüdlauses mainid. Tellijal pole sinu muudest kulutustest ja teistest veidi kõrgemast hinnast sooja ega külma. Ta nõuab töö kvaliteeti, aga mitte sinu smokingu keemilise puhastuse tsekki. :lol:
Urmas
autodidakt

Äkki sa, 4korda4, ikkagi selgitad mulle, mille eest võib töömees siis raha küsida kui kulud transpordile (auto, buss, troll jne.) ei kuulu tööhinna sisse. Kus kohast, kellelt peaks töömees küsima raha tööl käimiseks? Kas kirjutama isand Savisaarele avalduse kompensatsiooni saamiseks, et saaks sinu juurde tööle sõita? Kui töömees on loll ja ei oska isegi oma kulusid välja arvestada enne pakkumise tegemist, siis on see tõesti tema probleem. Hetkel käin tööl Märjamaalt Suurupisse iga päev ja arvestasin kulud transpordile pakkumises hinna sisse ja tellija oli selle pakkumisega nõus ning mingeid lisaarveid ma küll selle eest kliendile ei kavatse esitada. Ära tule ütlema, et see tellija on loll, kellel on palju raha, vaid ta ikka uuris enne enda maja kallale lubamist ka minu eelnevaid töid ja seda mitte telefoni teel või piltide pealt, vaid käis isiklikult kohapeal tutvumas ja minu endise tellijaga vestlemas.
Vaadates neid siseviimistluse hindasid, mida mõned siinse foorumi külastajad välja pakuvad, läheks nad vist kadedusest roheliseks ja saaks endale pideva peavalu :mrgreen: kui teaksid minu hindasid.

Kui ikka raha ei ole või on vähe, siis ei maksa maja ehitada (ei ole mõelnud konkreetselt sind, vaid üldiselt) ja nõuda viimase peal kvaliteeti töömehelt, kes peab tööl käimiseks SMS laenu võtma.
Loe palun selle teema algataja esimese postituse teist lauset viewtopic.php?f=15&t=23903 Mina arvan teadvat kvaliteedi languse põhjust ja selleks pole midagi muud kui madalad tööhinded ja üks suur kiirustamine, et saada kätte normaalset palka, millega saaks pere ära toita ja lubada ka lõõgastust. Vahepeal oli mul postituste all motoks, et töö kiirus ja kvaliteet on pöördvõrdelised mõisted. Minul ei ole mõtet tööjuures kiirustada, sest hind jätab küllaldlaselt aega panna rõhku korralikule lõpptulemusele.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Rahustaksin külalist 4 x 4! Kui teenuse osutajal on põhjendatud kulutusi teenuse osutamiseks siis need peab siiski tasuma teenuse tellija. Sinu toodud näide objektilt - objektile jooksjatest, võib samuti olla põhjendatud. Ka võib olla põhjendatud mingi eritööriista või töövahendi laenutamine eh.laenutusest.
Põhjendatud kulutusi on veel ja veel ...
Andres
4korda4
külaline

Ennast kiitmast ma ei väsi. :) Ma ei kahtlegi selles, et sa võid olla Eesti parim superehitaja, (kuigi ei ole olnud au sinu teenust kasutada). Kuid ma kahtlen selles, et iga kalli ja kahvatuma paneva pakkumise taga on ka kvaliteetne teenus ja selle kalli teenuse osutamine peab ka töömehepoolse arusaamise järgi hästi kaua kestma. Kui sa nüüd oma kõrge elustandardi ja kalli tööhinde juures lähed mõnesse kallisse restorani ja tellid kalli tomatimahla ning kalli prae, kuid jääd seda pikisilmi pikalt ootama, siis ära imesta kui kelner vastab sulle samaga: „Mis sa siia üldse tulid, kui raha ei ole. Minul ei ole mõtet töö juures kiirustada, sest hind jätab küllaldaselt aega panna rõhku korralikule lõpptulemusele. Tomatid ei ole veel põllult korjatud ning ka siga alles tapetakse.“

Nii et alati ei kehti lause: kaua tehtud, kaunikene. Mõtekam oleks oma tööpäev ratsionaalselt ära kasutada. Kui firmad kiirustavad oma objektidega, siis eratöömeestel aega küllalt selle kallal nokitseda, vahepeal võib ka rannas vedeleda ja õltsi rüübata...

P.S. AA, mind pole vaja maha rahustada, lihtsalt mõtisklesin, mis tegelikult toimub meie ehitusturul.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

"Ennast kiitmast ma ei väsi. Ma ei kahtlegi selles, et sa võid olla Eesti parim superehitaja....."

Kui ära väsin, siis puhkan natuke ja kiidan edasi ning mitte Eesti, vaid Baltimaade parim. :)
Urmasr
4korda4
külaline

Külaline kirjutas:"Ennast kiitmast ma ei väsi. Ma ei kahtlegi selles, et sa võid olla Eesti parim superehitaja....."

Kui ära väsin, siis puhkan natuke ja kiidan edasi ning mitte Eesti, vaid Baltimaade parim. :)
Urmasr

Tee vahepeal ka tööd, muidu veedatki oma aega ehitusfoorumis kiideldes ja objekti tähtaeg muudkui pikeneb ja pikeneb ja pikeneb..... :lol:
Urmas
autodidakt

Tuleb välja, et ühel minu tellijal oli ikkagi õigus foorumites vaidlemise mõtetuse üle ja see pidi olema sama, mis osaleda paraolümpial. :)
4korda4
külaline

Vahest võib foorumis vaidlemine viia ka tõele lähemale. :lol:
Mis puudutab seda sinu elustandardi kinnimaksmist, siis oma elustandardi sa paned kirja oma FIE raamatupidamisse alates peldikupaberist kuni kingaviksini välja ja veel midagi rohkemat ka..
Mida rohkem tsekke, seda rohkem su raamatupidajal tööd ja eks ta sellepärast küsibki palka juurde. :) Kuid oma töötasu summa tuleb sul lambist selle arvestusega, et sinu kuupalk annaks seda sinu elustandardit nautida. Sellest tuleb ka paljude töömeeste ütlus: "Mul jäi tsekk koju...", "Mul jäi tsekk autosse..." ehk siis teiste sõnadega: klient maksab ostu kinni, aga tsekk läheb fie raamatupidamisse...
Aga muidugi, sinul kui Baltimaade parimal
ehitusspetsil seda kindlasti kunagi ei juhtu.... :lol:
Urmas
autodidakt

Ega neid lolle vabandusi mul tõesti ei esine millegipärast, sest on kaks varianti: a) kas teen pakkumise koos materjalidega või b) ainult tööraha ja materjalid toob klient. Kui materjalidega varustab klient, las ta otsib mööda poode odavamat, kuid siis mina oma tööaega varustamisele ei kavatse kulutada ja kliendile ütlen aegsasti ette, mida ja kui palju vaja on. On veel üks "aga" juhul kui materjalidega varustab klient- sellistel juhtudel annan garantii ainult oma töö tulemusele ja kui pahtel/värv juhtub hiljem seinalt pudenema, siis mina pahtli/värvi kvaliteedi eest ei saa vastutada, sest ei tea millistes tingimustes on seda eelnevalt hoitud (näiteks on värv/valmispahtel talvel läbikülmunud, uuesti üles sulatatud ja müüakse hiljem odava kauba otsijatele maha). Olen ennegi siin kusagil kirjutanud, et ükskord saatsin kliendi Märjamaalt Laagri Ehitusmarketisse ca 10 kotti Vetonit V vahetama, sest tal oli seal poes tuttav ja see müüs kliendile odavalt aegunud kuivsegu, mis oli tükke täis. Lihtsalt keeldusin sellise materjaliga kvaliteeti tagamast. Hiljem oli mitu alust seda pahtlit odavalt müügis.
Teadmiseks, et raamatupidaja on mu enda naisterahvas, kellega koos elan ja millal neil (naisterahvastel) ükskord rahast küllalt saab, ei tea isegi vist Ansip ega Savisaar :). Selles, et kuludesse kannan kõik võimaliku, on sul õigus, kuid naene ütles, et kui hakatakse MTA poolt kontrollima, siis peab oskama neid kulutusi ära põhjendada. Ka vetsupaberi saan kuludesse kanda, sest vahest tuleb objektil samuti häda peale või mahakukkunud värvitilkasid põrandalt pühkida ja see paber on kuluartikkel :). Loll on see, kes põhjust ei leia!
Parim parimatega!
4korda4
külaline

urmasr kirjutas:Teadmiseks, et raamatupidaja on mu enda naisterahvas, kellega koos elan ja millal neil (naisterahvastel) ükskord rahast küllalt saab, ei tea isegi vist Ansip ega Savisaar :).

Nüüd on selge. Sinu kõrge elustandardi taga on sinu naene... :rotfl:
Urmas
autodidakt

Üldiselt on mul vist vedanud, et sina, "4korda" ja sinusugused oma põhimõtetega pole mulle klientideks sattunud, sest muidu oleksin koos perega näljas ja käiksin vallas toetust lunimas (jällegi sinu kui maksumaksja arvelt).
4korda4
külaline

Aga mul just tekkis sinu teenuse vastu huvi. Kitsi ma ei ole, aga ainuke, mida kinni ei tahaks tasuda, on autokummide vilin... :hello:
Urmas
autodidakt

Huvi võid alati tunda, aga eks ma kirjutan oma pakkumises selle "autokummide vilina" mingi muu kuluartikli alla :).
4korda4
külaline

Ära muretse, ma olen raamatupidamise ja hinnapakkumistega üpris kursis inimene, tean kuidas neid on tehtud ja tehakse ka edasi. :lol:

Ja olen saanud ka firmadelt pakkumisi, kus materjalide kulu erines omavahel nagu öö ja päev.. :lol:

Muidugi on sul hää idee materjalid ise osta, kust see kasum muidu tuleb. ;) Klient ei tee ju kindlaks, kas firma või fie ostis odavast või kallist poest või kasutab hoopis teise objekti ülejääke. Peaasi et muretses ja takka kiitis. Aga kui klient ostab ise materjalid, siis saab ju ka alati öelda, et see vidin ja too jubin ei kõlba kassi saba allagi...

:hello:
Urmas
autodidakt

4korda4 kirjutas:
Muidugi on sul hää idee materjalid ise osta, kust see kasum muidu tuleb. ;) Klient ei tee ju kindlaks, kas firma või fie ostis odavast või kallist poest või kasutab hoopis teise objekti ülejääke. Peaasi et muretses ja takka kiitis. Aga kui klient ostab ise materjalid, siis saab ju ka alati öelda, et see vidin ja too jubin ei kõlba kassi saba allagi...

:hello:
Point ei ole selles, et kus kohast ja mis hinnaga ma materjalid hankisin, vaid millise kvaliteediga materjalid sain ja millise kvaliteedi ma suudan kliendile garanteerida nii, et nad ikka seina püsima ning klient rahule jääks. Hakkan ennast kordama, sest olen seda juba aga maininud mingis teemas, et poest kohalikust Sadolini värvi toonimisega 10l ämbri ja enda poolt, maaletoojate käest saadu, hinna vahe oli 280.- , siis oleks mul kasumlikum olnud tookord Tallinnasse sõita, kuid kahjuks tööde tähtaja piirang mulle väikese kahjumi minu kasumile.
Võin sulle avaliku saladuse öelda- kõik pakkujad panevad materjalidele arvestades keskmisi poehindasid (muidugi kui ei ole tegu ekslusiivkaubaga), reeglina ei ole kliendid ka päris lollid. Kas sa ikka tahad põhitöö kõrvalt oma aega ja raha (transport? see ei ole teps mitte ainult kütus) raisata materjalide hankimisel? Kusagilt peab ju tulema ka minu poolt materjalide hankimisele kuluv tulu ja ma arvan, et poest sa lihtsalt mingit 20-30% alet ( kampaaniad on bullshit) +oma transpodile kuluv, ei saa kuidagi kui lähisusugulast või head tuttavat (ka nemad ei suuda vahest aidata, ikkagi "masu" ja pood tahab ka kasumit saada) poes ei tööta.
Nagu eelnevalt kirjutasin, on kaks varianti- kas klient teab, mida töömehel vaja ja ostab ise kõik töömehe soove arvestades või maksab kogu komplekti eest (usaldades töömeest)!
4korda4
külaline

Ära pabista, ma ei ole Ehitajate Hirm. :lol: ja ega mulle ei ole vaja ka midagi üle korrata. Nagu juba mainisin, olen ma kursis nii raamatupidamise kui ka hinnapakkumistega. Usaldusele aga lisandub tegelikult veel ka enesemüümise kunst...ning määravaks jääb tulemus ja edasisoovitajate arv...
Urmas
autodidakt

To:4korda4
Teineteisele oleme vist endi arvamused ära öelnud ja ega`s muud polegi kui jõudu sulle hea tegija valimisel, eriti kui ei tunne teda ning tuttavaid, keda usaldad, soovitamas ka ei ole!
4korda4
külaline

Tänud, tänud. Ehk on neid Baltimaade parimaid ka veel Eestisse jäänud, õnnestub ehk mõnele sappa liimida... :lol:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sa vaata kus on ajad, inimene otsib foorumis endale vannitoa ehitajat aga saab vastuseks 47 postitust millest umbes 45 postitust on täitsa teemast mööda üksteise sõimamine...........
aim179
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas aim179 »

4korda4 kirjutas:Mis sa tahad öelda, et klient peabki sinu tööriistade objektile veo ka kinni maksma? Sa ju viid need tööriistad kohe alguses objektile ja tavaliselt sinna ka töötegemise ajaks jätad, mitte ei tassi neid iga päev kaasas nagu kass oma poegi. Muidugi, kui sa just mitme objekti vahet ei jookse. Aga tavaliselt kliendid neid mitme objekti vahet jooksjaid ei tahagi omale. Klient maksab kinni need veokulud, mis kuuluvad temale ostetud materjali veoks või siis prahi ära vedu.
Tahad sa või ei aga sa nagunii maksad. Sest see on juba hinna sees.Nagu ka kauplustes käid nänni ostmas, siis seal on kaubal juba transport sees.Pea igal teenusel on transport hinna sees.Ehitusmees müüb ka teenust.

Vabandan, ei näinud, et teine leht ka seda jama täis juba. :hello:
kui oled ehitusega hädas helista 53477321 aitan nii nõu, kui ka jõuga
Kristiano
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Kristiano »

No ja siis ei ole raha "õiglast" hinda maksta ja klient peab minema panka raha laenama, tulemuseks laenuori, kes tahtis saada wc potti, kraanikaussi ja dušikabiini. Või ka kipsist karpi põllule.

Oleneb jah kuidas pappi tuleb, kui tuleb pidevalt peale on mõtekas maksta, kuid kui pead töötama kuu aega ja andma selle raha sinikraele 5 tööpäeva eest - paneb mõtlema ja tegelikult teenuse tellimisest loobuma. Ja kuna paljud ei ole hää elu peal, siis on variant võtta laenu või leppida kehvemate elamistingimustega ja aja jooksul teha isa. Viimasest variandist majandus ei võida, nii et kas pole mõtekas hindu korrigeerida või muuta paindlikuks vastavalt kliendile ja tema palgale, võimalustele. Raiuda oma ei vii ju kuhugi.
Kui ei ole raha, tee ise.
Vasta