Maja soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
terasroos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Maja soojustamine

Lugemata postitus Postitas terasroos »

Küsimus, äkki keegi seletab?
Kui alati on kivivoodritagune tuulutus olnud väga oluline, puitkarkassmaja puhul ja nüüd see suletakse või lastakse vahtu täis. Kas siis enam polegi vaja tuulutada, niiskust konstruktsiooni seest välja saada? :scratch:
Husky
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Husky »

terasroos kirjutas:Küsimus, äkki keegi seletab?
Kui alati on kivivoodritagune tuulutus olnud väga oluline, puitkarkassmaja puhul ja nüüd see suletakse või lastakse vahtu täis. Kas siis enam polegi vaja tuulutada, niiskust konstruktsiooni seest välja saada? :scratch:
See tuulutusvahe muutmine õhuvaheks kehtib ainult selllisel juhul, kui olemasolevale kivivoodrile lisatakse lisasoojustust.
Niiskus pääseb ikka välja, kuna välisviimistluse puhul kasutatakse materjale, mis ei jäta seina ummuksisse.
terasroos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Husky kirjutas:
terasroos kirjutas:Küsimus, äkki keegi seletab?
See tuulutusvahe muutmine õhuvaheks kehtib ainult selllisel juhul, kui olemasolevale kivivoodrile lisatakse lisasoojustust.
Niiskus pääseb ikka välja, kuna välisviimistluse puhul kasutatakse materjale, mis ei jäta seina ummuksisse.
Kas ma saan õieti aru, et kui on ainult kivivooder siis on vaja õhutuspilud alla ja üles jätta aga kui lisame mingit lisasoojustust siis enam ei ole vaja sest siis äkki läheb niiskus läbi konstruktsiooni :scratch: :scratch: Kas siin on mingi viga või olen mina loll.
Husky
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Husky »

terasroos kirjutas: Kas ma saan õieti aru, et kui on ainult kivivooder siis on vaja õhutuspilud alla ja üles jätta aga kui lisame mingit lisasoojustust siis enam ei ole vaja sest siis äkki läheb niiskus läbi konstruktsiooni :scratch: :scratch: Kas siin on mingi viga või olen mina loll.
Lisaoojustamine kaotab siis ju mõtte, kui külm tuul lõõtsub seina sees.
Olemasolevast vanast silikaadist, mis oli voodriks, sai lisasoojustamise tagajärjel üks sooja seina sees olev seinakontsruksiooni osa.
Tuulutusvahe tuleb ikka, aga seekord juba uue fasaadikatte ja tuuletõkke vahele.
:read:
terasroos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Aga nt. peno ja krohvi puhul ju ei tule? Tuulutusvahet.
Ma ei saa ikka oma küsimusele vastust. Võibolla pean tagasi kooli minema. Vana kool ütleb selge sõnaga, et voodritagune peab saama tuulutatud. Nüüd ütled, et kui lisame lisasoojustust vm. kihte siis konstruktsioon tuuldub läbi nende. Aga vanasti ei tuuldunud läbi poolekivi seinagi ja nüüd tuuldub läbi mitme kihi ja ka läbi selle poolekiviseina ???
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kalvis kirjutas:Kui sul on silikaatvoodritaga tuulduv õhuvahe siis jah pole sest soojustamisest tolku.

Sellise voodriga majal mitu lahendust
a) silikaatvooder maha lõhkuda ja panna kandvale seinale soojustus + välisvooder
b) silikaatvoodritagune lastakse spetsvahtu täis. Sisu lihtne- puuritakse seguvahedelt augud ja spetspumbaga pumbatakse kiirestipaisuvat vahtu täis. Pärast võid lisasoojustust juurde panna.
Milline firma teeb silikaatvoodritagune lastakse spetsvahtu täis. Sisu lihtne- puuritakse seguvahedelt augud ja spetspumbaga pumbatakse kiirestipaisuvat vahtu täis. nimelt endal maja soojustamine ees ja sellisest asjast huvitatud , kuid kust sellist firmat leida kes seda teeb.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

andreas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas andreas »

Tere! Pole kaua aega jälginud seda teemat aga vist lähiajal läheb ehitamiseks .Enda nägemus on fasadist siis selline ,et pruss 50x150 ,kivivill15cm,tuuletõkeplaat 13mm,välimuseks ,kui selliseks eeltöödeldud poolpunn laudis.

Vundamendi äär uuesti valada ja soojustada sirka 10cm penoga ,selle jaoks on vist eraldi peno?

Seest mõned seinad lisaks soojustada + kõikidesse ruumidesse ja lakke ventilatsioon

Küttesüsteem tuleb puidule.
Siis peaks see maja soojaks minema ja niiskust ei tohiks enam koguda :roll:
Hea oleks kuulda ka arvamusi :)
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

To Andreas - Seina paned sa küll vähe soojustust, normaalne villa sein algab 250 mm. Miks seest soojustad, kuhu unustasid aurutõkke, vundamendi hüdroisolatsioonid, milline sul ültse vana vundament on. Mis tähendab küttesüsteem tuleb puidule, kas radiaatorid kinnitad puidule või kütad puiduga..... Milline on sul põrandalahendus ja kuidas ta seotud, isoleeritud vundamendist.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
andreas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

dumbuser kirjutas:
Soojustuse puhul on üks pisiasi mis enamuse häid mõtteid kannika vahel saadab. See on niiskus, mis igale poole ronib. Kui seest soojustada siis tekib selline olukord, kus villa taga on jahedam ja kui niiskus sinna satub siis ta kipub seal jahedamas koha kondenseeruma. Edasi on tavaliselt hallitus või vamm või muu taoline jama. Kui sa suudad seina teha selliseks, et seal silpigi niiskust läbi ei lähe siis võib seestpoolt ka soojustada. Siis peaks see aurutõke olema enne soojustust. Väljastpoolt soojustades on see eelis, et see temperatuur, mille juures niikus kondenseerub jääb tavaliselt kivi sisse. Kuna kivi sees on õhu või niiskuse liikumine üsna väike siis jääb see kondenseerumine ära. Kui sa teed mõlemale poole soojustuse siis peab arvutusi tegema, et teada saada kus see kondenseerumine toimuma hakkab. Selliselt olen mina asjast aru saanud.

Ma soojustan vana maja mis on ehitatud silikaat tellisest tahad sa öelda ,et kui hakkan fasaadi tegema ja soojustama väljapoolt siis panen 25 cm villa?? Seest soojustan lisaks kuna siis vast ikka kindlam, ja radiaatorid kinnitan puidule jah :D ei ma ikka mõtlesin ,et ma hakkan kütma puiduga  aurutõke on selleks et niiskust peletada aga ,kui ma saan õieti aru siiis kivi majale ei ole seda vaja? või sa mõtlesid ,et kui ma seest soojustan et siis see aurutõke?
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

To Andreas. Kui sul kivimaja siis soovitan fassaadi 200 mm peno ja krohv. Aurutõket kohe kindlasti vaja , soovitan sul lugeda ennem siin foorumites käsitletud teemasi aurutõkkest, majade soojapidavusest.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

.
Viimati muutis vuuk, 08 Nov 2012, 08:15, muudetud 1 kord kokku.
andreas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mis selle peno m2 hind võib tulla? Minu meelest kas peno ei kesta vähem ,kui puit fasaad?
ja peno ei anna nii palju hingata majal? aga vanal majal ongi just vaja,et oleksid ikka loodus pärasemad materjalid?

või olen valesti aru saand :?:
Vasta