vundamendi lisasoojustus

kuidas soojustada oma elamist
jeff01
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Re: vundamendi lisasoojustus

Lugemata postitus Postitas jeff01 »

Selles et liiva asemel killustik on ei näe mina midagi halba, killustikus sellist vee tõusu vist pole nagu liivas. See, et liiv peab all olema on vist sellest ajast jäänud, kui se liiv oligi soojustuseks aga tänapäeval pole tal enam soojustusnõuet vaid on se lihtsalt odav täitematerjal. Maapinnast tõusev niiskus ongi kusagil piiril seal täite sees ja seepärast ongi parem kui põrand saab maapinnast võimalikult kõrgele kuna seda kuivem saab olema valatav põrandaplaat.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Puravik jutt ei käi sellest,et ei tohi killu peale valada,vaid sinu väitest nagu ventileeriks kild pörandaalust ,mis on absurd.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Puravik seda teemat on siin ja paljudes teistes foorumites pikalt nämmutatud,ei näe perspektiivi edasi klõbistada kui tahad ennast edasi harida näe vaeva ja otsi arvutist või mine raamatukokku või veel parem vastavasse õppeasutusse.
Seenevana
külaline

Lugemata postitus Postitas Seenevana »

Külaline (kas äkki mitte maik ?)Näedsiis nüüdsiis, jälle sama sisukas ja põhjendatud vastus - "see on absurd" - mis polegi vastus vaid subjektiivne ja emotsionaalne hinnang mille tase ja sisu iseloomustavad hästi hindajat.

maik - No pagan. Mille jaoks, siis need internetifoorumid on, kui mitte selle jaoks, et inimesed siin omavahel asju arutada saavad ja vajadusel targemate (või nende kes väidavad enese targa olevat) nõu küsida saaksid??? Ja loomulikult ootame me kõik ka tarkade inimeste käest tarku ja arukaid vastuseid - me ju kõik eeldame, et kui inimene oma ala hästi tunneb, oskab ta ka seda puudutavatele küsimustele hästi vastata. Ja iialgi ei oota me seda, et ehitusfoorum on koht kus targad peaksid küsijaid lollideks amatöörideks sõimama ja sedasi omi tunge välja elama. Tegemist pole ju ometi mingi delfi peldikuseinaga. Nii-et ehitusfoorum pole nüüd küll tarkade tempel kus rumalad oma küsimusi esitada ei võiks.

Ja küsin ikka ja jälle: Miks ikka maik'i väitel jäme killustik betoonplaadi alla mingitki ventilatsiooniefekti ei tekita, õhk ju seal ometi liigub (on võimalik liikuma panna), vastupidiselt tihendatud liivapadjale??

Paluks ka maik'i käest viiteid ja aadresse internetiavarustesse kus tema väitel on seda konkreetset küsimust pikalt ja põhjalikult nämmutatud.

Kui maik veel äkki tähele pole pannud, siis minu kasutajanimi on Seenevana, mitte aga Puravik

Ja vaatasin ka seda IGLU põrandasüsteemi. Üks hea lisaboonus mida ma asja juures märkasin on ka see, et on võimalus hiljem, pärast maja valmimist, veel vajaduse tekkides lisatorusid, kaableid jms. lihtsalt põranda alla vedada. Muidugi tuleks siis eelnevalt projekteerimise käigus põranda alla mingisugsed ligipääsuvõimalused tekitada.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Lgp.Seenevana-jämedal killul on pinnase kandevõime suurendamisel ja dreneerimisel suur roll aga õhu liikumist on praktiliselt võimatu saavutada.Ma ei tahaks nii elementaarsete asjade üle vaielda.Igludest põr.ehitamine teeb M2.hinna mõtetult kalliks,ainuke koht kus kasutada nn.iglusi oleks piirkonnas kus on kõrge "radoonioht".Sinu nn.lisaboonus näitab projekteerija pädevust.Kõik kablad ja torud peavad juba alguses paigas olema,kui pärast lisama hakkad tähendab kellegi tegemata töid. Ma olen seda meelt,"et ära anna näljasele kala -anna õng". Kõik inf.põrandate kohta on siin samas foorumis sada korda läbi nämmutatud ole mees ja otsi.
Seenevana
külaline

Lugemata postitus Postitas Seenevana »

Kõige paremagi tahtmise juures ei suuda projekteerija ette näha vajadust mis võib tekkida näiteks 10-ne aasta pärast. Või kasvõi uute tehnoloogiate arengust ja kasutuselevõtust tulevikus mis nõuavad oma lisakommunikatsioone.

Kui kalliks, siis see IGLU-dest põranda ehitamine läheb, väidad end teadvat, et liiga? Kui palju on liiga?

Tsiteerin: "....ainuke koht kus kasutada nn.iglusi oleks piirkonnas kus on kõrge "radoonioht"." Niipalju ma siiski suutsin selle kohta infot hankida, et näituseks Pärnumaal ehitab mees maja IGLU-dele ka näiteks üleujutuse kergemaks üleelamiseks. Ja muidugi ka ventilatsioon põranda alla, mis peale radooni väljatuulutamise on ka hea asi iseenesest.

Tsiteerin: "....õhu liikumist [killustikus] on praktiliselt võimatu saavutada.Ma ei tahaks nii elementaarsete asjade üle vaielda." Kus on see praktika, too näiteid, numbreid valemeid. Sinu väide, et asi on sulle elementaarne ei tähenda, et ta seda kõigile on.

Tsiteerin: "Igludest põr.ehitamine teeb M2.hinna mõtetult kalliks...." Kui endale ehitad, siis vist eriti koonerdada ei tasu. Kuigi muidugi käesoleval juhtumil seda asja IGLUDE peale ehitada oleks vist liigne.
jeff01
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas jeff01 »

Minu umbusk iglupõrandasse seisneb selles, et kui se asi saab vaalatud siis jääb raske betoonpõrand pmt tikkudele seisma :roll: Kas pole mitte nii, et kandva osa on lausa 20x väiksem kui põranda pindala? see tähendab ju 20x suuremat rõhku pinnaühiku suhtes aluskihile.....kas se kuidagi vajuma ei või hakata? Teine asi millest aru ei saa: Kuidas se põrand soojaks saab? betoon-peno-betoon? Igatahes tundub se keskmisest keerulisem ja kallim. Kui Soovitud põrand on niipalju maapinnast kõrgemal kui siin teemas ja mingeid seina konstruktsioone betooni sisse ei valata siis minu arust lihtne ja proovitud tõestatud lahendus ongi aluse täitmine kas liiva või killuga vms iganes, penoplasti paksus vastavalt rahakotile ja betoon. (Kes soovib võib ka kile ja armatuuri panna)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Tsiteerin: "....õhu liikumist [killustikus] on praktiliselt võimatu saavutada.Ma ei tahaks nii elementaarsete asjade üle vaielda." Kus on see praktika, too näiteid, numbreid valemeid. Sinu väide, et asi on sulle elementaarne ei tähenda, et ta seda kõigile on.
Selline asi on teoreetiliselt võimalik.
Ainult et see kild tuleb sul siis põhjalikult tehiskangasse mässida, et ükski kübe liiva või betooni sinna ei satuks.
Ja kild peab olema VÄGA suure fraktsiooniga.

Või mis sa arvad, et kui kallur kallutab teepervele hunniku kildu, siis võime tinglikult öelda, et tuul puhub sellest läbi?
Viimati muutis sashaobrok, 03 Dets 2008, 01:02, muudetud 1 kord kokku.
vanaema on sul veteran...
Vasta