Õliküttelt gaasile

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
khmm1
külaline

Re: Õliküttelt gaasile

Lugemata postitus Postitas khmm1 »

Pigem on ikka vist nii, et alles X aastaga teenib see süsteem end tasa ja alles siis saad hakata rahalisest säästust rääkima. ;)
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

ÕVEJuku/ÕliJuku kirjutas:Endine Õli-Juku teatab, et õlikatla vahetusest möödas täpselt 1 kalendriaasta.
Varasem õlikulu oli mitte vähem kui 4000 liitrit aastas (ca 3800 eur),
nüüd esimese aasta, 3.nov 2014-2.nov 2015 elektrikulu 10900kw (ca 1300 eur) ja Õ-V pumba tootlus 35000kw, põrandaküte ja tarbevesi.
Seega aastane Õ-V pumba kasutegur 3,21 ja rahaline sääst õli vs õv pump ca 2500 eur.
Soovitan ÕV pumpa.
Kas laristasid soojusega samamoodi kui õliajastul, nagu eespool kirjeldasid, või panid igakuised arved veidi tagasi hoidma kah?

Eelmine talv oli suht pehme.
hjk
külaline

Lugemata postitus Postitas hjk »

Vot see tundub imelik jah, et isegi sellise olematu talvega pump justkui tootis isegi veidi rohkem sooja kui varem õliga toodeti.
ÕVE-Juku
külaline

Lugemata postitus Postitas ÕVE-Juku »

khmm1 kirjutas:
ÕVEJuku/ÕliJuku kirjutas: Varasem õlikulu oli mitte vähem kui 4000 liitrit aastas (ca 3800 eur)
Varasemalt kasutati ikka ju sinist diislikütust ning selle hind tuleks u. 2400 eur. :scratch:
Kui rahalisest säästust räägid, siis räägi ka palju Õ-V peale üleminek kokku maksis.:)
Mul oli 1000l mahuti, õlihind oli ca 0,9 eur liiter Nestelt, Alexelalt või Saurexist ostes. 2400 ei ole reaalne ostuhind, kui mustalt kellegilt ei osta.
Loomulikult sääst, süsteemi vahetus oli ca 10K eur, tasuvus tuleb 4 või 5 aastat.
ÕVE-Juku
külaline

trebla kirjutas: Kas laristasid soojusega samamoodi kui õliajastul, nagu eespool kirjeldasid, või panid igakuised arved veidi tagasi hoidma kah?
Eelmine talv oli suht pehme.
Trebla, sa tegeled villaste sokkide müügiga? Soojusega laristama ... :thumbsup:

Kodus on mul endiselt mõnusalt soe, 23 toas ja sooja tarbevett kasutame mõnuga ning vastavalt soovile.
Ja sinu kurvastuseks ei keela ma perele ei sooja vett ega meeldivat toatemperatuuri valida:)
Ning kui tuleb külm talv, siis vaatame mõnuga maast-laeni akendest välja ning vestame muinasjutte :hug:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

hjk kirjutas:Vot see tundub imelik jah, et isegi sellise olematu talvega pump justkui tootis isegi veidi rohkem sooja kui varem õliga toodeti.
Päris esimeses postituses on mainitud õlikulu 4000+. See + võib vast siis üsna suur olla?
khmm1
külaline

ÕVE-Juku kirjutas:
khmm1 kirjutas:
ÕVEJuku/ÕliJuku kirjutas: Mul oli 1000l mahuti, õlihind oli ca 0,9 eur liiter Nestelt, Alexelalt või Saurexist ostes. 2400 ei ole reaalne ostuhind, kui mustalt kellegilt ei osta.
Loomulikult sääst, süsteemi vahetus oli ca 10K eur, tasuvus tuleb 4 või 5 aastat.
No kui sa varasemalt tavalist diislikütust põletasid, siis nö. oma lollus kui sinist ei kasutanud, see maksab hetkel u. 0,6 eur/l ja hinnavahe diislikütusega on alati umbes selline olnud. :scratch:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Pole kursis viimase hetke turu olukordadega, kuid kui ta isegi 0,6 €/l maksab siis paraku enam mulle müüa ei tohi? Et kas K-Komando lööb ukse sisse, käed raudu ja ajalehte pilt kui illegaalne kütja? Või on seaduslik meetod olemas ostmaks 0,6 €/l ?
khmm1
külaline

Seaduslik meetod ostmiseks võib ju olla (põllumehed ju ostavad), aga seaduse järgi seda kütmiseks kasutada ei tohiks. :?
ÕVE-Juku
külaline

khmm1 kirjutas:Seaduslik meetod ostmiseks võib ju olla (põllumehed ju ostavad), aga seaduse järgi seda kütmiseks kasutada ei tohiks. :?
khmm, jaga siis lahkesti, et kus kohast saab lasta endals 0,6 eur/l sinist kütust koju tellida ja kodustesse paakidesse lasta, või kui kohast seda varasemad abastad kõik teha on saanud?
Neste ja teiste müüjate kodudesse tarnitav kütus on kogu aeg olnud värvitud olnud. Ma ei mäleta, et millal viimati 0,6 hind oli ... (praegu see mind muidugi enam personaalselt ei puuduta).
Külaline
külaline

Pelletiga oleks kõigest 450 eur aastas rohkem kulunud. Oletame et pelletipõleti ja mahuti maksumus 2350 eur, kuna ÕV pump 10 000 eur, siis hakkab see pelletiga võrreldes ära tasuma sul alles u. 17 aasta pärast. :|
tkko
külaline

Lugemata postitus Postitas tkko »

ÕVE-Juku kirjutas:khmm, jaga siis lahkesti, et kus kohast saab lasta endals 0,6 eur/l sinist kütust koju tellida ja kodustesse paakidesse lasta, või kui kohast seda varasemad abastad kõik teha on saanud?
Neste ja teiste müüjate kodudesse tarnitav kütus on kogu aeg olnud värvitud olnud. Ma ei mäleta, et millal viimati 0,6 hind oli ... (praegu see mind muidugi enam personaalselt ei puuduta).
Praegu on hind 0,6 EUR/l aga kütta enam sellega ei tohi.
Varem (4-5 a tagasi näiteks) oli seesama sinine 0,9 EUR/l (ja veel kallimgi) . Nüüd tavaline diislikütus umbes sama hinnaga http://www.neste.ee/ee/content/hulgihind-terminalis
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Külaline kirjutas:Pelletiga oleks kõigest 450 eur aastas rohkem kulunud. Oletame et pelletipõleti ja mahuti maksumus 2350 eur, kuna ÕV pump 10 000 eur, siis hakkab see pelletiga võrreldes ära tasuma sul alles u. 17 aasta pärast. :|
Ja hakkab jälle peale mingi ära tasumise iba.
Külaline
külaline

Nii on- õhk-vesi soojuspump väga hästi ära ei tasu võrreldes pelletküttega. :jooma
PeeterP..N
külaline

Lugemata postitus Postitas PeeterP..N »

Kahjuks tõesti on tihti ÕVSP, MSP jms. puhul mängus nö. psühholoogiline faktor- hakkad ju saama soojust poolmuidu, maksad küll seadme eest veidi rohkem kui mõne muu eest, kuid see on ikkagi tühiasi võrreldes selle hiigelkasuga pärast. :lol: Kujutan ette, et kui osta XXXX kWh võimsusega päikesepaneele ja nende toodang salvestada viimase peal soojustatud XXXXXX liitri suurusesse akupaaki, siis on oma maja küte eluks ajaks TASUTA käes (suvel toodab talveks juba ette ära). Ilmselt aga pole mõtetki hakata rääkima sellise projekti tasuvusest. :hello:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Mul on üks naaber selline, kes ka koguaeg iniseb seda äratasumise juttu. Peale teist aastat ülejäänud temaga enam eriti ei suhtle. Ostab ka igasugu poolikud asju ja muudkui üritab koguaeg aga tihtipeale on lõpuks sunnitud ostma ikkagi kaks asja.
ÕVE-Juku
külaline

Kuulge pelletisõbrad, minge oma katlakütmisharrastusega mõnda muude gruppi:) Ma ei soovi elu sees mingeid saepurukotte nurka koguda ja nendega mööda majapidamist ringi tuuseldada. Veel vähem soovin ma mingeid tuhapuistamismänge teha. Tasuvusest- tehke arvutus, et kui ma ca 2500 eur aastas vs õlikulu säästan, siis saan ma seadmete tasuvuseks 4 aastat. Mingeid graanulikaste, tigusid ja kotte ma hallata ei soovi. Võib pühas rahus nädalate kaupa reisil ja muudel elunaudingutel olla. Rahas mõõtmatu vabadus ning muretus vs saepurutellimise jms katlakütmisrõõmud. Kui see teile sobib, siis tehke palun oma Pelletiarmastajate Grupp ning nautige õdusat hõõguvat katlakest ning mõnusat tossukest korstnast :good:
Normull
külaline

Lugemata postitus Postitas Normull »

Keda kotib, mida sina soovid ja mida ei soovi? :thumbsup: Võid rahulikult kütta ka elektriradikaga, veel mugavam. Aga üldiselt: vaata ka milline teema on: õliküttelt GAASILE. :lol:
Vasta