Seda ma ju räägingi, et üle-eelmine talv oli pikalt külm ja jändasin pidevalt, siis paigaldasingi järgneval suvel lisa kaabli mis masina seest puhtana hoiab ja nüüd pole siiani muresid olnud. Kui kipubki kerge jääkiht tekkima, siis saan ilma midagi tegmata jääst lahti. Karmima külmaga panin üheks ööks pumba seisma, hommikul polnud jääst midagi alles ja panin pumba taas tööle. Muidu oleks pidanud jälle sooja veega kallale minema.rokikas kirjutas:Üleeelmine talv pidin minagi tiba taga tegelema aga eelmisest ja sellest talvest küll midagi ei meenu.Ufonaut22 kirjutas: Üle-eelmine talv sulatasin 3 korda kompressori puhtaks, peale lisakaabli paigaldamist pole veega kordagi sulatanud.
Kas äkki talved tiba erinevad olnud?
Kui kütan ühe pumbaga, siis tuleb enamvähem sama hind nagu puudega küttes. Arvestada tuleb muidugi sellega, et puudevaru peaks mul nagunii ees olema. Ma peaksin omale koju kaks pumpa ostma ja siis läheb nendega kütmine juba poole kallimaks.õspiga kirjutas:Üldiselt olen nõus. Maksab ka ÕSP-iga kütmine ja mitte vähe, mingist säästuküttest siin kindlasti juttu olla ei saa. Lähiaeg toob jooksevkuludesse ja tasuvusse jälle muutusi. Tõenäoliselt aga seoses uute elektri hinnatõusude ja võrgutasude-aktsiiside kasvuga hakkab olukord erinevalt vahepealsest perioodist jälle ÕSP-i kahjuks pöörduma. ÕSP-i elektriarve kipub tänavu juba puude raha tublisti ületama. Kevadel ja sügisel soojemate ilmadega jääb kulu loodetavasti ka edaspidi mõistlikkuse piiresse. Eks ta mugavusküte ole ja sooja toa saamine nupuvajutusega lihtsalt maksab.Ufonaut22 kirjutas:Ausaltöelda ega selle pumbaga ei säästagi midagi. Jutu järgi oli küll tegu sellise masinaga mis peaaegu elektrit ei tarbigi, aga praktikas tarbib ikka päris korralikult.
Kui ühe hooaja pidevalt ainult soojuspumbaga kütta läheb põhimõtteliselt puude raha siiski ära.
Säästlik on see näiteks sügisel ja kevadel, kui temperatuur on ikka üle nulli, elektriarve on siis ikka kordi väiksem. Mugav on aga küll ja vahet eriti pole kas loobid puid ahju või maksad sama raha elektri alla. Ühesõnaga mõlemat pidi maksad ikka, tasuta ei saa midagi.