Planeedi Maa päästmine
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Planeedi Maa päästmine
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- autodidakt
Oi kuidas see lause tuletas mulle meelde, kuidas 1/6 planeedi Maa elanikest unistas ülemaailmsest kommunismist. Kui need unistajad oleks oma tahtmise saanud, oleks suurem(5/6) osa inimkonnast juba eelmise sajandi keskpaigas endale broneerinud piletid Utoopiasse. Ma väga loodan, igatsugu organitesse ennast istutanud "pehme kõrgharidusega" tegelinskid võtavad kuulda ka praktikute häält.new1 kirjutas: 12 Nov 2023, 18:24 Demokraatia üks puudustest, miski pole täiuslik, nagu ka kapitalism, teatud juhtudel saavad purulollid väga kahjulikke valikuid läbi suruda.

Lugemata postitus Postitas new1 »
Lugemata postitus Postitas new1 »
Kapitalism ja demokraatia ei olegi 100% täiuslikud lahendused, ent on parimad mida me hetkel teame. Eeldavad lõputut kasvu, mis piiratud ressurssidega tingimustes toovad kaasa varem või hiljem ületarbimise. See et sina siin mingit kommunismi ja selle järgi sirutamist näed, see on juba puhtalt sinu isiklik tragöödia ja enda vigane mõttemaailm.Urmas kirjutas: 12 Nov 2023, 19:43Oi kuidas see lause tuletas mulle meelde, kuidas 1/6 planeedi Maa elanikest unistas ülemaailmsest kommunismist. Kui need unistajad oleks oma tahtmise saanud, oleks suurem(5/6) osa inimkonnast juba eelmise sajandi keskpaigas endale broneerinud piletid Utoopiasse. Ma väga loodan, igatsugu organitesse ennast istutanud "pehme kõrgharidusega" tegelinskid võtavad kuulda ka praktikute häält.new1 kirjutas: 12 Nov 2023, 18:24 Demokraatia üks puudustest, miski pole täiuslik, nagu ka kapitalism, teatud juhtudel saavad purulollid väga kahjulikke valikuid läbi suruda.Kus kuradi kohas olid loomakaitsjad siis kui mammutid külmusid Siberi igikeltsa sisse või puudekallistajad kui Sahhara 4000 aastat tagasi hakkas kõrbestuma?
![]()
Ja olid need kaitsjad kus nad olid, fossiilne süsinik oli kenasti kindlas kohas sügaval maapõues talletunud ja nii see peakski olema, kui leiad et ahjus, siis kanna oma klappe edasi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Kust krdi kohast Sa sellist asja välja loed...siinsed iksid aga puldi taga oleksid, siis lükkaks päevapealt kõik olemasolevad heitmevabad projektid buldooseriga kokku...
Pole kordagi midagi sellist väitnud / mõelnud
Ainuke mida olen maininud on see, et palun tehke neid projekte (sh vajalik reserv, võrguehitused jms) oma rahadega
Ja konkureerige turul turuhinnaga mitte subsideeritud hinnaga või hinnaga mis ei sisalda kõiki komponente ja kaotage arvetelt üks rida
Ja laske tarbijal valida mida ta eelistab
-
- külaline
Kui kapitalism on parim mida teame siis on lõputu kasv sinna sisse kirjutatud...
Järjekordselt on jutt vastuoluline...
-
- autodidakt
Vaata, minu jaoks on looduliku valiku üheks ehedaks näiteks kasvõi see, meie amadiinid kasvatasid just hiljuti üles kena 5- pojalise pesakonna, tegid uue kurna, kus oli samuti 5 muna, milledest koorus 1 ja kõik. Kuna linnud enam pesas ei käinud, siis võtsime "sodi" pesakastist ja direktor huvi pärast tegi ülejäänud koorumata munad lahti. Kõigigis olid lõpuni arenenud looted ja vist oleks piisanud kui oleksime pistnud munad inkubaatorisse ja hakanud neid peale koorumist toitma. Ei, meie nimtame seda looduslikuks valikuks ja vahele ei seganud.
Osades maailmajagudes ja riikides oleks vaja samasugust rahvastikukontrolli poliitilat nagu tegi omal aj Hiina RV ja EU-s ei oleks mittemingisugust ülearust tarbimist. Ma ei ole seda mitte ainult ühest allikast lugenud, kuid kui hiina naisel oli juba peres olema tütreid, siis tihtipeale järgmised poetailihtsalt riisipõõlu kraavi. Kui oled pidanud eluaeg jala käima ja nad(viimase peal nutitelefonidega "sõjapõgenikud" ja kõik millegipärast erinevas vanuse meessoost isikud), et saab ka lihtsamalt vahemaid ületada, siis tahad ju kaaaa samamoodo boss olla nagu eurooplane!

-
- autodidakt

Mulle millegipärast tuli meelde hiinlaste rahvatarkus, et hiinlane ei hakka võitlema, vaid ootab senikaua kui vaenlase laip jões temast mööda ujub.

-
- külaline
See on äri ja sealjuures toetuste äri
-
- autodidakt
Ma tean seda, et roheliste sõnad ja teod on tihtipeale väga-väga teineteist välistavad või lausa pöördvõrdelised. Lihtsalt unustasin peale "peakratsimise" emotikoni lisamast oma lemmikemotikonixxx111 kirjutas: 12 Nov 2023, 21:26 Urmas - Maa päästmisega pole siin seost ja pole kunagi olnud ja pole kavaski olnud
See on äri ja sealjuures toetuste äri

MINU jaoks on rohepöörajate ideed samad jaburad nagu mõnedes poodides müüdav toode "Taimne VERIvorst". Millesse toppisid veganid aastasadu tagasi oma söödava sisu, et sellel oli ka tänapäevase, liha sisaldava vorsti kuju? Ei midagi enamat kui minu jaoks tekkivad lihtsalt küsimused, millele ei ole suutnud leida mind rahuldavaid vastuseid. Äkki olen liiga peps või ei ole tolerantne? Kui peaksin hakkama veganiks, siis nemad võiksid ka erisuste suhtes(vegantoit tekitab mul puhitusi) tolerantsed kui väljendan seda restoranilauas avalikult ja valjusti.
Kas veganid noogutavad selle peale heakskiitvalt või kirtsutavad nina ja nimetavad mind maamatsiks, teadmata, et söön ainult vegan-mahe-ökotoitu?

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
https://epl.delfi.ee/artikkel/120246931 ... -laulupeod
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Aga kuidas on võimalik laia elu tarbida, kui tegija ei teeks? Ja tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha, et järjest väiksema keskonnamõjuga tarbijatele "asju" toota. Aga "asju" peab olema tarbijatel järjest rohkem ja paremaid.
Teiseks paneb kulmu kergitama, et tänased targad protsesside juhid ja korraldajad ikka ja jälle vanad kaevud tahavad enne täis sittuda, kui uusi pole veel valmis mõeldudki, nende olemasolust rääkimata.
-
- külaline
Huvitav mis põhjusel (kapitalismis)......tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha...
PS
Mina isiklikult ei viita mingitele "süüdlastele"
Soovin vaid seda:
Ainuke mida olen maininud on see, et palun tehke neid projekte (sh vajalik reserv, võrguehitused jms) oma rahadega
Ja konkureerige turul turuhinnaga mitte subsideeritud hinnaga või hinnaga mis ei sisalda kõiki komponente ja kaotage arvetelt üks rida
Ja laske tarbijal valida mida ta eelistab
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Kapitalistlik riigikord selleks pidavat hea ja õige olemagi, et selles valitseb ja reguleerib turgu konkurents. Vähemalt koolitarkuse ja osade poliitikute väidete järgi.xxx111 kirjutas: 12 Nov 2023, 23:28Huvitav mis põhjusel (kapitalismis)......tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha...
...
Konkurents pidavat kõik kvaliteetsemaks ja ühtlasi soodsamaks tegema.
Jah, kui vaadata tegelikkust ilma silmaklappideta, siis kohati on see teooria osutunud kaheldavaks.
Aga kui vaadata uuema aja fossillkütustel töötavaid autosid, traktoreid, kütteseadmeid jne, siis CO ja muid kahjulikke heitmeid paiskavad küll taevasse silmnähtavalt vähem. Nüüd kavatsetakse see "kaev" kiirkorras täis ajada enne kui uus valmis.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Kus kohas sa seda kiirkorras tegutsemist näed? Poliitilises mõttes on tegu väga pika plaaniga. Sisepõletajate turule laskmise keeld 2035, oli esimene väga konkreetne tähtaeg ja arvestades auto elueaks nt 15a saame 2050. Kui 27a on kiirkorras, siis ...vuuk kirjutas: 13 Nov 2023, 07:17Aga kui vaadata uuema aja fossillkütustel töötavaid autosid, traktoreid, kütteseadmeid jne, siis CO ja muid kahjulikke heitmeid paiskavad küll taevasse silmnähtavalt vähem. Nüüd kavatsetakse see "kaev" kiirkorras täis ajada enne kui uus valmis.
Mõned näevad seda täpselt vastupidi uimerdamisena. Reigo Ahvena sõnadega: „Liigume rohepöördega vanaema kiirusel ja laugesse kurvi.“
-
- külaline
Oleks tulemus kõigile parem
-
- külaline
Vbl sain Su postist valesti aru...
Aga mis puutub seda:
siis see on turule sekkumise tulemus (toetused / subsiidiumid jms)...kohati on see teooria osutunud kaheldavaks...
-
- Ehitusveteran
Oh seda üle ääre ajavat suurt tarkustxxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 09:23siis see on turule sekkumise tulemus (toetused / subsiidiumid jms)...kohati on see teooria osutunud kaheldavaks...

Ma olen kuulnud, et ebaõnnestunud äriplaanid, pankrotid, pürimiidskeemid jms on turumajanduse normaalne osa. Neid juhtub pidevalt ja olenemata toetustest või subsiidiumitest.
-
- külaline
Aga kas ma olen väitnud, et eelpool nimetatud asjad pole turumajanduse normaalne osa...val kirjutas: 13 Nov 2023, 10:08Oh seda üle ääre ajavat suurt tarkustxxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 09:23siis see on turule sekkumise tulemus (toetused / subsiidiumid jms)...kohati on see teooria osutunud kaheldavaks...Kas usud tõemeeli, et see mida sa arvad ongi tegelik reaalsus?
Ma olen kuulnud, et ebaõnnestunud äriplaanid, pankrotid, pürimiidskeemid jms on turumajanduse normaalne osa. Neid juhtub pidevalt ja olenemata toetustest või subsiidiumitest.
Ma räägin hoopis millestki muust
Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
Toon kohe näiteks hoonete energiaklassid
-
- Ehitusveteran
Ma väidan, et ilma sekkumiseta saame samuti ebaefektiivseid ja ebaoptimaaalseid lahendusi, lihtsalt ühel juhul on neid rohkem.xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 10:13 Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
-
- külaline
Mina jälle väidan, et pole niival kirjutas: 13 Nov 2023, 10:56Ma väidan, et ilma sekkumiseta saame samuti ebaefektiivseid ja ebaoptimaaalseid lahendusi, lihtsalt ühel juhul on neid rohkem.xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 10:13 Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
Turg reguleerub iseenesest ja ebaefektiivsed lahendused pankrotistuvad kuna tarbija neid ei kasuta
Võtame nt BLACKBERRY...
-
- Ehitusveteran
Võtame ikka hoonete energiaklassid nagu su näide oli. Kes siin pankrotistub, kas hooned koos energiaklassidega või eraisikud, kes neis elavad?xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:01 Mina jälle väidan, et pole nii
Turg reguleerub iseenesest ja ebaefektiivsed lahendused pankrotistuvad kuna tarbija neid ei kasuta
Võtame nt BLACKBERRY...
-
- külaline
Pole midagi selle vastu - võtame nt hoonete energiaklassidval kirjutas: 13 Nov 2023, 11:03Võtame ikka hoonete energiaklassid nagu su näide oli. Kes siin pankrotistub, kas hooned koos energiaklassidega või eraisikud, kes neis elavad?xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:01 Mina jälle väidan, et pole nii
Võtame nt BLACKBERRY...
Poliitiliste direktiividega (turule sekkumisega) kohustatakse nii eraisikuid kui äriühingud kasutama mitte kuluoptimaalseid lahendusi
-
- Ehitusveteran
Ja kohe ongi nii, et kuluoptimaalseid lahendusti teha ei saa ja "kohustatakse kasutama mitte kuluoptimaalseid"? Äkki mingi lihtne näide, et rumal kah aru saaks, sest kui ma mõned head aastad tagasi omale eramut tegin, siis ei kohustanud keegi mind mitte kuluoptimaalset lahendust kasutama. Mida sa teha tahaksid, aga ei saa teha?xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:06 Pole midagi selle vastu - võtame nt hoonete energiaklassid
Poliitiliste direktiividega (turule sekkumisega) kohustatakse nii eraisikuid kui äriühingud kasutama mitte kuluoptimaalseid lahendusi
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed