Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Hea kasutaja new1! Sa ei erine oma mõttemaailma poolest mitte kuidagi kasutaja xxx111. Kui erineksid ja hooliksid planeedi Maa heaolust, ei kasutaks sa oma väljaöeldus mõtet, et kaevandused on lokaalne probleem. Kui nii, siis palun ära mine naabriga mölisema kui ta põletab oma prügitünnis plastikut- kõigest lokaalne probleem ja sul peaks olema naabriga krundi piirid paika pandud nagu on kokkuleppeliselt paika pandud riikide piirid ja hiinlaste uutest söeelektrijaamade korstnatest tulev jääb Hiina RV riigi piiridesse. ;) Kui me peame päästma planeeti Maa kõigi siinolevate elusolendite nimel, siis peaksid selle ideega ühinema kõik, mitte nii, et mõned riigid saadavad omakasu nimel teised riigid pikalt ja teistel naba kaenlaaugus. Päris nii see ka ei käi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Vene ajal ei tehtud väikestest kaevandustest mingit numbrit, kui oli vaja tee ehitada ja tee kõrval oli materjal olemas, saadeti kopad kohale ja töö läks lahti. Sellist lollust, kus materjal muldkehasse veetakse 100 km kauguselt, lihtsalt polnud võimalik korraldada. Praktiliselt igas külakeses oli oma liiva- või kruusaauk. Siis ei saanud kellegi tulla sellist andekat mõtetki, et mingil väikesel augul on globaalne mõju. Kõik olid kolhoosis ja kui palju mölisesid, võisid saada priipileti Siberi poole.
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt

new1 kirjutas: 12 Nov 2023, 18:24 Demokraatia üks puudustest, miski pole täiuslik, nagu ka kapitalism, teatud juhtudel saavad purulollid väga kahjulikke valikuid läbi suruda.
Oi kuidas see lause tuletas mulle meelde, kuidas 1/6 planeedi Maa elanikest unistas ülemaailmsest kommunismist. Kui need unistajad oleks oma tahtmise saanud, oleks suurem(5/6) osa inimkonnast juba eelmise sajandi keskpaigas endale broneerinud piletid Utoopiasse. Ma väga loodan, igatsugu organitesse ennast istutanud "pehme kõrgharidusega" tegelinskid võtavad kuulda ka praktikute häält. :beg: Kus kuradi kohas olid loomakaitsjad siis kui mammutid külmusid Siberi igikeltsa sisse või puudekallistajad kui Sahhara 4000 aastat tagasi hakkas kõrbestuma? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Kui naaber oma aeda suure augu kaevab ja sealt liiva tassib kuhugile, siis see ei mõjutagi mind, mina ei pea midagi sisse hingama ja minu hoovi ei levi sellest midagi, kui naaber aga põletab mingit sodi, siis levib see minule ja laiemas pildis kõigile üle planeedi. See ongi ka vahe, et miks see hiina seal nii palju energiat tarbib ongi just meie endi harjumustest ka, ostame sealt kõike ja isegi siinsed ettevõtted toodavad ikkagi suurema osa tooteid hiinas. Seega kui hiina teebki neid söejaamu juurde, siis samas laob ka päikesejaamu ja kui neid päikesejaamu poleks ,siis oleks lihtsalt nende võrra omakorda veel rohkem söejaamu. Vähemasti on ots lahti tehtud ja arendatakse ning liigutakse siiski vaikselt selles suunas, et hakatakse otsast vähendama fossiili põletamist, siinsed iksid aga puldi taga oleksid, siis lükkaks päevapealt kõik olemasolevad heitmevabad projektid buldooseriga kokku ja söejaamad asemele ning keegi ei mõtleks ka enam selle peale, et mismoodi see kaugem tulevik energia saamises siis nüüd välja peaks nägema.
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas new1 »

Urmas kirjutas: 12 Nov 2023, 19:43
new1 kirjutas: 12 Nov 2023, 18:24 Demokraatia üks puudustest, miski pole täiuslik, nagu ka kapitalism, teatud juhtudel saavad purulollid väga kahjulikke valikuid läbi suruda.
Oi kuidas see lause tuletas mulle meelde, kuidas 1/6 planeedi Maa elanikest unistas ülemaailmsest kommunismist. Kui need unistajad oleks oma tahtmise saanud, oleks suurem(5/6) osa inimkonnast juba eelmise sajandi keskpaigas endale broneerinud piletid Utoopiasse. Ma väga loodan, igatsugu organitesse ennast istutanud "pehme kõrgharidusega" tegelinskid võtavad kuulda ka praktikute häält. :beg: Kus kuradi kohas olid loomakaitsjad siis kui mammutid külmusid Siberi igikeltsa sisse või puudekallistajad kui Sahhara 4000 aastat tagasi hakkas kõrbestuma? :scratch:
Kapitalism ja demokraatia ei olegi 100% täiuslikud lahendused, ent on parimad mida me hetkel teame. Eeldavad lõputut kasvu, mis piiratud ressurssidega tingimustes toovad kaasa varem või hiljem ületarbimise. See et sina siin mingit kommunismi ja selle järgi sirutamist näed, see on juba puhtalt sinu isiklik tragöödia ja enda vigane mõttemaailm.
Ja olid need kaitsjad kus nad olid, fossiilne süsinik oli kenasti kindlas kohas sügaval maapõues talletunud ja nii see peakski olema, kui leiad et ahjus, siis kanna oma klappe edasi.
xxx111
külaline

Lugemata postitus Postitas xxx111 »

...siinsed iksid aga puldi taga oleksid, siis lükkaks päevapealt kõik olemasolevad heitmevabad projektid buldooseriga kokku...
Kust krdi kohast Sa sellist asja välja loed
Pole kordagi midagi sellist väitnud / mõelnud
Ainuke mida olen maininud on see, et palun tehke neid projekte (sh vajalik reserv, võrguehitused jms) oma rahadega
Ja konkureerige turul turuhinnaga mitte subsideeritud hinnaga või hinnaga mis ei sisalda kõiki komponente ja kaotage arvetelt üks rida
Ja laske tarbijal valida mida ta eelistab
Viimati muutis xxx111, 12 Nov 2023, 20:33, muudetud 1 kord kokku.
xxx111
külaline

Kui demokraatia on parim mida teame siis palun käituge oma sõnade järgi...
Kui kapitalism on parim mida teame siis on lõputu kasv sinna sisse kirjutatud...
Järjekordselt on jutt vastuoluline...
Urmas
autodidakt

Eksid, new1. Asi ei ole mitte ületarbimises, vaid et inimesed on hakanud ennast kujutama kõige kõrgema ehk loodusliku valiku ümberkujundajana. Ehe näide selle kohta on rahvastiku kasv. Need arvud on minu jaoks vist ainuke statistika, mida enam-vähem usun. Jah, loomulikult on kahju inimestest, keda hoitakse vägisi elusana ja maksan ka nende inimeste olemasolu eest, et nad saaksid siin planeedil eksisteerida, kuigi need elusolendid(inimesed) ei pruugi oma eksistentsi mõttest isegi mitte aru saada.
Vaata, minu jaoks on looduliku valiku üheks ehedaks näiteks kasvõi see, meie amadiinid kasvatasid just hiljuti üles kena 5- pojalise pesakonna, tegid uue kurna, kus oli samuti 5 muna, milledest koorus 1 ja kõik. Kuna linnud enam pesas ei käinud, siis võtsime "sodi" pesakastist ja direktor huvi pärast tegi ülejäänud koorumata munad lahti. Kõigigis olid lõpuni arenenud looted ja vist oleks piisanud kui oleksime pistnud munad inkubaatorisse ja hakanud neid peale koorumist toitma. Ei, meie nimtame seda looduslikuks valikuks ja vahele ei seganud.
Osades maailmajagudes ja riikides oleks vaja samasugust rahvastikukontrolli poliitilat nagu tegi omal aj Hiina RV ja EU-s ei oleks mittemingisugust ülearust tarbimist. Ma ei ole seda mitte ainult ühest allikast lugenud, kuid kui hiina naisel oli juba peres olema tütreid, siis tihtipeale järgmised poetailihtsalt riisipõõlu kraavi. Kui oled pidanud eluaeg jala käima ja nad(viimase peal nutitelefonidega "sõjapõgenikud" ja kõik millegipärast erinevas vanuse meessoost isikud), et saab ka lihtsamalt vahemaid ületada, siis tahad ju kaaaa samamoodo boss olla nagu eurooplane! ;) Ei taha just parasta, aga ehk nüüd aborigeensed rootslased saavad aru ka eestlaste tunnetest kui rootslased omal ajal käisid siinmail valdusi juurde hankimas ja õpetamas, et kuidas peab elama. ;)
Urmas
autodidakt

On ikka ikka kuradi eurooplastest planeedi Maa päästjad, kes tekitavad takistusi hiinlaste püüdlusele päästa planeeti Maa kliimasoojenemiset. Täiesti arusaamatu! :scratch: https://majandus.postimees.ee/7895986/h ... u-voidelda
Mulle millegipärast tuli meelde hiinlaste rahvatarkus, et hiinlane ei hakka võitlema, vaid ootab senikaua kui vaenlase laip jões temast mööda ujub.
xxx111
külaline

Urmas - Maa päästmisega pole siin seost ja pole kunagi olnud ja pole kavaski olnud
See on äri ja sealjuures toetuste äri
Urmas
autodidakt

xxx111 kirjutas: 12 Nov 2023, 21:26 Urmas - Maa päästmisega pole siin seost ja pole kunagi olnud ja pole kavaski olnud
See on äri ja sealjuures toetuste äri
Ma tean seda, et roheliste sõnad ja teod on tihtipeale väga-väga teineteist välistavad või lausa pöördvõrdelised. Lihtsalt unustasin peale "peakratsimise" emotikoni lisamast oma lemmikemotikoni ;)
MINU jaoks on rohepöörajate ideed samad jaburad nagu mõnedes poodides müüdav toode "Taimne VERIvorst". Millesse toppisid veganid aastasadu tagasi oma söödava sisu, et sellel oli ka tänapäevase, liha sisaldava vorsti kuju? Ei midagi enamat kui minu jaoks tekkivad lihtsalt küsimused, millele ei ole suutnud leida mind rahuldavaid vastuseid. Äkki olen liiga peps või ei ole tolerantne? Kui peaksin hakkama veganiks, siis nemad võiksid ka erisuste suhtes(vegantoit tekitab mul puhitusi) tolerantsed kui väljendan seda restoranilauas avalikult ja valjusti.
Kas veganid noogutavad selle peale heakskiitvalt või kirtsutavad nina ja nimetavad mind maamatsiks, teadmata, et söön ainult vegan-mahe-ökotoitu?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Korraks su verivorsti teemast välja globlaase lolluse juurde. Näide sellest, et debiilsus on muutumas elunormiks.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120246931 ... -laulupeod
Juhe teab kõike.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Mind paneb kulmu kergitama, et süüdlane oleks ikka nagu see, kes midagi teeb. Mitte need, kes muudkui tarbivad, rohkam ja rohkem ja paremini kui naaber või sõber, tuttav. Soojas tahetakse mugavalt olla küll, uhke suure autoga boosetada - vaata mind, vaata mind - tahetakse ka. Lennata lennukiga kaugele maale nautima samuti. Ikka laiemat elu tahetakse elada.
Aga kuidas on võimalik laia elu tarbida, kui tegija ei teeks? Ja tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha, et järjest väiksema keskonnamõjuga tarbijatele "asju" toota. Aga "asju" peab olema tarbijatel järjest rohkem ja paremaid.
Teiseks paneb kulmu kergitama, et tänased targad protsesside juhid ja korraldajad ikka ja jälle vanad kaevud tahavad enne täis sittuda, kui uusi pole veel valmis mõeldudki, nende olemasolust rääkimata.
xxx111
külaline

...tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha...
Huvitav mis põhjusel (kapitalismis)...

PS
Mina isiklikult ei viita mingitele "süüdlastele"
Soovin vaid seda:
Ainuke mida olen maininud on see, et palun tehke neid projekte (sh vajalik reserv, võrguehitused jms) oma rahadega
Ja konkureerige turul turuhinnaga mitte subsideeritud hinnaga või hinnaga mis ei sisalda kõiki komponente ja kaotage arvetelt üks rida
Ja laske tarbijal valida mida ta eelistab
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

xxx111 kirjutas: 12 Nov 2023, 23:28
...tegijad on ju aegade jooksul palju protsesse täiustanud, investeerinud palju raha...
Huvitav mis põhjusel (kapitalismis)...
...
Kapitalistlik riigikord selleks pidavat hea ja õige olemagi, et selles valitseb ja reguleerib turgu konkurents. Vähemalt koolitarkuse ja osade poliitikute väidete järgi.
Konkurents pidavat kõik kvaliteetsemaks ja ühtlasi soodsamaks tegema.
Jah, kui vaadata tegelikkust ilma silmaklappideta, siis kohati on see teooria osutunud kaheldavaks.
Aga kui vaadata uuema aja fossillkütustel töötavaid autosid, traktoreid, kütteseadmeid jne, siis CO ja muid kahjulikke heitmeid paiskavad küll taevasse silmnähtavalt vähem. Nüüd kavatsetakse see "kaev" kiirkorras täis ajada enne kui uus valmis.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas val »

vuuk kirjutas: 13 Nov 2023, 07:17Aga kui vaadata uuema aja fossillkütustel töötavaid autosid, traktoreid, kütteseadmeid jne, siis CO ja muid kahjulikke heitmeid paiskavad küll taevasse silmnähtavalt vähem. Nüüd kavatsetakse see "kaev" kiirkorras täis ajada enne kui uus valmis.
Kus kohas sa seda kiirkorras tegutsemist näed? Poliitilises mõttes on tegu väga pika plaaniga. Sisepõletajate turule laskmise keeld 2035, oli esimene väga konkreetne tähtaeg ja arvestades auto elueaks nt 15a saame 2050. Kui 27a on kiirkorras, siis ...

Mõned näevad seda täpselt vastupidi uimerdamisena. Reigo Ahvena sõnadega: „Liigume rohepöördega vanaema kiirusel ja laugesse kurvi.“
xxx111
külaline

Tõepoolest - palju parem oleks kui see "rohepööre" liiguks "sajaga järsku kurvi"...
Oleks tulemus kõigile parem
xxx111
külaline

@ vuuk

Vbl sain Su postist valesti aru...
Aga mis puutub seda:
...kohati on see teooria osutunud kaheldavaks...
siis see on turule sekkumise tulemus (toetused / subsiidiumid jms)
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 09:23
Oh seda üle ääre ajavat suurt tarkust :) Kas usud tõemeeli, et see mida sa arvad ongi tegelik reaalsus?
Ma olen kuulnud, et ebaõnnestunud äriplaanid, pankrotid, pürimiidskeemid jms on turumajanduse normaalne osa. Neid juhtub pidevalt ja olenemata toetustest või subsiidiumitest.
xxx111
külaline

val kirjutas: 13 Nov 2023, 10:08
xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 09:23
Oh seda üle ääre ajavat suurt tarkust :) Kas usud tõemeeli, et see mida sa arvad ongi tegelik reaalsus?
Ma olen kuulnud, et ebaõnnestunud äriplaanid, pankrotid, pürimiidskeemid jms on turumajanduse normaalne osa. Neid juhtub pidevalt ja olenemata toetustest või subsiidiumitest.
Aga kas ma olen väitnud, et eelpool nimetatud asjad pole turumajanduse normaalne osa...
Ma räägin hoopis millestki muust
Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
Toon kohe näiteks hoonete energiaklassid
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 10:13 Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
Ma väidan, et ilma sekkumiseta saame samuti ebaefektiivseid ja ebaoptimaaalseid lahendusi, lihtsalt ühel juhul on neid rohkem.
xxx111
külaline

val kirjutas: 13 Nov 2023, 10:56
xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 10:13 Turule sekkumise tulemusena saame ebaefektiivsed / ebaoptimaaalsed / mitte kuluoptimaalsed lahendused
Ma väidan, et ilma sekkumiseta saame samuti ebaefektiivseid ja ebaoptimaaalseid lahendusi, lihtsalt ühel juhul on neid rohkem.
Mina jälle väidan, et pole nii
Turg reguleerub iseenesest ja ebaefektiivsed lahendused pankrotistuvad kuna tarbija neid ei kasuta
Võtame nt BLACKBERRY...
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:01 Mina jälle väidan, et pole nii
Turg reguleerub iseenesest ja ebaefektiivsed lahendused pankrotistuvad kuna tarbija neid ei kasuta
Võtame nt BLACKBERRY...
Võtame ikka hoonete energiaklassid nagu su näide oli. Kes siin pankrotistub, kas hooned koos energiaklassidega või eraisikud, kes neis elavad?
xxx111
külaline

val kirjutas: 13 Nov 2023, 11:03
xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:01 Mina jälle väidan, et pole nii
Võtame nt BLACKBERRY...
Võtame ikka hoonete energiaklassid nagu su näide oli. Kes siin pankrotistub, kas hooned koos energiaklassidega või eraisikud, kes neis elavad?
Pole midagi selle vastu - võtame nt hoonete energiaklassid
Poliitiliste direktiividega (turule sekkumisega) kohustatakse nii eraisikuid kui äriühingud kasutama mitte kuluoptimaalseid lahendusi
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

xxx111 kirjutas: 13 Nov 2023, 11:06 Pole midagi selle vastu - võtame nt hoonete energiaklassid
Poliitiliste direktiividega (turule sekkumisega) kohustatakse nii eraisikuid kui äriühingud kasutama mitte kuluoptimaalseid lahendusi
Ja kohe ongi nii, et kuluoptimaalseid lahendusti teha ei saa ja "kohustatakse kasutama mitte kuluoptimaalseid"? Äkki mingi lihtne näide, et rumal kah aru saaks, sest kui ma mõned head aastad tagasi omale eramut tegin, siis ei kohustanud keegi mind mitte kuluoptimaalset lahendust kasutama. Mida sa teha tahaksid, aga ei saa teha?
Vasta