Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

samba kirjutas:...Loodan siiralt, et siinsed foorumi seadmete paigaldajad ei lase endale kunagi maja ehitada, sest nagu sellest loogikast vaadata ei ole omanikul objektile enne asja kui võtmed kätte antakse ja ka järelvalveametnike ei ole vaja, milleks neid veel vaja, profid ju ehitavad

Küsimus suurele ringile: Kui palju on olnud telesaateid praagilt ehitatud majadest? Kui palju on kirutud foorumites sossseppadest soojuspumpade paigaldajatest, lekkivatest seadmetest jne?

Isegi garantiiajal ei suudeta seadmel viga leida ja tagavara jupid tulevad mitte nädalad vaid lausa kuu/aasta....
Kui palkad ehitusele korraliku omanikujärelvalve, siis polegi asja. Sest omaniku suudab ehitaja igal juhul vajadusel ära lollitada.

Hoolimata sellest, et tunned ennast paigalduse juures vajaliku järelvalveametnikuna, siis mina küll ei usu, et suudad selja taga või kõrval seistes tagada selle, et torud ei lekiks.
Seda tagavad ikka õiged profi tööriistad, õiged töövõtted ja kvaliteetne toru. Oled ikka pädev neid kõiki kolme komponenti hindama ?

Varuosade saadavus ja valik sõltub seadme margist ja maaletoojast. Paigaldaja ülessanne on defekteerimise ja vigase osa vahetus. Temast ei sõltu küll kuidagi varuosa transpordi kiirus maaletooja lattu või saadavus.

Viga on kindlasti raskem leida, kui omanik ei tunnista seadme kasutamisel tehtud vigu. Näiteks eemaldab jääd ja suudab selle käigus rikkuda välisosa temperatuuri anduri. Aga ka siis aitab tavaliselt veakood.
Või üritab ratsida välisosa küttekaabli lülitust, sest tema meelest võtab see liiga palju voolu jne.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Samba
külaline

Lugemata postitus Postitas Samba »

Olen suutnud oma küsimustega siin natuke tolmu üleskeerutada. :D Ei midagi isiklikku.
Loomulikult ei istu ma paigaldajatel kukil ja veel hullem oleks kui peaks neid veel õpetama ka hakkama. Eesmärk oli teada saada kas on mingeid olulisi asju mida peaks jälgima, et neid kindlasti ei tehtaks või siis tehtaks. Mõned asjad olen foorumi temaatikatest ülesleidnud, millega on pange astutud, toon need välja:
1. Peale torude täpseks lõikamist tuleb toruotsad spetsiaalse tööriistaga üle flantsida (oli vist selline sõna), et ühendus jääks pidama. Kui kasutad lihtsalt haamri ja kruvikeeraja tehnikat, midagi pidama ei jää.
2. Torustiku vakumiseerimiseks kasutatakse spetsiaalset seadeldist ja see peaks kestma ca 15-30 min. Youtoobist tuttav 4x sussi laskmine ei ole piisav.
3. Peale vakumiseerimist käiakse spetsiaalse vidinaga ühendused üle, et kusagilt ei lekiks (hädakorral tehakse seda seebiveega, aga proffidel on selleks olemas spetsiaalne tööriist)
4. Siseosa kondetsvee äravool peab olema kaldes, et vesi saaks ära voolata.
5. Torustikud peaksid olema soojustatud, et ei kütaks ilma
6. Karbikud peaksid olema paigaldatud nii, et linnud ei pääseks soojustuse kallale
7. Läbi seina tulev auk tuleb soojustada, muidu võib siseosa andurid valesi signaale saada ja seade ei tööta õieti.

Korralikele paigaldajatele tundub see kindlasti tavaline, kuid foorumites on tulnud välja, et selliseid vigu tehakse, ma ei tea kas oskamatusest või lihtsalt pahatahtlik hooletus. Selliste asjade jälgimisega saab hakkama ka kõrgemat pilotaaži omamata. Ja samas kui selliseid vigu tehakse, siis hiljem jama kui palju.

Kui kellelgi on veel selliseid tähelepanekuid välja tuua, millega on pumba paigaldamisel eksitud/pange astutud, siis kõik tähelepanekud on teretulnud. :hello:

Kui seade paigas annan teada, kuidas kulges :wave:
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Samba kirjutas:... Mõned asjad olen foorumi temaatikatest ülesleidnud, millega on pange astutud, toon need välja:
1. Peale torude täpseks lõikamist tuleb toruotsad spetsiaalse tööriistaga üle flantsida (oli vist selline sõna), et ühendus jääks pidama. Kui kasutad lihtsalt haamri ja kruvikeeraja tehnikat, midagi pidama ei jää.
.........
Kus foorumis küll räägitakse haamri ja kruvikeerajaga toru otste tegemisest ? Loed ehk mõnda 4x4 foorumit ?

Ja Sulle vaja minevas mõõdus normaalsed torud ongi koos soojustusega paaristorud, kuigi olen näinud ka seda, kui firma on pannud konditsioneeri ülesse tavaliste poe vasktorudega (asub see üllitis Räpina linnas ja üleeelmisel kevadel oli veel täitsa olemas) Ja paigaldas tõesti üks firma, nii imelik, kui see ka ei ole.

Konks on aga selles, et on erinevaid torude tootjaid ja nad on ka tiba erinevas hinnas.
Oskad arvata, milles on eri tootjate torude kõige suurem vahe või mõne firma müüdavate torude puudus või teise eelis?

(Aga tegelikult pole vaja arvata, sest saad ikka selle toru, mis paigaldajal parasjagu olemas ja kaasas on )

Toru otsa valtsijaid on samuti väga mitmes hinnaklassis. Kallimad tublisti üle paari tuhande krooni ja odavaimad kallimast oma 10x odavamad.
Kas saad nüüd pilgu peale visates või kõrvalt jälgides vahet tehtud, kui hea või kalli tööriistaga on tegu ?

Ja ükski riist ei tee midagi ise, kõige tähtsam komponent on ikka töömees ise. Kuidas teda plaanid hinnata ?

Ma arvan siiski, et pole võimalik kontrollida protsessi, mis Sinust ei sõltu. Saad valida ainult firma ja edasi taandub asi heale õnnele ja õigele valikule.

Teine võimalus, et teed protsessi endale algusest lõpuni selgeks ja paigaldad ise. Siis tead, keda vajadusel kiruda.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aare »

To Samba
Kindlasti ärritab ostjat tegelikult kõige enam olukord, kui seade ei taga tema oodatud lootusi.
Mingi võimalus valitud seadmes pettumises on variant, et paigaldustööd tehti kehvasti. Sagedamini on aga põhjuseks see , et valiti “ best of cheapest” - kas seadme või paigalduse ja lisatarvikute osas.
Googeldage veidi meie paljude kliimafirmade kodulehekülgi ja vaadake milliseid seadmeid pakutakse teie kodule. Kas on lootust saada ka parima soojustusega majas küllaldast kütet -5….-15C välistemperatuuri vahemikus seadmetelt, mis annavad neis tingimustes tegelikult 1,5-2 kW soojust ja promotakse, et sobivad 100m2 ja veel enama suurusega maja m2 kütteks. Neis tingimutes saadav küttevõimsus (paljude mudelite puhul ka COP) võrdub ca 10 euri maksva soojapuhuriga. Enne ostu uurige/küsige valitud mudeli kohta täpsemat infot küttevõimsuse ja COP kohta meie kliimale omastes talvetingimustes 7-8 kuu pikkuse kütteperioodi jooksul..
Talveoludes on ÕSP sobivuse hindamiseks selline odav võimalus, et ostate või laenutate paariks päevaks 1,5-2 kW küttevõimsusega otse-elektritarbimisega soojapuhuri (1-2 tk). Pange see küttevõimsus üheks-kaheks ööpäevaks eeldatavasse ÕSP siseosa asukohta puhuma ja saate otsustada, kas selline küttevõimsus/-väljutus teile sobib.
Valige firma, kelle esindaja on valmis enne paigaldust kliendiga kohtuma ja sobiva masina/paigalduskoha teema korralikult läbi arutama – see on hoopis tähtsam, kui Insatall-manuaali käes hoides paigalduspoiste tööde käiku uurides- puurides oma neti-tarkusi jagada. Nad (alltöövõtjad) võivad ka solvuda ja veel omapoolse tügna keerata. .
Samba
külaline

Lugemata postitus Postitas Samba »

Kus foorumis küll räägitakse haamri ja kruvikeerajaga toru otste tegemisest ? Loed ehk mõnda 4x4 foorumit ?
Haamer ja kruvikeeraja oli piltlik väljendus :lol: Ei ole eriline foorumites hängija, pole sellist aegagi. Kuid kui midagi otsida, siis sellised foorumid on väga asjalikud.
Teine võimalus, et teed protsessi endale algusest lõpuni selgeks ja paigaldad ise. Siis tead, keda vajadusel kiruda.
Sellega saaksin kindlasti hakkama, kuna ei ole päris sosssepp (enesekiitus viib küll upakile, kuid siiani olen kõikide ettevõtmistega omaljõul + sõprade abi hakkama saanud). Tuleb küll odavam, kuid kaob garantiiaeg.
Ma arvan siiski, et pole võimalik kontrollida protsessi, mis Sinust ei sõltu. Saad valida ainult firma ja edasi taandub asi heale õnnele ja õigele valikule.
Toode ja firma valitud. Kasutades googeldamise imelist võimu ja krediidiinfot, siis ei leidnud ühtegi mustaplekki nii firma kui ka paigalduse kohta. Loodame, et mina ei ole esimene ja ka minul sujub paigaldus probleemideta, kuid kuna olemas oli Murphy oma seadustega, siis mine tea....
Googeldage veidi meie paljude kliimafirmade kodulehekülgi ja vaadake milliseid seadmeid pakutakse teie kodule. Kas on lootust saada ka parima soojustusega majas küllaldast kütet -5….-15C välistemperatuuri vahemikus seadmetelt, mis annavad neis tingimustes tegelikult 1,5-2 kW soojust ja promotakse, et sobivad 100m2 ja veel enama suurusega maja m2 kütteks. Neis tingimutes saadav küttevõimsus (paljude mudelite puhul ka COP) võrdub ca 10 euri maksva soojapuhuriga. Enne ostu uurige/küsige valitud mudeli kohta täpsemat infot küttevõimsuse ja COP kohta meie kliimale omastes talvetingimustes 7-8 kuu pikkuse kütteperioodi jooksul..
Talveoludes on ÕSP sobivuse hindamiseks selline odav võimalus, et ostate või laenutate paariks päevaks 1,5-2 kW küttevõimsusega otse-elektritarbimisega soojapuhuri (1-2 tk). Pange see küttevõimsus üheks-kaheks ööpäevaks eeldatavasse ÕSP siseosa asukohta puhuma ja saate otsustada, kas selline küttevõimsus/-väljutus teile sobib.
Seade saigi valitud 2x suurema ruutmeetrite pinna oma ja mitte odav vaid just üks kallimatest ja tuntud brändi toode. Kuna seda olen õppinud omast kogemustest, et odav kaup on odav kaup ja ega sellel kestvust ei ole. Hetkel kütab antud ruumi 2kw elektri radikas ja isegi -30 ei olnud toas külm, kuid elektrit läks nii mis mühises ja raha arve peal vähenes nagu kevadine lumi :cry:
Valige firma, kelle esindaja on valmis enne paigaldust kliendiga kohtuma ja sobiva masina/paigalduskoha teema korralikult läbi arutama – see on hoopis tähtsam, kui Insatall-manuaali käes hoides paigalduspoiste tööde käiku uurides- puurides oma neti-tarkusi jagada. Nad (alltöövõtjad) võivad ka solvuda ja veel omapoolse tügna keerata. .
Õige tähelepanek :good: Seda olen teinud ja kohtunud ka paigaldajaga, kellega arutasime läbi kuhu tuleb minul elektripistik vedada, kuhu oleks kõige parem sise ja välisosa paigaldada ja ka nendepoolne kinnitus, et antud toote võimsusest (nii kütmisel kui jahutamisel) piisab ja see on päris suure varugagi.
Insatall-manuaali käes hoides paigalduspoiste tööde käiku uurides- puurides oma neti-tarkusi jagada. Nad (alltöövõtjad) võivad ka solvuda ja veel omapoolse tügna keerata.
Seda ei hakka ma kindlasti tegema :!:

Minule oli sellest foorumist igatahes palju abi. Tänud :wave:
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Re: Fujitsu uued mudelid 2011

Uute Fujitsu 2011 a mudelite kohta leiab ingliskeelset infot : http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... lu_eng.pdf
ja vene keeles : http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... lu__ru.pdf
Tootekataloog 2011: http://issuu.com/summer2010/docs/fj_kat_2011
Fujitsu ASYG09LT ja ASYG12LT sobivad ilmselt paremini meie põhjamaisesse kliimasse, kui varasemad mudelid: nominaalne küttevõimsus säilib -7C-ni ja tootja lubab seadet kasutada -20 C välistemperatuurini.
Viimati muutis aare, 14 Mär 2011, 11:59, muudetud 1 kord kokku.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas põrr »

Samba kirjutas: 7. Läbi seina tulev auk tuleb soojustada, muidu võib siseosa andurid valesi signaale saada ja seade ei tööta õieti.
Selles väites julgen mina küll kahelda. Ütleme kui sul on paigaldusjärgselt neid isolatsiooniga paaristorusid välisseinal karbiku sees jooksmas näiteks viie meetri jagu ja väljas on -15C külma, kas keegi väidab seda, et pump ei tööta siis korralikult?
Pumba tootjad annavad enamasti maksimaalseks torustikku pikkuseks 9-12 meetrit ja kuskil pole nõutud, et torustik peaks jooksma paksu vildikihi sees või lausa laudise all.
Või pead sa seda silmas, et läbiviigu august tuleb nagu kotiga külma ja seetõttu arvab siseosa, et ruum on tegelikkusest oluliselt külmem ja seade mühiseb täisvõimsusel?
Kuna minu korteril on ventilatsiooniavad otse läbi seina, siis ühest sellisest sai ka need isoleeritud paaristorud läbi toodud ning enne seda talve st peale kahte aastat õsp kasutamist täitsin ava kivivillaga kuna külma sealt mingil määral tuli. Varasemalt oli avas lihtsalt üks suurem kilekott täiteks sees ja tapeet peal. Pole küll mingeid erinevusi õhksoojuspumba töös täheldanud, kas läbiviik oli varem nö alasti või nüüd siis kivivilla sees sel talvel.
Kasutaja avatar
rmati
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rmati »

Räägitakse avast läbi välisseina mis paremal all siseosa taga s.t. torud otse läbi seina. Kui ava seal soojustamata siis võib mõnel mudelil andureid lollitada küll.
Üle 5 meetri ei soovita väljast torustikku vedada küll kui võimalik. Mida vähem õues seda parem ( muidugi mingid pained peavad jääma , ei soovita otse august kohe kraanidesse). Sest ei karbik ega ka lisaisolatsioon ei suuda energiakadusid vältida kui õues pakast - 15 ja rohkem.
samba
külaline

Lugemata postitus Postitas samba »

Jah, ma mõtlesin seda, et väljast soojustamata august tuleb pahinal külma õhku, mis siseosa anduri lolliks ajab. See teema käis siin kusagilt läbi, kellelgi oli pandud siseosa niimoodi,et väljast tuli külma õhku ja ajas siseosa anduri lolliks. Vea otsinguks kulus väga palju aega ja vaeva. Lihtsalt jäi selline apsakas silma.

Niimoodi siis, natuke ka endast. Pump (MSZ -FD25VABH) paigas. Paigaldaja kohta jagan ainult kiidusõnu. Paigalduse kvaliteet oli hea, midagi ei paigaldatud rohmakalt või kiirustades, ühendused, karbikud, pistikud jne. Tundis oma tööd, oli hea suhtleja ja omas kõiki selliseid tööriistu, mis siin sai eelpool välja toodud. Paigaldaja oli küll venelane, kuid rääkis väga perfektselt eesti keelt :good: Tänu sellele oli meie omavaheline suhtlus probleemideta, kuna enda vene keele oskus on alla igasugust taset :(

Pump sai tööle pandud, ja paarikümne minutiga tõstis ruumi temp 16lt 24ni. Õues oli paar kraadi sooja. Kokkuvõttes olen tootega ja selle paigaldajaga väga rahul. Hetkel kõik töötab. Loodame, et niimodi jääbki :beg:
peebuste
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas peebuste »

Kui juba tegijat kiita, siis ehk ka mõni kontakt - oleks temalgi kasu ;)
samba
külaline

seadme sain http://www.estkliima.ee Aleksei 6825765
Paigaldaja Roman oli Estkliima poolt. Tema kontakti ei hakka siin välja tooma, arvatavasti tegemist isikliku mobiiliga.
tarbija kaitse
külaline

Lugemata postitus Postitas tarbija kaitse »

samba kirjutas:
seadme sain http://www.estkliima.ee Aleksei 6825765
Paigaldaja Roman oli Estkliima poolt. Tema kontakti ei hakka siin välja tooma, arvatavasti tegemist isikliku mobiiliga.
Hea, et rahul! Hindadega bluffib Estkliima (Eesti Kliima OÜ) aga täiega. Kodulehel on atraktiivsuse mõttega üles pandud imenumbrid ja selles süüdistatakse IT-mehi. Telefoni teel saab mingi umbmäärase hinnapakkumise, mis on kodulehel esitatust poole suurem. RUSSIAN WAY OF BUSINESS :cool:
samba
külaline

Kodulehepeal on jah neil mingid ime hinnad, sellise hinnaga oleks kohe kaks tükki võtnud :lol:
Mina lihtsalt võtsin kindla toote, siis googeldades firmad kes seda pakuvad ja neilt siis pakkumise ning nemad pälvisid minu tähelepanu.
Üle 5 meetri ei soovita väljast torustikku vedada küll kui võimalik. Mida vähem õues seda parem ( muidugi mingid pained peavad jääma , ei soovita otse august kohe kraanidesse). Sest ei karbik ega ka lisaisolatsioon ei suuda energiakadusid vältida kui õues pakast - 15 ja rohkem.
Eelnevas lõigus on räägitud energiakadudest, siis minul tekkis väike küsimus. Torustik peaks olema soojustatud, et energia kadu oleks väiksem. Kuid välisseadme juures on need vaskkraanid, mida ei soojustata ja ka toruotsad on mõne cm pikkuselt haljad. Selle väliseadmel on küll mingi kaan neil peal, kuid kas neid ei peaks soojustama kuidagi :scratch: või on see kadu nii väike, et pole oluline neid soojustada :scratch: või siiski peaks seda koduste vahenditega (vill, penoplast) proovida soojustada?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

tarbija kaitse kirjutas: Telefoni teel saab mingi umbmäärase hinnapakkumise, mis on kodulehel esitatust poole suurem. RUSSIAN WAY OF BUSINESS :cool:
Kui Lasnamäe turul paneks kartulikilole hinnasildi 5kr ja maksmisel küsiksin 10, saaks vist baabadelt ilgelt kolki -
in russian way :blackeye:
pump sisse välja madalamatel temperatuuridel
külaline

Lugemata postitus Postitas pump sisse välja madalamatel temperatuuridel »

Soovides enda õhksoojuspumpa erinevate temperatuuridega kasutada, ehk siis +10, teatas minu paigaldaja, et see olla lubamatu katse mis katkestavat garantii. Kui ma lähen pikemaks ajaks kodunt ära ja tahan et minu äraolekul seade hoiaks toas +10 (+12 , +15) , siis see olevat normaalne, kui pump pidevalt sisse välja lülitub. Kui ma tavatemperatuuri juures +20 panen +10 ja lähen ära kodunt, pump ei kavatsegi oodata et toas läheks temperatuur +10, vaid hakkab ennast sisse ja välja lülitades kütma +10 soovitud temperatuuriga +20 tuba , ka siis ku ipanen erinevaid madalamaid temperatuure kui seni toimib ta sisse välja lülitamisega kuni ruum saavutab +10 (+12, +15 mida ma tahan), aga ka edasi jääb imekikku sisse väljalülitamisstüklisse, lülitab ennast sisse sooja puhuma, kuigi mul seda enam vaja ei ole - selle asemel et oodata, kuni toas saavutab selle temeperatuuri, mida ma oleks soovinud et ta hoiaks. Ja ühe väga lugupeetud firma esindaja väidab et see on normaalne ja on seda juba pikemat aega väitnud ja kui ma üritan saada talt selgust et kas ikka tõesti on normaalne, annaks teistele ka teada et nende toode nii käitub, siis lubab et mind ei teenendata kuna ma üritavat enne garantii lõppu endale soodustusi väljapressida. Kas kellegi on olnud analoogsedi probleeme?
Külaline
külaline

pump sisse välja madalamatel temperatuuridel kirjutas:Soovides enda õhksoojuspumpa erinevate temperatuuridega kasutada, ehk siis +10, teatas minu paigaldaja, et see olla lubamatu katse mis katkestavat garantii...
Ei saa küsimisest aru, kas tahate seadmele garantiiteenuse jätkumist või soovite oma mõttekäigule foorumi toetust :scratch:
Kui soovite, et seadme garantii kehtiks, peate järgima paigaldusfirma tingimusi ja soovitusi - isegi siis, kui need ei meeldi või tunduvad irratsionaalsed :cry: Protesteerida võite (tarbijakaitsesse jne) juhul, kui müüja edastas enne ostu eksitavat või valeinformatsiooni müüdava kauba (sh selle garantiitingimuste) kohta.
tkko
külaline

Lugemata postitus Postitas tkko »

pump sisse välja madalamatel temperatuuridel kirjutas:ka siis ku ipanen erinevaid madalamaid temperatuure kui seni toimib ta sisse välja lülitamisega kuni ruum saavutab +10 (+12, +15 mida ma tahan), aga ka edasi jääb imekikku sisse väljalülitamisstüklisse, lülitab ennast sisse sooja puhuma, kuigi mul seda enam vaja ei ole - selle asemel et oodata, kuni toas saavutab selle temeperatuuri, mida ma oleks soovinud et ta hoiaks.
Saan aru, et siiski saabub soovitud temperatuur. Soojuspump (kompressor) töötab voolu sageduse astmelise muutmisega, ilmselt on ka kõige väiksem aste küllalt võimas, et tundub sooja puhumisena. Igal masinal on oma algoritmid (kui kaua ja mis temperatuuril mis sagedusega töötab jne), mida muidugi müüja (ka maaletooja) tavaliselt ei avalda või halvemal juhul ei teagi.
Loogiš
külaline

Lugemata postitus Postitas Loogiš »

Kui toas soe aga lähen välja ja panen madalamale temperatuurile. ÕÕSP peaks loogiliselt töötama niikaua ventilaatorina, ilma et voolu võtaks soojenduse jaoks. Kui temp jõuab soovitud tasemele, siis hakkab vajalikku sooja andma.
Kas ÕÕSP-d ei tööta loogiliselt?
Vahur202
külaline

Lugemata postitus Postitas Vahur202 »

Tere

Ei hakka uut teemat tegema ja postitan oma küsimuse siia samma.

Plaanis on korterisse osta konditsioneer või õhksoojuspump. 'Või' sellepärast, et eesmärk on tegelikult ainult kevadest kuni sügiseni korterit jahutada. Kütmiseks pole vajadust. Muu olen ma endale juba enam-vähem selgeks teinud, nii et lõppfaasis oleks vaja otsustada, mis firma/brändi juurde jääda. Minu jaoks on oluline müratase ja töökindlus. Vajadusel varuosade lihtne kättesaadavus. Nadi oleks kui peale talve seade tööle panna ja selgub, et midagi on katki ja siis oodata mingit juppi mitu kuud ja siis avastada, et käes on september ja jahutada pole vaja enam midagi.

Praegu olen ma välja valinud kaks mudelit:
1) Midea MSR1-12HRN1 http://www.abckliima.ee/Default.aspx?mi ... =19&id=517
Mideast siin foorumis eriti ei räägita. Kas sellepärast, et tegu pole mainimistväärt firmaga?

2) FUJITSU ASYA12LGC/AOYR12LGC +10°C ARCTIC http://www.abckliima.ee/Default.aspx?mi ... =49&id=543
Peale suuresti selle teema läbi lugemist - eriti lõpupoole - tundub, et Fujitsu pole ka just kõige parem valik. Saan aru, et osadel on probleeme müriseva välisosaga, teisel varuosade saamisega...

Lisaks küsiks arvamust, kas oleks mõttekas oodata, millal Fujitsu uued mudelit Eestisse jõuavad? On aimu kellelgi, kas hinnad on neil umbes samas klassis nagu praegu? Ja kuna neid meil müüma hakatakse?

Ning lõpuks, kas välisseadme soojenduse jms, mis on see nö talvevarustus, saab kuidagi välja lülitada? Või on ta ka suvel vaikimisi koguaeg sees ja võtab elektrit?

Kui peaks tekkima küsimus, et miks just need kaks firmat, siis ma arvan, et Mitsubishi või Toshiba oleks minu jaoks natuke liiast. 1300-1500 € välja käia sellepärast, et aastas 4 kuud jahutust kasutada... Sutsu nagu palju...

Aitäh.
kiss
külaline

Lugemata postitus Postitas kiss »

[quote="pump sisse välja madalamatel temperatuuridel"]Soovides enda õhksoojuspumpa erinevate temperatuuridega kasutada, ehk siis +10, teatas minu paigaldaja, et see olla lubamatu katse mis katkestavat garantii.
Vaata K-RAUTA poest saad 400-500 masina ja lisandub paigaldus.
Külaline
külaline

kiss kirjutas: Vaata K-RAUTA poest saad 400-500 masina ja lisandub paigaldus.
400-500seid ja odavamaidki "masinaid" saab pea igast kliimafirmast :yahoo:
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Vahur202 kirjutas: Plaanis on korterisse osta konditsioneer või õhksoojuspump....
Peale suuresti selle teema läbi lugemist - eriti lõpupoole - tundub, et Fujitsu pole ka just kõige parem valik. Saan aru, et osadel on probleeme müriseva välisosaga, teisel varuosade saamisega...

Lisaks küsiks arvamust, kas oleks mõttekas oodata, millal Fujitsu uued mudelit Eestisse jõuavad? On aimu kellelgi, kas hinnad on neil umbes samas klassis nagu praegu? Ja kuna neid meil müüma hakatakse?

Ning lõpuks, kas välisseadme soojenduse jms, mis on see nö talvevarustus, saab kuidagi välja lülitada? Või on ta ka suvel vaikimisi koguaeg sees ja võtab elektrit?
Kui soov ainult jahutada, siis leiab kindlasti 500-600€ hinnaga (sis. paigaldust) ON-OFF konditsioneeri Midea, Alpic Air jt markide seast. Fujitsu ASYA12LGC hind kujuneks paarsada € kallimaks, aga tegu on inverterseadmega, mis sobib ka talviseks kütteks ja mille siseosa müratase madalam. Varuosadega pole üldjuhul probleemi, kui õige paigaldusfirma valida. Suvisel töötamisel (eriti meie kliimas) pole rikked kuigi sagedased.
Fujitsu LGC mudelil on müraprobleem peamiselt seotud sellega, et välisosa on liiga kompaktseks tehtud ning kompressor, separaator ja torustik vaheseinale liiga lähedale pööratud. Kui neid ümbritsevad vildist müratõkked niiskuvad ja jäätuvad, hakkab kompressori vibratsioon vaheseinale ja kogu korpusele kanduma. http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... _compr.jpg
Veidi suurema välisosaga seadmetel on kompressoriga ühenduv torustik külje pool (vaheseinast kaugemal) ja sellist olukorda nii lihtsalt ei teki. Parem on ka mürasummutuse materjali kvaliteet. Vt võrdluseks mitsut:
http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... _compr.jpg
Need vildist müratõkked saab asendada vett mitteimava helisummutava materjaliga ja siis pole masinal vigagi. Jää liigsel kogunemisel võib välisosa müra tõusta teistelgi ÕSP mudelitel.
Fujitsu uued mudelid peaks müügile tulema juunis-juulis. Venemaal neid juba pakutakse, aga hinnad on üsna soolased: Fujitsu ASYG12LT 1900€ ja ASYG12LU 1500€ , samas kui ASYA12LG 1000€. http://www.conditionery.ru/catalog/5/57/
Talvevarustuse lülitab termostaat plusskraadidel välja, nii-et suvel sellele küttekehale raha ei kulu.
Vahur202
külaline

Lugemata postitus Postitas Vahur202 »

Aare, aitäh sisuka vastuse eest!

Aga ikkagi, kumba eelistada? Hetke pakkumiste juures tuleks Fujitsu 165€ kallim. See kulu on minu jaoks aktsepteeritav, kui tegu on hea seadmega. Fujitsu toetuseks räägib see, et ta on inverter, väiksema müraga, tarbib vähem elektrit, Jaapani toodang. Midea kasuks räägib ainult hind... või?
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Vahur202 kirjutas:Aga ikkagi, kumba eelistada? Hetke pakkumiste juures tuleks Fujitsu 165€ kallim. See kulu on minu jaoks aktsepteeritav, kui tegu on hea seadmega. Fujitsu toetuseks räägib see, et ta on inverter, väiksema müraga, tarbib vähem elektrit, Jaapani toodang. Midea kasuks räägib ainult hind... või?
Kui see hinnavahe aktsepteeritav, siis pole kahtlust, et Fujitsu on parem valik (EER 3,8; siseosa müra min 21dB; vajadusel võimalus kütta jne). Midea mudelit kasutatakse eelkõige jahutuseks ja seepärast pole tema kohta ka erilist kriitikat. Vahel on meil suvekuumust ju vaid paari nädala jagu. Viimased talved (tuisud, kõva pakane) on ÕSP-dele küllaltki rasked olnud ja sellest siis mõnedel tekkinud probleeme. Mõjutab seegi, et Fujitsu meil viimastel aastatel enimmüüdud kaubamärk - tegelikult pole rikete % teistest suurem.
Külaline
külaline

Aitäh, Aare.

Nüüd veel üks selline spetsiifilisem küsimus. Elan Tartus ja millist paigaldajat peaks eelistama? Siin foorumis on palju juttu, et tuleb valida kogemustega paigaldusfirma (kel on vajalikud mõõteristad jms) aga keegi ei maini ühtegi nime. Aga äkki leidub mõni julge, kes julgeb mõnd firmat soovitada???
Vasta