Mis on juhtunud tööhindadega.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Mis on juhtunud tööhindadega.

Lugemata postitus Postitas entu »

umbes keskel peaks olemagi praegune hinnatase
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

hinnad-külaline küll ilmselt liialdab meelega selle numbrijoru pikkusega, üritades manipuleerida ja hindu oma kasuks kujundada. Samas, võimalik, et hinna erinevuse ulatus peab isegi paika. Kuid, et oleks ülevaatlikum ja need numbrid meile rohkem kõneleksid, ehk oleksid asjatundjad nõus postitama siia samasse ka nende tööde teostamiseks kuluva aja M2/tunnis. Siis on hea analüüsida, mida üks või teine hind võib sisaldada.

Kahjuks, siin jällegi ei loe välja, kas soovitakse töötajat töölepingu mõistes, või ettevõtjat, kes on ise maksukohuslane. Seda võiks hinnad- külaline täpsustada.

Maalritöö on käsitöö. Maalritöö on oskustöö. Hinnad peavad olema mõistlikud. Kui ehitaja tegutseb omaette ettevõtjana, täidab ise maksumaksjana maksukohustused. Kannab kulusid oma töövahendite, tööriiete ja muu näol, mis tööga kaasneb. Alles seda kõike arvesse võttes saaks otsustada, milline hind saab olla mõistlik. Arvan, et normaalne oleks kui keskmine oskustööline keskmise töötempoga teeniks vähemalt keskmise palga. (arvestatuna maha kulud ja juurde sotsiaalmaksu, käibemaksukohusluse korral ka käibemaksu))
Ja muidugi peaks hind sõltuma ka kvaliteediklassist.
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

Vuukkirjutas: Kuid, et oleks ülevaatlikum ja need numbrid meile rohkem kõneleksid, ehk oleksid asjatundjad nõus postitama siia samasse ka nende tööde teostamiseks kuluva aja M2/tunnis. Siis on hea analüüsida, mida üks või teine hind võib sisaldada.
Hea oleks aga enamik hoiab paraku enda teada või hakkavad rääkima kasumist, üldkuludest, transpordist, maksudest. Seda saab hiljem juurde arvestada ja EKE-Noras on sees ainult ajanorm, materjal, lisamaterjal, väikemehhanismid, tehnika (tööde teostamiseks vajalik mitte transport ) tunnitasu.
Et kui kipspindade pahteldaminse ja värvimise ajanorm kokku on näiteks 0,8 tundi ja tunnitasu 80eek/tund siis 1m2 hind 64 eeku.
Selle järgi 8 tunnise tööpäevaga 10m2, töötasu päevas 640eek ja kuus 12 800. Keskmine Eesti palk keskmisele maalrile, kui teeb nobedamalt teenib rohkem. Kui läheb 2* kauem aega teenib 2* vähem või peab uue töökoha otsima.
Siia nüüd tulevad muud kulud otsa:maksud, transport, ..........võib liita, korrutada.....
hinnad
külaline

Lugemata postitus Postitas hinnad »

vuuk kirjutas:hinnad-külaline küll ilmselt liialdab meelega selle numbrijoru pikkusega, üritades manipuleerida ja hindu oma kasuks kujundada.
tere. vuuk ilmselt kõneleb sellest millest tal endal aimu ei ole. Tänase seisuga on mul postkastis 8 hinnapakkumist lisaks, kui vuuk tõesti nii umbusklik on siis võib ta ju küsida nende käest kes hiljaaegu on samuti taolise töö kuulutuse avaldanud või panna ise mõni sarnane kuulutus üles ja vaadata palju ning milliseid pakkumisi talle laekub. Oma kuulutuses otsisin ma maalritööde tegijat, küll ei täpsustanud kas firmat või eraisikut, minu jaoks pole see väga oluline, oluline on, et töö saaks tehtud mulle rahuldava hinna ja kvaliteediga. valdav enamus pakkujaid olid eraisikud, firmad tõin ka eraldi välja. Firmade pakkumistele lisanduks veel 18% käibemaks. Nüüdseks olen mingi valiku juba teinud ja ka tegijatega ühendust võtnud, edaspidine näitab kuidas sujub.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

:(
Viimati muutis vuuk, 14 Veebr 2009, 12:01, muudetud 1 kord kokku.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ja lisaks,
hiljem suur halamine, et ehitajad on kõik käkikeerajad. (muig)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mul sõber otsis kipsimeest ja maalrit.Pöördus minu poole, sest teadis, et tegelen(sin) sellega.Kokku mingi 180m2.Soovitasin tal parem kuulutuse panna, sest minul on hind alla mille ma lihtsalt ei tee.Kipsseinad alates 100kr/m2,ripplagi 100kr,maalerdus sinna peale alates 80kr/m2.Alla nende hindade lihtsalt ei tee ja jutul lõpp.Parem keeran autorooli,olen kuskil turva või teen midagi muud 10 tonni eest. Soovitasin pullipärast tal panna hinnaks 30kr/m2 nii kipsi ja maalerduse eest. Ja kus hakkas tulema tegijaid. Minul jäi karp lahti,sest nende hindadega ei teeni söögi rahagi. Õllejoomise ja bensiini ostmise võib üldse ära unustada.Korterist koli ka välja. Kes soovib nende hindadega omale töömehi,siis palun väga.Siin nad on:
elts85@hot.ee 56174420,reklama@hot.ee maaler ja kipsimees
58320333 Aleksandr, marko.vichterstein@mail.ee 57414774 või 57809030 Marko, frotkin@hotmail.com, 55 940 259 Aleksandr sasj@rambler.ru, pixa@hot.ee, ehitame09@hot.ee
Rohkem ei viitsi neid välja tuua.Seega ärge ilkuge, vaid pakkuge meestele tööd :yahoo:

,
ajuhiiglane
külaline

Lugemata postitus Postitas ajuhiiglane »

hdi128 kirjutas:Tere jälle. Peale mitmete objektide ülevaatamist on tekkinud selline küsimus nagu pelakirjas. Siia võiks ka keegi kirjutada oma naljaktest hinnapakkumistest või olen mina ainuke kes sihukeste asjade pelae satub. Näide selline et Harjumaal kosel ole välja pakkuda maja kipsitamine ja maalerdamine. Tegin ka oma hinnad ära ja oh imestust . Kutsutigi vaatama ja vestlema. Pinda päris palju ~380m2. Sellisele tööle oli tulnud 125 pakkumist. Kipsipaigalduse hinnad algasid 15.- m2 eest(karkass+vill+kips) ja seda nii lakke kui ka seina. Maalerduse hinnad(osaliselt lauspahtel, kipsi pahteldamine kuni lõppvärvini oli hinnad alates 25 :scratch: .- m2 eest) siis küsitigi et kas oled nõus odavamalt tegema :cray: . Peale seda lihtsalt lahkusin aga küsimus jäi ülesse et no mida kuradit. Selliste hindadega ei jääks ju midagi kätte. Pidid olema oma tööriistad + tellingud jne. Tingimus oli ka et raha ennem ei saa kuiobjekt lõpetatud.
See pole ainuke juhtum. Neid on ikka veel aga see selline kõige paremini meeldejääv. :banghead:
et siis kui hinnad langenud 4 korda,peaks kõigil elualadel 4 korda langema,sest laenuraha tiss oli see kust kõigile raha tuli!
mumm
külaline

Lugemata postitus Postitas mumm »

to hinnad: anna oma meiliaadress, saadan sulle kah mõned hinnapakkumised, just sellised nagu soovid, kasvõi 10kr/m2 Maalritöid ma küll ise ei tee aga saad oma kollektsiooni ikkagi täiendada,
PS Muidugi kui mingit kõva hinda oled nõus maksma (250kr/m2) siis võiksin tulla proovida :D
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

mumm kirjutas:to hinnad: anna oma meiliaadress, saadan sulle kah mõned hinnapakkumised, just sellised nagu soovid, kasvõi 10kr/m2 Maalritöid ma küll ise ei tee aga saad oma kollektsiooni ikkagi täiendada,
PS Muidugi kui mingit kõva hinda oled nõus maksma (250kr/m2) siis võiksin tulla proovida :D
Mis oli küll sinu postituse mõte :scratch:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minule tundub, et selle foorumi teema üks peamine suur mõte on omamoodi hindade tingimine, soov oma kasuks hindu kujundada.
Sealjuures edukamaks pooleks näib lõppkokkuvõttes olevat tellijate-tarbijate, spekulantide, vahendajate pool.
Ehitajatele sooviks külma närvi. Sellest foorumist ei maksaks hindade üle väga järeldusi teha.
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas entu »

Külma närvi ja kannatust soovin ka mina ehitajatele!Ei maksa minna siinsete hinnapakkumiste õnge!Praegu kipuvad ehitushindu dikteerima need luuserid ,kes veel paar aastat tagasi küüsi närides uhkeid ,enda väärtust ja oskusi hindavaid ehitajaid mustalt kadestasid.Kõigile,kel võimalik soovitan aeg mahavõtta ,puhata,oma kodu korda teha(mida kindlasti aastaid pole aega olnud teha).
külaline2
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline2 »

entu kirjutas:Külma närvi ja kannatust soovin ka mina ehitajatele!Ei maksa minna siinsete hinnapakkumiste õnge!Praegu kipuvad ehitushindu dikteerima need luuserid ,kes veel paar aastat tagasi küüsi närides uhkeid ,enda väärtust ja oskusi hindavaid ehitajaid mustalt kadestasid.Kõigile,kel võimalik soovitan aeg mahavõtta ,puhata,oma kodu korda teha(mida kindlasti aastaid pole aega olnud teha).
Samad soovitused! Ärge langetage hindasid üle 20%. Kui tõusuajal tehti meeletult praaki, siis mida teevad veel praegused "odavtegijad"? :scratch: :cray: Nii, et tulevikus on tööpõld väga lai. :wave:
vot tak
külaline

Lugemata postitus Postitas vot tak »

külaline2 kirjutas:
entu kirjutas:Külma närvi ja kannatust soovin ka mina ehitajatele!Ei maksa minna siinsete hinnapakkumiste õnge!Praegu kipuvad ehitushindu dikteerima need luuserid ,kes veel paar aastat tagasi küüsi närides uhkeid ,enda väärtust ja oskusi hindavaid ehitajaid mustalt kadestasid.Kõigile,kel võimalik soovitan aeg mahavõtta ,puhata,oma kodu korda teha(mida kindlasti aastaid pole aega olnud teha).
Samad soovitused! Ärge langetage hindasid üle 20%. Kui tõusuajal tehti meeletult praaki, siis mida teevad veel praegused "odavtegijad"? :scratch: :cray: Nii, et tulevikus on tööpõld väga lai. :wave:
Tundub, et mõnele ei jõua ikkagi veel kohale - eesti eratellija, ei saanud ÄKKI rikkaks ja nüüd on ÄKKI koonerdama hakanud. See oli pankade lanuraha mille kraanid on nüüd kinni keeratud.
Üleskutse oodata - võibolla need saavad oodata, kellel pole peret ja pangaleanu. Ülejäänud korrigeerivad hindu ja viivad oma kulutused, tuludega vastavaks. Eks igaüks saab tagantjärgi mõelda, millesse buumiraha investeeriti - kes ostis kalli auto, suure teleka, firmariideid, käis kanaaridel, laias kõrtsis... Samas need, kes keskendusid töötegemisele, neil on nüüd aega vaadata, mida kogunenud rahaga peale hakata.
Ise olen nii väikeettevõttes töö, kui ka oma majaehitust lõpetamas.
külaline2
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline2 »

vot tak kirjutas:
külaline2 kirjutas:
Tundub, et mõnele ei jõua ikkagi veel kohale - eesti eratellija, ei saanud ÄKKI rikkaks ja nüüd on ÄKKI koonerdama hakanud. See oli pankade lanuraha mille kraanid on nüüd kinni keeratud.
Üleskutse oodata - võibolla need saavad oodata, kellel pole peret ja pangaleanu. Ülejäänud korrigeerivad hindu ja viivad oma kulutused, tuludega vastavaks. Eks igaüks saab tagantjärgi mõelda, millesse buumiraha investeeriti - kes ostis kalli auto, suure teleka, firmariideid, käis kanaaridel, laias kõrtsis... Samas need, kes keskendusid töötegemisele, neil on nüüd aega vaadata, mida kogunenud rahaga peale hakata.
Ise olen nii väikeettevõttes töö, kui ka oma majaehitust lõpetamas.
Hindu võib küll korrigeerida, kuid see ei tähenda, et need langeksid 2-3-4 korda. Ka tellijad peavad mõistma, et ega ikka igaüks ei ehita endale maja. Tuleb elada vastavalt oma võimalustele! Arvan, et ehitajate probleemid on väikesed võrreldes nendega, kes praegu parastavad ja üritavad "odavpakkujaid" ära kasutada. Küsige endalt: "Kas minu maja, korter ja auto on minu omad või panga omad?" :scratch: Ja ei maksa unustada vanasõna, et "loll saab kirikus ka peksa". :amen:
vot tak
külaline

Lugemata postitus Postitas vot tak »

Olen ise ka ehituses - aga kui mõni üldehitaja, küsib raha, mis päevapalgaks, teeb 2...3k. Ehk siis kuupalgaks 40...60k... See, et tal koguneb vb 5-6 otsa kuus, see on ta enda probleem.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vot tak kirjutas:Ülejäänud korrigeerivad hindu ja viivad oma kulutused, tuludega vastavaks. Eks igaüks saab tagantjärgi mõelda, millesse buumiraha investeeriti - kes ostis kalli auto, suure teleka, firmariideid, käis kanaaridel, laias kõrtsis...
On ülekohtune panna kõiki ehitajaid ühte patta. Väikeettevõtjad, kes on oma ettevõtlusse investeerinud kroon haaval suure osa säästudest ja õpingute, enesetäiendamiste näol palju aega. Kes ausalt üritavad täita ka kohustust riigi ees. Sealjuures mitte mingisugust tunnustust saamata. Küsides ja saades selle töö eest mõistlikku hinda. Kusjuures, et olla konkurentsis ja jätkusuutlik on vaja ka edaspidiseid investeeringuid. Vastasel korral ettevõte hääbub ja kogu senised investeeringud lendavad vastu taevast.

Pealegi, võrreldes kinnisvara hinnaga ei ole ju ehitamise hind ka buumi ajal olnud enamasti proportsionaalselt liiga kõrge hinnaga.

Siit foorumitest on selgesti aru saada, et tahetakse saada ettevõtjat töölise töötasu hinnaga. Surutakse peale ehitama mustalt.
Ilma sotsiaalsete garantiideta töötervishoiuta, ohutuseta, riskides maksuametile vahele jääda. Muidugi leidub ka hädasolijaid ja lolle kes... lähevad liimile.

Aga siis võtke tööline hinnaga 80 kr/ tund makske tema eest masksud, kindlustage tööriistad, ja nõuetele vastavad tingimused. Töötervishoid, ohutus... - täitke ise vastavad kohustused.
Või kui kannab ettevõttja need kulud, siis on loogiline, et tunnitasu ei saa enam olla alla 150....200. Võtke ja arvutage, kust otsast tahes
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

Lisaks kommentaaridele niipalju, et tegelikult on ju buumi ja ka muul ajal tehtud paljude ettevõtete äriplaanid ehitatud ühele eesmärgile: Teenida võimalikult palju raha :!
Unustatud äriideed, visioonid, analüüsid, nõudlus.........
Unustatud ära lihtne küsimus, et kas ma teen ikka õiget äri. Kas ma olen üldse võimeline äri-müüki tegema?
Et kui küsida miks seda teete ja miks peaks teid eelistama just sellise hinnaga siis millised vastused on :?:
Ei ole ju tegelikult vajadust kõigi nende ehitajate järele kes praegu saadaval on, millegiga peab eristuma.
Paljudel ju telefonides simplid sees, meiliaadressist ei maksa rääkida ja ega alati tegelikult ei teagi kes täpselt siis selle töö tegi.
Lugege vahepeal neid pakkumisi a la helista teeme hea hinna, vahendajad foorumites veel omaette teema. Kuna ise praegu töötu ja haige siis aega suhelda on aga kui tõsiselt ise tööd teha siis niipalju aega küll ei oleks.
Tuleb üks jutt meelde kuidas juut ja oholl kahekesi kõrbes rändasid. Ohollil süüa- juua, juudil ainult hunnik kulda. Kui juut siis süüa-juua tahtis oli oholl nõus müüma:liiter vett-kilo kulda, tükk sinki-kilo kulda. Juut kukkus hädaldama, et sellise hinnaga ei osta keegi mispeale vastas oholl, et eks käi mööda turgu ja kauple. :hello:
riidik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas riidik »

täna sain teada uued fassaadi hinnad selleks aastax ja ametlikult saan kätte peno panek,armeerimine,krohvimine 65 eek m2.Ülemus ütles võta või jäta,ex see hind naeruväärne ole,aga 8 tuhat peax ikka teenima kuus,parem kui kodus istuda
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas meha »

Kas see m2 raha ametlikult (kontole ) .Ma veel mõtlesin ,et maksan meestele 100 m2 aga nüüd saan aru küll miks fassaadil ime m2 hindasid tehakse ,Voh kohe meestele esmaspäeval ütlen et 65 eek m2 ja asi ants -või võtan uued mehed :yahoo:
riidik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas riidik »

See ametlikult arvele,põhjendus oli et väga mahukas töö(üle 1000m2) ja mitte keeruline.
Isetean
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Isetean »

riidik kirjutas:See ametlikult arvele,põhjendus oli et väga mahukas töö(üle 1000m2) ja mitte keeruline.
Äkki julged öelda ka firma nime kus töötad.Minule jäi mulje et oled lihtslt üks sellistest, kes tegelikult ise tahab pakkuda sellise hinnaga tööd. Jutt levib. " Meha " näed juba võtiski tuld. :scratch:
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas meha »

Eks nii see konkurents hindasid langetabgi.Kõik tahavd tööd.Materjalid langenud pole ,ainult tellingute rent.Jääbgi võimalus ainult meeste arvelt langetada.Kui teed normaalsed päevad siis 200 m2 teed kuus ära ,nii et teenid 13 tuhhi (norm praegustes tingimustes).Aga vaata palju m2 suudat aasta lõikes teha.Kui väikefirmad sellise hinnasurve alla on pandud siis hind langebgi kolinal ,kevadel tahavad ju kõik startida.
Eks kevad näitab mis hinnad hakkavad olema ,äkki nats veel stabiliseerub :hello:
Kasutaja avatar
windo1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas windo1 »

Tegin siis Tartumaal ühe maja maalritöödele hinnapakkumise ( c.600 m2) . Pakkusin 50 eek/m2, omaarust väga hea pakkumine, :eek: aga võta näpust öeldi, et 35 ,võta v. jäta (Nagu kuulus telemäng :lol: ). Selliseid 30 eek mehi oli juba uksetaga ootamas :beg: , niisiis võtsin esialgu pakkumise vastu. Reedel lähen kohale ja vaatan asja kohapeal üle, kas on asi teostatav sellise hinnaga . Samas tahavad tööriistad väljavahetamist ja pukk ka lagunes ära, niiet c. 3000 eek. väljaminek koheselt :banghead: , enne tööleasumist. Sellistes oludes , sellise raha eest töötamine võtab vägisi silma märjaks. :cry:
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

windo1 kirjutas:Tegin siis Tartumaal ühe maja maalritöödele hinnapakkumise ( c.600 m2) . Pakkusin 50 eek/m2, omaarust väga hea pakkumine, :eek: aga võta näpust öeldi, et 35 ,võta v. jäta (Nagu kuulus telemäng :lol: ). Selliseid 30 eek mehi oli juba uksetaga ootamas :beg: , niisiis võtsin esialgu pakkumise vastu. Reedel lähen kohale ja vaatan asja kohapeal üle, kas on asi teostatav sellise hinnaga . Samas tahavad tööriistad väljavahetamist ja pukk ka lagunes ära, niiet c. 3000 eek. väljaminek koheselt :banghead: , enne tööleasumist. Sellistes oludes , sellise raha eest töötamine võtab vägisi silma märjaks. :cry:
Nii neid hindu langetataksegi, siis oled ise ka see 35 eegu vend ju, las see järjekord olla oskamatuid uksetaga, see ainult enda lollus, et sellise asjaga kaasa lähed!
Sisuliselt teed kuu aega tööd 10000.- eest ja lased nagu Papa Carlo hommikust õhtuni. Tööriistad kuluvad, kohal on vaja käia, ehk jääb kuupalgaks 7000.-, aga kui muudmoodi pole võimalik, eks siis tuleb teha, tunnen kaasa!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Vasta