Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
rommi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas rommi »

Arvasingi,et sellised asjakesed ka olemas on.Radiaatori sellise asetuse juures saab võimsust kõvasti juurde.Minu pakutud variant nõuaks küllalt suure labaulatusega ventillaatorit ja sobiks keskmise võimsusega seadmetele. Youtubes nähtud seadme tõstaks ka maast kõrgemale ja katuse peale(ju see töö veel tegemata).Tolmu võib küll tulla,kui vastu maad puhub,seegi hea tähelepanek,aga selle vastu leiab ka "rohtu"!
Küsitleja
külaline

Lugemata postitus Postitas Küsitleja »

Mul probleem pumbaga. Elan puumajas 3. korrusel, kuu aega tagasi pandi õhksoojuspump. Soovisin et välisseade paigaldatakse maapinnale, et vähem jamamist hiljem oleks. Paigaldajad väittsid nii ei saa ja panevad üles. Ok sai pandud nii nagu spetsialistid ütlevad. Nüüd kuu aega hiljem olen saanud alumistelt naabritelt kaebuseid et vesi moodustab akende ette jääpurikaid ja maja külg on jääs. Nii see on jah, kondentsvesi mis põhja alt tuleb on mööda seina valgunud ja korralik jää kiht peal. naabri aknad ka purikatest trellide taga. Küsisin firmast mis teha annab, sain vastuseks et kas panna mingi torujupp küttekaabliga mis vee eemale suunab (maskab 3000.-) või tuua välisseade maapeale(maskab 7000). Kohe enne paigaldust küsisin kas saab maapinnale siis ei saanud ja nüüd siis 7000 eest saab. Mis ma sellisel juhul teeksin, kas nendel on kohustus see jama likvideerida või olengi ise loll et lasin selle nii paigaldada? Tegemist veel maineka firmaga. Kuskil ei ole nagu kirjas ka mis tingimustel paigaldusele garantii on. On kellelgi mingit seadusejuppi või eeskirja öelda? Vajaks abi sest ei taha kellegi bläkki eest 7k välja käia.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui sul oleks see paigaldaja jutt allkirjaga ja paberil siis sa saaksid paigaldajalt nõuda, et tehku tasuta ümber. Nüüd saab paigaldaja alati väita, et paigaldati vastavalt kliendi soovile. Kui on mainekas firma siis võiksid seda öelda, et nad nii rääkisid ning las paigaldavad seekord õigesti oma kulu ja kirjadega. Kui aga mainekas firma saadab sind pikalt siis pead oma rahakotiga uue paigalduse tellima.
Küsitleja
külaline

Kui mul on aga meilivahetus, kus on ära mainitud, et paigaldajad ARVASID et seadet ei saa maapinnale panna ja paigaldasid üles. Siis ma saaksin nõuda seadme ümber paigaldamist?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Jah muidugi näita neile ette nende enda email.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Küsitleja kirjutas:.....kas nendel on kohustus see jama likvideerida või olengi ise loll et lasin selle nii paigaldada? Tegemist veel maineka firmaga.
Firma nimi ?
Küsitleja
külaline

Ei hakka firmat mainima enne kui ei ole nendega läbirääkimistega lõpule jõudnud.
külaline001
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline001 »

Mul ka üks õhksoojuspump olemas ja mõtlesin just teisele korrusele ühe lisaks võtta. Mõtlesin ka mainekate firmade vahel valida, et hiljem ei oleks jamasi. Täitsa huvitaks mis firma see selline oli?
kylaline002
külaline

Lugemata postitus Postitas kylaline002 »

õnneks on Eesti tarbijakaitse seadus hästi arendatud ja kõik punktid saab sellega siduda, nii et probleemi ei ole selle lahendamisega. Sellel puhul õigus tugevalt tarbija poolel.
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Pedaal »

7000 krooni välisseadme teisaldamiseks 3.korruselt maapinnale ?
palju siis paigaldus üldse maksis ?
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
Einoh hea
külaline

Lugemata postitus Postitas Einoh hea »

Kui nüüd vaadata, palju küsitakse tavapaigalduse eest, siis pole seal midagi selle 7K puhul ju imestada. Kolmandalt korruselt maapinnani tuleb vedada ju uus torustik + kaablid koos karbikuga, trass läheb pikaks ja tuleb külmaainet standartsest rohkem lisada, tõstukikulu, ajakulu, maapinnal aluse tegemine koos maaraamiga jmt. See nüanss, et mööda majaseina hakkab vett ja jääd voolama oleks tulnud enne paigaldust kliendile kindlasti selgeks teha.
Einoh hea
külaline

Lugemata postitus Postitas Einoh hea »

Ütleksin veel seda, et ÕSP-i kolmandalt korruselt maapinnale paigaldamisega ei pruugi mured teiste majaelanikega laheneda. Usutavasti pole esimeste korruste elanikud rahul ka sellega,et nende akna alla või seina taha tekib mingi mürisev ja vaadet häiriv kummut. 95% kindlusega võib väita, et tuleb tõsine jama ka sellega. :blackeye:
potsataja
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas potsataja »

[quote="rommi"]Arvasingi,et sellised asjakesed ka olemas on.Radiaatori sellise asetuse juures saab võimsust kõvasti juurde.Minu pakutud variant nõuaks küllalt suure labaulatusega ventillaatorit ja sobiks keskmise võimsusega seadmetele. Youtubes nähtud seadme tõstaks ka maast kõrgemale ja katuse peale(ju see töö veel tegemata).Tolmu võib küll tulla,kui vastu maad puhub,seegi hea tähelepanek,aga selle vastu leiab ka "rohtu"![/quote
Aurusti on sellel asjandusel täpselt samasuguses asendis nagu tavalistel ÕSP-l.
Ventikas on ainult teisiti paigaldatud ja ega sisse ei puhu. Ning huvitav kui kaua
selline aparaat lumesajus vastu peab. :scratch:
TIKKER
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas TIKKER »

TIKKER kirjutas:
TIKKER kirjutas:
TIKKER kirjutas:Selline suhtumine siis nende poolt.Kui kellelgi midagi segaseks jäi siis vastan rõõmuga.Ja kogu selle kino peale nad saatsid mulle 810.- arve-seadme hoolduse eest. :banghead:
Kvaliteetkliimaga nüüd rahumeelne kokkulepe-mina arvet ei maksa ja tema tegeleb probleemiga edasi maaletooja juures. :jooma
Täna siis vahetati välisseadme elektroonika plokk-praegult töötab nii nagu vaja-eks täpsemalt homme hommikul.
:banghead: Jälle hakkasid jamad pihta-väljapuhutav õhk üle 24 ei tõuse-nüüd lubati siseseade elektroonika ära vahetada-aga pidevalt käis mantra -mitsu elektric ei ole kunagi katki läinud ja mina esimene kellel probleemid. :beg:
Külaline
külaline

Sellest foorumi teemast on küll väga palju kasu olnud. Ise mõtlesin ka panna ÕSP ja nii ka mitmed tuttavad, aga nüüd on siililegi selge et sellega kaasneb rohkem jama kui kasu.

Tasuvusaeg eeldatavasti ületab tunduvalt garantiiaega, külmaga kasu tast pole (ei saa ka siiamaani aru miks kõik Eesti müüjad väidavad et lubatud on kuni -20C töötamine kui tootjate manualis on kirjas -15C), paigalduse eest võetakse hirmsat raha sisuliselt eimillegi eest (3000 EEK miinimumtasu, pole vahet kas alus juba olemas, kas on puitsein, kas on vaja ainult meeter toru, mida iganes). Natuke naljakas on küll tellijana kui härra tuleb ja paigaldab tunni-paariga süsteemi ära ja oled selle lõbu eest maksnud tavalise inimese nädalapalga.

Lisaks muidugi anarhia hindade osas. Võta näiteks Fujitsu AWYZ14LBC. Ühed on lasknud hinna alla 30k pealt 21k peale. Teised on vahemikus 22k - 27k (lihtne Google otsing). Müüjate marginaale illustreerib ilusti see 30% hinnalangus. Loomulikult, lollidelt tulebki raha ära võtta eksole, aga usaldust see käitumine just ei tekita kui korra läbi hammustad.

Aga muidugi mis kõige hullem, ainuke number mis kellelegi tähtis on, on maksimaalne kasutegur. Mis on omaette täiesti mõttetu number. Mul on ainult üks soov - näha iga aparaadi kohta graafikut kus vertikaalteljel on kasutegur ja horisontaalteljel on temperatuur. Sealt oleks ilusti näha mida aparaadist täpselt oodata võiks.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas: Mul on ainult üks soov - näha iga aparaadi kohta graafikut kus vertikaalteljel on kasutegur ja horisontaalteljel on temperatuur.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=2617.0
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Lahmime siis vastu (kuigi anonüümse vastajaga suhteliselt mõttetu tegevus):
Külaline kirjutas:Tasuvusaeg eeldatavasti ületab tunduvalt garantiiaega,
Millise energiasäästuprojektiga asjalood vastupidi on - akende vahetusega, fassaadisoojustusega, millegi muuga?
Külaline kirjutas:külmaga kasu tast pole (ei saa ka siiamaani aru miks kõik Eesti müüjad väidavad et lubatud on kuni -20C töötamine kui tootjate manualis on kirjas -15C)
Mis ajast "külm" 15-st külmakraadist algab?
Külaline kirjutas:paigalduse eest võetakse hirmsat raha sisuliselt eimillegi eest (3000 EEK miinimumtasu, pole vahet kas alus juba olemas, kas on puitsein, kas on vaja ainult meeter toru, mida iganes). Natuke naljakas on küll tellijana kui härra tuleb ja paigaldab tunni-paariga süsteemi ära ja oled selle lõbu eest maksnud tavalise inimese nädalapalga.
Oled ise ka mõnd paigaldust pealt vaadanud või edastad NSR-agentuuri infot?
Külaline
külaline

madis64 kirjutas:
Külaline kirjutas: Mul on ainult üks soov - näha iga aparaadi kohta graafikut kus vertikaalteljel on kasutegur ja horisontaalteljel on temperatuur.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=2617.0
Tänud jälle. See link jäi ennegi silma, aga kuna soome keelt ei valda siis ei saa ka sealt täisväärtuslikku infot kätte. Vaatasin aga näiteks Fujitsu pumba PDF-i, http://www.fgfinland.fi/PDF_www/VTT-S-08054-09.pdf

Kuigi sellist sõna ei leia ükski tõlkeprogramm ega ka Google otsing rohkem kui 1 tulemuse, ma eeldan et lisa 3 graafik 2, mille pealkirjas on sõna lämpokertoimen tähendab kasutegurit. Siis selle pumba mis paberite järgi on max COP 4.4, maksimaalne kasutegur on pisut alla 3, ja seegi on pisike piik, maksimum tundub pigem olema 2.6 kanti.

Kust tuli siis 4.4? Teoreetiline maksimum? Ehk siis võrdluseks autodega, selline number tähendaks auto bensiinikulu juhul kui auto sõidaks vaakumis, 10cm laiade rehvidega, pisut allamäge. Huvitav kas tarbijakaitse ei võiks siinkohal valereklaami eest natuke sakutada?
Külaline
külaline

madis64 kirjutas:Lahmime siis vastu (kuigi anonüümse vastajaga suhteliselt mõttetu tegevus):
Tänan et võtsid selleks aega.
madis64 kirjutas:Millise energiasäästuprojektiga asjalood vastupidi on - akende vahetusega, fassaadisoojustusega, millegi muuga?
Oled sa kunagi kuulnud et fassaadil oleks vaja garantiiremonti? Ja seda just materjalide, mitte paigaldusvigade koha pealt? Elektroonika ja elektriseadmed on ikka pisut teine lugu. Selle teema 44 lehekülje peal on piisavalt lahatud tekkinud probleeme. Fassaadifoorumis ei ole täheldanud et mitmel kliendil on lauad pragunenud paari aasta pärast või peno ära sulanud.
Külaline kirjutas:külmaga kasu tast pole (ei saa ka siiamaani aru miks kõik Eesti müüjad väidavad et lubatud on kuni -20C töötamine kui tootjate manualis on kirjas -15C)
madis64 kirjutas:Mis ajast "külm" 15-st külmakraadist algab?
Klassikaline aed ja aiaauk. Mina räägin valereklaamist, tootja juhiste sihilikust eiramisest. Kui oleks võimalik tõestada et kasutasin seadet kui temperatuur oli -19 siis tegelikult oleks tootjal alus garantiiremonti mitte pakkuda kuna rikkusin tingimusi. Aga oleks tore kui keegi pumbamüüja suudaks tõestada et see nii ei ole, ja pakuks linki enda veebis toote lehel, tootja lehele/manualile kus oleks kõik info ilusti kirjas. Nii nagu seda on võimalik teha muu elektroonikaga.

Aga, külm algab sellest temperatuurist just sellepärast et sealtmaalt on vaja alternatiivkütte peale üle minna. Nagu ka autoga sõites, probleem algab siis kui bensiin otsa saab ja pead hakkama kõmpima või muretsema kelle taha sleppi võtta.
Külaline kirjutas:paigalduse eest võetakse hirmsat raha sisuliselt eimillegi eest (3000 EEK miinimumtasu, pole vahet kas alus juba olemas, kas on puitsein, kas on vaja ainult meeter toru, mida iganes). Natuke naljakas on küll tellijana kui härra tuleb ja paigaldab tunni-paariga süsteemi ära ja oled selle lõbu eest maksnud tavalise inimese nädalapalga.
madis64 kirjutas:Oled ise ka mõnd paigaldust pealt vaadanud või edastad NSR-agentuuri infot?
Miks ma sellepärast pealt pean vaatama? Kas sa tahad väita et puumajja paari augu puurimine, vooliku ja juhtme läbi vedamine ja ühendamine, seadme seina kruvimine, aine sisse valamine võtab rohkem kui paar tundi? Ülejäänud tööd on niikuinii lisatasu eest. Ainuke töö mida tegelikult firma tegema peaks on aine sisse valamine õiges koguses, ülejäänu võiks klient ise teha, aga sellist võimalust ei pakuta.

Fujitsu AWYZ14LBC hind oleks ilmselt kuskil 18k kanti, võtaks hea meelega 1 töötunni firmalt, kohale tulemine ja aine sisse valamine. Maksaks hea meelega 500 EEK näiteks. Või siis 1000 EEK kogu töö eest. Ei näe põhjust miks peaksin maksma rohkem selle arvelt et mõne teise kliendiga läheb rohkem aega, telliskividest ja plokkidest läbi puurimisele jne.

NSR agentuuriga rohkem seost ei ole kui et naised tahaksid ka et saunamajas soe oleks. Ma tahaks sinna mingit säästlikku kütet, aga mitte sellist mille eest igapäevaselt muretsema peaksin.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

Külaline kirjutas:
madis64 kirjutas:Lahmime siis vastu (kuigi anonüümse vastajaga suhteliselt mõttetu tegevus):
Tänan et võtsid selleks aega.
madis64 kirjutas:Millise energiasäästuprojektiga asjalood vastupidi on - akende vahetusega, fassaadisoojustusega, millegi muuga?
Oled sa kunagi kuulnud et fassaadil oleks vaja garantiiremonti? Ja seda just materjalide, mitte paigaldusvigade koha pealt? Elektroonika ja elektriseadmed on ikka pisut teine lugu. Selle teema 44 lehekülje peal on piisavalt lahatud tekkinud probleeme. Fassaadifoorumis ei ole täheldanud et mitmel kliendil on lauad pragunenud paari aasta pärast või peno ära sulanud.
madis64 kirjutas:Mis ajast "külm" 15-st külmakraadist algab?
Klassikaline aed ja aiaauk. Mina räägin valereklaamist, tootja juhiste sihilikust eiramisest. Kui oleks võimalik tõestada et kasutasin seadet kui temperatuur oli -19 siis tegelikult oleks tootjal alus garantiiremonti mitte pakkuda kuna rikkusin tingimusi. Aga oleks tore kui keegi pumbamüüja suudaks tõestada et see nii ei ole, ja pakuks linki enda veebis toote lehel, tootja lehele/manualile kus oleks kõik info ilusti kirjas. Nii nagu seda on võimalik teha muu elektroonikaga.

Aga, külm algab sellest temperatuurist just sellepärast et sealtmaalt on vaja alternatiivkütte peale üle minna. Nagu ka autoga sõites, probleem algab siis kui bensiin otsa saab ja pead hakkama kõmpima või muretsema kelle taha sleppi võtta.
madis64 kirjutas:Oled ise ka mõnd paigaldust pealt vaadanud või edastad NSR-agentuuri infot?
Miks ma sellepärast pealt pean vaatama? Kas sa tahad väita et puumajja paari augu puurimine, vooliku ja juhtme läbi vedamine ja ühendamine, seadme seina kruvimine, aine sisse valamine võtab rohkem kui paar tundi? Ülejäänud tööd on niikuinii lisatasu eest. Ainuke töö mida tegelikult firma tegema peaks on aine sisse valamine õiges koguses, ülejäänu võiks klient ise teha, aga sellist võimalust ei pakuta.

Fujitsu AWYZ14LBC hind oleks ilmselt kuskil 18k kanti, võtaks hea meelega 1 töötunni firmalt, kohale tulemine ja aine sisse valamine. Maksaks hea meelega 500 EEK näiteks. Või siis 1000 EEK kogu töö eest. Ei näe põhjust miks peaksin maksma rohkem selle arvelt et mõne teise kliendiga läheb rohkem aega, telliskividest ja plokkidest läbi puurimisele jne.

NSR agentuuriga rohkem seost ei ole kui et naised tahaksid ka et saunamajas soe oleks. Ma tahaks sinna mingit säästlikku kütet, aga mitte sellist mille eest igapäevaselt muretsema peaksin.
aga selleks meil ongi vassiilid ja igorid turu väravas, kes tulevad valavad peale sinu paigaldust eeltäidetud seadme haldjavedelikuga üle, et see garantii aja vastu peaks. aga mis siis sellest, et peale paigaldust sa enam neid igoreid ja vassiilisi kätte ei saa kusagilt kui miskit mäda. kui saad 18k eest siis anna minna;)
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Kuigi sellist sõna ei leia ükski tõlkeprogramm ega ka Google otsing rohkem kui 1 tulemuse, ma eeldan et lisa 3 graafik 2, mille pealkirjas on sõna lämpokertoimen tähendab kasutegurit. Siis selle pumba mis paberite järgi on max COP 4.4, maksimaalne kasutegur on pisut alla 3, ja seegi on pisike piik, maksimum tundub pigem olema 2.6 kanti.
Tegemist on pumba reaalse (s.t. testi käigus tubvastatud) kasuteguriga ("lämpö" == soojus, "kerroin" == tegur/koefitsient), kuhu sisse on arvestatud ka sulatustele kulunud energia, mis õhutemperatuuri langedes üha olulisemaks muutub.
Külaline kirjutas:Kust tuli siis 4.4? Teoreetiline maksimum? Ehk siis võrdluseks autodega, selline number tähendaks auto bensiinikulu juhul kui auto sõidaks vaakumis, 10cm laiade rehvidega, pisut allamäge. Huvitav kas tarbijakaitse ei võiks siinkohal valereklaami eest natuke sakutada?
Tegemist ei ole ju valetamise, vaid faktide valikulise esitamisega - kindlasti on võimalik enamiku autodega teatud oludes saavutada ka reklaamitavaid kütusekulusid, kuid tegelik elu kipub ikka natuke teistsugune olema.
Viimati muutis madis64, 19 Veebr 2010, 07:21, muudetud 1 kord kokku.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Fassaadifoorumis ei ole täheldanud et mitmel kliendil on lauad pragunenud paari aasta pärast või peno ära sulanud.
Ülespunnitanud laudadega fassaade ja lipendava värviga peno-fassaade on linnapeal küllaga näha.
Külaline kirjutas:Klassikaline aed ja aiaauk. Mina räägin valereklaamist,
Ikka aed ja aiaauk - täiesti nõus. :)

Mina lahmin vastu väitele, et "külmaga tast kasu pole" - et ikka on küll ja üsna palju.

Et -15 kraadist allapoole temast eriti kasu ei ole, kuigi keegi võib reklaamis midagi muud väita - noh, TV-shop on ka imettegavaid kaupu täis - kas siis terve mõistus tuleb tuttu saata?
Külaline kirjutas:Miks ma sellepärast pealt pean vaatama? Kas sa tahad väita et puumajja paari augu puurimine, vooliku ja juhtme läbi vedamine ja ühendamine, seadme seina kruvimine, aine sisse valamine võtab rohkem kui paar tundi?
Olen ise seda tööd kaks korda tellinud ja pealt vaadanud - nii puu kui kivimajas.

Soe soovitus sulle masuajaks - paku kliimafirmadele, et õpetad neile, kuidas paigaldusrühmad suudaksid ühe vahetusega nt. 4 pumpa eramajadesse üles panna - saad üsna rikkaks.
tar.mo
külaline

Lugemata postitus Postitas tar.mo »

Küll nüüd probleem ,kui ikka õhksoojuspump ei meeldi ja pole raha ei ole mõtet siin foorumis sellest küll hädaldada.Endal 2 fujitsut nocria ja 9-ne plasma, kuni miinus 20 c ära kütmisega probleemi pole.Kui oled normaalne klient, siis mahub selle paigalduse hinna sisse ka välimine karbistik ja sisemine karbistik ja kondentsipump ka ära-kõik oleneb suhtumisest .Ei ole müügimees
peet.er.
külaline

Lugemata postitus Postitas peet.er. »

tar.mo kirjutas:Küll nüüd probleem ,kui ikka õhksoojuspump ei meeldi ja pole raha ei ole mõtet siin foorumis sellest küll hädaldada.Endal 2 fujitsut nocria ja 9-ne plasma, kuni miinus 20 c ära kütmisega probleemi pole.Kui oled normaalne klient, siis mahub selle paigalduse hinna sisse ka välimine karbistik ja sisemine karbistik ja kondentsipump ka ära-kõik oleneb suhtumisest .Ei ole müügimees
Normaalne klient paigaldab sellise asjanduse omale ise ära ja spetsialisti kutsub ainult kontrolliks, et kõik on normaljok ja asi ikka käima läheb ja jääb. Soovitan seega ise vedada ära torud-juhtmed ja keerata seadmed seinale - kui sa oled seni suutnud selles karmis maailmas ellu jääda ning suudad igapäevaselt omale mingi reaalse füüsilise töötegemisega(ei mõtle pastaka imemist)leiva lauale saada või näiteks autol varuratta ära vahetada, siis saab ka nende asjadega hakkama. Natuke on lihtsalt mõelda vaja. Mida pead jälgima on see, et miskit prahti torude sisse ei satuks ja kui on kuskil mingit väänamist ette näha, siis tee seda hoolikalt, et sellest kohast toru kahekorra ei läheks. Edasine las jääb asjatundjale(kui sa just igapäevaselt torudele otsi ei tee just) ja ei tahaks uskuda, et miski ei toimi - kui nii, siis ikkagi viga seadmes ilmselt ja see on juba müüja/maaletooja vastutusala. Eelmise aasta suve lõpus sain mina omale selle paljukiidetud nocria 1000euriga ja käivitustööd maksid lisaks 1000krooni. Toimib. Rege rauta suvel-vankrit talvel.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Ise võib ju alati paigaldada kuid siis arvata võib, et kaob ka garantii :wave:

Ja tõesti abi ÕS pumbast on ka -20C juures ning osa firmade toodanguga ei pea seda ka vähe suuremate külmadega välja lülitama.
Vasta