Kena keik.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Kena keik.

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Olenüüd kirjutas:Kiviladumist ma tõesti ei tulnud siia konsulteerima. Ja kiviladumisest pilte kah mitte vaatama.
Aga Imelikult sain hulga huvitavat ,Keemiku asjalik sõnakasutus meeldib mulle - loodan temalt nii mõnegi sisulise analüüsi kasvõi EKUK -i kollete kohta saada .Kahju muidugi et see pliit seal nii puusse pandi .Nii väga oleks tahtnud teada selle tegelikult eestis levinud pottidest pliidi ja soemüüri põlemiskeemia kohta .( Selles EKUK-i laboris püsti pandud pliidi näol näen siin teatud erahuvisid mängus olevat - mitte soovi tegeliku olukorda mõõta ). Sellest on kahju ,sest vaevalt et neid pliite ( traditsioonilisi -kunagi eestis levinud ) kunagi enam mõõdetakse. Hea võimalus lasti käest.
Ära muretse. Seal EKUK-i laboris oligi kõik planeeritud isiklikult sinu vastu ;)
Sinu kirjeldatud pliit on võimalik seal kõrvalruumis, näiteks koridoris, alusele valmis ehitada ja siis laborisse veeretada.
PS Eesti kirjutatakse suure algustähega, nagu EKUK-i esimene täht.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas Olenüüd »

Ok! Ja kaminahi väikese tähega ,sain vihjest aru.Keeleteadus ,keeleseadus.
Tänan tähelepanu juhtimast.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Olenüüd kirjutas:Ok! Ja kaminahi väikese tähega ,sain vihjest aru.Keeleteadus ,keeleseadus.
Tänan tähelepanu juhtimast.
Lihtsalt isamaa austus
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Olenüüd kirjutas:Eks motomees teab ja ütleb.Tema teema algataja .Ma ei saa aru ,mis tähendab pottsepafoorumis " Kena keik "
Ma ei taha sinuga üldse eriti suhelda. Sinu postitused ja jutud on üleolevad. Vähe sellest, et tegid igavese hunniku mõttetuid teemasid, nüüd viljeled mõlapidamatust (nagu oleks miskit tablette söönud või triipu tõmmanud) teiste teemades ja nõuad minult mingeid vastuseid.
Kena keik ütleb saarlaste keeles ära kõik tõe sinusuguste kohta. Muidugi ka nende kohta, kes lihtsalt oma suva järgi postitusi prügikasti viskavad. See pole kellegi vabandus, et kõike ei jõua lugeda.
.
Tel 5o9279o
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtut,
Ma ...ei..ei tunne keemikut,,tahmatopsi,,,ahjuroopi jne,,,Minu jaoks olete te lahedad anonüümsed kommijad.
Tunnen isiklikult paljusid siin foorumis osalejaid..Ja paljudest pean lugu..Ja paljude kohta puudub arvamus..Kuna ei tunne neid isiklikult.Avaldan oma arvamuse oma kogemuse baasil-
Need kes ei oma käelise tegevuse kogemust......Palun...pange oma teooria ...!!Ja monge kuskile teisi õpetama.....Ja kui selleks ka enam võimeline ei ole siis minge piirivalvesse tööle.
(see ei olnud piirivalvutite kohta pahasti öeldud)
Iga küttekolle on minu tütar..Ja keegi neist ei ole ühte nägu.....Pange nad siis eeennidesse.
Pange oma lapsed standarditesse...Ah ,et ei ole lillade peadega..????
Ah ,et ri sbi standardisse......
Sobitage siis ennast sinna...Minge siis anonüümseteks EEEEEENNNNNN ideks.
Tulles teema juude.....Vaikus....Tõpra kari.....Ainult puskima on valmis(loomariigis ainult soo jötkamise(töö saamise eesmärgil))
Kus ja kes on MEHED ,et teha lihtsal mõõdetavaid kodusooja ahjusid.

Vabandan kirjavigade pärast.....Mõte on ikka sama
Meelis
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Keskmine »

Potsepatööl kuldset keskteed polegi. Küll on erinevad kliimavöötmed,mäestik,põhjanaba jne. Kena kui erinevates kohtades kohalikest !! materjalidest oskab potsepp sellele kohale parima,vajaliku ehitada. Siberisse saksa materjali vedada on lausidiootsus. Miks venes nii palju kombiehitust ? Sest et kasutada vajadusele vastavat ! Saras kasuta kasvõi diiselpõletit,ikka külm kusagil.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Olenüüd kirjutas:Kiviladumist ma tõesti ei tulnud siia konsulteerima. Ja kiviladumisest pilte kah mitte vaatama.
Aga Imelikult sain hulga huvitavat ,Keemiku asjalik sõnakasutus meeldib mulle - loodan temalt nii mõnegi sisulise analüüsi kasvõi EKUK -i kollete kohta saada .Kahju muidugi et see pliit seal nii puusse pandi .Nii väga oleks tahtnud teada selle tegelikult eestis levinud pottidest pliidi ja soemüüri põlemiskeemia kohta .( Selles EKUK-i laboris püsti pandud pliidi näol näen siin teatud erahuvisid mängus olevat - mitte soovi tegeliku olukorda mõõta ). Sellest on kahju ,sest vaevalt et neid pliite ( traditsioonilisi -kunagi eestis levinud ) kunagi enam mõõdetakse. Hea võimalus lasti käest.

Selle päris klassikalise (all puuderuum, madal kolle, pottidest kest ja pottidest soemüür) põlemiskeemia kohta on mul jägmine poolkvantitatiivne analüüs olemas enda maamajast: igal aastal võtan soemüüri pühkides sealt välja 10 l-se ämbritäie tahma. Pole väga hea keemia :(. Ahju slepest saan (umbkolle, mitte EN umbkolle) paar peopesa täit. Ahjust endast ei saa midagi, sest pole tahmaluuke, kuid kuna see tõmbab, siis vist 20-t ämbritäit seal sees pole (ahju vanust ei tea, kuid minimaalselt 25 aastat, sest nii kaua oleme seal elanud).

EKUK-i praeguste mõõtmiste kohta ma väikese nupukese kirjutasin, kus vaatlesin tabelit nr 9. Kusjuures, see käib seal kõigi tabelite kohta, mis käsitlevaid erinevaid süsivesinikke (PAH-d PCB-d jne): ükski kolle ei põletanud nii puhtalt, kui oleks võimalik, elik q2 oli q1-st alati suurem, enamjaolt kordades. Kõige puhtamini põletas kamin. Kui nüüd saaks teada kaminas põlemisõhu jaotuse, siis võiks paar hüpoteesi õhku visata peagi mõõtmisesse mineva Kaminahju enda disainitud ahju kohta. Ja pottsepa jaoks seal vist väga mingit muud olulist infot ei olnud? Võime öelda ka teisisõnu: on näha, et kes laovad selliseid küttekehasid, siis arenguruumi veel võiks olla, kuigi on selge, et q2 ei saa kunagi võrdseks q1.

Informatiivne on vaadata ka CO hulka, jällegi, kamin on põletanud kõige puhtamalt, mis kliendi jaoks tähendab väiksemat puudekulu, et tuba soojaks saada.

Ja selle ümber see jauramine siin ju käibki: kes mida suudab kliendile pakkuda. Kui ma vaatan tehtud tööde näiteid siin ja Kodusooja foorumis, loen tegijate ideedest ja arusaamadest, siis mina kliendina juba tean, keda kutsuda endale ehitama, keda mitte. Kuna ahi pole teps mitte odav küttekeha, siis ma tahan, et see oleks ta tipptasemel ja korstnast tuleks vaid õhuvirvendus, mitte aga must toss.
Emv
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Emv »

Olenüüd kirjutas:Ei .Tundub et asjalikke vastajaid ei ole.Sisulisi ,ma mõtlen.
Alguses ma ju proovisin mõnede teemadega.Aga mis sa ikka küsid ,kui mõnest küsimusest ei saada arugi aga ikka peetakse heaks küsimuseks vaatamata sellele et küsimus ei peaks olema üldsegi mitte selles foorumis .Vaja ju teada ,kes jagab matsu ja kes mitte.Kellelt on midagi loota õppimiseks ja kellelt mitte.
Tundus kunagi ,et asjalikum foorum on .
Paljud sinu küsimused olid jube eos sellised, mis nõuaks vastajalt mitu tundi aega, et see asi kuidagi moodi ära seleta. Selleks, et põhjalikult - selleks kulub mitu päeva.
Kui ootasid googeldatud vastuseid, siis võid ka ise googeldada (või Wiki-t kasutada).

Foorumist saad sa ikkagi enamjaolt kuulda kogemusi ja tähelepanekuid. Kui tahad teaduslikke tõestusi, siis võiks sammud seada kooli poole. Ja ära looda, et keegi sulle asjad ühe päevaga selgeks teeb, inseneriõpe kestab ikka miinimum 5 aastat.
Ka sinu küsimustele vastamine võtab korralikult aega ja kui väga tahad vastust, siis kardan, et see läheb tasulise teenuse valdkonda. Teiseks olid su küsimused rohkem teoreetilist laadi, väga laialivalguvad (ei omanud teinekord mitte mingit seost teemaga "Ahjud, kaminad, korstnad" ) ja nende vastused ei ole täpsed. Pole täpsed sellepärast, et täpset vastust polegi. On ligikaudsed vastused ,võta kasvõi oma sarnasusarvud ja sarnasusteooria - need on kasutuses, sest paremat pole. Mitte sellepärast, et need oleks täppisteadus.
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas Olenüüd »

Igati nõus Emv-ga.Ja mitte üks gramm motomehega.Las see olla minu mure ja ärgu see teda torkigu.Vastused teatud teemade kohta tulebki ette valmistada.Muidu valguvad teemad laiali.Võime ju püstitada tellisseina soojusvahetuse teema aga pärast mõnd viisakat dialoogi jõutakse soojusjuhtivustegurini ,mis igas teatmikus tiba erinevad ja kaugemale isiklikest solvangutest enam ei jõutagi.Ja nii 2 aastat ( kui mina siin olen foorumit piilunud ). Absurdi teater.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Proovi nüüd ikka reaalsust ka tajuda. No ei valmista sulle keegi ette siia loengute sarja. :amen:
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Olenüüd kirjutas:Laias laastus palju puukuuri ei pandudki.Igal inimesel on õigus oma arvamusele ja seda see kirjatükk minuarvates ongi.
Millise kasuteguri % sina sellele kirjatükile annad?
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Eesti tuntud lennundusspetsialist, T.A., defineeris mulle selle ahjuuuringu tulemuse "Umbes täpselt" = "ligikaudseid arve kasutades täpne tulemus".

Pean teda usaldama
Viimati muutis kaminahi, 26 Jaan 2014, 20:32, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

kaminahi kirjutas:Eesti tuntud lennundusspetsialist, T.A., defineeris mulle selle uuringu tulemuse "Umbes täpselt" = "ligikaudseid arve kasutades täpne tulemus".

Pean teda usaldama

...??? :scratch:
Vasta