Filtrite komplekt 40 eurotsashaobrok kirjutas:Ja mida see number 40 siis tähendab?
Eramule soojustagastusega ventilatsioon
Re: Eramule soojustagastusega ventilatsioon
Lugemata postitus Postitas Oravaonu »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Seda filtrikangast võib vabalt ka pesta. Nüüd tuleb kohe jutt, et ei või ja peab ikka uue ostamaOravaonu kirjutas:Filtrite komplekt 40 eurotsashaobrok kirjutas:Ja mida see number 40 siis tähendab?

- sashaobrok
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Vallox lmava Digit - 4 kuud. , talvel rämedate miinustega lülitan välja, selle võrra kauem. Üle aja olen kah vahel lasknud. Keskmiselt 2 x aastas tuleb ära.sashaobrok kirjutas:No ma tahaks, et filter hoiaks süsteemid puhtana. Õuest ma mingite "mürgiste" osakeste tuppa tulekut ei karda. Pigem lähen ikka toast välja värsket õhku hingama. Vast oleks hea kui fliter hoiaks kinni igasugu mutikad ja seesäärase? Palju siis erinevad tootjad lubavad, et millisele perioodile ma seda 40€ arvestan? Ise ju pakkusid sellise numbri välja kui mingi arvestatava kulu...
(ükskord lasin tõesti aasta jutti - siis hakkasid sissepuhkeventiilid juba lage määrima, rohkem pole nii teinud..)
Ümberringi on ahjuküte ja kõrval suure liiklusega tänav. Võib-olla on kuskil metsas puhtam õhk. Aga eriti ei usu.
Filtri peal on ikka igasugu saasta.. kusjuures toast õue mineva peal samuti..

Pesta on seda filtrit kah saanud.
Minu arust on seda kangast müüdid kangapoodises, või ma eksin...?Külaline kirjutas:Oleks tänulik info eest, nimelt millisest poest saaksin osta filtrikangast?
Millised on siis arvamused nende seadmete osas ehk milline neist oleks parim...?Oravaonu kirjutas:Vaatasin filtreid ja Systemairil on tõesti filtrid nn koti kujulised jne. Valloxil on tavalised paberist nn plaatfiltrid, mille peale käib veel nn filtrikangas. Üks tuttav soovitas ka vaadata http://www.paulventilation.ee seadmeid, tehniliste andmete järgi on nendel küll üsna suur soojustagastuse % (~95), aga kuidas nad ennast meie kliimas tegelikut õigustavad, kas tahavad pidevat eel- või järelsoojendust jne....? Ei saanud päris hästi aru Valloxi ja Pauli tehnilistest kirjeldustest, et kas neil on nt suvel võimalik sissepuhe ka soojusvahetist mööda juhtida ....?
Seega nüüd sõelal Vallox 110se ja Paul Novus 300 või Santos 370 DC...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Margus1984 »
-
- Ehituspenskar
miski voodrisoojustus näeb samamoodi välja jah..Oravaonu kirjutas:Minu arust on seda kangast müüdid kangapoodises, või ma eksin...?Külaline kirjutas:Oleks tänulik info eest, nimelt millisest poest saaksin osta filtrikangast?
kunagi vene aja lõpul tuli Tartu puhastusseadmete ehituse aeraatorite õhupuhurijaama jaoks filtrikangas veevärgi lattu. Rullide kaupa ilus valge vatiini moodi asi.. Laonaised leidsid kohe, et sellest saaks ju jopesid õmmelda.....
Ega keegi ei keela sul katsetada selle jpe soojustusmaterjaliga, mille kangapoest saad.
Pane see vahele ja vaata mis juhtub. Juhtuda saa see, et soojusvaheti määrdub kiiremini ning sissepuhkeplafoonid hakkavad lage määrima - siis ilmselt ei pea see piisavalt tolmu kinni.
Võib-olla piisab, kui vahetad seda ersatsmaterjali lihtsalt tihedamalt.
Aga tegelikult, on materjalidel ikka vahe vahel.
Kui filtrikangast hoolikamalt vaadata, siis selle tihedus ristlõkes muutub.

Lugemata postitus Postitas Zbe »
Kõigepealt filtrikangast saab otsida googlest neid pakkujaid palju .
Muid kangad ei sobi ja neid ei tohi ka kasutada esiteks võib omada liiga suur takkistust teiseks võib tekkida vatupidine effekt et kangast lendab palju osakesi teille sisse ja ka soojusvahetile + küttekehale .
Mis puudutab välikut filtrikangas või kottfilter siis igaljuhul kottfilter .
Miks kottfiltrid palju rohkem pindala näiteks 320x320x320-4 on 1 ruutmeeter pindala aga filtrikangal jupp 320x320 on pindala 0,1 , Saab odavalt kanga kätte seda vaja palju palju tihedaminei ka vahetada .
Lisaks on seade energiakulu palju suurem . Samuti kangas enamjaolt palju madalama eemaldusastmega kui kottfilter .Eemaldusastmest jälle oleneb teie sise õhu puhtus .
Panete ju seadme ikka selleks et tgada hea sisekliima . jne jne Kellel rohkem huvi süüvida infot leiab siis http://www.camfil.ee/content/filtertehnoloogia
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas ändi »
Aga Valloxi ventagregaatide kohta ei oska sis keegi midagi osta...?
Lugemata postitus Postitas Zbe »
Minul enda kodus paneelmajas on fresh klapp köögis ja panin sinna sisse filtririidest rulli jättes keskele ava umbes 1,05-2 cm . Kogu aasta jooksul pole kunagi külm olnud .
Vent seadme ostu puhul soovitaksin suurema pindalaga õhufiltrit ja kõrgeima klassiga filtrit mida vastav seadmetootja pakkub . Ja alati natuke võimsamat et hiljem seade tööle panna ta 50 või 60 või 70 % koormusega .Töötsükkel peaks tulema nii palju ökonoomsem .(Vent seadmed pole meie rida seda siin kindlat soovitust ei anna aga asi mille kohta vastava seadme müüja käest küsida )
Filtriklasside kohta Filtrikangas on väljatõmbe klass ja tema eemaldusaste väga madal . Esimene siisepuhke klass F5 või M5 tema keskmine eemaldusaste on 50 % , F6 või M6 temal 65 % , F7 klass kesmine eemaldusaste 85% , Seda osakestele suurusega 0,4 Mikronit mis on ka tegelikult põhilised millest oleks vaja õhk puhtaks saada .
Walloxil on kindlasti palju häid seadmeid aga tuleks ennem endale selgest teha mida see seade peaks tegema ja kui suures ulatuses .
Ilusat kauaoodatud kevade algust .
-
- Ehituspenskar
Filtrivahetus eelpoolkirjeldatu põhjal odav... vaja vahetada iga 4 töökuu järel.
(kas need kottfiltrid kestavad kauem..?)
Uue agregaadi juures oskaks tahta veel ülerõhu tekitamise võimalust kamina kütteks(ei tähenda, et mul suitsu sisse ajaks - tõmbab ilusti).
Samas olen ma üksjagu pessimistlik kogu selles soojustagastuse jutus - lihtsalt kord talvel mõõtsin õue puhuva toru pinnatemperatuuri lasertermomeetriga - minuarust oli see miski 14 kraadi (toas oli 20 ja õues miski miinus). Seega selle põhjal küll ei arva, et sealt teab mis palju seda energiat tagasi tuleb....
Ja kui vendimeestega kuskil messil pikemalt asja üle arutama jääd, siis tekib ikka tunne, et nemad saavad mõistest soojusenergiatagastus kuidagi teisiti aru kui mina...
Aga tolmu peab kinni ja tihedal majal on venti vaja - kui ikka on välja lülitatud, võtab maja kopitanud lõhna sisse...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas õhk »
-
- Ehituspenskar
õhk kirjutas:Otsustamisel võiks välja tuua ka agregaatide vooli tarbimised, näiteks esimesel kiirusel. Ma arvan, et see on olulisem, kui filtri hind. Eelnevalt kirjutati, et Systemair VR 400 DC võtab esimesel kiirusel 25-30w. Palju teised agregaadid 150m2 puhul voolu tarbivad?
aastas on tiba üle 8000 tunni, nagu ütlesin, kõva külmaga lülitan välja kah, elektri keskmine hind 10 senti kWh.
25W x 8000 /1000 = 200 kWh = 20 €
30W = 24 €
2x40 € aastas filtrikomplektide eest on ikka kõvasti kopsakam kulu....

- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Soomlaste VTT peaks ju olema ikka suht usaldusväärne testija http://www.klimacomfort.be/francais/doc ... 161209.pdftrebla kirjutas: Samas olen ma üksjagu pessimistlik kogu selles soojustagastuse jutus
Eks oleneb kindlasti seadmest ja muudest asjaoludest aga selle kulunud elektri vastu saab muljetavaldavalt palju sooja.
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Plaan sealt tellida, kottfiltrid. Tuleb öelda raami mõõt, raami enese mõõdud, filtrikoti klass, kottide arv ja sügavus.
Toa poole kott nägi jube välja peale 7 kuud, õue poole oma oli üsna OK, kuna talvel ka sodi õhus vähem.
Mul on tootja järgi vahetussagedus vähemalt 1x aastas või siis, kui rõhkude dif. läheb paigast, tuleb vastav häire.
-
- Ehituspenskar
No aga mis siis ikkagi kottfiltri hind originaalina ja Filtrimeistrist võetuna on?
Ja kui mõni osavam naine lastele riided selga saab õmmeldud, ehk oskab ka filtrikoti kokku krousida...
- sashaobrok
- Ehituspenskar

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Ummistumise osas - võibolla küll jah, kuna filtri pind on suurem, on ummistumine aeglasem. Mina lähtun siiski tootja andmetest ja masinast tulevast infost, mitte kõhutundest ega "naabrimees rääkis" mulast.
-
- Ehituspenskar
1. Flexit UNI 3 RER EC ( rootor) http://www.cliox.ee/content/ventilatsio ... irit-uni-3
2. Systemair VR 400 DC V ( rootor) http://www1.systemair.com/upload/Brosch ... _DC_GB.pdf
3. Vallox 110se ( plaatsoojusvehti) http://www.vallox.com/e-vallox-110-se
1. mootorid 2x175W,filtrid 2x F7 (pappelemendid) ( toa temp +22, sissepuhe +18 välisõhk -14C= eelsoojendus alles -15C
2. mootorid 2x114W, filtrid EU7; EU3 ( riidest kottfiltrid) kodulehelt väga raske mingit tehnilist infot saada
3. mootorid 21-224W ( väga raske tehn kirjeldusest aru saada) filtrid G4 + F7 ja G4
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed