Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vaatasin, tüübiks on MHI 25ZG-S, siin on rohkem infot.
http://www.homeair.ee/pages/et/soojuspu ... c-25zg.php
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

nosy kirjutas:
Kalvis kirjutas:Mitsu on täna saada 8500 K-Rautast.
Ole korrektsem mitsude (ME vs MHI) ja mudelite eristuses. Muidu tulebki pakkumiseks auto = "auto Shaparoshetsz" :good: .
Nõus eelpool toodud märkusega, tegemist on täiesti kahe erineva tootjaga ( Mitsubishi Electric ja Mitsubishi Heavy), erinevate tehniliste näitajate, hindade ja nn sama võimusega mudelite puhul erinevate väljundvõimusega pumpadega jne.
Viimati muutis Oravaonu, 30 Dets 2009, 11:45, muudetud 1 kord kokku.
taunts
külaline

Lugemata postitus Postitas taunts »

Tahtsin nosylt küsida panasonicu 4aastase kogemuse põjal.Mis probleeme on esinenud.
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas nosy »

taunts kirjutas:Tahtsin nosylt küsida panasonicu 4aastase kogemuse põjal.Mis probleeme on esinenud.
Mul ja paljudel teistel pana (9/12DKE) kasutajatel ütles üles kompressor (veakood H16) ja siseosa ventilaatori mootor (laagrid).
Võtsin vendi mootori lahti ja panin sinna hiina rulluisu omade asemele SKF (Itaalia) laagrid. Need toimivad hästi (min. müraga).
Uuematel mudelitel (HKE/JKE) peaks sisevendil olema keraamilised laagrid, mis ilmselt vastupidavamad.
taunts
külaline

Lugemata postitus Postitas taunts »

nosyle veel küsimus.kas kompressor ütles üles suure külmaga. mul lakkas ise töötamast -20 ga. mingi kaitse läheb peale, et kompressorile liiga ei teeks. mul endal uuem mudel.
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

taunts kirjutas:nosyle veel küsimus.kas kompressor ütles üles suure külmaga. mul lakkas ise töötamast -20 ga. mingi kaitse läheb peale, et kompressorile liiga ei teeks. mul endal uuem mudel.
Ei, külm pole selle rikke põhjuseks, sest analoogseid rikkeid tuli hulgaliselt ette kõikjal (ka Bulgaarias) ja hiljem Panasonic tunnistas selle oma tehn. veaks. Uuem pana mudel (JKE) nagu ka näiteks Sanyo lülitub tõesti krõbedama pakasega välja ja siis -15... -16C juures sisse.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Ma sooviks ka nosy"lt küsida, mitu aastat te Panasonicut müünud olete ja kas tulev aasta tõotab tulla Panasonicu aasta ? :grin:
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

onusnooker kirjutas:Ma sooviks ka nosy"lt küsida, mitu aastat te Panasonicut müünud olete ja kas tulev aasta tõotab tulla Panasonicu aasta ? :grin:
Üle 5 a :this: . Pana aasta oli juba ära, seejärel Fujitsu > Samsung jne. MASU ja elektrihinna tõusu tõttu võib järgmine hoopis EESTI METSA (halupuude) aastaks kujuneda :scratch:
Marc
külaline

Lugemata postitus Postitas Marc »

Paluks siis nõu..kas tõesti on COP madalamatel temperatuuridel seadmeti nii erinev? Nt refteh.ee lehel on Toshiba pumba COP -15 kraadi juures veel üle 3. Samas Mitsubishi Electronicu GE25VAH puhul oli see mälu järgi vist alla 2..
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

piix kirjutas:Paluks siis nõu..kas tõesti on COP madalamatel temperatuuridel seadmeti nii erinev? Nt refteh.ee lehel on Toshiba pumba COP -15 kraadi juures veel üle 3. Samas Mitsubishi Electronicu GE25VAH puhul oli see mälu järgi vist alla 2..
GE mudel on vana mudel,nüüd juba FD oleks õigem valik, minu arvates, mina tegin vähemalt valiku nii.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

piix kirjutas:Paluks siis nõu..kas tõesti on COP madalamatel temperatuuridel seadmeti nii erinev? Nt refteh.ee lehel on Toshiba pumba COP -15 kraadi juures veel üle 3. Samas Mitsubishi Electronicu GE25VAH puhul oli see mälu järgi vist alla 2..
Kui vaadata soomlaste VTT-testitulemusi nii MSZ-FD25VAB(H) kui Daisekai 3 (RAS-10SKVP-ND) kohta lehel:

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=2617.0

, siis mõlema puhul on (NB! sulatustsükleid sisaldav) tunnikeskmine COP -15 kraadil ca 2 (Toshiba graafik on isegi ehk natuke madalamal).

Daisekai 5 (RAS-1OPKVP-ND) kohta ei luba Refteh-i tabel -15 jraadi juures midagi ega ei ole testitulemusi ka soomlastel.
knotter
külaline

Lugemata postitus Postitas knotter »

Tere nonii mitsu MSZ-FD25VAB(H) omanikud kuidas aparaat toimib selliste külmadega-nagu siin olid -15kuni -25 arvan eet see ilus jutt mis mitsu myyad on luband et aparaat töötab ka sellises kylmas ei vasta tõele, või on siis paigaldaja teinud mingi eksimuse- igatahes oleks hea, kui keegi võrust näitex on paigaldand selle mudeli - olex tore kui saaks käia teie juurest läbi ja näha kuidas aparaat teil käitub sellise ilmaga-igatahes hakkab sellisest asjast nagu õhksoojuspump järjest väiksem vaimustus jääma ma ei hakkaks siis nendes odavama hinnaga asjadest yldse rääkimagi -puhas cräpp -niisiis kaaluge hoolikalt, kui arvate olete kaalund juba kyllalt siis kaaluge veel kord;)aga jah võru inimesed kontakteerume mail knotter@live.com
Stell
külaline

Lugemata postitus Postitas Stell »

crizzty2 kirjutas:külaline stell.kas on tegemist teil põranda mudeliga.meil muide sama probleem.oleks hea kui saaks kontakti teiega .
Tere! Ei ole põranda mudel , kuid teeb siiamaani, mida ise heaks arvab, põhimõtteliselt ei tee midagi.Käisid siis spetsialistid uuesti kohal, laiutasid käsi ja kogu lugu. Kahjuks pole mul endal õrna aimugi, mis nüüd edasi teha.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

onusnooker kirjutas:
stell kirjutas:Kas ehk oskab keegi nõu anda pumpade seisukordade kohta? Tegemist on Fuji RSA 09-ga, paar kuud kasutusel olnud. Töötas ta kuni eelmise nädalani nii nagu peab. Paraku aga nüüd keeldub pump järjekindlalt nö.puhumast. Kõigi puhumisastmetega on tunda õhu liikumist ainult siis, kui paned käe päris pumba lähedale. Kutsusime kohale siis müüja, kellelt sai see ostetud. Nende hinnangul olevat ruum liiga külm, et seade saaks korralikult töötada. Pump on töötanud algusest peale ööpäevaringselt, pole teda ka ööseks välja lülitanud, nagu arvasid siis müüjad. Nüüd on siis ka lisakütteks elektriradikad olnud ja ikka ei tööta.
Kui külm see ruum siis oli ?
Enne töötamast lakkamast orienteeruvalt 18-19 kraadi, tegemist on kaupluseruumidega.
Stell
külaline

Lugemata postitus Postitas Stell »

Külaline kirjutas:
stell kirjutas:Kas ehk oskab keegi nõu anda pumpade seisukordade kohta? Tegemist on Fuji RSA 09-ga, paar kuud kasutusel olnud. Töötas ta kuni eelmise nädalani nii nagu peab. Paraku aga nüüd keeldub pump järjekindlalt nö.puhumast. Kõigi puhumisastmetega on tunda õhu liikumist ainult siis, kui paned käe päris pumba lähedale. Kutsusime kohale siis müüja, kellelt sai see ostetud. Nende hinnangul olevat ruum liiga külm, et seade saaks korralikult töötada. Pump on töötanud algusest peale ööpäevaringselt, pole teda ka ööseks välja lülitanud, nagu arvasid siis müüjad. Nüüd on siis ka lisakütteks elektriradikad olnud ja ikka ei tööta.
Kõikide eelduste kohaselt on külmaaine lekkinud. Aga võib ka midagi muud viga olla. Kutsuge spetsilaist, kes oskab asja korda teha.
Nüüd siis ehk "loll küsmus"- kas garantiiajal võin kutsuda ükstapuha kuskohast spetsialisti kohale? Külmaaine vahetasid väidetavalt ka müüjad ära.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas põrr »

Võib-olla tundub imelik küsimus, aga kas õhksoojuspumba tolmufiltreid ka iialgi puhastatud on? Kaupluseruumides peaks seda tolmu omajagu liikvel olema ja juba kuu ajaga võivad filtrid olla üsna umbers ja õhu liikumine seeläbi üsna vaevaline.
Võib tunduda tobe vihje, aga paraku on mulle jäänud mulje, et paljud õhksoojuspumba omanikud ei tea filtrite puhastamise vajadusest midagi, seda enamasti seetõttu, et arendaja oli selle pumba eluruumi üle andes selle juba seinale pannud ja ostja ei tea sellest muud midagi kui see, mida puldist näppida saab.
Külaline
külaline

põrr kirjutas:
Võib-olla tundub imelik küsimus, aga kas õhksoojuspumba tolmufiltreid ka iialgi puhastatud on? Kaupluseruumides peaks seda tolmu omajagu liikvel olema ja juba kuu ajaga võivad filtrid olla üsna umbers ja õhu liikumine seeläbi üsna vaevaline.
Võib tunduda tobe vihje, aga paraku on mulle jäänud mulje, et paljud õhksoojuspumba omanikud ei tea filtrite puhastamise vajadusest midagi, seda enamasti seetõttu, et arendaja oli selle pumba eluruumi üle andes selle juba seinale pannud ja ostja ei tea sellest muud midagi kui see, mida puldist näppida saab.
Paraku see variant välistatud, filtrid puhtad ja pole unustanud neid puhastada.
Külaline
külaline

Hea ärikultuur meil - maaletooja müüb suvalistele jorssidele (kui nad juba ise suvalised jorsid ei ole)ja need jätavad kliendi lollide vabanduste saatel mittetöötava risuga üksi. Garantii? Firma kui nime ja maine võime Eesti mõistes vist ära unustada (tegemist suvaliste ärikatega- jorssidega). Miks siis ise sebid ja firmat/sid ei avalikusta kus selline pädevus valitseb?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Eestikinnisvara kirjutas:Masin on vist AS-W126E1G1(J12AW) / AS-W126E*H1(N12AW*) vähemasti on tabelite kohal selline jada..
Mina soovin LG Libero CS12AQ 6.0kw
Kui sul on nii targad raamatud käepärast,siis katsu vaadata, kas see meie kliimasse ka sobilik on? Mul on kõik segamini juba nagu puder ja kapsad :wave:
Nii, sai nüüd nüüd seda LG mudelit Otepääl tuttavate juures kaemas/katsumas käidud. Minu õnneks olen näinud nüüd seda masinat mitmel päeval. Nädalavahetusel oli siin külma omajagu, näitas 23-25C miinust. Masin töötas, suutis puhuda leiget õhku, kuid küttis. Toas oli tunne, et maja taga, kus välisosa asub, on maandunud helikopter :grin: . Mõtlesin, et ok, mega külm ja masin annab endast parimat, kuid eksisin. Nimelt täna uuesti kohale minnes, kraade oli -4C väljas, oli toas olles sama vibra/müra kuulda ja tunda. Andis ilusti sooja küll, kuid see mega müra hakkas ikka tõsiselt häirima.
Nüüd ei teagi, kas tegu kehva paigaldusega või masina eripäraga..
Ütlen veel ära, et sulatusprotsessi tegi ja silmaga nähtavat jääd erilist ei olnud.
Seinaks tuhaplokk, väljast puitkarkassil laudis.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Eestikinnisvara kirjutas: Nii, sai nüüd nüüd seda LG mudelit Otepääl tuttavate juures kaemas/katsumas käidud. Minu õnneks olen näinud nüüd seda masinat mitmel päeval. Nädalavahetusel oli siin külma omajagu, näitas 23-25C miinust. Masin töötas, suutis puhuda leiget õhku, kuid küttis. Toas oli tunne, et maja taga, kus välisosa asub, on maandunud helikopter :grin: . Mõtlesin, et ok, mega külm ja masin annab endast parimat, kuid eksisin. Nimelt täna uuesti kohale minnes, kraade oli -4C väljas, oli toas olles sama vibra/müra kuulda ja tunda. Andis ilusti sooja küll, kuid see mega müra hakkas ikka tõsiselt häirima.
Nüüd ei teagi, kas tegu kehva paigaldusega või masina eripäraga..
Ütlen veel ära, et sulatusprotsessi tegi ja silmaga nähtavat jääd erilist ei olnud.
Seinaks tuhaplokk, väljast puitkarkassil laudis.
Mina sain oma Fujitsul selle müra vastu vastu lõpuks rohtu kui ostsin omale kõrvatropid, ainus mure on see, et hommikul võib nüüd sisse magada ja äratuskella peab hästi voodi ligidal hoidma :)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

:lol:
Aga kui see müra on olemas 24/7?!
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

knotter kirjutas:Tere nonii mitsu MSZ-FD25VAB(H) omanikud kuidas aparaat toimib selliste külmadega-nagu siin olid -15kuni -25 arvan eet see ilus jutt mis mitsu myyad on luband et aparaat töötab ka sellises kylmas ei vasta tõele, või on siis paigaldaja teinud mingi eksimuse- igatahes oleks hea, kui keegi võrust näitex on paigaldand selle mudeli - olex tore kui saaks käia teie juurest läbi ja näha kuidas aparaat teil käitub sellise ilmaga-igatahes hakkab sellisest asjast nagu õhksoojuspump järjest väiksem vaimustus jääma ma ei hakkaks siis nendes odavama hinnaga asjadest yldse rääkimagi -puhas cräpp -niisiis kaaluge hoolikalt, kui arvate olete kaalund juba kyllalt siis kaaluge veel kord;)aga jah võru inimesed kontakteerume mail knotter@live.com
FD35 VABH töötas -23 juures täiesti normaalselt ( välisosa tegi küll suuremat müra ja tarbis rohkem elektrit, aga soooja andis ja kõik oli OK)...-26 juures lülitasin pumba igaks juhuks välja ( kuigi ka töötas ja andis sooja) ja kasutasin vana küttesüsteemi.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Eestikinnisvara kirjutas::lol:
Aga kui see müra on olemas 24/7?!
Kui lausa helikopteriga võrreldav müra, siis tuleb osta militaarkõrvaklapid või müüa maja maha vaegkuuljatele ;)

Minu Fujitsu müra on halvimal juhul võrreldav pigem akna all 2500 rpm töötava autoga võrreldav. Imekombel on müraprobleem just kõige hullem vahemikus 0 kuni ca -8C. Näiteks eile oli müra päris kõva kuna sadas lund, mis sinna ribide vahele tuiskas ja väljas oli -4C. Lumesadu paistab üldse tingivat tihedat sulatamisvajadust ja müra.
Päris kõva külma ja vaikse ilma ning plusskraadidega häiriv müra tavaliselt puudub. Tundub, et need COP näitajad jm värgid pole mitte asjata toodud +7C juures, sest siis ei pane pumba tööd absoluutselt tähele va uue kuu alguses kui elektriarve tuleb :)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

No mina soovitasin kiiremas korras probleemide lahendust ostida, kuna vibra ja müra on tõsiselt tugev ja tegelikult häirib ka elnaikke tõsiselt. Kahtlustan, et kevadesk on vibra tõttu krohv ja pahtel seinast/laest maas :roll:
Isiklikult kahtlustan kehva paigaldust. Kummipukse samuti ei näinud.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Kuidas erinevate seadmete kasutajatel jääga lood on ? Eriti silmas pidades seadmekasti alumisi nurki.
Vasta