Fuitsju õhksoojuspumba välisseade lärmab külmaga

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Fuitsju õhksoojuspumba välisseade lärmab külmaga

Lugemata postitus Postitas põrr »

korsten kirjutas: kes seadme müüja on? (nii sportlikust huvist küsin)
Veidi offtopic, aga...
Ei taha kedagi solvata, kindlasti mitte ka Sind korsten, sest Sinult tuleb asjalikke nõuandeid, kuid mul on suht siiber, et ükskõik mis õhksoojuspumba teemat lugeda, siis alati jama puhul küsib siin foorumis mingi müüja, et kes selle teile paigaldas või siis mustatakse otseselt konkurente a la mingid jorsid 3 kuud tegutsesid, nüüd pankrott majas, tegid jubedat paska ja meie nüüd käime neid asju parandamasja ümber tegemas (ei pea silmas Sind korsten vaid paari teist tegelast)

Olen ka ärimaailmas tegutsenud ja minu meelest eduka (loe eetilise) äri ühtedeks eeldusteks on:
1) Ära musta konkurente
2) Eristu konkurentidest neist parema klienditeeninduse poolest
3) Tunne turgu ja konkurente

Firma nime ma avalikustama ei hakka kuna tundub et tegu on tehase praagiga ja kontakteerun paigaldajaga taas peagi.

Praegu neid teemasid lugedes on näha, et mitmedki müüjad on suht ennast täis ja imetlevad vaid oma naba, mõned isegi ei tea palju neil samas linnas konkurente on (ei pea silmas Tallinnat kus müüjaid tõesti palju). Olen käinud ka mõne mustaja salongis enne pumba ostu ja just kehva klienditeeninduse tõttu ma neilt seadet ei ostnud. Kehva klienditeeninduse all pean silmas eelkõige seda, et kui ma loen enne pumba ostu läbi paar tehnikamaailma artiklit ning mõned teemad siinsest foorumist, siis ma saavutasin teoreetiliselt hoopis kõrgema pädevuse kui nii mõnegi salongi müüja. Mitmete salongide müüjad ei tea õhksoojuspumpadest elemetaarseidki asju, näiteks mis on minimaalne temperatuur mille saab puldist peale panna või millised filtrid standardis kaasa tulevad jne.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korsten »

Eetika koha pealt on sul õigus. Ja see, et küsisin, ei olnudki mõeldud sellena, et pärast öelda, et ise olid loll, et neilt ostsid. Neid pasa töö tegijaid ja jahutusseadmete soojuspumba pähe müüjaid on tõesti liiga palju, kuid, kui võtta näiteks konkreetselt Rakvere linn, siis ütleme nii, et sõna levib kiiresti.
Ja salongitöötajate koha pealt nii palju, et kui sa müüd 2-3 erinevat mudelit, siis võiks selliseid asju teada, kuid, kui ülemus võtab müüki 20 erinevat mudelit, siis tõesti võib ka klienditeenindajal segi minna, mis seadmel mis filtrid on. Alati ei ole klienditeenindaja ka süüdi, põhiline on see, et leitakse sobiv mudel (näiteks, et ei pandaks 100 ruudu peale Fujitsu ASYA09LGC nagu mõned soovitavad) ja tehakse kvaliteetne paigaldus ja vajadusel kiire ja korralik garantiiremont või seadme vahetus.
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Ventilatsioonitööd, hooldus, torustike puhastamine
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Võin teistele teadmiseks öelda, et see pagana Fujitsu ASYA09LGC lärmab külmaga endiselt. Kevadel käis paigaldaja, kes oli eelnevalt saanud seal õhksoojuspumba liidus ,või mis krt neil seal on, kokku teiste paigaldajatega ja uurinud selle müraprobleemi lahendamist. Saanud sealt nõu, tuli paigaldaja kohale.
Paigaldaja lõikus välisosa seest välja ära osa vilte, mis pidavat niiskuma ja ära külmuma, ja kuna vildid on välisosa kastiga kokkupuututes siis seetõttu hakkab välisosa rohkem lärmama. Paigaldaja suurendas ka veidi välisosa tahapoole kallet, et vesi paremini välja voolaks.
Nüüd kui on olnud ära ka -18C külmad võin öelda, et viltide lõikumisega läks asi subjektiivselt hinnates küll paremaks, aga päris ära see müraprobleem ikka ei kadunud. Ju on ikka s*tt toode. Tuttav samuti hädas sama tootja number suurema pumbaga ja veel kaalub seda viltide lõikumise varianti.
Need kes õhksoojuspumba ostmist kaaluvad, soovitaks pikalt mõelda. Jah, see asi on väga hea ja mugav kuniks pole miinuskraade, aga kui hakkavad miinused pihta, siis need igatsugu ersats Arctic jmt kitid ei päästa.
Olgem ausad, need seadmed on ikkagi kütmisfunktsiooniga kliimaseadmed, mis on ikka eelkõige mõeldud Kesk-Euroopa talve, kus miinuskraade sisuliselt polegi.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

no aga kui seisad näoga välisosa poole, äkki on parem nurk ikka allpool, vasakuga võrreldes? See peaks nagu suht ainuke põhjus olema, miks üldse need vildid jäässe lähevad!!!
Soojuspumbad Sisekliima Küttekaablid Kesktolmuimejad Teemantpuurimine http://www.planray.ee
Husky
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Husky »

põrr kirjutas:......Fujitsu ASYA09LGC lärmab külmaga...... Ju on ikka s*tt toode.
Minul kaks aastat ja kolleegil kolm aastat Nocria. Ei lärma. Vuhiseb ainult.. :scratch:
Pump on kasutusel põhiküttena.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mis sa torised põrr:) Miks sa siis korda ei lase oma seadet teha??? Näe siin ju tubli mees korsten - tema aitaks sind hea meelega!
maitc
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas maitc »

Endal juba neljas aasta nocria14,kütab majal alumist korrust(60m2).Täna oli 19,8c miinust ja pump töötas korralikult.Käisin ka õues vaatamas, ei olnud jääs ega midagi.Hääl ka sama mis koguaeg.Aga eks iga inimene tajub seda omamoodi.Ise küll rahul ostuga.Ei ole müügimees;)
Külaline
külaline

Fujitsu Nocria lihtsalt on parim seade! Minu arvates töötab Nocria ka väikeste pindade peal paremini, kui teised õhksoojuspumbad, suurtest pindadest rääkimata. Olen müügimees.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Teate müügimehed, käige õige kuu peale!
Ma olen krt seda pumpa sitaks paljudele(3 firma esindajad) nö spetsialistidele näidanud ja väidetavalt kõik on korras, mõni on ka moka otsast poetanud, et need Fujitsu ASYA09LGC ja ASYA12LGC ongi sitad pumbad kuna välisosa kast on nii tuugalt täis topitud, et siis külmaga tõmbab jäässe ja tekibki müraprobleem.
Mida te krt müüte sellist meie kliimasse sobimatut p***a ja siis hakkate kõike paigalduse kaela ajama ja kiitma kui suured spetsid ja head paigaldajad te ise olete!
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Selle mudeliga jah ongi rohkem müra probleeme,kui teistega, samuti oli 09 ja 12 LCC samasugune. Ilmselt, kui kompressori pool all pool ei ole ja seade ettepoole kaldu pole, siis aitab korpuse lahti võtmine ja fööniga soendamine!
Külaline
külaline

Mis tähendab rohkem probleeme? Kas siis mõnega on ja mõnega ei ole probleeme? Kui on vilets seade, siis peaks probleem olema kõigiga. Kui on vilets paigaldus või ei osata remontida, siis on probleemid osade seadmetega.

Tundub, et ka korsten pole kuigi abivalmis. Ju siis ei saa ka hakkama. Ei ole kuskilt näha, et ka põrr väga lahendust otsiks. Ju siis meeldib korstnale ja põrrile siin seda teemat võimalikult pikalt lahata. Korstnale ju meeldib tooteid kritiseerida:) Ei olegi välistatud, et ise (põrr) küsin - ise (korsten) vastan!
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Probleem ongi täpselt selles, et välisosa on tehtud liiga väike.. Ja mis puutub minu abivalmidusse, siis ma ütlesin, et ega ilmselt eriti miskit muud teha pole, kui föön kätte ja soendama.
Remontida pole seal ka eriti midagi. Ja ei ole kõigiga neid probleeme.
Ja ma ei saa aru, mis kritiseerimisest sa räägid, ma ei ole kordagi öelnud, et ainult need seadmed kõlbavad, mida mina müün!
Ja abivalmiduse kohapealt veel nii palju ka, et kui sa loeksid mu eelmist postitust, siis seal on kirjas, et tuleks fööniga lahti sulatada. Kui see ei ole abi ja ainult vingutakse ja mölisetakse, siis äkki teeme nii, et enam ei püüagi kedagi aidata? Vahet pole, kas püüad aidata või mitte, aitähi asemel saab siin hoopis sõimata! Kui olete nii targad, siis tehke ise.
Külaline
külaline

Huvitav mida fööniga sulatamine annab? Siis läheb seade iseenesest korda või :scratch:
Külaline
külaline

korsten kirjutas:Probleem ongi täpselt selles, et välisosa on tehtud liiga väike...
Ja kuidas sa siis seletad, et kõikide seadmetega ei ole probleemi? Kõik seadmed on sama suurusega. Mul on ka 09 Futsitsu, ei jäätu, ei tee müra, kütab normaalselt.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Mõnes kohas olen näinud näiteks sellist asja, et põhjakütte kaabel on lahti ja ei ole vastu põhja, see aitab kaasa jäätumisele. Kui jäässe ei lähe,siis ei ole ka probleemi ega müra. Kui aga kompressori ümber olev vilt või kompressori puksid jäässe lähevad, teeb päris kõva häält.
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Sa külaline räägi seda, et mis mudel täpselt sul see Fujitsu on? Kuhu on välisosa paigaldatud, kas maapinnale raamile või maja seinale? Mis materjalist seinale on see paigaldatud? Kas elad eramajas või kortermajas?
Kuna sa külaline oled ka müügimees, siis äkki tuled oma spetsi pilguga ja vaatad üle, et mis sitta mul need Tartu paigaldajad siis teinud on? Või oled ise nii spets, et suudad mul selle pumba vaikseks teha? Olen valmis maksma kui saaks selle müraprobleemi ükskord lahendatud.
Müraga on ka nii, et oleneb kus toas sa ise magad, võib ka nii olla, et ennast müra üldse ei häiri, aga naabrid on vihast sinised. Pealegi on inimeste kuulmine ka erinev, mõni ei kuule ritsika siristamist, teine jälle kuuleb. Tuttav, kellel see 12 mudel ütleb, et teda ennast müra nii väga ei häirigi, aga naaber käib pidevalt ukse taga ja käseb seadme välja tõmmata une ajaks. Ja ega mind ka müra ei häiri muul ajal kui öösiti sulatustsüklitel ja külmade ilmadega vahetult enne sulatust, mil kast hakkab urisema kui ribid härma tõmmanud on. Kui telekas käib ja muu mürafoon on üleval, siis pole müra eriti probleemiks.
Siinkohal meenub kohe tuttava juhtum, mille korter hakkas peale korrusmaja keldrisse tsirkulatsioonipumba paigaldamist undama nagu tõmbaks naaber 24/7 omal tolmuimejaga vaipu. Kutsus haldusfirma ehitusmehe kohale (mingi vana päss oli), too ei kuulnud midagi, ütles talle, et vast sul külmkapp müriseb. Tuttav tõmbas külmkapi stepslist lausa välja, päss väitis ikka edasi, et külmkapp vast müriseb ja nii jäigi naisterahvas „suure spetsi“ silmis häbisse.
Korstnalt ometigi ülestunnistus, mida olen kuulnud ka teistelt pumbamüüjatelt, miskipärast ei taha aga tehas miskit ette võtta. Ei tea, kas peaksin kaebama otse tehasesse ja nõudma hüvitist?
Korsten, kas mõtlesid äkki ikka seadme tahapoole kallutamist, mitte ette? Tal ju sulatusvee äravoolu ava põhja tagaosas ja mul seadis paigaldaja just seadet rohkem tahapoole kaldu, et sulatusvesi paremini välja jookseks. Lisaks olen lasknud paigaldada ka need spets paremad müra summutavad puksid.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Jah, mõtlesin seda, et vaata, et seade poleks ettepoole kaldu ja et kompressori pool poleks vasaku äärega võrreldes allpool. Ise paigaldame ka tahtlikult välisosa loodist välja, et jääks tahapoole kaldu ja kompressori pool veidike ülespoole, kuna see pool on raskem ja kipub ajaga natuke rohkem ära vajuma.
Ses suhtes ei oskagi öelda, kas või miks tehas miskit ette pole võtnud. Ei ole ise maaletooja, esialgu, kui paigaldaja ei oska aidata (ei vihja kellegi ebakompetentsusele vaid mõtlen, kui antakse endast kõik aga ikka müriseb), võid ju pöörduda ka maaletooja poole. Ei ole endal sel teemal nendega juttu olnud, ehk on mingi lahendus.
Aga põrr, kes selle aparaadi paigaldas?
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

korsten kirjutas: Ses suhtes ei oskagi öelda, kas või miks tehas miskit ette pole võtnud. Ei ole ise maaletooja, esialgu, kui paigaldaja ei oska aidata (ei vihja kellegi ebakompetentsusele vaid mõtlen, kui antakse endast kõik aga ikka müriseb), võid ju pöörduda ka maaletooja poole. Ei ole endal sel teemal nendega juttu olnud, ehk on mingi lahendus.
Aga põrr, kes selle aparaadi paigaldas?
Korsten, saatsin sulle privaatsõnumi kuna ei hakka siin teemas kedagi mustama, kuna müüja-paigaldaja on senini väga korrektselt suhelnud ja osutanud kenasti nö garantiiteenust.
korsten
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Küsisin seepärast, et äkki tunnen paigaldajat. Kahjuks seda meest ei tea, seega ei oska ka kommenteerida. Ja kui on nii, nagu sa ütled, et mees on kohal käinud ja üritanud ikka korda saada seadet, siis ei oleks see vist ka mustamine :)
KM
külaline

Lugemata postitus Postitas KM »

Kahju muidugi, kui korda ei saanud. Tore, et keegi vähemalt korralikult külas käib :yahoo:
Pole kunagi arvanud, et need 2000 eegused paigaldajad peale konsoolide kruvimise midagi enamat suudavad! Mul töötavad kõik seadmed. Fujitsud on ühed parimad, mida paigaldan. Minu suurim objekt on 50 seadet ja seal on 20 Fuji ROR09LG mudelit. Kõik töötavad ja kütavad kenasti praeguse külmaga.
noo
külaline

Lugemata postitus Postitas noo »

KM kirjutas:Kahju muidugi, kui korda ei saanud. Tore, et keegi vähemalt korralikult külas käib :yahoo:
Pole kunagi arvanud, et need 2000 eegused paigaldajad peale konsoolide kruvimise midagi enamat suudavad! Mul töötavad kõik seadmed. Fujitsud on ühed parimad, mida paigaldan. Minu suurim objekt on 50 seadet ja seal on 20 Fuji ROR09LG mudelit. Kõik töötavad ja kütavad kenasti praeguse külmaga.
pole mõtet vist ilusal nääriajal ülpama ka hakata. kakstuhatkrooni on päris suur raha tänapäeval. vähemalt teiste inimeste jaoks. sinu arvates vist peavad kliendid sinusuguste ees maani kummardama ja pärast seda veel paksult rahaga(4500?) üle puistama või? et üldse jutule võetaks. meenutab väga mõneaasta tagust gyprokikunnide suhtumist. häbi. loodan et saad ka veidi "magusamaid" aegu maitsta, küll siis jälle maa peale tagasi tuled oma suhtumisega.
gal
külaline

Lugemata postitus Postitas gal »

pole mõtet vist ilusal nääriajal ülpama ka hakata. kakstuhatkrooni on päris suur raha tänapäeval. vähemalt teiste inimeste jaoks. sinu arvates vist peavad kliendid sinusuguste ees maani kummardama ja pärast seda veel paksult rahaga(4500?) üle puistama või? et üldse jutule võetaks. meenutab väga mõneaasta tagust gyprokikunnide suhtumist. häbi. loodan et saad ka veidi "magusamaid" aegu maitsta, küll siis jälle maa peale tagasi tuled oma suhtumisega.[/quote]

Teen kahe tuhande eest palju asju kui mind pärast kaks aastat keegi ei tülita :D (sa oled rumal)
P.s kasutaja põrr ajab natuke tarka ja palju lolli juttu seepärast SINU jutt tühi null.
HEAD UUT AASTAT
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Mõni mees on vist jõuluajal hallutsinogeene söönud. Ei tea kus ma oleksin öelnud, et võtsin mingi 2000 eeguse paigalduse? Ja muidugi alati on paigaldajad süüdi, mitte keegi peale korstna pole tahtnud tunnistada, et see on juba tehasest suht pask mudel. Jah, mul ka see mudel töötab ja kütab...aga pole nii vaikne kui peaks...aga noh eks ole ikka paigaldajad süüdi ja meie sitt ilm, mitte tehas, kes sellist paska kuskil Poolas meie turule põlve otsas kokku aretab st muudab konditsioneere küttekaablite, mõne elektroonilise lisavidina ja paari vildi abil kütteseadmeteks.
Aga noh eks müügipromo peab tegema,peabki siit foorumist välja ära kolima, sest ega siin tavakasutajaid eriti pole, ikka müügimeeste promo on 3/4 jutust.
PS Eelmine aasta kui selle neetud pumba lasin paigaldada ei pakkunud keegi paigaldust eraldi vaid kogu kompotina, mina maksin kogu kompoti eest pea 18k.
Külaline
külaline

põrr kirjutas:Mõni mees on vist jõuluajal hallutsinogeene söönud. Ei tea kus ma oleksin öelnud, et võtsin mingi 2000 eeguse paigalduse? Ja muidugi alati on paigaldajad süüdi, mitte keegi peale korstna pole tahtnud tunnistada, et see on juba tehasest suht pask mudel. Jah, mul ka see mudel töötab ja kütab...aga pole nii vaikne kui peaks...aga noh eks ole ikka paigaldajad süüdi ja meie sitt ilm, mitte tehas, kes sellist paska kuskil Poolas meie turule põlve otsas kokku aretab st muudab konditsioneere küttekaablite, mõne elektroonilise lisavidina ja paari vildi abil kütteseadmeteks.
Aga noh eks müügipromo peab tegema,peabki siit foorumist välja ära kolima, sest ega siin tavakasutajaid eriti pole, ikka müügimeeste promo on 3/4 jutust.
PS Eelmine aasta kui selle neetud pumba lasin paigaldada ei pakkunud keegi paigaldust eraldi vaid kogu kompotina, mina maksin kogu kompoti eest pea 18k.
Tere.Kõige õigema vastuse pumba headusest ja puudustest saad kui külastad kedagi kellel on ÕSP juba aasta-paar olnud.Foorumi postitustest on võimatu välja lugeda kes müüja,kes tavakasutaja.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Lugesin eile arhiivi, kus üks külaline aastal 2004 plaanis osta õhk/õhk tüüpi soojuspumpa, oma elektrikütte asenduseks. Tal oli ka tehtud oletatav tasuvusarvutus - kulutused oleks tagasi teenitud käesoleval aastal, e. edaspidine oleks "magus elu". Rohkem pole teda siin kiitmas kohanud. Kunagi esitasin sarnase küsimuse maasoojuspumba kohta (kasutusaeg üle 10a). Vastus tuli ühelt soojuspumpadega tegelevalt tegelaselt, kelle vennal olevat rohkem kui 6a tegutsev pump ning hinnang teadagi positiivne (paraku jäi ka ainukeseks tagasisideks).
Enamusel siin hõiskajatest on pump 1-3 aastat (ühesõnaga peaks veel kestma garantiiaeg). Lisaks ei võta minu väike mõistus kinni, küidas saab üldse võrrelda küttesüsteemi ja soojapuhurit (mida sisuliselt Õ/ÕSP on)? Aga eks see juba rohkem minu mure. :D
Vasta