Õhksoojuspump lülitab tihti välja
-
- külaline
Õhksoojuspump lülitab tihti välja
Lugemata postitus Postitas joonast »
Praeguste külmadega juhtub tihti nii, et õhksoojuspump lakkab iga 15 min tagant sooja puhumast, ja tuli hakkab vilkuma, väidetavalt sulatab seade end lahti. Aga kas see on normaalne, et ta tõesti nii tihti sulatab kuna see protsess kestab ka oma 10 minutit?
-
- külaline
Re: Õhksoojuspump lülitab tihti välja
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Fujitsu inverter-tüüpi õhksoojuspump ASYB-09LD / AOYS-09LD Plasma ArcticKülaline kirjutas:Mis firma tootega on tegu ja mis mudeliga?
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
-
- külaline
Kas see tõesti mängib rolli, kui suurt ruumi kütab, kuna see mitte lihtsalt ei suuda ära kütta, vaid lülitab end liiga tihedalt (minu arvates) end välja? Aga muidu kütta ise on umbes 60m2, aga maja ise on suurem, lihtsalt igasse tuppa ei lase soojust, ehk nendesse mis remontimatta veel on ja selle pärast ei saa öelda täpset pindala ega kubatuuri. Elan Tallinna läheduses Laagris.aare kirjutas:Muidugi peaksid kõigepealt ära märkima oma seadme margi, soovitavalt ka selle, millist kubatuuri v m2 kütab ja millises Eesti piirkonnas seda kasutad. Viimaste päevade külmalaine tegigi väikese testi, mis on soojuspumbad ja mis on " soojuspumbad"!joonast kirjutas:Tere!
Praeguste külmadega juhtub tihti nii, et õhksoojuspump lakkab iga 15 min tagant sooja puhumast, ja tuli hakkab vilkuma, väidetavalt sulatab seade end lahti. Aga kas see on normaalne, et ta tõesti nii tihti sulatab kuna see protsess kestab ka oma 10 minutit?
-
- külaline
Loomulikult mitte kogu aeg ei ole 15 min tagant aga praeguste külmadega on tõesti umbes nii tihedalt ja kui tööle jälle hakkab, siis nõrgal võimsusel.aare kirjutas:Kas on ikka päriselt nii, et iga 15 min järel sulatus? Kui 30-40 min järel, siis kahjuks nii need ÕSP-d sulatustsükleid toimetavadki. Ilmselt lahendavad tootjafirmad lähiajal selle probleemi, et sulatus toimub ka siis, kui välisosa soojusvaheti on härmatisvaba.
- aare
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Joonas - lase paigaladajafirmal kontrollida, kas külmaaine pole välja lekkinud. Võid mõõta digitermomeetriga siseosa peal siseneva ja suunamisribide juures väljuva temp vahet. See temp.-de vahe sisevendi maks-kiirusel peaks -10...-15C välistemeperatuuril olema üle 14C.
-
- külaline
Seda saab teha 3 minutit pärast sulatust. Tuleb mõõta temperatuurianduriga siseseadme väljapuhkeavast täpselt keskelt ja üsna kalorifeeri lähedalt väljuva õhu temperatuuri 1 minuti jooksul ja siseneva õhu temperatuuri õhuvõtuava keskosast plastikvõre vahetust lähedusest (andur ei tohi olla vastu kalorifeeri) seadme maksimaalsel ventilaatorikiirusel.
Kirjuta siia need temperatuurid ja ma arvutan sulle välja seadme võimsuse. Samal ajal on vaja vaadata ka välistemperatuur ära. Kontrolli enne mõõtmisi, et välisseadme kalorifeer on jäävaba, ehk seadme sulatus toimiks ikka korrektselt.
Siseseadme õhuvõtutemperatuur -
Siseseadme väljapuhketemperatuur -
Välisõhutemperatuur -
Nii saab kontrollida, kas seadme väljundvõimsus on õige ja seega saab teada, kas külmaaine kogus on õige.
Lugemata postitus Postitas põrr »
Vaata oma pumba kasutusjuhendit, millised on soovitatavad töötamistemperatuurid. See, et pump suure külmaga töötab on ebaefektiivne ja pumba tapmine.
Minu Fujitsul on küll tehase soovitatav absoluutne miinimum välistemperatuur -15C. Paigaldajad küll pakuvad oma kodukal välja -20C, ise -18C peal lükkasin oma pumba välja ära.
-
- külaline
Ma olen nagu kuulnud, et õhksoojuspumpa ei tohigi välja lülitada, kuna see võib elektroonikat rikkuda... Ise mõtlesin ka selle peale aga ei julgenud seda sammu igaks juhuks tehapõrr kirjutas:Ma arvan, et asi on pigem selles, et ilmad on liialt külmad selle pumba jaoks.
Vaata oma pumba kasutusjuhendit, millised on soovitatavad töötamistemperatuurid. See, et pump suure külmaga töötab on ebaefektiivne ja pumba tapmine.
Minu Fujitsul on küll tehase soovitatav absoluutne miinimum välistemperatuur -15C. Paigaldajad küll pakuvad oma kodukal välja -20C, ise -18C peal lükkasin oma pumba välja ära.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas põrr »
-
- külaline

- aare
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Ilmeselt räägime samast "Matist"Külaline kirjutas:... Rääkisin mõnda päeva tagasi paigaldusmeister Matiga ja teadjamees soovitas aga usinasti edasi kasutada. Mul on hää pill ka, siingi kõik see mees on Nocriat kiitmas

Kui Väike-Maarjast 100 km raadiuses Fujitsude/Mitsude (ka muude ÕSP mudelite) kohta head nõu, remonditeenust või uue seadme soetamiseks sobivat hinnapakkumist otsite, siis pika töökogemusega FIE Mati Rüütel (http://www.rmati.ee/) on tõesti õige mees, kellega teemat arutada

Lugemata postitus Postitas Õpilane »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
ca 5 l aknapesu vedelikku maksab 40 krooni, ca 1l kulub korraga, st. 8 krooni korraga. Ma ei tea palju elektrit kulub, kuid vähem rahaliselt. Kes tahab, teeb katse ära ja annab teada.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fujitsu_peldik »
Mul sama mudeliga täpselt sama probleem .Tundub, et see on üks õnnetu mudel. Mul on ka 14-ne fujitsu ja sellega pole mingit probleemi - aruharva sulatab. 9-ne aga ainult sulatusega tegelebki vist - igatahes vooolu võtab 9-ne pooltesit korda rohkem kui 14-ne, aga sooja annab kordades vähem.joonast kirjutas:Fujitsu inverter-tüüpi õhksoojuspump ASYB-09LD / AOYS-09LD Plasma ArcticKülaline kirjutas:Mis firma tootega on tegu ja mis mudeliga?
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed